Genius sp hf 1800a

poruka: 70
|
čitano: 49.135
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Genius sp hf 1800a
thedream kaže...

Sjajno,ma nisam ti bezveze pričao,samo eto - do te tablice ja nikako - pa nikako. Sve ja to u dobroj namjeri iako me zahebavaju da sam Creative PR,ne daj Bože. Neodlučan

Ima razlike,e da - ovaj,Z4 ti je solidan par spikera,ali - smijem li predložiti Z3? Z4 imaju solidne niske tonove(bas),ali zaista skromne srednje i visoke, lošije od Z3 i sukladno tome Z2300,dosta.

Ako uzmeš u obzir samo po sebi da Z2300 ima loše satelite,dojam Z3 pa onda Z4 je još lošiji.

Pokušaj uloviti Z3. Ako ne njih - onda bi ja riskirao sa 1800A ipak, na uštrb Z4. Možda i nema logike jer Z4 ima dinamičniji i izraženiji Bass,ali to je samo moje mišljenje.

1800A za spavaću. 2.0 stereo,60W RMS,trosistemski,i bok.

Ja imam Z4, odnosno danas ću ih dobiti. Nikad ih nisam čuo kako zvuče, ali vizualno su mi odbojni jer su bijela varijanta i ne uklapaju mi se u crni tv i crni player.

Što se Geniusa tiče.... to sam ja nekako pronašao. Uglavnom, frend mi nudi 400kn za te Z4, a ja sam pogledao malo po shopovima i ti genius su 400kn. Mislim da bi mi bili zapravo dovoljno dobri za u sobu.

Ili ako ima nešto pametnije za 400kn, šta bi mogao razmotriti?

I rather like the restless nights
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.9.2010 10:03 (Bladepu).
15 godina
neaktivan
Genius sp hf 1800a

A oni Z3 koje sam naveo,nažalost oglas ti je pregledan 130tak puta..vjerojatno su prodani,isto traži 400kn za njih prodavač?

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Ma danas ću dobiti te Z4 zvučnike. Spojiti ću ih i vidjeti kako rade i kako to sve skupa izgleda.

Nervira me što je bijela boja, da su crni nebi ni pomišljao o nečem drugom.

Ovako kad su bijeli, prodao bi ih i uzeo Genius jer kao:

1. 2.0 Sustav mi puno više odgovara od 2.1 sustava, čisto jer nemam baš prostora za sub.

2. Ti Genius imaju u dućanu godinu dana garancije.

3. Ne patim od SUBa, u kući svi subovi na svim sistemima su mi poprilično spušteni. Volim kad se čuju duboki tonovi, ali usklađeno i ne pre izraženo.

Nekako mi je bitniji prirodni zvuk, i zato mislim da će mi 2.0 zvuk biti sasvim ok.

4. Gledao sam i one HF3000 i HF2000 od Geniusa, oni su još veće mrcine ali mislim da su teško dobavljivi (ili nikako), a i ovi crni mi više pašu od boje drva.

A što se tiče ostatka, mislim da za 400kn ništa pametno ne mogu dobiti. Mogu dobiti još Logitech Z-523 ili Z-323, ali ti zvučnici mi ne ulijevaju baš povjerenje.

15 godina
neaktivan
Genius sp hf 1800a

Meni je zanimljiva ideja stavljanja drivera s prednje,i ujedno stražnje strane satelita,i sigurno da daje određenu prostornost u filmovima i igrama. S te strane mogu razumjeti korisnike Z523 i njihove preporuke,ali dati 650kn za njih,koliko koštaju u adm-u,ili u prosjeku 550kn,koliko su u drugim trgovinama - je po meni pljačka. Da je Z623 pa ajde de, ali za 523 ne dam 90 eura skoro..hvala,ne hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bladepu kaže...

Ovako kad su bijeli, prodao bi ih i uzeo Genius jer kao:

1. 2.0 Sustav mi puno više odgovara od 2.1 sustava, čisto jer nemam baš prostora za sub.

2. Ti Genius imaju u dućanu godinu dana garancije.

3. Ne patim od SUBa, u kući svi subovi na svim sistemima su mi poprilično spušteni. Volim kad se čuju duboki tonovi, ali usklađeno i ne pre izraženo.

Nekako mi je bitniji prirodni zvuk, i zato mislim da će mi 2.0 zvuk biti sasvim ok.

4. Gledao sam i one HF3000 i HF2000 od Geniusa, oni su još veće mrcine ali mislim da su teško dobavljivi (ili nikako), a i ovi crni mi više pašu od boje drva

Iz istih razloga sam i ja htio 2.0 sistem a ne 2.1, nažalost nema nekog izbora kod nas u tom segmentu pa sam uzeo Genius 1800A i audigy 4 zvučnu karticu, iako nisam buđetom ograničen.

Zvučnike sam koristio oko tjedan dana, pa sam se vratio na glabzbenu liniju sony 120W RMS 2.0 , koju sam uspio popraviti.

Usporedio sam liniju i genius zvučnike i ipak se nemogu mjeriti sa glazbenom linijom koja vizualno ima duplo veče zvučnike i duplo širu kutiju.

I dalje mislim da zvučnici vrijede 400kn. Ja sam se tjedana dana na njima igrao, slušao muziku i gledao filmove i bio oduševljen novo otkrivenim zvukom, nakraju se uspostavilo da je za bolji zvuk bila zadužena isključivo audigy 4 zvučna kartica koju i dalje koristim.

Geniuse sam dao bratu i on je oduševljen njima. Prije je imao logitech 2.1 LS21 al nisu u cjenovnom rangu pa je jasno da je zadovoljan sa geniusom .

Što se tiče ralike u zvučnim karticama ja osobno isto sam osjetio veliku razliku kad sam presao sa Realtek ALC888  na audigy 4 i skužio što je DAC u praksi ne samo u  teoriji.

15 godina
neaktivan
Genius sp hf 1800a

poz

trenutno imam Logitech X-230 (2.1, RMS 32 W), sad si povoljno mogu nabaviti ove Genius sp hf 1800a, pa me zanima da li se isplati uzimati ih?

uglavnom bi  ih koristio za slusanje muzike, gledanje filmova i igrice...

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.9.2010 15:27 (UKiY).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Genius sp hf 1800a

Imam pitanje čuo sam za ove nove zvučnike pa me zanima,pošto slušam puno havi bass muzike dali se isplate ovi zvučnici . Več sam gledao 2,1 sisteme ali ja sam se odlučio za 2 zvučnika pa me zanima ? Molim odgovor što prije

m@c
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

A iskreno, poslušao sam ove zvučnike i dobro se čuju, ali BAS je bio dosta slabašan.

Ni blizu sustavu sa odvojenim subwooferom.

Ali isto moram napomenuti da sam ih slušao u jednom prostoru od možda 200m2, što je dosta veliki prostor.

Možda u nekoj manjoj sobi bi se bolje čuli. 

15 godina
neaktivan
Genius sp hf 1800a

Dobro nisi rekao da si ih slušao u hangaru Lufthanse.

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina

A znam da, tih 200 i nešto m2 je pre velik prostor za te zvučnike, ali ipak to je jedini shop gdje sam ih uspio pronaći.

13 godina
neaktivan
Genius sp hf 1800a

pozdrav, dobio sam na poklon Genius sp hf 1800a al imam laptop asus k73s kakva je zvučna u njemu ii dali je moguće nabaviti kakvu eksternu za laptop da bolje geniusi udaraju...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Genius sp hf 1800a
zagi666 kaže...

pozdrav, dobio sam na poklon Genius sp hf 1800a al imam laptop asus k73s kakva je zvučna u njemu ii dali je moguće nabaviti kakvu eksternu za laptop da bolje geniusi udaraju...

Čisto je ok za mobilne varijante, ako poželiš nešto čišći i glasniji zvuk, možeš krenuti od X-Fi Go! modela, on ti je 2.0/2.1. Bilo ih je polovnih oko 150kn, zatim eksterne varijante Terrateca, Herculesa, i ostalih proizvođača.

Za početak ti je posve dovoljna i ova mobilna zvučna na lapu, testiraj s njom, zadnjim driverima za nju i softverom pa vidi.

Cemetery gates
16 godina
Genius sp hf 1800a

Iako je tema već jedno vrijeme neaktivna, mislim da je bolje da tu pišem, nego da otvaram novu temu.

ONTOPIC:

Planiram ovih dana uzeti nove Geniuse (model o kome se govori u temi - SP-HF1800A), pa pošto relativno često koristim slušalice, interesira me jel' utor za njih čisti bypass signala zvučne kartice, ili je to onaj "pojačani" signal, signal kog "proizvodi" pojačalo integrirano u zvučnike, signal podložan promjenama Volume potenciometra i ton blendi Bass, Treble?

Uz to, kako stojite vi, poduži korisnici ovih zvučnika sa njihovom dugotrajnošću, jel' vam što riknulo ili je to tako, od primjerka do primjerka, kako koji?

Kada se kunem majkom možda lažem, ali kada se kunem ocem govorim istinu, majke mi!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Genius sp hf 1800a

BUMP

Kada se kunem majkom možda lažem, ali kada se kunem ocem govorim istinu, majke mi!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Genius sp hf 1800a

Meni je Genius ostao u lošem sjećanju po pitanju utora za slušalice....Na sva četiri modela koja sam imao kvaliteta je bila lošija od onboarda i glasnoća dosta manja.

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.

1 0 hvala 0
16 godina
explorer 4 kaže...

Meni je Genius ostao u lošem sjećanju po pitanju utora za slušalice....Na sva četiri modela koja sam imao kvaliteta je bila lošija od onboarda i glasnoća dosta manja.

Uzeo sam ih danas. Ugodno sam iznenađen (neočekivan zvuk za par 2.0 zvučnika cijene 439.90 - u Linksu).
Sad kako sam prodao Audigy 2, uzimam Audigy 4 kroz koji dan, pa da vidimo kak će sve skupa na kraju funkcionirat... {#} 

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.4.2013 18:29 (felonterx).
13 godina
Genius sp hf 1800a

Ljudi kakvi su ovi zvucnici danas? jesu li izasli nasljednici? i cijena u linksu je narasla -.-

I Love Milka
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Za mene i dalje best-buy 2.0 PC zvucnici do 400 KN !

Music As A Weapon !!
17 godina
neaktivan
Genius sp hf 1800a

Da li se čuje šum od trafića kada pojačaš zvučnik bez ikakvog ulaznog signala?

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Genius sp hf 1800a

Kupio sam i ja prije tjedan dana navedene zvučnike. Doista nemam niti jednu zamijerku, sve dobro o zvučnicima što je napisano, istina je.

Prvo sam ih spojio na onboard zvučnu Realtek ALC889A. Kada sam spojio slušalice (AKG K514) na headphone out na zvučnicima, zvuk mi se činio čak i nešto bolji nego onaj koji je dolazio direktno iz zvučne kartice. Možda nije bio bolji, ali meni je subjektivno bio ljepši.

Onda sam spojio zvučnike na Creative X-Fi XtremeMusic. I ono malo šuma što je bilo u pozadini, nestalo je. Tonovi su bili jasniji. Bass nije postao ni jači ni slabiji, ali umjesto da na svaki beat čujem boom (kao nekakav udar), čuo sam bass koji je imao nekakvu "mekšu" teksturu (mom uhu prihvatljiviju).

Kada sam sada spojio slušalice u zvučnike, zvuk mi se činio malo lošiji nego onaj direktno iz zvučne kartice.

Bass je općenito dovoljno izražen, tako da mi subwoofer i ne treba. Na 2.1 sustavima bass mi je neprirodan i pretjeran (znam da se može regulirat, ali nije to to). U ovoj 2.0 kombinaciji dobio sam točno što sam htio (400 kn zvučnici + 200 kn zvučna).

Slušam pop, rock, blues i country. Zvučnici zvuče odlično koja god se pjesma pušta, jedino je stvar što za svaki žanr trebam namjestit drukčiju treble/bass kombinaciju, no već sam na to navikao i nije mi problem.

Toliko od mene.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Genius sp hf 1800a

Imam naveden zvučnike i stvarno su odlični što se tiče zvuka, ali imam jedan problem, potenciometar za glasnoću mi je prljav iznutra izgleda, jer kada upalim zvučnike i pojačavam oni dosta glasno "krče", kasnije dok ga malo razgibam krčanje prestaje.

Pa me zanima dali je netko otvarao naveden zvučnike, te kako doći do potenciometra i očistiti ga?

When the power of love overcomes the love of power the world will know peace. Music is my religion.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Genius sp hf 1800a

Pitanje vezano za 1800A. Dali se čuje kakvo zujanje trafoa čim su uštekani u struju iako ugašeni? Kod nekih zvučnika se to čuje i navečer ako spavate u istoj sobi gdje su zvučnici, kada je potpuna tišina, taj zvuk može biti vrlo iritantan.

0 0 hvala 0
17 godina
Xbox360 Modder kaže...

Imam naveden zvučnike i stvarno su odlični što se tiče zvuka, ali imam jedan problem, potenciometar za glasnoću mi je prljav iznutra izgleda, jer kada upalim zvučnike i pojačavam oni dosta glasno "krče", kasnije dok ga malo razgibam krčanje prestaje.

Pa me zanima dali je netko otvarao naveden zvučnike, te kako doći do potenciometra i očistiti ga?

I kod mene se potenciometar isto ponaša - krči dok se malo ne razgiba.

Nisam ga otvarao, a i ne znam da li ću.

Možda kad istekne garancija.

Inače sam zadovoljan istima.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
10 godina
neaktivan
Genius sp hf 1800a

Ovako, malo je starija tema, no, jako me zanimaju ovi zvučnici.

Ljudi su jako zadovoljni zvukom za te novce, al' naišao sam na jedan čest complaint...

Uglavnom, čuo sam od prijatelja i na netu da ih dosta ima problem s elektronikom i da ih dosta rikne u roku jedne godine.

Želio bih čuti mišljenja vlasnika ovog seta, a ako neko ima možda bolju ideju, neki mi predloži nešto slično ovome 2.0 sistemu.

Hvala unaprijed. :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
VedranMik kaže...

Ovako, malo je starija tema, no, jako me zanimaju ovi zvučnici.

Ljudi su jako zadovoljni zvukom za te novce, al' naišao sam na jedan čest complaint...

Uglavnom, čuo sam od prijatelja i na netu da ih dosta ima problem s elektronikom i da ih dosta rikne u roku jedne godine.

Želio bih čuti mišljenja vlasnika ovog seta, a ako neko ima možda bolju ideju, neki mi predloži nešto slično ovome 2.0 sistemu.

Hvala unaprijed. :)

Pozdrav kolega, 

bio sam super zadovoljan njima, ali eto riknuli 13 mjeseci od kupnje. 

Čim se malo pojačaju, počnu krckat (visoki tonovi uglavnom). Ako je JAKO tiho, ne krče. Ali na razini za slušanje odmah krče. Ako se jače pojačaju, potpuno se gubi zvuk...

Ne znam dal se isplati popravljati to...

14 godina
zvone07 kaže...

Čim se malo pojačaju, počnu krckat (visoki tonovi uglavnom). Ako je JAKO tiho, ne krče. Ali na razini za slušanje odmah krče. Ako se jače pojačaju, potpuno se gubi zvuk...

A garancija, zar nije 24 mjeseca?

Probaj prvo promjeniti kabel od kompa do zvučnika, imao sam problema s svojim Logitechima i na kraju ispalo kako je kabel od pc do suba bio u komi a već sam mislio kako su riknuli.

17 godina
Genius sp hf 1800a

Imao sam spomenute zvucnike u doba kad su izasli. Isti problem sa kvrcanjem prilikom glasnijeg slusanja se pojavio... Ta serija je bas bila defektna, al zvuk je bio predobar.

Truth in engineering.
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2015 10:40 (Batista).

0 0 hvala 0
14 godina
Tiby kaže...
zvone07 kaže...

A garancija, zar nije 24 mjeseca?

Probaj prvo promjeniti kabel od kompa do zvučnika, imao sam problema s svojim Logitechima i na kraju ispalo kako je kabel od pc do suba bio u komi a već sam mislio kako su riknuli.

Moji kupljeni 18.01.2014., garancija 12 mjeseci.

Nije kabel u pitanju...

14 godina
Genius sp hf 1800a

*Delete

SteamID: Wardakhin
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.2.2016 8:32 (anarchyST).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Genius sp hf 1800a

Nakon što izvadim slušalice iz zvučnika, ne vraća mi se zvuk na zvučnike.

Ima tko ideju što bi moglo biti i kako da to riješim?

EDIT: evo i par slika, je li moguće da je otišao ovaj integralac/pojačalo koji je na hladnjaku?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put sub 31.10.2015 12:43 (Matozan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice