32bitni driver na 64bitni OS?

poruka: 20
|
čitano: 4.708
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

U firmi imam pisac za kojeg ne postoji 64 bitni driver. Windows na kojem radim je x64 i ne dolazi u obzir prelazak na 32bit radi kolicine rama i slicnog. Postoji li nacin forceati 32bitni driver da radi pod x64 Windowsima-om, postoji li mozda nekakav "zamjenski driver" ili nesto slicno?

Postoji li pak neki nacin da ja preko nekog postscripta saljem na drugo racunalo (sa 32bit Windowsima-om) pa da printam preko toga. Normalno shareanje printera nije moguce jer svejedno moram instalirati driver, a ne moze jer je 32bit.

Ima ko ideju?

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nema šanse jedino da odeš na službenu stranicu i skineš driver za 64 bit os e sad sam prije 10 mi instaliro vistu 64 bit i htio stavit 32 bit driver za grafičku  ali ne ide

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Daj reci koji printer.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: 32bitni driver na 64bitni OS?

Ako nema drivera, firma je ili mrtva ili ne mari za model. Ako je tako, kupi novi, jer je očito smeće ili uređaj ili firma ili oboje. Teoretski je nemoguće da staviš 32-bitni driver, pa ti drugo i ne preostaje, osim pisanja drivera.

Ako hoćeš, skini driver SDK za Windowse i piši.

Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.7.2009 20:53 (naxeem).
17 godina

Naxeem ako imas volje i slobodnog vremena...

Printer je Canon PBL 5300

Driver za x64 windowse ne postoji.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Preostaje ti samo prebacivanje na drugi komp i printanje sa njega.

No možeš kontaktirati i Canon support pa ih malo nakljucati :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pa zar nema Windows drivere za printer u sebi? Nisu kao oni od proizvođaća ali bi trebali pokrenuti printer. Ja sam bez problema nekad koristio HP DJ 845c samo sa Windows driverima.

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/

0 0 hvala 0
16 godina

-to je mrežna verzija printera? i 64 windowsi, koji? - XP, 2003 ili vista?

-pokušaj s ovim, pošto je drugo tržište, druga serija.. 5360 ali možda radi.

-na canon EU ima source za linux..

-inače pošto canon proizvodi za HP, mozda (nekim čudom..) probaj hp-ov..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.7.2009 1:47 (ihush).
17 godina
neaktivan
Printaj s drugog terminala preko mreže.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ihush kaže...

-to je mrežna verzija printera? i 64 windowsi, koji? - XP, 2003 ili vista?

-pokušaj s ovim, pošto je drugo tržište, druga serija.. 5360 ali možda radi.

-na canon EU ima source za linux..

-inače pošto canon proizvodi za HP, mozda (nekim čudom..) probaj hp-ov..

Tako je, mrezni printer... Vista x64, ma nije bitno jel vista ili xp... svi bi ti driveri prosli, samo problem je u tome sto postoje 32bitni, a OS je 64 bit.

Pokusa sam sa windows driverima koji se vec nalaze u njima i nista (za konkretni printer ne postoje, pokusa sam 5360, 5500, 5400 i nista).

Sta se tice linux drivera, da vidio sam da postoje ali kako to prebaciti u drivere za windows, to je skroz druga stvar.

HP-ov driver na Canon??? Mislis da bi moglo? Da kontaktiram Canon... ? Dosta ljudi se zalilo na ovo, mislim to sto neba 64 bit drivera, nije to stari printer... zamjena printera ne dolazi u obzir jer ovaj obavlja svoju duznost i vise nego dobro.

Naxeem... drugi terminal? Mislis da se zakacim na ovaj printer samo shared na drugi komp? Ne mogu jer je drugi komp Win 32bit.

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.7.2009 9:12 (tnakir).
16 godina
neaktivan

Čekaj pa Vista ima drivere za printer. Ja imam 7-icu i za moj D5160 ne postoje driveri nego sam na Sedmičinim i rade kako treba (nema grešaka u ispisu ili tako nekih stvari). Ako pisaš printa tada je sve ureduNeodlučan

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Oly_E3 kaže...

Čekaj pa Vista ima drivere za printer. Ja imam 7-icu i za moj D5160 ne postoje driveri nego sam na Sedmičinim i rade kako treba (nema grešaka u ispisu ili tako nekih stvari). Ako pisaš printa tada je sve ureduNeodlučan

Pokusao i sa Window7 sa laptopa, nema :(

I'm going woo woo
17 godina
neaktivan

tnakir, spoji printer na te Windowse XP i shareaj ga. Ja doma shaream printer između 3 različite verzije Windowsa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Kako kad mi povlaci drivere od tog kompa!?!??!

Zato i postoji mogucnost da instaliras vise verzija drivera na komp koji sharea printer!?!?! Zato i mozes sherat jedan printer na 3 razlicite verz. windowsa.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nisam te sad ništa shvatio. Oprosti. :(

17 godina

Kada ti jedan komp sluzi kao host za printanje, onda na njega mozes instalirat drivere za xp, vistu, xp64, vistu64, sve ovisi koji se sve OS-evi kace na njega. Takva je stvar kod tebe, ili su ti kompatibilni driveri, ili si instalirao drivere za sve moguce opcije

I'm going woo woo

0 1 hvala 0
17 godina

Pa zar nije potrebno instalirati samo jedne drivere, one koji odgovaraju OS-u koji je instaliran na kompu na kojeg je spojen printer?

Nisam ni skužio ali to i ja koristim, printer je canon ip4200 i spojen je usb-om na komp koji ima Win XP (tamo ima orig Canonove drivere), a koristim ga najčešće sa kompu koji ima Vistu, samo instaliraš iz Windowsa kao shared printer, bez posebnih drivera.

Ovo nije moje područje ali ne shvaćam zašto ne bi radilo takoNeodlučan

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/

1 0 hvala 0
17 godina

Ne... tebi se takodjer instaliraju driveri na lokalni komp...

I'm going woo woo

1 0 hvala 0
16 godina

-da, nema Canonovih drivera za 64 bita (osim onih Runner serije/USA)..

-Možeš ga 'zakačiti' na drugi komp, nije važan OS ovo je samo nedostak drivera a pošto je GDI printer neide drugačije. Jedini problem je što host one drivere koje ima, automatski ponudi client strani (mrežno) ... -tu opet dolaziš do početnog problema da nema drivera-64. Ali treba pokušati. Ali tako bi barem ostali mogli koristiti printer.

Polurješenje je instalacija PDFprintera, (preporuka PDFcreator) pa printanje na drugom stroju (32b)... -kranje nepraktično. Jesi li pokušao pokrenuti instalaciju u compatibility modu, možda prođe.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina

Ne mogu printati u pdf jer nemam pristup tom drugom racunalu...

Pokusao sam u compatibility modu, da, pokusao sam i disejblati da checkira dali su driveri valid ili ne, ko force install pa nece.

Jedino cu se pokusat nekako zakacit na drugi komp ako uspije.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice