WOW pitanje

poruka: 19
|
čitano: 3.270
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
WOW pitanje
pitanje

Upravo instaliram wow na kompu - dobila sam battlechest i imam par pitanja:

1. da li da instaliram odmah i ekspanziju ili ne (Burning crusade)?

2. zajedno sa igricom sa dobila i 10-day guest pass- da ga upisujem odmah ili da odem na 10 day free trial? u stvari, jel postoji mogućnost da prvo dobijem 10 dana free trial a onda kad mi to istekne ukucam ovaj pass i dobijem jos 10 dana?

3. na koji realm da odem - procitala sam da se kasnije prelasci sa razlicitih moraju platiti pa da se ne zeznem...

hvala puno i pliiiiiiz brzi odgovor jer ne mogu docekati da pocnem igrati :)

(idem citat manual dok mi netko ne odgovori :)) hvalaaaa

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
WOW pitanje
autorov komentar

nitko?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
WOW pitanje

Jesi li pocela vec igrat? Da ne pisem uzalud... :)

roX!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: WOW pitanje
autorov komentar

ne

ali sam pocela instalirat burning crusade nakon wow-a  i nista drugo

16 godina
neaktivan
autorov komentar

tek je na 17%

17 godina
WOW pitanje
prihvaćeno rješenje

Ovakoc:

1) Instaliraj i TBC, nista mu nece smetati. Ustedjet ces na patchevima jer ako nemas TBC instaliran s patchevima se dodaju modeli i itemi koji su iz ekspanzija (inace kada bi pored tebe prosao netko s itemima iz ekspanzije bio bi gol :P). Bilo bi dobro kada bi mogla instalirati i WotLK, tj. zadnju ekspanziju, onda bi patchevi bili jos manji :), no i ovako ce ih biti sasvim dovoljno. Patcheve ce igra sama skinuti, ili ih mozes naci na http://www.wowwiki.com/Patch_mirrors

Sama igra ne ovisi o tome sto sve imas instalirano. To se odredi po tvom accountu, ako nemas cd-key od ekspanzije ubacen u account onda neces moci tamo ici, bez obzira na to sto je instalirana ili ne. Jednostavno :).

2) Isto ti se pise preko kojeg god nacina isla. Odes kreirati account i ukucas taj 10 day sto si dobila s igrom, ili preko onoga na WoW stranicama napravis 10 day free account. Sve jedno je. I da, dobijes onda tih 10 dana, ako nisu nesto promjenili. Nakon kreiranja trial accounta mozes odmah ubaciti i full cd-key, nece prekinuti trial, samo ce napisati da je 30 dana pending. Tj. nakon isteka 10 dana free triala ce automatski poceti s tih 30. Plus neces imati ogranicenja koja inace ima trial account. Ja sam tako cekao do sedmog dana, pa mi je onda pukao film i ubacio full key kud pukne da pukne i nije mi odsjekao trial, samo je unlockao sve i dodao mi 30 dana.

3) Realm zavisi, Prvo su tipovi PvP (player vs player), PvE (player vs environment), RP (role play), RPPvP (ovo vjerojatno kuzis koja je kombinacija). Na PvE se nije moguce tuci s drugim igracima ako to oni izricito ne ukljuce, ili ako su na odredjenom PvP terenu (doslovno par terena u cijeloj igri, uglavnom pusto), na PvP se moze napadati igrace protivnicke frakcije osim u posebnim terenima, pocetnim terenima i glavnim gradovima, ima jos malo caka, no to je u biti to. RP je gdje su igraci izricito uzivljeni u svoje likove i kada te netko pita odakle si ne kazes "ja sam iz Hrvatske" nego "ja sam iz jednog malog sela blizu Orgrimmara, tata mi je bio lovac na krokodile, a mama kuhar za vojsku..." :). RPPvP je logicno  RP server s PvP pravilima. E tako, to je u grubo sto znace te oznake.

Koji odredjeni server to ne znam sto da ti predlozim, svatko ima svoje preferancije. Ja igram na PvP serveru, Bladefist, cca srednje populacije je, nije guzva, ima dovoljno ljudi, ali nema bas preagresivnih, ima kefanja, ali u pravilu ne cesto da netko jaci napada slabije, osim na par terena (Stranglethorne Vale), ali to je tako na svim serverima :).

*edit*

I da, instalira se prilicno dugo :), a jos ce dosta vremena trebati i za patcheve tako da mislim da danas neces igrati :).

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.5.2009 23:15 (Solo761).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Onda instaliraj do kraja, zajedno sa patchevim, pa kreiraj trial account. U suštini svejedno je na koji način, jer možeš da ih imaš koliko želiš, ali zasebno, dakle, nakon 10 dana to je to (tačnije trial account možeš da nadogradiš, ali SAMO ključem sa kutije WoWa, pa dalje TBC i WotLK ako želiš). Realmova što se tiče, sve zavisi šta voliš. Ako voliš role-play, odaberi neki RP server (naravno, potrebno je poštovati RP pravila na takvim serverima, jer postoji mnogo ljudi koji jedva čekaju da te prijave), ako ne, izaberi neki PvP server. Tu možda budeš imala problema sa gankanjem, ali bez toga igra i nije zanimljiva. Postoje i RP-PvP serveri, i na njima je uglavnom malo roleplayinga, a previše ljudi koji jedva čekaju da te prijave (main mi je bio na takvom serveru i ukupno 2 puta sam prekršio pravilo, a minimalno 10 ljudi se našlo da mi prigovori i skrene pažnju). Da konkretno preporučim neki server ne mogu, igrao sam samo na jednom i u potpunosti mi je odgovarao.

Edit: a da, PvE servere sam preskočio, ali dobro, pročitaćeš u postu iznad :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.5.2009 23:22 (Oro).
16 godina
neaktivan
autorov komentar

kreirala trial, ali baca me samo na latin ameriku, oceaniju i sl - zašto?

i da, već sam pročitala što je što PvP i PvE al napokon mi je netko objasnio što je to RP. Mislim da sam najbliže PvE (makar jer do sada nisam nikad igrala online - ipsk spadam u onu stariju gardu warcrafta, diabla, ceasara i sl :))

17 godina
WOW pitanje

Aha, krivi site :). To je za Ameriku, za Europu trebas na

http://www.wow-europe.com/en/index.xml

Ma slobodno napravi likove na PvP, ne grizu ljudi. A ionako do cca lvl25 niti ne moras izlaziti na terene na kojima te netko uopce i moze napasti, ima dovoljno questova na "sigurnim" terenima. Ja sam probao PvE, no tamo nesto fali, nema izazova jer ne prijeti opasnost. A ima i gust kada te netko napadne pa ga ipak isklopuvas. Ili u osveti, kao kada su me napali mage i paladin dok sam levelao warriora i mislili me campati (corpse camp, ubijes nekog i cekas da dodje da se ozivi pa da ga ponovo dok je na pola HP-a), no imali su peh da sam doslovno 10 metara od te lokacije ostavio svog (tada) lvl70 warlocka pa sam se lijepo prebacio na njega i onda je bilo drz nedaj. Zanimljivo kako su bili slozni i kooperativni dok su napadali slabijeg, a kako su se razbjezali kada je dosao jaci :).

Eh da, sto sam zaboravio reci, likovi se mogu seliti, samo to treba posebno platiti, 15 ili 20 eura je seljenje jednog lika i onda se taj lik ne moze seliti 3 mjeseca.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

a kako sad da to prebacim????

skuzila sam da sam zbrckala, napravila sam i account na EU, ali opet mi otvara na isti nacin. Da deinstaliram taj trial ( i kako da ga deinstaliram) Pa ne mogu vjerovat da sam toliko glupa...

17 godina
WOW pitanje

Hm, sada bas ne kuzim sto se desilo. Instalirala si igru s njihovih stranica ili s CD-a? Ako si s CD-a koje si dobila uz igru, igra bi se sama trebala kaciti na EU servere. Jedino ako si bas skinula trial s te stranice. Ili ako ti je taj Battlechest iz Amerike.

Sto se accounta tice on se ne moze prebaciti. Jednostavno napravis novi na EU, sto si vec i napravila i to je to. CD key od same igre je isto vezan za regiju. Ako je igra EU, americki account ga ne bi niti prihvatio.

Sada je glavno pitanje, kako si instalirala igru, CD-i ili download?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

igrica iz algoritma

instalirala izgleda na americkim stranicama trial, onda pokusala na EU. Nikako nije htjelo se prebacit. Deinstalirala trial (iako nece da mi izbrise neke stvari nije mi jasno zasto). Sad instaliram EU trial, javim za min-dvije

16 godina
neaktivan
autorov komentar

evo usla sam na EU, Bladefist

hvala svima na odgovorima, dalje cu pokusati sama :)

17 godina
WOW pitanje

Onda je do toga :). US igra se spaja na US servere, EU na EU servere. Ne moras instalirati trial, instaliraj samo s CD-a koje si dobila uz igru. To je isto kao s ekspanzijama, stvar je samo do accounta, ne do igre. Npr. jednom frendu sam kopirao svoj folder da ne mora instalirati, a ja imam i WotLK na tome bez problema je igrao mada on isto ima samo battlechest.

Vise ce muka biti koji server odabrati, mozes to prepustiti igri, samo oznacis tip servera i jezik i on ti predlozi sam, ili rucni odabir. Onda je opet problem koju stranu izabrati, pa rasu i onda klasu. Pa opet ime odabrati... :)

*edit*

Znaci Bladefist kao i moji likovi? Ja sam na Horde strani pa ako hoces ostavi nick od lika da pripomognem ako treba ili ako ces na Alliance strani da znam koga da ne umlatim :).

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.5.2009 23:53 (Solo761).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

mmeduza - undead

nadam se da cu kasnije biti zadovoljna tim odabirom, al za sad nek ide ovako :)

17 godina
WOW pitanje

Vidim, mage, faza privikavanja na komande :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
WOW pitanje

ja imam pitanje, da ne otvaram novu temu: ja sam nabavio battle chest i nisam još instalirao a interesuje me da li ja kad napravim acc mogu dodat wotlk od frenda koji ga isto igra?

Kažu da škola nije zatvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina. Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje! Bolje ispasti budala nego iz aviona...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Matatata krele od zanata kaže...

ja imam pitanje, da ne otvaram novu temu: ja sam nabavio battle chest i nisam još instalirao a interesuje me da li ja kad napravim acc mogu dodat wotlk od frenda koji ga isto igra?

ozbiljno ljudi, plz ttrebam pomoć. hitnu. znam, 94 Belji se
Kažu da škola nije zatvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina. Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje! Bolje ispasti budala nego iz aviona...
16 godina
neaktivan
WOW pitanje

Nanovo sam instalirao WoW i skidao mi je patcheve nekih 6 sati. nakon toga sam probao instalirat Burning crusade ali mi neda. ne piše uopće kad pokrenem CD install Burning crusade nego play Burning crusade. i kad se probam loginat na već korišteni account piše mi da nemam neki patch, pa da onda restartam i downloadam ga. Help!!!

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice