Wildstar MMO

poruka: 1.317
|
čitano: 134.115
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Wildstar MMO

"Jedino" sto wow ima bolje od bilo kojeg MMO-a koji tek izlazi na trziste je 10 godina dodavanja sadrzaja i sa time se ne moze nitko natjecat. Da sad kupis igru i krenes levelat lika (iako je cataclysm unistio dosta vanille) i pokusas normalno levelat istrazujuci sve oko sebe, imao bi sto radit vjerojatno godinu-dvije, bez da se dotaknes end-game sadrzaja i nove expanzije koja dolazi na jesen/zimu.

Sa druge strane, tko bi to htio? Vecina ljudi igra iskljucivo end game, morao bi imati frenda sa max lvl likom da te profura kroz sve stare sadrzaje, najbolji vanilla sadrzaji su vjerojatno nedostupni i slicno, a ono sto je trenutno end-game wow nema veze sa vanillom i onim gdje je igra pocela. Dapace, sve osim end game sadrzaja je pusto i naprosto ne pruza onaj dozivljaj koji je pruzalo u prvih 2-3 godine od izlaska.

Wildstar sa druge strane pokusava docarat taj osjecaj koji je vanilla davala, sa pregrst stvari koj WoW nema ili nije imao u startu vec je kasnije dodavan, sve dize na novi nivo, poboljsava, ono sto u WoW-u nije bilo dobro je preuzeo ideje iz drugih MMO-a i naprosto u konacnici ucinio boljim.

Wildstar je igra koja je izazvala OGROMNO zanimanje igraca, iako nije dio nijedne poznate fransize, potpuno je novi svijet sa originalnim rasama, klasama i pricom (tesko je reci pricom jer ima puno reciklaze, ali tko nema, ovi ju barem prikazuju na originalan nacin, umjesto jos jedne "zlocesti orci napadaju zemlje slobodnih naroda").

PvE je odlican i jako raznovrstan, PvP je odlican i jako raznovrsan, ima hrpa sadrzaja sto za solo igrace, sto za grupe, sto za velike grupe, PvE ili PvP orjentirane, ili oboje.

Mountovi, housing, crafting, pathovi, adventure, solo instance, solo dungeoni, dungeoni, HC/veteran avanture i dungeoni, 20 i 40 man raid, battleground, arena, warplots (40v40 vanilla AV style samo na predefiniranim utvrdama koje guild kupuje i gradi/ureduje), open world PvP i jos puno toga, sve ono sto je WoW imao, trebao/mogao imat, zajedno sa hrpom drugih igara... jedini i glavni problem koji vidim u igri je da ima previse toga i da ce rijetko tko moc radit sve, a htjet ce, vjerujte da ce htjet.

Netko se dotaknuo 40 man raidova i kako su prosla vremena kad su ih ljudi htjeli raditi... bas naprotiv, svi oni koji su ih htjeli raditi, a godinama nisu imali gdje/kako, ovdje su konanco dosli na svoje. Ne podrzavam tu ideju osobno, ali tako je kako je.

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.5.2014 21:19 (Rhodin).
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
Wildstar MMO

Genijalno je kako su uspjeli napraviti video za svaku stvar u igri, ali na onako odlicno originala nacin... nema valjda videa na koji se nisam nasmijao. Najjaci je onaj u kojem objasnjava klase u igri sa onim piratom :D 

A Warplots mi se cini jako zanimljiv, građenje obrane ( kao neki puzzle ) i onda defend ili attack sa puno teamworka i aktivne igre... bas ce biti odlicno. 

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Wildstar MMO

Warplots ti je bas ko vanilla AV zamisljen. Doduse, moras kupit utvrdu. Onda ju upgradas, onda dodajes stvari koji ce ti sluzit u obrani. Mozes otic u raid, ubit bossa, dobit token i stavit ga u warplot, te u obrani summonat 40 man raid PvE bossa koji se bori na tvojoj strani - to je bolesno.

E, sad, nije da puknes warplot fight, otvoris vrata i to je sve aktivno... Imas 5 (mislim) supply podrucja oko kojih se boris za prevlast (u vanilla AV si ubijao odredjene mobove i nosio nazad stvari koje su dropale, te njima kupovao upgrade koji su pomagali u obrani/napadu) te postepeno aktiviras warplot. Sto je vise stvari aktivno to je tvoja strana jaca, odnosno stvaras prednost.

Pobjednik se zna kako se odluci, jel...

Meni se takodjer cini da ce i trajat ko vanilla AV - 45 minuta do sat i 15. Ali iskreno samo ako ga balansiraju, ono sto sam citao iz bete uglavnom se ignoriraju supplyevi i sve i krene se samo bruteforce u warplot unistit glavni dio.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Wildstar MMO

pa ocito je onda obrana lose postavljena ako mozes odmah na silu proci kroz sve te slojeve obrane. Bit ce tu jos dosta balansa i ostalog. Jos nije niti sluzbeno pocelo. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Wildstar MMO

I tako {#}

{#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.5.2014 11:15 (ERM).

3 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Wildstar MMO

Vidim da dosta ljudi ovjde spominje housing kao dobru stranu ove igre, hmm, instancirani housing hmm... Pogledajte housing u archage ili kako ce to biti uradjeno u evrquest next, u usporedbi s tim ova igra je outdated i to debelo, kao i u nekim drugim stvarima, jednostavno nekako bi meni ova igra puno vise legla da je izasla 2010 recimo.

Ili bas sam s frendom raspravljao o pvpu u wildstar, to je nekakav butonsmashing po skilovima gdje zapravo neznas ni tko pije ni ko placa, kad vidis lika na malo vecoj udaljenosti nevids texture vec jednobojni prikaz neprijatelja itd... Wow pvp je i dalje miljama ispred ovoga, mi smo se slozoli da ako netko zeli rpg ili mmo pvp iskustvo, ab ili wsg u wowu su x buta bolji od ovog sranja. Jednostavno taj osjecaj kad nekoga sapas, ili stavis u novu, ili ga dezorijentiras sa huntom je x puta bolji nego ovaj buttonsmashing, bar nase neko misljenje...

Ova igra ce biti nesto u rangu rifta, tere ili gw2, igrati ce se to nesto i tako, ali nije to to...

2 7 hvala 0
13 godina
Re: Wildstar MMO
Mquany kaže...

Vidim da dosta ljudi ovjde spominje housing kao dobru stranu ove igre, hmm, instancirani housing hmm... Pogledajte housing u archage ili kako ce to biti uradjeno u evrquest next, u usporedbi s tim ova igra je outdated i to debelo, kao i u nekim drugim stvarima, jednostavno nekako bi meni ova igra puno vise legla da je izasla 2010 recimo.

Ili bas sam s frendom raspravljao o pvpu u wildstar, to je nekakav butonsmashing po skilovima gdje zapravo neznas ni tko pije ni ko placa, kad vidis lika na malo vecoj udaljenosti nevids texture vec jednobojni prikaz neprijatelja itd... Wow pvp je i dalje miljama ispred ovoga, mi smo se slozoli da ako netko zeli rpg ili mmo pvp iskustvo, ab ili wsg u wowu su x buta bolji od ovog sranja. Jednostavno taj osjecaj kad nekoga sapas, ili stavis u novu, ili ga dezorijentiras sa huntom je x puta bolji nego ovaj buttonsmashing, bar nase neko misljenje...

Ova igra ce biti nesto u rangu rifta, tere ili gw2, igrati ce se to nesto i tako, ali nije to to...

A ti to znas ? 

Mada ne znam od kuda ti ovo da je butonsmashing. imas dodge, imas skillove koje moras usmjeravat prema protivniku... itd... Ja nisam to vidio u WoW.u. U WoW.u samo tabas i rokas i to onda nije button smashing, to je taktika ? Ili ?

I ovdje imas stun, kod Warriora vec prvi skill ti je knockdown iz kojega se dizes ne za neko vrijeme vec koliko ces brzo ruknut po F key.u, dakle i dalje ovisis sam o sebi. Dok u WoW.u cekas da tajmer istekne a do tada rokaj po tebi dok ide.

Ocito ti i frend niste bas igrali Wildstar da bi mogli kvalitetno pricati o njemu.

Uostalom full scale PvP u WIldstaru nije jos niti viden osim nekih koji su igrali neki PvP. 

17 godina
Wildstar MMO

Ja iskreno volim ljude koji u svemu vide buttonmashing, takvi mi buildaju rating.

Sudeci po tome sto se u beti moglo vidjet 5% PvP-a, a donesene su konacne presude, govori jos i vise... Pogotovo od nekoga kome je ESO combat odlican!

Sto reci {#}

{#}

Moj PC  
1 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
Wildstar MMO

Meni je pvp bio kao buttonsmashing i wow pvp mi je x puta bolji i frendu koji je probao isto, igram igre vec 20ak godina i igrao sam sve mmos od asherons calla pa na ovamo tako da imam s cim usporediti, ali dobro svatko ima svoje misljenje... Sto se tice stiskanja f da se brze dignes to je jedna od onih stvari koje bih ostavio za konzole, nesvidja mi se to nimalo u jednoj pc igri, ali dobro sto ljudi sto cudi...

Pvp u teso, usporedjujem bete i jedne i druge igre mi je isto za clasu bolji. Neki ljudi su govorili da u teso anmacije likova nisu dobre itd... ali teso engine u pvp moze prkazati i po 500 igraca na ekranu i to gle cuda da imaju texture na sebi, u ovom wildstar u bg od 20 ljudi ak ti je lik malo dalje nevidis texture vec samo nekakve  obojene siluete... Jadno... Igrao sam na high postavkama tako da nije do toga, vec je to jednostavno eto tako... Valjda su u wildstar pvp svi daltonisti na udaljenostima od 50m {#}.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.5.2014 0:01 (Mquany).

0 6 hvala 0
13 godina
Mquany kaže...

Meni je pvp bio kao buttonsmashing i wow pvp mi je x puta bolji i frendu koji je probao isto, igram igre vec 20ak godina i igrao sam sve mmos od asherons calla pa na ovamo tako da imam s cim usporediti, ali dobro svatko ima svoje misljenje... Sto se tice stiskanja f da se brze dignes to je jedna od onih stvari koje bih ostavio za konzole, nesvidja mi se to nimalo u jednoj pc igri, ali dobro sto ljudi sto cudi...

Pvp u teso, usporedjujem bete i jedne i druge igre mi je isto za clasu bolji. Neki ljudi su govorili da u teso anmacije likova nisu dobre itd... ali teso engine u pvp moze prkazati i po 500 igraca na ekranu i to gle cuda da imaju texture na sebi, u ovom wildstar u bg od 20 ljudi ak ti je lik malo dalje nevidis texture vec samo nekakve  obojene siluete... Jadno... Igrao sam na high postavkama tako da nije do toga, vec je to jednostavno eto tako... Valjda su u wildstar pvp svi daltonisti na udaljenostima od 50m {#}.

Ja teksture nisam gubio, tako da ne znam o cemu pricas. 

12 godina
Rhodin kaže...

Ja iskreno volim ljude koji u svemu vide buttonmashing, takvi mi buildaju rating.

Sudeci po tome sto se u beti moglo vidjet 5% PvP-a, a donesene su konacne presude, govori jos i vise... Pogotovo od nekoga kome je ESO combat odlican!

Sto reci {#}

{#}

Kaj ti briješ, ESO combat i animacije su jedne od najnaprednijih koje sam ja vidio. {#}

A teksture stari moj. Spandex materijal je bio jedan od najpopularnijih tkanina u Tamrielu.

11 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...
Mquany kaže...

Ja teksture nisam gubio, tako da ne znam o cemu pricas. 

Idi na 39:00 pa pogledaj u pozadini ovog 1vs1 kako izlgedaju neprijatelji na bg, oni su kao ti neki crveni duhovi ili sta vec... Meni je to tako izgledalo bez obzira na moje high video postavke... Neznam mozda smo ja i ovaj lik igrali neku drugaciju verziju od tebe, svasta je moguce... I ako ovo sto ovaj lik igra nije buttonsmashing onda sam ja avion... Ja nisam avion.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.5.2014 0:25 (Mquany).
13 godina
Wildstar MMO

Pa hebo te led koja igra nije button mashing a MMO je... mislim gluposti pricas, kao da u WoW.u nema button mashinga i sta ja znam. Ali ovdje uz button mashing moras uskladit pokrete svog Lika da bi uopce bilo sta pogodio, dok kod WoW.a tabas i samo lupas od 1 do 9 i ostalo... ima puno razlike.

A ono sta je lik crven, valjda ce promijenit, mozda i jesu vec... Trebalo bi oznaciti neprijatelja ali ne tako zarko crvenom bojom. No, ako je to major problem u igri, neka tako i ostane... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
DeniZg kaže...

A teksture stari moj. Spandex materijal je bio jedan od najpopularnijih tkanina u Tamrielu.

Što nedostaje teksturama? 

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.5.2014 9:17 (Tonči).
12 godina

Nije ti malo čudno što većina armora izgleda kao body-paint?

Usporedi to s npr. Skyrim oklopom.

Pogledaj kako to npr. izgleda u Wildstaru.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.5.2014 10:09 (DeniZg).
16 godina
odjavljen

Odabrao si vrlo čudne slike, ali i dalje ne vidim problem: likovi i okoliš u ESO-u su bitno kompleksniji od Wildstarovih, jer je u Wildstaru sve vrlo jednostavno i s malo detalja. Neusporedivo. Čak ni na ovoj slici ne vidim po čemu je bolji Wildstarov lik. Ima dvije latice više bumpane, ali to je to.

Skyrim je neusporediv, jer su uvjeti neusporedivi. Ne možeš uspoređivati SP i MMO igru. Možemo tako reći da Ryse SoR pojede Skyrim za doručak...

Wildstar možda čak i ima pokoji poligon više na opremi, ali su im likovi i okoliš bitno jednostavniji od Elderovih, gdje se ušteda možda dobila na pokojem bumpu više i poligonu opreme manje. Skyrim je SP igra. Ryse Son of Rome izgleda jako dobro i ne može mu se približiti niti jedan Skyrim mod. Ryse može tako izgledati samo zato što se vrti na znatno manjoj rezoluciji i u manje frejmova. Konzole to sebi mogu priuštiti, PC ne može. Kako bi reagirali PC igrači da dobiju 900p igru na 30 FPS-a?

http://www.cinemablend.com/games/Ryse-Confirmed-30fps-900p-Xbox-One-60158.html

Da bi se to diglo na PC rezolucije (1080, 1440 a uskoro i 2160) i 60 FPS-a (duplo), trebalo bi rezati poligone i teksture baš svugdje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.5.2014 10:44 (Tonči).
17 godina
Wildstar MMO

Ja najmanje vidim problema u grafici... ako me ista smeta u igrama, grafika je na zadnjem mjestu.

Wildstar u BG nema istaknute teksture nego zarko crvenu boju na enemyu da znas da je to ispred tebe enemy, da izdaleka vidis ko se sa kime bori tamo, odnosno tko se krece u daljini. To je jedina ideja, to je feature, ne bug ili nesto sto bi trebalo popravljat.

ESO nema BG/arene, bilo sta od navedenog, pa nema ni potrebe za tim. ESO ima samo "open world" PvP i to samo u Cyrodilu, dok Wildstar ima open world PvP svuda i tamo se takve stvari ne desavaju... Ne znam kako to ne mozete sami zakljucit. Odi na neku veliku mapu, gledaj kakav je view distance i kakvi detalji se vide.

A usporedjivat teksture u 2 igre sa bitno drugacijim stolom grafike mi nema smisla, al OK - ESO ce uvijek imat "prirodniju" dok ce Wildstar imat to cartoony grafiku kakvu je ovaj team koristio i u WoW-u i na kakvu su naviklu.

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Točno tako. Posve drugi tip igara.

12 godina
Tonči kaže...

Odabrao si vrlo čudne slike, ali i dalje ne vidim problem: likovi i okoliš u ESO-u su bitno kompleksniji od Wildstarovih, jer je u Wildstaru sve vrlo jednostavno i s malo detalja. Neusporedivo. Čak ni na ovoj slici ne vidim po čemu je bolji Wildstarov lik. Ima dvije latice više bumpane, ali to je to.

Skyrim je neusporediv, jer su uvjeti neusporedivi. Ne možeš uspoređivati SP i MMO igru. Možemo tako reći da Ryse SoR pojede Skyrim za doručak...

Wildstarov lik je bolji po tome što ne izgleda kao da je navukao odijelo od Spidermana, nego ima svaki dio oklopa zasebno, za razliku od likova u ESO-u.

Skyrim sam stavio samo ilustracije radi, ne da bih inzistirao na tome da MMO likovi moraju izgledati kao likovi u SP igrama.

Što se tiče okoliša, mislim da je to dosta teško za procijeniti, jer odokativno ne mogu brojati poligone na građevinama.

Također, ne bih se složio s tobom da Wildstar ima malo detalja.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.5.2014 10:54 (DeniZg).
16 godina
odjavljen

Ako ne možeš odokativno procijeniti, e hebiga, znači da nema smisla o tome raspravljati; razlike su ogromne i imaš gore slike koje govore suprotno tvojim tvrdnjama. Nema tu slaganja ili neslaganja, to je čista matematika. Uostalom, Rhodin je rekao: to nije ni bitno. Ne bih se zamarao takvim stvarima. Wildstar nije za nekoga tko želi realnu i detaljnu grafiku. Ima drugih igara ako ti je to važno: Conan, Eso, Rift... WoW i Wildstar su posve drugi stil grafike.

17 godina
Wildstar MMO

Igra dobro izgleda i i svoj način borbe koji je sličan onome iz GW2. E sad kome ne paše nitko ga ne sili da igra. Meni su dobre borbe i u wow i gw2 i wildstar, ali ESO je svoj dio mogao puno bolje odraditi i ne sviđa mi se. 

''It's not broken, It's a game feature''

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Wildstar MMO

Ovaj Wildstar ce biti jos jedan u nizu mmos tipa gw2, to ce se nesto malo igrati 2-3 mjeseca i igra ce umrijeti, nazalosti, jer bih stvarno volio da nadjem neki virtualni svijet u kome bih mogao provoditi svoje slobodno vrijeme, ovako sve karte stavljam na Everquest Next, uzeo sam Landmark i devs imaju stvarno mocan alat da naprave nesto veliko, imaju iskustvo, imaju dobru logisticku potporu i misli da bi ta igra kvalitetom mogla iznenaditi mnoge.

1 6 hvala 0
13 godina
Mquany kaže...

Ovaj Wildstar ce biti jos jedan u nizu mmos tipa gw2, to ce se nesto malo igrati 2-3 mjeseca i igra ce umrijeti, nazalosti, jer bih stvarno volio da nadjem neki virtualni svijet u kome bih mogao provoditi svoje slobodno vrijeme, ovako sve karte stavljam na Everquest Next, uzeo sam Landmark i devs imaju stvarno mocan alat da naprave nesto veliko, imaju iskustvo, imaju dobru logisticku potporu i misli da bi ta igra kvalitetom mogla iznenaditi mnoge.

Imamo proroka... GW2 se i dalje igra... i dalje ima svoju publiku koja igra... i ne igra se 2-3mj. WIldstar je bogatiji contentom od GW2 ( sta je boljka GW.u jer nema contenta vise koji te moze zadrzat ). 

Samo nemoj pisati nesto sta nitko ne moze znati, igra je ispolirana, ima content, zanimljive opcije, pun kufer PvP.a, Dungeona, Solo Dungeona... ima se tu sta radit i duze od 2-3 mjeseca.

12 godina
Mquany kaže...

I sad zato što si ti kupio EQN:Landmark, sve ostale igre (zajedno sa GW2, koji je po tebi umro) su pljuga? Da, to ima smisla.

13 godina
DeniZg kaže...
Mquany kaže...

I sad zato što si ti kupio EQN:Landmark, sve ostale igre (zajedno sa GW2, koji je po tebi umro) su pljuga? Da, to ima smisla.

Uvijek je grdo kad das novce za nesto pa moras na neki nacin branit. Pogledaj samo SC temu i ESO temu, tamo se krvolocno brani. 

11 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...
Mquany kaže...

Imamo proroka... GW2 se i dalje igra... i dalje ima svoju publiku koja igra... i ne igra se 2-3mj. WIldstar je bogatiji contentom od GW2 ( sta je boljka GW.u jer nema contenta vise koji te moze zadrzat ). 

Samo nemoj pisati nesto sta nitko ne moze znati, igra je ispolirana, ima content, zanimljive opcije, pun kufer PvP.a, Dungeona, Solo Dungeona... ima se tu sta radit i duze od 2-3 mjeseca.

GW2 se i dalje igra, hahahahahahhahahahahaha...ahhahahahahahahahaa...

11 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...
DeniZg kaže...
Mquany kaže...

Uvijek je grdo kad das novce za nesto pa moras na neki nacin branit. Pogledaj samo SC temu i ESO temu, tamo se krvolocno brani. 

Da, slazem se, ovdje je dosta ljudi kupilo igru koja je vec po dosta stvari outdated i sad se uvjeravaju da je bolja nego recimo tera ili gw2, igra je cak i losija od ove dvije, znaci za jedan mmo malo ispod prosjeka.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.5.2014 16:03 (Mquany).
12 godina
Mquany kaže...
SimeKZ kaže...
Mquany kaže...

Ne bi vjerovao, ali GW2 se itekako igra, barem ako je suditi po statistikama (ja igram ne više, samo da se zna).

Ali da ne offtopičarim više, ajde pliz napravi EQ Next topic ili koji god te veseli i nemoj ovdje trollati bezveze.

11 godina
neaktivan
DeniZg kaže...
Mquany kaže...
SimeKZ kaže...
Mquany kaže...

Ne bi vjerovao, ali GW2 se itekako igra, barem ako je suditi po statistikama (ja igram ne više, samo da se zna).

Ali da ne offtopičarim više, ajde pliz napravi EQ Next topic ili koji god te veseli i nemoj ovdje trollati bezveze.

Cudno je to, ako netko nema isto misljenje o igri odmah je troll, w/e...

11 godina
neaktivan
DeniZg kaže...
Mquany kaže...

Ja nisam napisao da su gw2 ili wildstar pljuga vec da su cisti prosjek i nista vise od toga. Ja sam kupio gw2 i igrao ga, tj. odigrao, sto je tuzno reci za jedan mmo i vjeruj mi da bi i sam volio da to nije tako. A sto se tice Landmarka, taj engine i opcije koje nudi za interakciju sa svjetom su miljama ispred svih trenutnih mmo igara i ako urade samo solidan posao praveci EQN to ce biti igra u koju ce vrijediti uloziti vise od 2-3 mjeseca igranja.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice