Uzeo bi color laserjet pa me zanima koji bi bio dobar best buy.
Primarko bi ga koristio za printanje naljepnica i markica
Uzeo bi color laserjet pa me zanima koji bi bio dobar best buy.
Primarko bi ga koristio za printanje naljepnica i markica
Teško da ti tu može neki jeftini kolor laser biti od pomoći. Za tu namjenu su ti bolji inkjetovi sa vodopostojanom tintom i kosim prolazom.
Jednostavno zbog toga jer su jeftini kolor laseri optimizirani za uredsku primjenu i 80 gr papir.
A tebi treba kolor laser što može probaviti 200 - 250 ge papir. A da bi ga bez problema prožvakao ne smije imati uvlačenje papira od ispod. A takvi su svi uredski kolor laseri. Gdje se traže što manji gabariti uređaja
I to iz prostog razloga jer ukoliko se papir povlači odozdola, onda taj laser ima oštro savijanje papira i lako je za očekivati da se neka naljepnica odvoji od podloge i zapeće u fjuzeru
Znači ta će ti prića završiti prije nego što li je počela.
Dakle ništa ispod 5-6000 kn
Dolazi u obzir jedino neki stariji kolor laser koji se je pokazao i dokazao u praksi na takvim naljepnicama
Opcija osjetno jeftinija, kao alternativa, ti je neki inkjet direktnim ili semi direktnim prolazom sa kazetama napunjenim sa DTG ili Acryl vodopostojanim tintama.
Znači potraži neki Epson što troši Dura Brite tinte. Samo takvi Epsoni se opet više ne proizvode. Dakle od novih uređaja ostaje ti jedino neki Ricoh što troši Gel pigmentiranu tintu.
Recimo dobar ti je Ricoh SG 3100 + dodatna stražnja ladica za ravan prolaz i teške papire.
Investicija == cca 1100 kn za printer + 1000 kn za Back Tray. Nažalost set novih gel tinti za njega te dođe cca 1000 kn.
Znači cca 3000 kn za 4*30(10 +20) ml gel Pigmentirane vodo postojane tinte.
Istina imaš jedno slično rješenje Made in Croatia. Samo to te sigurno neće zanimati jer to nije original tvorička solucija. Ali zato košta samo 1250 kn i dolazi sa CISS om i 4* 60 ml Acryl vodo postojanom pigmentiranom tintom. Glave su potrošan dio i mjenjaju se po potrebi. I provjereno radi na najepnicama za oslikavanje vozila.
Možeš isto tako uzeti i Epson L 805 i u njega staviti DTG pigmentiranu tintu za tisak na tekstil. Ali to će te doći cca 2500 za printer + 6* 140 kn za tintu. A kad ti se zasuši ta DTG tinta u glavi, ja ti tu nisam ništa kriv.
Znači kako god okreneš za novu igračku ćeš morati izdvojiti barem 4- 6000kn za kolor tisak na samoljepive najepnice.