HP OfficeJet 8500a problem sa ispisom

poruka: 22
|
čitano: 8.888
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
HP OfficeJet Pro 8500a problem sa ispisom

Dakle, imam navedeni printer. Iz nepoznatih razloga, prestao je printati crnu boju - sve druge funkcioniraju savršeno ali crna ne. Dijagnostika kaže da je glava ok, probao sam čistiti i stavio novu boju ali ništa. Doslovce niti crtice u crnoj boji. Googlanjem nisam naišao na ništa pametno osim zamijeniti glavu (što baš i nije jeftino, ako se problem ne riješi).

Jel netko ima ideju kako sa barem 90% utvrditi da je glava otišla? Neki skriveni test, neki service tool, bilo šta?

P.S. U servis ga ne nosim, jer su nesposobni (ovlašteni, počinje sa "V", završava na "ex"). Zadnji put su naplatili dijagnostiku i zaključili da printeru nije ništa.

My name is Legion... For we are many!
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.6.2014 19:54 (Sum_of_all_fears).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Bump'd jer me nitko ne j*** 5% Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: HP OfficeJet Pro 8500a problem sa ispisom

progooglaj za resetiranje brojača ili čišćenje otpadne titnte..

-za test, može neki od 'univerzalnih'.. paljenje s držanjem stitnute tipke, npr linefeed.. to opet google može konkretnije jer ovo je mutno sjećanje (bacio prije par godina jedan takav A3 8500k).

-ako zbog zaštopanosti ne može povući, natopi alkoholom.. i ponovi par puta odštopavanje, ponekad prođe.

-ako zbog viskoziteta ne može.. .staviš drugu tintu.

ta dva slučaja vjerojatno nisu, jer bi dobio neku 'crticu' na testu.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.6.2014 21:47 (ihush).
11 godina
protjeran

Imali smo jednog takvog na servisu.

Samo relativan je pojam što je za tebe bila prije i što je sada sada NOVA TINTA

https://www.facebook.com/adriatix.hr
16 godina
odjavljen

Nov toner. Origigi, zapakiran.

11 godina
protjeran

A prije toga tonera

16 godina
odjavljen

Isto origigi.

16 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Nov toner. Origigi, zapakiran.

ovako nešto (black yield..)? ako je nova glava tad ostaje samo ostatak, elektronika, kontakti ili otpadna tinta.

16 godina
odjavljen

Glava je isto nova. Mislim da bi moglo biti do ove waste ink....

11 godina
protjeran

Onda pronađi negdje račune  gdje se vidi da si kupovao samo HP origanal tintu. Otiđi u HP ovlasten servis  i zahtjevaj da CHIP sa tvoje glave presele na neku ispravnu glavu. I neka tada očitaju koliko si ti tinte kod njih kupio i koliko brojač na glavi pokazuje da si utrošio tinte.

Ukoliko je sve istina što govoriš onda će se vrlo lako pokazati da je glava zakazala zato što neka od Originalnih tinti nije bila ispravna. Odnosno nije bila dobro napunjena. Odnosno u kazeti je bilo zraka koji je završio u glavi i sad nemaš više otiska. Ili se radi o tvorničkoj grešci pa brojač otisnutih kapljica više ne korespondira kapacitetu tankova. Znači i u jednom i drugom slučaju greška je HP ova. I možeš im prijetiti da ćeš ih tužiti ukokoliko ti ne daju novu glavu.

Međutim ukoliko lažeš onda sam si si kriv što ti ne možemo pomoći na drugi način.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.6.2014 13:49 (Adriatix).
16 godina
Adriatix kaže...

..ispravnu glavu. I neka tada očitaju koliko si ti tinte kod njih kupio i koliko brojač na glavi pokazuje da si utrošio tinte.

..

-praktički nemoguće, jer tko čuva godinama račune za tintu.. sve je teoretski OK, ''ali'' ne ako servis to ne želi prihvatiti nit u ovakvom slučaju postoji neki zakon ili inspektor koji bi zaštitio korisnika (bez sudskih vještačenja itd itd..).

-kao što i sam brojač može biti 'pokvaren' pa njegovo stanje npr 00000 ili 99999 ne mora biti točno ili teoretski slučaj da je kupljeno 5 kompleta tinti i pet milijardi kapljica, to ne zači i toliko isprintanih stranica, ili da se u tu formulu ubaci ''ali koristili ste JEDNU neoriginalnu tintu...'' i ne priznaje se tvornička greška.

-kraće, resetirati brojač, otpadnu tintu.. i ako to ne pomogne, smeće, jer je pisanje želbe i biljezi skuplje nego drugi printer.

pa evo i hipotetske situacije, originalna tinta, ali istek roka valjanosti. Tad je krivica trgovca, ne proizvođača koji bi otklonio odgovornost sa sebe. To bi tek trebalo dokazati itd..

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.6.2014 14:59 (ihush).
11 godina
protjeran

Ja govorim sa pozicije isustva.

A pravi servis isto sa pozicije iskustva može ocijeniti dali neki korisnik laže ili govori istinu, Odnosno ukoliko ne može to ocjeniti onda to prikriva tako poslovna politika firme kaže : da korisniku panetnije zamijeniti  glavu novom glavom i satvi ga na BLACK LISTU. Jer će on kroz narednu potrošnju tinti pokriti taj trošak. Jer se više drugi puta ne može javiti sa istim problemom, a definitivno će se problem ponoviti ukoliko se služio lažima. Znaći firma ništa ne gubi.

16 godina
odjavljen

E sad, jesu sve bile origigi, neam pojma, ali zadnjih par je.

Čudno je što je printer prestao printati išta, dakle, nije se dogodilo kao kad se inače zaštopa glava da barem zamrlja nešto. Samo odjednom. Nekako sumnjam da je do zamjenske boje jer su i "šarene" bile zamjenske ali one uredno rade.

Mislim da je do waste ink apsorbera ili tako nečeg. Vidjet ćemo u pon (u firmi mi je printer).

11 godina
protjeran

Odgovor ostalima.koji prate ovu diskusiju:

Vidite kao se sada najednom priča mijenja.

Bilo je i zamjeskih kazeta.

I sad kako jedan doktor može postaviti pravu dijagnozu ukoliko ne može vjerojati pacijentu na riječ.

Zaključak:

Govorite istinu i samo istinu ukoliko tražite ovdje pomoć.

A korisniku ne preostaje ništa drugo do li kupiti novu glavu.  I stavrno kupiti provjerenu tintu a ne neku lijevu zamjensku koji je uvezao neki promućurni poduzetnik. Naravno ukoliko i on ne misli danas govoriti jedno a sutra drugo.

nime ovaj uređaj ništa ne prašta i sve Pamti pa vrati. Nije HP blesav da se na zna zaštititi. Pa zato ga se  korisnik i ne usudi nositi na servis i tražiti reklamaciju.

16 godina
Adriatix kaže...

..

nime ovaj uređaj ništa ne prašta i sve Pamti pa vrati. Nije HP blesav da se na zna zaštititi. Pa zato ga se  korisnik i ne usudi nositi na servis i tražiti reklamaciju.

..

- tintni biznis je prljavi biznis... proizvođač nema nikakve zakonske osnove ograničavati kupnju konkurentskog proizvoda. To je u EU ipak tabu tema... jednako kao baterije. No bilo bi interesantno u nekoj od tih zemalja provjeriti kako ide u tom slučaju ... kod nas ipak vrijede neka druga pravila.

-naravno, tad se može osporiti garancija tj odgovornost proizvođača, ali nije ovdje problem garancija. Niti se traži takvo rješenje, nego se 'juzer' pita kako to popraviti...

-ako je pak uzrok problema neadekvatna tinta, tad se odgovornost može prebaciti na tu tuntu-trgovca... kad bi to bio cilj.

-dio 'priznanja' koje izvlačiš kao argument je nepotreban, primjećuje se subjektivnost-strana...

-garancija? tko govori o garanciji ili reklamaciji? Tko se boji nositi na servis? ... Koliko ja vidim, već je bio u servisu, nije pod garancijom.

btw, zaštita koju proizvođač (pogovo HP, vrlo često) 'ugrađuje' je upitne legalnosti. ŠBBKBB da je tinta origigig pa da recimo 'zaštita' jednostavno podivlja i neće? Automobil i gorivo ili struja? Ako je zamjenska tinta ilegalna, zašto se prodaje?... Kad se želi džonom može se s obje strane, problem je samo što uvjek pobjeđuje jači, što je rijetko mali juzer bez obzira na zakone i pravila.

11 godina
protjeran

Da ne filozofiramo

U ovom slučaju sa faktorom 90% riječ je o ili o lošoj tinti koja nije predviđena za  kontinuiranu upottrebu već za kazete sa jednokratnom upotrbom. I sad je netko tom tintom punio zamjenske kazete. Ili je isto tako iz loše napunjenih zamjenskih kazete  gdje se špara na svakom mililitru tinte zrak završio u spremniku HP 9560 inkjet glave. Znači korisnik je mora odnjeti u neki servis inkjet glava na servis.

Dakle tko može kontrolirati čome se pune zamjenske kazete ukoliko kupac traži najpovoljniju cijenu

I ono što je najzanimljivije uvijek kad se pokrene nakva ovakva diskusija nitko ne spominje koje su to bile zamjenske kazete u pitanju.

Jako jako zanimljivo.

I to če nekome jako puno reći gdje leži problem.

16 godina
Adriatix kaže...

.. Ili je isto tako iz loše napunjenih zamjenskih kazete  gdje se špara na svakom mililitru tinte zrak završio u spremniku HP 9560 inkjet glave...

slažem se. Jedino nisam vidoviti milan, tako da ne mogu znati kako je konkretan problem nastao.. osim predpostaviti i ovakvu mogućnost.

Dali je to uopće bitno? -imaš fix, uputu za reset i sl? Jer van garancije ovlašteni servis.. dalje znaš što mislim i bez vidovitog milana, neisplativo.

16 godina
odjavljen

Iskreno, neam pojma koje su se zamjenske tinte koristile ali nisu bile fuš najjeftinije nego najskuplje zamjenske.

Ponavljam, da je do glave, mislim da bi ipak vidio bar jednu prokletu crticu crne boje na papiru. Nema niti jedne, doslovce. I to odjednom - nije da je on loše printao pa prestao, nego samo jednog dana "isprinta" praznu stranicu.

I ako su zamjenske problem, zašto u c, m i y i dalje savršeno ispravne i zašto kaže "head health: good"?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Re: HP OfficeJet 8500a problem sa ispisom

Zato jer ovaj printer ima tvornički CISS i sad ukoliko u CISS uđe zrak .  Zbog loše napunjene kazete ili loše brtve na kezeti, Ili loše kalibriranih zamjenskih CHIP ova. Ili zbog ARC CHIP ova i Isključenog Ink Out senzora na zamjenskim kazetama onda  se zrak akumulira u toj glavi. I možeš se slikati. Nema tinte u glavi == nema otiska na papiru. Glava se zapeče , zariba ili grijači pregore te tada kupuješ novu glavu == cca 400 kn + PDV Ili nosiš glavu na servis  == cca 150 kn + PDV

I naravno zamjenske "ne baš Fuš " sigurno nisu krive.

8 godina
neaktivan
HP OfficeJet 8500a - greška pisača 0x61011bef

Pozdrav!

Da li netko zna o čemu se radi? Pokušala sam pronaći grešku u uputstvima, ali ništa od toga.

Pisač mi je star 5 godina, uredno su stavljana originalna punjenja, mijenjane ispisne glave i do sada nije radio probleme.

Sada se prije svakog printa (dana naredba direktno s kompa) uključuje "čišćenje glave", zatim izlazi obavezno prazan list papira i tek onda printani sadržaj. U većini slučajeva prazan papir izlazi i na kraju svakog printa. Napominjem da u dokumentima koje dajem na printanje nema zadnjih praznih stranica. List koji izlazi prije danog printa uvijek ima dugačku deblju liniju u boji (debljina je cca 0,5 cm i svijetlo zelene je boje) dok je zadnji list čist.

Uz sve to počela mi se pojavljivati i poruka: "Postoji problem s pisačem, 0x61011bef" i ona se uredno pojavi nakon čišćenja glave, a prije printa.

Hvala unaprijed za pomoć.

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
Re: HP OfficeJet 8500a - greška pisača 0x61011bef

Preporuka je da ustekas printer direktno u utičnicu a ne u produžni kabel....

9 godina
neaktivan
Re: HP OfficeJet 8500a - greška pisača 0x61011bef

HP Officejet printeri su jedna močne mašinerije.

Imaju vrlo sofisticuranu dijagnostiku u firmeru.

Pored toga imanju građen UV skaner na glavi sa kojime mogu skanirati otisak. I provjeravati stanje otisaka i inkjet glave.

Isto tako postoji standard u firmweru koliko mlaznica smije biti izvan funkcije da bi to printer mogao kompenzirat preslagivanjem mlaznica i preklapanja otiska pomoću draivera.

Kad se taj zaštitni resurs potroši. Printer ulazi u dugotrajno podešavanje i kalibraciju i čićenje glave. I to vam se pokrene nakon svakog printa sve dok se ne otkloni greška.

Ovo što vi opisujete je najčešći primjer glave koju je nužno zamjeniti. Ili servisirati

Kako to vama nije očito vidljivo najbolje je da uređaj odenesete u neki veziran HP servis gdje mogu dijagnosticirati koja od dvije glave stvara navedeni problemi

Znači čeka vas trošak

Nova glava == cac 400 - 500 kn

Servis i dijagnostika = 1 sat servisa

Ili servisiranje glave == 150 - 200 kn

Servis i dijagnostika == 1 sat servisa

A uzrok svemu ovome i ponašanju možete naći u nekom od prethodnih priloga.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice