Watch Dogs

poruka: 1.438
|
čitano: 275.741
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Watch Dogs
lovac82 kaže...

Next gen za mene osobno prvenstveno znaci puno bolja fizika koja utjece na sami gameplay (dinamicna ofc), puno bolji AI, puno vise poligona i sto realnija refleksija. Npr. fizika koja utjece na okolinu, a ne samo "vizualna fizika" tipa zastava viori, odjeca kada trcis itd (npr. da te jaki vjetar moze gurnuti s ceste kada se vozis npr. preko mosta i sl.). Onda puno bolji model ostecenja na vozilima i destruktivni okolis, da svaka stepenica ili bilo koja druga banalna stvar ima svoju tezinu i dimenziju, a ne da nogom ili gumom prolazim kroz high quality teksture kao Casper itd. Takoder da se npr. konacno vozila po mokroj cesti, blatu, makadamu i suhoj cesti ponasaju osjetno drukcije odnosno kao u stvarnosti (sto blize) itd.

mozda mi se cini ali to skoro sve ima u prastarom gta4...{#} koji ispada da je i dalje u odnosu na poprilican broj novih igara next gen igra!{#}

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.6.2014 0:08 (Stjepanj).
13 godina

dobar AI u igri nisam vidio zadnjih 5 godina

:(

16 godina
neaktivan

Ne znam šta je ovo sa modernim igrama... Nit' šušta nit' gušta, reklo bi se. Glupava a.i., isforsirana priča često bez ikakvih intriga i obrata, karakteri bez karaktera... Jesu li developeri oglupjeli ili misle da su današnje generacije gejmera totalno zaglupljene?

Eh, do prije desetak godina bilo je jakih naslova, koji su se zaista trudili držati vas prikovanim za stolicu, i pričom i akcijom: uzbudljivi Half Life, nesvakidašnji Indigo Prophecy, nenadyeb'vi "sam protiv svih" Sam Fisher (Splinter Cell)... imali su priču, radnju koja vas je vukla dalje i tjerali vas (čak) i da upotrijebite ono malo sivih stanica, a gle sad - igre neoptimizirane do bola, sklepane na brzinu, kao da se radi o nekakvim "b" naslovima za 5 $ - a prodaju se skuplje nego ikada prije (!), i to po čak 60, 70 $... 

Ali poznavajući Ubisoft, ovaj dio samo je uvretira u puno bolji nastavak, kao što je to bilo npr. sa njihovom prošlom franšizom Assassin's Creedom - prvi dio je bio grafički očaravajući ali također neoptimiziran i s dosta praznog hoda u priči (započeo sam ga nekoliko puta ali ga nikad nisam završio, za razliku od svih drugih nastavaka, koje sam prolazio čak i po dva puta). 

Cijena Watch Doga i reputacija koja ga prati je svakako pretjerana, no Ubisoft nas je godinu dana filovao prekrasnim najavama (koje veze nemaju s onim kakva je igra) tako da je ovih 4 milijuna kupaca sasvim očekivana brojka. Dobar marketing i reklama je danas SVE. A to što poslije za 50 dolara škrgućeš zubima i osjećaš se kao da su ti u deluxe kutiji prodali gofno - koga briga. Jer upravo si ekipi osigurao posao za idući nastavak. U međuvremenu ćemo dobiti patcheve i pokoji DLC (za 5 do 10 dolara), pomoći sirotim ubisoftovcima da ne propadnu i završe na ulici. 

Ne slažem se sa tvojim mišljenjem, ali ću do kraja života braniti tvoje pravo da ga kažeš. - V. (Iz Hrvatske, s ljubavlju)
13 godina

Kad pogledas industriju danas dodje ti da se smrznes. Vec sam jednom rekao,reci cu opet,Cod je za mw3 cini mi se potrosio 22 milje dolara samo na marketing. Cijeli The Witcher 2 je napravljen za toliko para.

I dalje se prodavao. Zanima me koliko je ubisoft potrosio na WD i na marketing. Pa bolje da su te pare utrosili na content,optimizaciju,bolji AI itd itd itd...

Pa nisu gameri mutavi,netrebaju nam reklame da bi znali kad šta izlazi.Vak i onak svi unaprijed znamo mjesecima i čekamo. Dovoljan je jedan trailer,jedan gameplay trailer i to je to. Ovak filaju nerealna očekivanja (koja budimo realni svi su znali kak ce ispast),ista stvar ko i Dark Souls II i ona prezentacija grafike prije releasa. I onda poslije. Šok i nevjerica.

16 godina
neaktivan
Rocinante2112 kaže...

Kad pogledas industriju danas dodje ti da se smrznes. Vec sam jednom rekao,reci cu opet,Cod je za mw3 cini mi se potrosio 22 milje dolara samo na marketing. Cijeli The Witcher 2 je napravljen za toliko para.

I dalje se prodavao. Zanima me koliko je ubisoft potrosio na WD i na marketing. Pa bolje da su te pare utrosili na content,optimizaciju,bolji AI itd itd itd...

Pa nisu gameri mutavi,netrebaju nam reklame da bi znali kad šta izlazi.Vak i onak svi unaprijed znamo mjesecima i čekamo. Dovoljan je jedan trailer,jedan gameplay trailer i to je to. Ovak filaju nerealna očekivanja (koja budimo realni svi su znali kak ce ispast),ista stvar ko i Dark Souls II i ona prezentacija grafike prije releasa. I onda poslije. Šok i nevjerica.

E, ali to smo mi. Dok je kod Amera gotovo sve šareno, kostimirano, puno blještavila i eksplozija, pa se firme natječu koja će više zaludjeti mase svojim specijalnim efektima u reklamama i na prezentacijama. I to njihov narod puši, oni idu na sajmove, plaćaju ulaznice da bi gledali reklame, i ne samo da plaćaju - oni kampiraju danima prije nego sve počne... Kod njih je sve jedna velika blještava bučna reklama. 

I slažem se s tobom da bi im bilo produktivnije da preusmjere barem dio novca iz marketinga u optimizaciju i poliranje, ali danas više izgleda nitko nema strpljenja... svi žele sve sada i odmah, kako prodavači tako i kupci. Što više novca i što brže, instant-zabave. 

Ne slažem se sa tvojim mišljenjem, ali ću do kraja života braniti tvoje pravo da ga kažeš. - V. (Iz Hrvatske, s ljubavlju)
16 godina
Stjepanj kaže...
lovac82 kaže...

Next gen za mene osobno prvenstveno znaci puno bolja fizika koja utjece na sami gameplay (dinamicna ofc), puno bolji AI, puno vise poligona i sto realnija refleksija. Npr. fizika koja utjece na okolinu, a ne samo "vizualna fizika" tipa zastava viori, odjeca kada trcis itd (npr. da te jaki vjetar moze gurnuti s ceste kada se vozis npr. preko mosta i sl.). Onda puno bolji model ostecenja na vozilima i destruktivni okolis, da svaka stepenica ili bilo koja druga banalna stvar ima svoju tezinu i dimenziju, a ne da nogom ili gumom prolazim kroz high quality teksture kao Casper itd. Takoder da se npr. konacno vozila po mokroj cesti, blatu, makadamu i suhoj cesti ponasaju osjetno drukcije odnosno kao u stvarnosti (sto blize) itd.

mozda mi se cini ali to skoro sve ima u prastarom gta4...{#} koji ispada da je i dalje u odnosu na poprilican broj novih igara next gen igra!{#}

Nije GTA 4 savrsen ali nazalost, tako ispada sto je zalosno.....

Danyel kaže...

Ne znam šta je ovo sa modernim igrama... Nit' šušta nit' gušta, reklo bi se. Glupava a.i., isforsirana priča često bez ikakvih intriga i obrata, karakteri bez karaktera... Jesu li developeri oglupjeli ili misle da su današnje generacije gejmera totalno zaglupljene?

..................

Majke ti, pogledajte od 10:42 do 11:25...... jest Aiden uvjerljiv u pm (pa to kao da je mrtvac posudivao glasove), katastrofa.

Nego, bas gledam malo PS3 gameplaye po YT-u (grafika, FPS i to) i mogu vam reci da igra bolje radi nego na mojem PC-u i jos bolje izgleda (koristio sam onaj "Watch Dogs configuration tool", sve sam postavio na low) i jbt igra na PS3 izgleda bolje i radi bolje (meni svako malo laga). HALO, je**ni PS3 koji ima svega 512 MB-a (od toga svega oko 256 MB VRAMA), a meni cak na low postavkama igra zdere oko 750 VRAMA, a ne izgleda nista bolje.

Bio bih "sretan" da mi ovako radi i izgleda (level of detail na PS3 verziji zapravo nije na najmanjim postavkama jer je ocito na nesto visim, npr. na cesti je vise detalja, lisce, pukotine tu i tamo itd dok na low toga nema).

Naprosto ne vjerujem {#}.....  znate ono kada pored "high end PC-a" pozelite zaigrati multiplatform igru na 8god staroj PS3 konzoli (hocu reci, PC mi je hardverski high end poredivsi ga s PS3 hardverom). Nez, sto da vam vise kazem jbt......

EDIT:

i7 4770k OC'ed to 4.2GHz, 2 GTX 760s, and 16gb of RAM playing off of an SSD = Watch Dogs mu steka ko lud (poslije mu cak niti nisu sve postavke na najvecim detaljima, a opet steka). Tako je i kod mene, steka bez obzira bile postavke na low ili medium

Dok s druge strane, na Twitteru su iz Ubisofta izjavili da im s jednom GTX 670  igra radi na Ultra detaljima bez problema, pa tko tu koga {#}

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.6.2014 5:17 (lovac82).
14 godina
neaktivan
Watch Dogs

naznam cemu cudjenje kad smo opet mi pc master rasa dobili smrdljivi port. netreba previse ocekivati ipak. da je ova igra radjena kao pc ekskluziva bio bi to puno bolji proizvod.

xfact
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
Watch Dogs

LINK

Ovo nema smisla,idem prodat svoju amd i kupit nvidiju. Sve igre kojima se veselim (dogs,division,the crew,far cry) će biti posebno optimizirane za nvidiju.

Moj PC  
5 1 hvala 0
15 godina
izvone kaže...

LINK

Ovo nema smisla,idem prodat svoju amd i kupit nvidiju. Sve igre kojima se veselim (dogs,division,the crew,far cry) će biti posebno optimizirane za nvidiju.

Baš zato kupi AMD...

They have descended from heavens in fire chariots, and made humans on their own image.
13 godina
izvone kaže...

LINK

Tako je bilo i sa metro last light igrom, na pocetku igra je stucala na svim AMD grafama, nakom mjesec dana i patcha igra bolje radi na 150 evra amd grafi nego na 200 evra nvidia grafi :D

Realno igre pate od lose optimizacije na pocetku i ja na njih gledam kao na beta verziju. Za mjesec se patcha i svi igraju bolje (i ekipa koja je "platila" vise programerima)

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
Danyel kaže...

Eh, do prije desetak godina bilo je jakih naslova, koji su se zaista trudili držati vas prikovanim za stolicu, i pričom i akcijom: uzbudljivi Half Life, nesvakidašnji Indigo Prophecy, nenadyeb'vi "sam protiv svih" Sam Fisher (Splinter Cell)... imali su priču, radnju koja vas je vukla dalje i tjerali vas (čak) i da upotrijebite ono malo sivih stanica, a gle sad - igre neoptimizirane do bola, sklepane na brzinu, kao da se radi o nekakvim "b" naslovima za 5 $ - a prodaju se skuplje nego ikada prije (!), i to po čak 60, 70 $... 

e, ali zato imaš prvih 3 minute wow efekt kad vidiš odbljesak u vodi, fantastične sjene i ostale điđa-miđe koje u ostalih 5 ili 10 sati igre više nećeš niti primijetiti

već sam rekao, prodaju nam škljokice ko djeci šareni sladoled za koji poslije skužiš da nema nikakvog ukusa

16 godina
picajzla0707 kaže...
Danyel kaže...

e, ali zato imaš prvih 3 minute wow efekt kad vidiš odbljesak u vodi, fantastične sjene i ostale điđa-miđe koje u ostalih 5 ili 10 sati igre više nećeš niti primijetiti

već sam rekao, prodaju nam škljokice ko djeci šareni sladoled za koji poslije skužiš da nema nikakvog ukusa

Zaboravio si spomenuti možda najvažniju stvar, pre-order DLC, zahvaljujući kojem dobiš dodatnu misiju koja je izrezana iz igre i da bi odigro moraš platiti, i uz to dobiš dodatni komad odjeće.

12 godina
Watch Dogs

koju rezoluciju i detalje bi meni preporucili?? 

hvala unaprijed!

Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
razor1988 kaže...

koju rezoluciju i detalje bi meni preporucili?? 

hvala unaprijed!

Onu i one koji će ti igru vrtiti u tebi prihvatljivom fps-u...

أهبل Origin: mrxa | SteamID: mrxa88 | speed: http://www.speedtest.net/result/2968693004.png
13 godina

Ja sam čvrst zagovoravatelj nvidia kartica. Nek ljudu kazu sto hoce,amd je samo jak na papiru. Driver support im je koma. Svaka igra,ama baš svaka koja izadje,ljudi masovne probleme. Svi redom ati kartice....

I ne ,nešalim se.

Na nvidiji se 80% igara radi,a nezele dijeliti ''poslovne tajne'' s atijem jer su rivalna kompanija,zato atiju treba mjesec - 2 za nove drivere. To je jednostavno tako kako je. Na nvidiji sam nekih 8godina,nikad nisam pozalio što sam je imao. 6600gt jos doma u backup racunalu uredno radi nakon svih ovih godina. Jest da je za danasnje standarde shit,al je pouzdana. Štoviše svaka koju sam imao je radila super.

13 godina
protjeran
Rocinante2112 kaže...

Ja sam čvrst zagovoravatelj nvidia kartica. Nek ljudu kazu sto hoce,amd je samo jak na papiru. Driver support im je koma. Svaka igra,ama baš svaka koja izadje,ljudi masovne probleme. Svi redom ati kartice....

I ne ,nešalim se.

Na nvidiji se 80% igara radi,a nezele dijeliti ''poslovne tajne'' s atijem jer su rivalna kompanija,zato atiju treba mjesec - 2 za nove drivere. To je jednostavno tako kako je. Na nvidiji sam nekih 8godina,nikad nisam pozalio što sam je imao. 6600gt jos doma u backup racunalu uredno radi nakon svih ovih godina. Jest da je za danasnje standarde shit,al je pouzdana. Štoviše svaka koju sam imao je radila super.

s obzirom da si imao 6600gt a sad vec gtx550ti{#}, mora da si ih u tom ogromnom meduvremenu hrpu probao pa znas da je amd samo jak na papiru( da bas ne napisem smeće:), imao tonu kartica skoro nikad nikakvih problema i to sto je bilo sam sam rijesio!bez ljutnje! Amd je odlican kao i Nvidija, ljudi su veci problem u toj cijeloj prici!lp

13 godina

stara je konfa napisana na mom profilu.,nemam 550gti.

Imao sam u medjuvremenu jedno 4 nvidije i 1 atija koji je imao zelene sjene :)))

Osim toga,što je gore krivo napisano? Jeli nije činjenica da amdu kasne driveri non stop? i eno gore je razlog naveden zasto.

Čemu hejt?

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.6.2014 19:06 (Rocinante2112).
13 godina
protjeran
Rocinante2112 kaže...

stara je konfa napisana na mom profilu.,nemam 550gti.

Imao sam u medjuvremenu jedno 4 nvidije i 1 atija koji je imao zelene sjene :)))

Osim toga,što je gore krivo napisano? Jeli nije činjenica da amdu kasne driveri non stop? i eno gore je razlog naveden zasto.

Čemu hejt?

sve kartice od oba tabora rade skoro perfektno i bez drivera i njihovih control panela a pad perfomansi je skoro zanemariv, stovise ponekad cak i bolje! nitko te ne tjera da instaliras nesto sto ti ne radi! dali ti je kad palo na pamet maknuti drivere ili samo doticni control panel ili cc center! nebi vjerovao koliko to zna problema rijesiti, treba ponekad biti snalazljiv stovise to nije niti obavezno instalirati:)! amd ima odlican suport, driveri izlaze svako malo, dakle ljudi se trude ocigledno! za razliku od nvidije koja i nije bas redovita s updejtovima! na osnovi jedne ati kartice si donio pre subjektivan komentar zato i "hejt"! lp

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.6.2014 20:04 (Stjepanj).
13 godina

promasio si ceo fudbal.

13 godina
protjeran
Rocinante2112 kaže...

promasio si ceo fudbal.

naravno, zato mi sve radi odlicno! na sva tri setupa{#}

edit: evo da ponovim na mom najdrazem setupu s Gtx660Ti skoro 60fps-a average (Avg: 56.130 - Min: 40 - Max: 81, tocnije) na high presetu u igri na 1080p!

(1 sat gameplaya/misija/vozna/bjezanje od murje ubijanje mase istih:), kisa, ubijanje mase civila i poprilicna kolicina explozija, voznja brodom itd...)

mislim da je to poprilicno solidno s obzirom da se ta grafa vec nade za 1100kn-1200kn( samo za usporedbu bf4 mp/ultra/64p/1080p ide 65 fps-a average) no Watch Dogs ima daleko, daleko vise poligona i objekta na ekranu pa je i bilo za ocekivati pad od skoro 10 fps-a u odnosu na bf4(primjer)...

kolicina textura u igri na high presetu je na cca 1.7gb video rama i to je skoro idealno za grafe od 2gb! jer kartici ce ponekad trebati +-200mb taman do ovih 2gb da ne dolazi do nekakvog stekanja ili bilo cega drugoga! netreba tu traziti nikakva cuda s updejtom jer ih nece biti!LP

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.6.2014 21:05 (Stjepanj).
11 godina
protjeran
Rocinante2112 kaže...

promasio si ceo fudbal.

Kaže se "omanuo ceo fudbal"

13 godina
neaktivan
Watch Dogs

nije problem u amd problem je u ubisoftu

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Reanimator kaže...
Rocinante2112 kaže...

promasio si ceo fudbal.

Kaže se "omanuo ceo fudbal"

Zašto 5 TD? Pa tako se kaže.........

16 godina
neaktivan
Rocinante2112 kaže...

I ne ,nešalim se.

AMD je oduvijek imao problema s driverima, to stoji ali ti zaista ocjenjuješ čitavu firmu na osnovu samo jedne Ati kartice koju si imao? 

Činjenice: AMD radi jeftinije i bolje kartice. Zašto: 1. ista klasa je jeftinija 10-30%, 2. kartice im manje troše, manje se zagrijavaju i u pojedinim slučajevima daju kvalitetniju sliku (imam gotovo 20 godina iskustva pa vjerujem da mogu donijeti neki suvisli zaključak).

Ponavljam, jedina mana su AMD driveri, koji zaista znaju zeznuti stvar i to poprilično (zato sada svaki mjesec štancaju nove beta drivere, i to zato da bi mogli pratiti nove igre ali istovremeno se i ograđuju od moguće štete ili nekvalitete, s obzirom da su "bete"). Međutim, na kraju u 99% slučajeva igre rade podjednako dobro na obje kartice, pogotovo nakon mjesec-dva kada izađu svi patchevi.

13 godina
Watch Dogs

Ja imam AMD HD 7700, lijepo na medium dobivam oko 50 FPSa, na high 30 FPSa. Nemam se na sta zalit.

1 3 hvala 0
13 godina

naravno da ne temeljim svoj zakljucak po tome što sam imao 1 ati graficku.

Volim prošetati po forumima tu i tamo kad nešto novo izadje od igara. Uglavnom je ista žalopojka s ati korisnicma. PRvo pitanje je uvijek : koje drivere koristis? I tako nekih par tjedana (ovisno kolko im treba) da izdaju drivere kak spada.

@onome ko je napisao da amd ima dobar driver support,a nvidia ne izdaje redovno. LOL

budi objektivan.

16 godina
neaktivan
Rocinante2112 kaže...

Volim prošetati po forumima tu i tamo kad nešto novo izadje od igara. Uglavnom je ista žalopojka s ati korisnicma. PRvo pitanje je uvijek : koje drivere koristis? I tako nekih par tjedana (ovisno kolko im treba) da izdaju drivere kak spada.

@onome ko je napisao da amd ima dobar driver support,a nvidia ne izdaje redovno. LOL

budi objektivan.

Jest, driveri su Atiju slaba točka, ali nisu ni nvidijini baš bajni. Imaš po netu puno ljudi koji se žali i na njih. No, uglavnom Ati radi lošije drivere (sada se zovu "beta"). Što se tiče ove igre - ona šteka svima (čujem da i oni sa 770 nvidijom imaju problema), stoga problem očito nije do drivera, već treba čekati službenu zakrpu.

16 godina
Danyel kaže...
Rocinante2112 kaže...

budi objektivan.

Jest, driveri su Atiju slaba točka, ali nisu ni nvidijini baš bajni. Imaš po netu puno ljudi koji se žali i na njih. No, uglavnom Ati radi lošije drivere (sada se zovu "beta"). Što se tiče ove igre - ona šteka svima (čujem da i oni sa 770 nvidijom imaju problema), stoga problem očito nije do drivera, već treba čekati službenu zakrpu.

Zbog "savrsenih" drivera (i to WHQL), nedavno mi je skoro GTX 460 vrisnula (cak su bile pogodene i neke GTX 600 i 700 kartice, krcat im je forum bio s zalbama nedavno) tako da nije niti nVidia bas med i mlijeko sto se tice drivera.

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.6.2014 4:49 (lovac82).
12 godina
Watch Dogs
Decki kupite ps4 ili xbo i necete imati takvih sranja. Ja sam se dvoumio dal da uzmem za ps4ili pc a imam dobar pc vidi moj pc i nije mi zao sto sam uzeo za ps4

2 5 hvala 0
11 godina
protjeran
Danyel kaže...
Rocinante2112 kaže...

I ne ,nešalim se.

AMD je oduvijek imao problema s driverima, to stoji ali ti zaista ocjenjuješ čitavu firmu na osnovu samo jedne Ati kartice koju si imao? 

Činjenice: AMD radi jeftinije i bolje kartice. Zašto: 1. ista klasa je jeftinija 10-30%, 2. kartice im manje troše, manje se zagrijavaju i u pojedinim slučajevima daju kvalitetniju sliku (imam gotovo 20 godina iskustva pa vjerujem da mogu donijeti neki suvisli zaključak).

Ponavljam, jedina mana su AMD driveri, koji zaista znaju zeznuti stvar i to poprilično (zato sada svaki mjesec štancaju nove beta drivere, i to zato da bi mogli pratiti nove igre ali istovremeno se i ograđuju od moguće štete ili nekvalitete, s obzirom da su "bete"). Međutim, na kraju u 99% slučajeva igre rade podjednako dobro na obje kartice, pogotovo nakon mjesec-dva kada izađu svi patchevi.

Nvidia je bolja ne samo za gamin nego i graficki dizajn etc. jer koristi CUDA jezgre.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice