Jel ti vidis kolko su ti tenkovi zahrđali? Pa njih nebi pustili iz tvornice u ovom stanju, pretjerali su s hrđom. Tenk izgleda ko da je proveo u jezeru 50 godina pa ga izvadili van i bacili na bojiste.
Je,tu si u pravu-dobro je poznata cinjenica da je Chromos Lužani,bio sponzor svim nacijama u 2 svjetskom ratu,pa su svi vojnici samo farbali tenkove,topove,avione...
Tako takoder slabo je poznata činjenica da su iz te tvornice lakova i boja,također imali jedan AN225,koji su koristili SAMO za bacanje boja i lakova direktno na bojište,da bi vojnici u međuvremenu mogli farbati!Tenkovi su u širokom luku izbjegavali polja,šume,močvare i rijeke,borbe su se odvijale samo u asfaltiranim djelovima gradova i sela-to je međunarodnim dogovorom određeno!
Živim u Sl.Brodu i cesto sam navračao u Đuru Đakovića,te gledao nove tenkove,vozila kako po prvi puta izlaze na svjetlo dana....znaš li šta se desi sa svježe ofarbanim(i okolo njega) auspuhom kada ga po prvi puta upale?Začađi njega i sav lim okolo njega-ne bi ga Bog dragi više očistio!M 84 koristi tzv "dimnu zavjesu",tj štrcne ulje na auspuh i zapali ga uz nevjerovatan dim i čađu-jesi li ikad vidio na šta izgleda M 84 kada koristi dimnu zavjesu?U modelarstvu ti postoji boja čađe,hrđe....kada sastavljaš avion za natjecanje,moraš paziti na sve detalje-između ostaloga minuse od strane sudaca ako nisi na avionu okolo auspuha,ofarbao čađu i dim.....mogu ja toga tebi do sutra nabrajati........
Tu dolazimo na udarce u limu tenka i hrđu!
Ako se sve ove gore navedene stvari događaju na "suvremenim" tenkovima i avionima,misliš li da u drugome svetskome ratu nije bilo hrđavih tenkova?Misliš li ti da je svaka vojska imala limara koji je sređivao svaki udar u limu ili hrđu?
Ako tako misliš-onda loše misliš!Tada u to vrijeme nisu niti znali za pravu opasnost koju hrđa nosi.
Sve to stoji ali čak i u našoj vojsci tenkovi se održavaju i budu ko suza, a vjeruj mi i u ratnim vremenima tenk se ne ZAPUŠTA da propada.