Sve su to kompromisi koji su napravljeni radi nemoći hardvera starih konzola, a modovi nam pokazuju da postoje u igri iako su ako se ne varam developeri rekli da te neke stvari nisu stigli realizirat.
I da se razumjemo i dalje igra na vanilla max postavkama izgleda odlično, ali su smećasti jer ljudima koji imaju moćan hardver ne omogućuju da koriste sve ono šta ovaj engine može i šta se nalazi u igri!
Nisu kompromise radili zbog konzola, već pc hardvera. U trenutku izlaska imao si doslovce jednu grafu koja je ultru mogla tjerat na 60-fps lock u fullhd-u. 980-ke 60 fps-a prosjek, što znači sa dropovima na 40 ili niže. A di su tek veće rezolucije ili 144Hz-a, više monitora,...
Svaki engine se može podešavat od nemila do nedraga, oni moraju u nekom trenutku presjeć i odlučit što će poslat van. Igra je napravljena za široku publiku, a ne za par ljudi sa 4x titan x konfama. Opcije podešavanja su skroz razumno postavljene u odnosu na izgled i postojeći hardver na tržištu, ne vidim problema uopće. A upravo su radi ekipe sa stvarno opakim zvijerima od kompova i ostavili mogućnost modanja.
sry al to mi baš nema smisla, zašto ne bi dali opciju pa ko ima i može nek izvoli? neki ljudi su tada imali 980ti sli i titane i šta ti ja znam, zašto oni ne bi mogli staviti na ultra i imati najbolju moguću grafu a ko ima slabije nek igra na very high, high, medium, low, za svakog bi se našlo. u vrijem kad je igra izašla ja sam imao gtx 570 i vrtio sam ju na nekih 30-40 fpsa, na medium detaljima, i to je stvarno ok, bolje nego što sam se bio nadao, ali zašto u isto vrijeme neko sa puno boljim strojem ne bi mogao imati puno bolju grafu?