@moloch
Stvar je u tome što je očito igra napravljena prvo za konzole i gamepad a onda su portali na PC, isto kao i DA:I
Pa samo trebaš vidjeti kontrolu jahanja, ako si na puteljku, stisneš dvaputa shift i konj ti sam jaše, slijedi puteljak bez da ga upravljaš. Sve je pojednostavljeno i poglupljeno. Kontrole su užas, a AI zna biti glup na trenutke.
Ali opet, igra je krcata sadržajem, questovi su odlični, barem ovi na koje sam ja naletio. Nemaš osjećaj da grindaš. Voice acting i animacije odlične. Vizualno igra sa ovim novima patchem izgleda vrlo dobro.
Po meni, igra ima više pozitivnih stvari nego negativnih, ali nije bez mana i na tebi je da procjeniš da li su loše kontrole razlog da ne odigraš 200+ sati vrhunskog (što se tiče priče) RPG-a.
Nebih se složio da je igra 10/10, realnije nekih 8/10
Da, ja isto mislim da ću pričekat podosta i uzet na nekoj akciji. Iskreno, Witcher 2 mi nije baš bio nešto napet, tako da ne izgaram od želje igrati 3ojku.
Pratim cesto worth a buy,ali ne mogu se sloziti s njegovom recenzijom Witchera. Postujem njegovo misljenje svakako,ali mora se priznati da je imao prevelika ocekivanja kad je vidio 10/10. Ni jedna igra ne vrijedi 10/10.
Od svih njegovih argumenata slazem se jedino u vezi borbe da je malo slampava(premda je meni na kontroleru bolje iskustvo). Za mapu su rekli da nije totalno otvorena vec da je podjeljena u regije,znaci to se znalo vec prije samog izlaska igre ne znam cemu njegovo blebetanje o tome.
Seljaci imaju skriptirano kretanje?? Mislim no shit,sta je ocekivao da ce svaki npc imati posebne skripte za odredene momente sto napraviti.
Igra ima mana,ali nemojte suditi o igri po jednom videu propustit ce te odlicnu igru.
Meni obično pogodi sasvim dobro, zato ga i pratim, no činilo mi se da je možda malo previše istaknuo loše strane... no ako su kontrole stvarno tako loše kao što je on pokazao na videima, ali se ne "osjeti" na kontroleru (odnosno zapravo je predviđeno za kontroler), onda je to "samo" loš PC port. Sve 5. Nema frke, i Skyrim sam cijeli odigrao na kontroleru i bilo mi je klasu bolje nego igranje na tastaturi, pogotovo archery. Ne vidim zašto bi tastatura bila holy grail gaminga, još ko klinci smo uvijek preferirali joysticke i padove a QAOP kombinaciju samo kad bi crknuo mikroprekidač ili je nedostajao joystick za frenda :D
Ne znam koliko je tu ljudi jahalo konja, ali konj sam prati cestu kad galopira, dapače, sam skače, sam skreće oko prepreka i sl. Konj nije F1 bolid da imate savršenu kontrolu po stupnjevima.
Kad smo kod stupnjeva, fora je da okretanje u stupnjevima nema smisla. Povezani i smisleni pokreti s inercijom su daleko bliži stvarnosti, jer u stvarnosti se možemo izvijati, okretati za 180°C odjednom, saginjati i sl. - igra je vrlo gruba i ograničena aproksimacija agilnosti koju je nemoguće "realistično" prenijeti. Uostalom, miš i tipkovnica ili gamed/joystick kontroler su daleko od realnog i dobrog pa bi bilo i suludo da se bilo kakva igra uopće pokušava komplicirati kao pokret; dapače, sve dok ne igramo ispred Kinecta, nije realno.
I da:
Danas nemamo tehničkih ograničenja, pa mi nije jasno da u next-gen igri ja ne mogu postaviti svog avatara gdje ja to želim nego gdje igra odredi... a ako je ovo istina da je swordfight "button-mashing"... pa kako je igra dobila tako visoke ocjene? Meni je osobno kontrola, kao i Macku, izuzetno bitan element igre - ako igra sama odlučuje što će, kako će i u kojem će se smjeru krenuti moj lik... pa to je više strategija nego first/third person igra :D
LOL?
1. Kako misliš nemamo ograničenja?
2. Ne, borba nije button smashing. Nije ništa lošija od drugih tog tipa ili bilo kojeg drugog
3. Ne, igra ne odlučuje ništa sama, odakle to?!
Za nekog tko se ogorčeno bori protiv religioznih zealota i dežurnih odvjetnika na Star Citizen temi, ovdje si poprilično zabrazdio u suprotnom smjeru s opravdavanjem developera vađenjem zanimljive parabole s tim što je realno što nije. :D. Šalu na stranu - ovo s konjem je zapravo nebitno, tako su napravili i ok (a oko toga da su radili "pametnog konja koji sam skače" : ) :) I Far Cry 4 ima aute koji se "lijepe" na cestu, to je odluka oko igrivosti kakva je da je, meni se ne sviđa po ovome što vidim (nije mi se dopalo ni u FC4), ali u igri možda i funkcionira.
Drugi dio - ušao si u neko demagoško filozofiranje koje opet nema veze s temom... ako imaš vremena, pogledaj video ili oba koje linkah u kojima lik kaže to što već kaže. Ja ne tvrdim ništa niti iznosim zaključke, jer je još nisam igrao (osim 2ojke, koja mi se nije dopala iz drugih razloga).
ad 1) Nemamo ograničenja u stilu se odnosilo da imamo dovoljno procesorke snage da možemo renderirati smooth simulaciju pogleda | rotaciju glave oko vrata | rotaciju očiju u duplji umjesto koraka rendera od 10°. Oladi doživljaj.