XCOM:Enemy unknown

poruka: 153
|
čitano: 22.158
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: XCOM:Enemy unknown
Spectre kaže...

Na Classic Ironman mi niti jedna država nije izašla, samo treba biti ažuran sa satelitima i pametno birati na koje Abduction misije reagiraš.

Cilj ti je izbaciti što više satelita svaki mjesec, npr. 1, 3, 3, 4 je moguće čak i na Classicu.

Također, napad na Alien Base odradiš na kraju 3., 4. ili 5. mjeseca, kada ti zagusti s panikom i treba ti globalnih -2 na paniku.

Nakon što u nekoj zemlji postaviš satelit, tamo se više ne događaju Abduction misije. Stoga, ako pokriješ cijeli kontinent, osim što dobiješ kontinentalni bonus paniku ti jedino može dignuti Terror misija (koja se ionako najčešće/uvijek odvija u zemlji s najvećom panikom).

Koliko sam vidio bomb disarm je auto-loss?

I'm very large!
16 godina
neaktivan
Zura kaže...
Da li u Ironman modu možeš misiju resetirati od početka (od iskrcavanja) ili samo od autosave-a (koji je obično u krivom trenutku kad ti vojnik već leži u krvi) tj. početka tekućeg turna.

U Ironman modu ne možeš loadati tijekom igranja. Samo kada pokreneš igru. Svi potezi su trajni, ako ti zgine vojnik, zginuo je zauvijek. :)

Nos kaže...

Ne bih znao, nikada nisam failao tu misiju.

~ Carpe Noctem ~
15 godina
neaktivan
Spectre kaže...

Ne bih znao, nikada nisam failao tu misiju.

SVaki put si disarmao bombu, s više od dva živa party membera?

I'm very large!
16 godina
neaktivan

Da. Mislim da sam imao 3 takve misije na Classic Ironmanu. Na groblju sam izgubio 1 vojnika, na ranžirnom kolodvoru (ili što je već misija s vagonima) sam već bio dovoljno razvijen i mapa nudi mnoštvo punih zaklona pa je prošlo OK, a zadnja mi je bila na autocesti/mostu/što već kada sam već imao visoke činove i dobru opremu pa mi ništa nije predstavljalo problem.

Prvi prolaz na Normal nije ni vrijedan spomena, budući da je Normal težina smiješna u usporedbi s Classicom. Ne sjećam se da sam ikoga izgubio, no sigurno nisam zeznuo niti jednu misiju.

~ Carpe Noctem ~
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.11.2012 17:33 (Spectre).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Istina normal se zbilja ne može usporediti s klasikom. Ja sam odustao od klasika jer moja strpljivost ovisi o količini zabave, a kod moram pimplati polako jer greške se kažnjavaju odustao sam.

I'm very large!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Napokon sam ga se dokopao - odmah idemo na Ironman Classic :P No kiddie wheels!! Raargh, die alien scum!! :D

Vigilo confido
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sunburn kaže...

Napokon sam ga se dokopao - odmah idemo na Ironman Classic :P No kiddie wheels!! Raargh, die alien scum!! :D

Računaj bar 10+ restarta kampanje. Neki to vole bez lubrikacije, ja volim bar da me se malo podmaže :D

I'm very large!
16 godina
neaktivan

Naravno da će biti restartova. U tome i je fora. :) No uglavnom se restart radi u prvih 2 mjeseca, ako kroz to prođeš s dobrim razvojem baze i vojnika, dalje je osjetno lakše. :)

~ Carpe Noctem ~

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Za sad mi dobro ide. Da, izgubio sam par ljudi ali uglavnom rookiea jer zelim imat dva razvijena tima pa sam kad sam razvio jedan tim poceo razvijat drugi. Tako je 5 rookiea zavrsilo na misiji protiv medium UFOa. Samo tri su se vratila :P

Istrazio sam laser weapons i carapace armor za sada. Da li mi je sad isplativo dignut jos jedan engineering i opremit tim ili da se slepam ovako kako je sad i forsiram daljnji research pa da izradim tek napredniji armor?

Vigilo confido
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Dobro ti ide ako si već researcho Lasere i Carapace armor. S Plasmom je možda bolje pričekati dok ne uloviš i ispitaš određeni tip aliena (Mutona), jer ti daje 50% brži Plasma research.

Kaj se tiće baze, svaki mjesec lansiraj što više satelita te, ako si u mogućnosti, izgradi 4 Workshopa "u kvadrat", tako da na kraju svaki dodiruje još 2 Workshopa. To će ti dati dosta veliki refund materijala prilikom izgradnje Plasma oružja i kasnijih armora.

~ Carpe Noctem ~
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.11.2012 10:48 (Spectre).

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Zeznuo sam sa satelitima svjetski. Sad se krpam dok se ne oporavim. Kronicno mi fali moneyz i alloys :P

Koljem se u Leedsu, imam totalno krivi squad setup za onu misiju na gradilistu, totalno je CQB a ja teglim snipera okolo. Odusevljen sam igrom za sad.

Doduse zakljucio sam da zelim isprobat onaj Warspace mod i instalirao sam ga pa sam poceo novu kampanju, ovaj puta cu pametnije (priority: satellites!!!!)

Vigilo confido
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.11.2012 2:47 (Sunburn).
14 godina

Igra godine za intelektualce.

...kradem avatare

5 0 hvala 0
16 godina

Kad dođe bolja oprema, a posebno kad se nabilda aim, misije redom excellent završavaju.

Dopuna: Ispočetka su misije spašavanja gradova (civila) bile nemoguće i frustrirajuće teške jer nisam mogao spasiti dovoljno ljudi nego minimalac, a da mi ne pobiju ljude, a sad spasim skoro pa sve, a oni žohari su postali kikiriki za pobit, snajperi ubijaju preko cijele mape jednim zrnom i td.

Isto tako, čim se uzmu bolji snajperi, što dugo nisam razvio, pa još koji jači oklop, štit i dr. obrane, postaje izjednačeniji omjer snaga, pa dvojica imaju psi, pa svima podesim opremu da imaju aim što bliži 100% i td. i uspjeh zagarantiran. JEdan u najjačem titanu ide naprijed s onom ubojitom pljucom. Letjelice također paralelno razviti i dati im pokoju dalekometnu pržilicu i manevarske dodatke što skida aliene i omogućava slijetanje na mjesta pada ,a to veže novi okršaj, a nakon toga resursi i td. osmjeh na šefovoj faci na kraju mjeseca, iako nikad nije baš 100% zadovoljan

www.rigburning.comule.com
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.11.2012 14:47 (Asta).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nakon pauze sam napokon uspio odradit kako spada dio... Screen je netom nakon uspješnog napada na alien bazu :) 

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.11.2012 20:15 (SebaOS).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Fuuu, covjece, napao si aliensku bazu i imas samo par satelita??? Svaka cast.. ja sam prilikom napada na bazu imao vec popunjen svijet.

I wanna feel the changes coming down... I wanna see what I've been hiding...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
SebaOS kaže...

Nakon pauze sam napokon uspio odradit kako spada dio... Screen je netom nakon uspješnog napada na alien bazu :) 

Jel to strogo izračunati raspored ili si sam uspio nadivlje?

I'm very large!
17 godina
Deus ex machina kaže...

Fuuu, covjece, napao si aliensku bazu i imas samo par satelita??? Svaka cast.. ja sam prilikom napada na bazu imao vec popunjen svijet.

joj vid koliko malo satelita :p

It's not who u are, it's who u know.
16 godina
neaktivan

U pocetku, sve sto sam gradio su sateliti i one control-zgrade za satelite :-)... cim se neka zemlja malo uspanici - paf, na satelit...

Oruzja se grade od sitnisa sta ostane :-D

Moja racunica je - nek pogine vojnik jer napada tenk sa slamkama, doci ce novi na njegovo mjesto... ali ako zemlja ode, ne mogu je vise vratiti natrag...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da, išao sam drugačijim pristupom neko prošli put kad sam došao do 7 mjeseca prije napada na bazu i tamo su me dočekali 10tak mutona, 2cyberdiska, hrpa cryssalida i slično, izginio mi squad sa heavy plasmama, plasma sniperima i plasma rifleovima + 6 skeleton suitova bla bla. Jednostavno se nije moglo baš :/ Sad sam početkom 5. mjeseca napao ako mi se dobro čini, čim je došla plaća, prije toga sam uspio pokupit 3 light plasma riflea i to je to od "naprednog oružja", a dočekali su me par cryssalida, jedan cyberdisk i hrpa mutona, tako da ništa posebno.

Lasere sam u potpunosti preskočio, kao i autopsije jer u početku oduzimaju dosta vremena, a kasnije se mogu obavit 1 po danu kad se skupi znanstvenika. Mislim da ni neću ništa osim thin mana (bolji medkit) i mutona (ammo) ni autopsirat. Tu se već uštedi dosta vremena koje se potroši na rano researchanje plasma riflea ( 16 dana, 32 bez 50% discounta onog ).

Prestao sam i napadati nego puknem 5 ljudi u overwatch i sa onim koji se najdalje može kretat dođem do ruba plavog, spottam neprijatelje i bježim nazad u cover pa ih dočekam.

Ono što nisam koristio prije, a pomoglo je strašno - Squadsight za snipere. Prije sam stalno koristio snap shot jer inače sniperi nisu mogli pratit tim, ali ga ovako ostavim iza i pegla po alien scumu izdaleka. Djeluje mi kao da varam... 

Uz to hrpe smoke-a za obranu i scopova umjesto bilo kojeg drugog equipmenta, u početku zlata vrijedi, povećava preciznost sa 75-80ish na preko 90, a skoro đabe je. 

Pročitao sam hrpu guidova, ali svi kažu drugačije pa je ovo moj neki miks od prijašnja dva gameplaya koja su propala. Ovo je normal+ironman da nebi mislili da je classic.

Uz to, čudesno mi je umro samo jedan vojnik tako da sada imam 2 colonela, 4 majora, 4 kapetana. 

Eto moj mali osvrt, možda nekom pomogne :) 

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.11.2012 22:54 (SebaOS).

1 0 hvala 0
17 godina
SebaOS kaže...

svaka cast sto igras na iron man, ja se jednostavno ne zelim nervirat.

It's not who u are, it's who u know.
16 godina
neaktivan

Ma prvo sam igrao čisti classic ali to je više loadanja nego igranja, nema smisla kad znaš šta će te dočekat pa loadaš iza pa se namjestiš. Normal ironman je prava mjera, borba je lagana, ali jedna-dvije veće greške tokom partije i gubiš vojnika. 

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
SebaOS kaže...

Ma prvo sam igrao čisti classic ali to je više loadanja nego igranja, nema smisla kad znaš šta će te dočekat pa loadaš iza pa se namjestiš. Normal ironman je prava mjera, borba je lagana, ali jedna-dvije veće greške tokom partije i gubiš vojnika. 

Normal je baš za guštanje, pogotovo kad imaš dva snajpera u pozadini koji u jednom turnu skinu po 5-6 komada elijenske gamadi.

Klasik me je raspi***o jer kad i nešto napraviš dobro igra te mlatne po nosu, jer eto... Rng je takav.

I'm very large!
16 godina
SebaOS kaže...

Šta da kažem, imam groblje vojnika na classic jedno 25 ljudi od oka, jer ispočetka nisam mario, a kasnije sam bio zadovoljan ako sam uspio proći mapu uz neki cilj makar uz KIA :)

Iskreno, igrati u komadu više od par sati bih izludio od učitavanja i ponavljanja pa radim pauze preko noći

www.rigburning.comule.com
14 godina
neaktivan

Ja igram s onim modom na Classic - stvarno dosta vise slici starom UFOu.

Bitan overhaul je da sad Sniperi ne moraju birat izmedju squadsighta i snap shota jer im je squadsight onaj automatski prvi skill pa su malo OP. Uvijek furam barem jednog.

Heavy armori dodaju jos jedan slot tako da vecina ekipe ima dva slota, supportovi po 3 jer imaju deep pockets. Plus sta Arc Thrower vise nije item nego ga se fura umjesto pistolja (pa assaulti imaju grenadier i furaju Chitin Plating i Alien Grenade).

Laseri su vraceni na staru semu - dosta su slabi ali ne trose metke tako da Heavy Laser >>> Heavy Plasma jer mozes drzat supressanog protivnika na mjestu. Obavezan jedan heavy u timu radi toga.

Ostalo klasika - 2 assaulta za brzo kretanje i flankanje (ne igram na ultra critical shotgun nego na takticko rastrcavanje po mapi i prezivljavanje) i 2 supporta ako netko ode u materinu.

Jos jedna bitna stvar je da sad ako je neko gravely injured mozete ga zaboravit oko 45-60 dana jer mu toliko treba da se oporavi (isto povratak na staro) ali nitko nije injured dok ne dobije vise stete nego sto ima armora (recimo sniper je 8+9, ako spusi 9 dmg u misiji nije injured)

Strasno mi se svidja mod.

Vigilo confido
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.11.2012 14:49 (Sunburn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Na početku novog mjeseca sam se bacio u gradnju i spi zdio dost para, a s onim što je ostalo uspio kupit jednu plasma rifle i to je to. Kad ono uleti zahtjev od neke države da isporučim dvije plasma rifle za 860 novčića, brzo prekinuo gradnu sattelite nexusa, izgradio još dvije i prodao im i tako uletio u novi sniper i heavy plasmu. Jedino je još zadnji jadnik izvisio ali ipak 188$ je jedna pa će morat sačekat. Snajper radi crit do 15tak, heavy slično -  rastrančiro sam 3 muton beserkera, 9 običnih i 4 cryssalida u terror misiji u samo par turnova :D 

hint: coloneli!  

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.11.2012 18:35 (SebaOS).

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
SebaOS kaže...

Super team... glupo pitanje ali, uh, kako si im obojao oklope?

16 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
SebaOS kaže...

edit soldier > customize > color?  Igra je {#}, pa možda ima već uključen onaj dlc, koji omogućuje biranje boja i oblika oklopa, ne znam. Korisno je za brzo raspoznavanje klasa na terenu, jer su color-coded :) 

15 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
SebaOS kaže...

PIratlukom dobiješ više nego kad platiš. Bojanje oklopa je dlc, moguće da se varam.

I'm very large!
17 godina
GamModdok - http://gamemoddok.webs.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Poz, evo i ja je napokon uboo na steam rasprodaji i oduševio se igrom. pošto mi je ovo prvi susret s ovom igrom, naravno da imam kikseva. 3 države su mi otišle iz projekta jer sam kasnio sa satelitima. jbg, ja sam se opredijelio za research i više manje sve sam to sve odradio.

mislim da imam dobar team: 2 supporta (jedan je PSI), 2 snajpera (in the zone FTW) i 2 assaulta. svi imaju plasma puške i titan armore, osim jednog snajpera koji ima laser pljucu (skupa je plasma sniper).

od heavy sam odustao jer mi ne paše mom pristupu igri. trudim se uhvatit žive vazemaljce, trudim se i srušit ih s neba (avioni su mi u banani) i tako to... baš me zarazila

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice