A kako vi znate da ima bolji i precizniji sensor, možda je to tako po vama ali nije tako zapravo?
Miš SHARKOON FireGlider
- poruka: 240
- |
- čitano: 64.466
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
A kako vi znate da ima bolji i precizniji sensor, možda je to tako po vama ali nije tako zapravo?
dečko malo si se izgubio
Ukucaj u google mx perfomance review i uzivaj u citanju. Kao uostalom u review-ima svih logitechovih miseva.
Nisam se ja ništa izgubio i ne zovi me dečko. Logitech g9x ima mnogo više DPI-a nego MX, ima i mnogo veći acceleration
A dpi ti je vrlo sličan marketinški trik kao i megapixeli u kompaktnim digitalcima. Više ne znači nužno i bolje Jer ja sam siguran da biš teško primjetio razliku između 5 ili 7 tisuća dpi-a na normalnoj rezoluciji ekrana, dok recimo i na nižima ti ne bi imalo nikakvog efekta, isto bi ti možda bilo kao isa 3200 od fireglidera.
moj mx1100 kojeg najcesce koristim je na 1600 prebrz i meni neupotrebljiv. Drzim ga na 1200 i 800. Pricam o rezama 1680x1050 i na fullHD.
Ja nikada nisam niti vidjeo miš sa 7k DPI-a ali to šta ima više DPI-a ZNAČI da je bolje. Ako je prilagodljiv na što više DPI-a to znači da imaš mnogo više mogučnosti za sve. E da i oprostite ali sam vas pitao dali ste vi gamer?
A dpi ti je vrlo sličan marketinški trik kao i megapixeli u kompaktnim digitalcima. Više ne znači nužno i bolje Jer ja sam siguran da biš teško primjetio razliku između 5 ili 7 tisuća dpi-a na normalnoj rezoluciji ekrana, dok recimo i na nižima ti ne bi imalo nikakvog efekta, isto bi ti možda bilo kao isa 3200 od fireglidera.
upravo to.
ovaj novi gigabyte ima 6000 dpi ali čemu to neznam stvarno mi nije jasno
NE ZNACI da je bolji. Znaci da ima vise DPI i nista vise. Zasto bi znacilo? Vece cifre ne znace da je nesto bolje. Moj olympus sa 4 MP proizvodi puno bolje fotke od sony sa 7 MP.
Ja nikada nisam niti vidjeo miš sa 7k DPI-a ali to šta ima više DPI-a ZNAČI da je bolje. Ako je prilagodljiv na što više DPI-a to znači da imaš mnogo više mogučnosti za sve. E da i oprostite ali sam vas pitao dali ste vi gamer?
bravo vidim znaš puno
Još mi niste odgovorili na pitanje.
Da li sam ja gamer? Sta znaci gamer? Definisi pa cu ti reci.
moj mx1100 kojeg najcesce koristim je na 1600 prebrz i meni neupotrebljiv. Drzim ga na 1200 i 800. Pricam o rezama 1680x1050 i na fullHD.
Uf slab si Ja derem 3200 na 1280x1024 rezi. Mom bratu je prebrzo i on smanjuje na 800-1200 a meni je to onda pretromo, te koristim kad baš trebam nešto precizno izvesti(vrlo rjetko) I sa prelaska sa 800dpi ali slabog lasera(logi rx1000) osjeti se dobra razlika u preciznosti miša. Prije sam strašno dizao sensitivity i onda kad bi malo pomaknuo miš uopće ne bi reagirao i kad bi napravio veći pokret onda bi recimo na ekranu nišan otišao za pola centimetra u tom smjeru(trebam napomenuti koliko je nemoguće onda koristiti snajper
) sada je to vrlo fluidno i osjetim kako sam u pucačinama malo precizniji.
Da puno igrate igrice i da ste dobri u onima kojima igrate.
Hehhhe
jbg nisam u godinama kad imam vremena igrati igre. Treba porodicu hraniti. Al to nema nikakve veze sa temom. Mjerodavnije je koliko si miseva isprobao na duze vrijeme i koje. A ja sam ih promijenio hrpu i to uglavnom top modele. A ti?
Da, ja jesam gamer i koristim G500, vrlo sam zadovoljan sa njime i preporučujem samo gamerske miševe za prave gamere!
Imas 13 godina!!!
Nemas ti pojma ni o cemu. Ko ce slusati tvoje savjete ;)
Šta misliš da sam glup i da neznam ništa samo zato jer imam 13 godina, u razredu znam najviše od svih o tome. A boga mi, više i od profesora.
znaš najviše od svih u razredu a jel oni znaju šta je "gamerski" miš kao i ti XD
Šta misliš da sam glup i da neznam ništa samo zato jer imam 13 godina, u razredu znam najviše od svih o tome. A boga mi, više i od profesora.
You must yet to learn young padawan...to sam siguran da znaš više o ovome od profesora i ostalih, ali pored iskusnijih ovdje na forumu ti si tek mala riba. Ali ne boj se, sa vremenom ćeš i ti skupiti iskustvo pa ćeš tako mulce gnjaviti kad se budu pravili pametni
A ti si pro jelda. Ajde ne pričaj gluposti rokeru! xD Stoja
A ti si pro jelda. Ajde ne pričaj gluposti rokeru! xD Stoja
Ne ja nisam nikakav pro gamer niti sam gamer.Neznam baš tko piše gluposti vidiš da nitko nije potvrdio ono što si rekao.
Nitko nije potvrdio jer nitko ne želi izgubiti debatu xD Svugdje se vidi daj je G9x bolji od MX-a
Ajde mi onda reci jeli Microsoft IntelliMouse 3.0 gamerski mis.
NE. On je napravljen za uredski rad i pretraživanje neta i ima samo 400DPI. Ali ga veliki broj gamera koristi. I nakon mnogo godina kad je predstavljen on je i dalje jedan od najtraženijih miševa za FPS ne zato sta je gamerski, nego zato jer ima dobar senzor.
Tako i za Logitechov miš MX Revolution. Ja sam siguran da se on može koristit kao gamerski jer po priči sam skužio da ima senzor kao G9x. U čemu je onda razlika. Samo u nazivu.
To što ga MOŽDA gameri koriste ne znači da je on gamerski miš. Ja isto na laptopu dok igram nešto ne koristim gamerski miš nego obični notebook miš, nisam prezadovoljan ali nisam niti nezadovoljan!
e jeste 2 stranice naspamali necim sto nema veze s temom,kad neki od moderatora ovo vidi....
@ ivsa
Hehehhehehe
Ovi su mi najsladji koji hoce meni da doniraju pare ;)
Ajd saberi koliko miseva imam s tim da je najjeftiniji debelo preko 400 kn. I daj suzdrzite se sa tim doniranjem. A to da ide po staklu je tacno s tim da u upustvu pise da ao ne ide odmah dobro sacekas malo da padne malo prasine i onda ide super ;)
razer i ostale igracke me ne zanimaju. Ne kupujem svari radi izgleda vec radi kvaliteta. Kad razerov mis bude nalikovao na logijev i kad razer ponudi suport kao logijev razmislicu ali ni tada ne garantujem jer i kad to postignu (ako postignu) trebace puno godina da dokazu da to mogu i odrzati. Tek tada cu mozda kupiti razera, a sve dotle logi je za mene way to go kad kupujem periferiju.
@stoja
rijec je o anywhere mouse mx i MX perfomance za sada. I mogu iz prve ruke reci da je darkfield senzor fantazija. U odnosu na senzor u mx revolution napredak je ogroman. A i on je vrhunski mis.
Ma znam da imaš kilu "Logija", mislim da to svi koji prate forum znaju, ipaki su tu "Logic", i ovaj, eto kad baš inzistiraž, onda ću malo prikočit s donacijom!? :)
Uglavnom,
gaming miš = dobar marketing miš ( od kojih su čak neki i dobri)
Razer - kom se sviđa, nek izvoli, vjerujem da i oni imaju dobrih miševa, mene osobno oduševljavaju pojedini modeli izgledom, sam da nemaju ona svijetla
Saitek - navodno jako dobar
ima tu još par proizvođača sa dobrim miševima po mom mišljenju, npr: Gigabyte s pojedinim modelim, Microsoft sa pojedinim modelima, itd!?
Sve je to stvar osobnog ukusa i koliko miš odgovara ruci i stilu držanja miša, ali ako neko želi pouzdano i dobro i ja preporučavam Logitech-a!?
@sejki32 vidiš da se nitko ne slaže s tobom. Ako ti misliš da znaš bolje od svih ode forumaša ok, ali mislim da je ova tema išla u drugi smjer.
ima 13 godina ;)
Ti u tim godinama nisi znao sve? ;)