The Witcher 3 izdvojena tema

poruka: 6.116
|
čitano: 1.030.408
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
The Witcher 3

Jako je zastario Witcher 1!

Već sam par puta ljepio ovdje lore video uratke sa jubitoa...

Pogledaš presjek priče u jedinici, odigraš dvojku i onda na trojku,,.

Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
Re: The Witcher 3
SinCr0 kaže...

Igra li netko Witcher 1 sada? Pokušavao sam nekoliko puta zaigrati, ali toliko mi je odbojna ona borba i više mi se zgadio onaj uvodni dio, znam ga napamet. A, i šteka mi igra na laptopu - igrao sam onu Enhanced verziju - a postavke su mi medium više manje. Post nije baš za ovu temu, ali tema o Witcheru 1 je mrtva, a i ovamo bi se mogao naći još netko da igra da upozna priču prvo.

Ako je želiš preći moraš se pomiriti s time da borba nije akcijska nego više kao ritmička, kasnje postane bolje kada imaš više opcija (potioni,više signova, bombe...), ako nemožeš preći preko toga pogledaj neki video koji objašnjava priču ili pročitaj je negdje, iako onda nemaš mogućnost da importaš save file u witchera 2-icu.

14 godina

9. lvl, odgađam main quest koliko ide. lutam mapom i rješavam side questove. lovim monstere. naletio sam na letho-a i pomogao njemu oko malog problemčića  

spojler ali više nagađanje:

nekako mi se čini da će završni fight biti u kaer morhnu. onu žensku vješticu sa početka (zaboravio sam kako se zove) i lethoa sam poslao u kaer morhen. tamo će me čekati. izgleda kao da okupljam vojsku 

Mirno more nikad nije stvorilo dobrog mornara
16 godina
odjavljen
The Witcher 3
Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.5.2015 19:11 (skank666).
Moj PC  
3 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
The Witcher 3

Evo uploadah Ultra benchmark iz jednog grada(onaj veći preko mosta) sa puno detalja, zgrada i NPCa i day/night transition.

1080p, sve Ultra Preset bez Hairworksa, postprocess sve high, HBAO+ itd. osim vigneting i AA(koji je začudo nepotreban potpuno)

GTX 680 2GB +100MHz na core i +260 MHz na memory clock

i5 2500K @4.6GHz

inače, u selima i po livadama i dolinama ide oko 45 FPS na istim postavkama, dok sa Hairworks u full zoom unutar zgrada to padne na 10-20FPS.  

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.5.2015 20:34 (sharxtreme).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
The Witcher 3

Evo ovdje je gif usporedba SFXa VS vanilla verzije.... 

Je da je kvaliteta gifova da pogineš, ali služi svrsi...

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.5.2015 21:03 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
suspendiran
The Witcher 3

25 sati i još do novigrada nisam došao, kolka igretina nemosh vjerovat.

Moj PC  
7 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
The Witcher 3

Doktore, dal je moguce da se u ini fajlovima iskljuci shadows totalno, znaci da ga nema u igri? Pitam te zato sto sam video da u nekim igrama to moze?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
The Witcher 3

Vrtim na ultra s gtx 960. Igra je baš dobro optimizirana (barem na 9xx seriji) i izgleda jako dobro. Stabilnost fps-a me začudila. Obično dobivam oko 60+ fps-a, ali nikad ne pada ispod 50.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
The Witcher 3

Pozz svima, i izvinjavam se na off topicu.

Pratim ovu temu kao i GTA V, htio bih cuti vase misljenje sta mi preporucujete da uzmem, imam izbora izmedju novog cpu.a sa plocom ili novu grafiku na ovu plocu ( conf. pod moj pc)

R9 280x ili FX 8320 + nova ploca ????

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
The Witcher 3

Ubodi grafu, procesor upgrade kad stignes.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Bukva kaže...
fanaticni gejmer kaže...

Frustrirajuce su mi borbe protiv vecih skupina neprijatelja onda samo space, alt mi i ne pomaze puno (priznajem neznam bas ni koristit ga kao ni counter atc, ja sam jedan od onih sta su presli w2 klikajuci space).. jos kad naletim na lvl 25 bossa (ja sam lvl11) ni quen ne pomaze. 

To ti je kad u stvarnom životu ne treniraš jiu-jitsu.

Predpostavljam da je ovo na moj racun. Sigurno programer izmislja udarce macem i dizajner, sto bi oni platili profesionalca da im simulira udarce i poteze, kretnju u borbi, to rade samo programeri i dizajneri i clanovi the witcher 3 teme na bugu. A i Vitalij Klitchko kada bi igrao boksersku igru, to bi za njega sigurno bilo prvo boksersko iskustvo u zivotu, ne bi jadnik znao sta je to sto igra, a svoje znanje iz iskustva ne bi mogao tu primjeniti. On sigurno ne bi nasao nacin kako da prevari, kontrira protivnika, vec bi stiskao jedno dugme kao neko ko nikad nije vidio boks ni na tv-u.

Darko
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.5.2015 21:49 (DarkoKwon).
14 godina
DarkoKwon kaže...
Bukva kaže...
fanaticni gejmer kaže...

Frustrirajuce su mi borbe protiv vecih skupina neprijatelja onda samo space, alt mi i ne pomaze puno (priznajem neznam bas ni koristit ga kao ni counter atc, ja sam jedan od onih sta su presli w2 klikajuci space).. jos kad naletim na lvl 25 bossa (ja sam lvl11) ni quen ne pomaze. 

To ti je kad u stvarnom životu ne treniraš jiu-jitsu.

Predpostavljam da je ovo na moj racun. Sigurno programer izmislja udarce macem i dizajner, sto bi oni platili profesionalca da im simulira udarce i poteze, kretnju u borbi, to rade samo programeri i dizajneri i clanovi the witcher 3 teme na bugu. A i Vitalij Klitchko kada bi igrao boksersku igru, to bi za njega sigurno bilo prvo boksersko iskustvo u zivotu, ne bi jadnik znao sta je to sto igra, a svoje znanje iz iskustva ne bi mogao tu primjeniti. On sigurno ne bi nasao nacin kako da prevari, kontrira protivnika, vec bi stiskao jedno dugme kao neko ko nikad nije vidio boks ni na tv-u.

Pouzdano znam da Kličko ima predebele prste da bi mogao stisnuti samo jedno dugme.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
15 godina
neaktivan
doktor1 kaže...

Gifovi su me uvjerili, uglavnom izbjegavam previše mijenjati jer volim iskusiti igru kako ju je art team zamislio, ali s tvojim postavkama izgleda puno bolje.

Jel se efekti primjenjuju odmah ili treba new game započinjat? Učinilo mi se da netko u tom threadu spominje nešto da će restartat samo zbog toga, pa da provjerim.

13 godina
The Witcher 3

Evo da dodam i ja neki svoj osvrt nakon 20+ sati, možda nekome pomogne.

PLUS:

+ Zasad bez ijednog rušenja ili zamrzavanja

+ Fantastična količina detalja u ogromnom svijetu, za picajzle poput mene koji moraju ubrati svaku vlat trave i vidjeti što se to sjaji na vrhu brda možda i 200h materijala

+ Vrlo dobra priča, sjajni voice acting

+ Osobno nisam vidio bolje teksture likova u nekoj igri, općenito grafički gledano igra je bombon iako ne bez problema (vidi minuse)

+ Na Blood & Bones težini popriličan izazov, ne brojim više koliko sam puta poginuo

MINUS

- Keplergate, odnosno slabije performanse na Nvidia karticama s Kepler GPU-om. Dobra je stvar da su iz Nvidije priznali zajeb i rade na tome. Meni doduše ne radi loše iako imam GTX 760, daleko od toga da je neigrivo, ali dojam je da bi to ipak trebalo bolje.

- Ne znam je li vezano za prethodnu točku, ali količina pop-ina je povelika, u gradovima se ljudi znaju samo odjednom pojaviti dok prolaziš pored njih, predmeti samo odjednom upadnu u kadar i sl.

- Clipping je za jednu AAA igru zaista na niskoj razini, Witcher konstantno zapinje za predmete, rubove, ograde, panjeve, ljudi prolaze jedni kroz druge, konji izlaze iz mosta (vidi priložene slike), trčanje preko predmeta ili po grbavim terenima je trzavo i neprirodno

- Voda. Vjerojatno najveća žrtva downgradea jer ovakvu vodu imale su igre iz 2010. Nakon što su me BF4 i Dragon Age: Inqusition razmazili svojim valovima, ovo je zaista razočaranje s obzirom na ostatak igre.

- Kretanje je poprilično konzolaško, zapravo većinu vremena koristim hodanje ili sprint (hodanje + shift), jer defaultni toggle running mode neopisivo živcira sa svojim predugim delayem od pritiska tipke do početka trčanja. Ovo je subjektivni dojam, nekome je možda super.

- Ne razumijem zašto ne postoji opcija podešavanja FOV-a ili zooma kamere. U zatvorenim prostorima FOV je na granici igrivosti.

SCREENS
http://i.imgur.com/OfKGhPJ.jpg
http://i.imgur.com/PEp249Q.jpg

Iako ispada ovako na prvi pogled da su minusi "jači" od pluseva, ne bih htio da ispadne da ovo ne vrijedi igrati. Itekako vrijedi. Ne bih baš dao ocjenu masterpiece ili 10/10 kako W3 časte po recenzijama jer ima dosta toga što se može popraviti, ali je nezaobilazna igra za svakoga tko voli RPG-e. I tko ima viška barem 100 sati :)

Moj PC  
5 1 hvala 0
16 godina
Xpider kaže...

Pratim ovu temu kao i GTA V, htio bih cuti vase misljenje sta mi preporucujete da uzmem, imam izbora izmedju novog cpu.a sa plocom ili novu grafiku na ovu plocu ( conf. pod moj pc)

Na mom PC-u Witcher 3 koristi 39% CPU-a a 100% GPU-a, a na GTA V 60% CPU-a i 99% GPU-a.

Po meni za W3 jaki GPU, a za GTA V jaki CPU i GPU.

GTA V GTA V
W3 W3
... there is no spoon ...
16 godina
odjavljen

- pop-in možeš riješiti promjenom udaljenosti na Ultra (kvalitete kod tekstura), a i ručno tako da user.settings datoteci (/documents/Witcher 3/...) podesiš nešto što se zove TextureMemoryBudget na npr... 1500. Nažalost, ako koristiš velike teksture i sl. (foliage) tu i ostale stvari bolje da ne diraš za memorijski jako slabašan 760. Raslinje, teksture i sl. dosta gazi memoriju.

- voda izgleda fenomenalno, ali, bojim se da tvoja kartica to ne može gurati

16 godina
odjavljen
aufhenger kaže...
Xpider kaže...

Na mom PC-u Witcher 3 koristi 39% CPU-a a 100% GPU-a, a na GTA V 60% CPU-a i 99% GPU-a.

Moj CPU je na 10-15% max ikad s Witcherom 3 i to sve na max... Bilo koji CPU danas bit će super.

17 godina
The Witcher 3

Easter egg-ovi u Witcher 3, uglavnom reference na filmove i serije:

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
TomoR kaže...

Easter egg-ovi u Witcher 3, uglavnom reference na filmove i serije:

Ja sam naletio na ovaj biser:

Zed: Bring out the Gimp.

Maynard: Gimp's sleeping.

Zed: Well, I guess you're gonna have to go wake him up now, won't you?

epic 

Mirno more nikad nije stvorilo dobrog mornara
13 godina
Tonči kaže...

- pop-in možeš riješiti promjenom udaljenosti na Ultra (kvalitete kod tekstura), a i ručno tako da user.settings datoteci (/documents/Witcher 3/...) podesiš nešto što se zove TextureMemoryBudget na npr... 1500. Nažalost, ako koristiš velike teksture i sl. (foliage) tu i ostale stvari bolje da ne diraš za memorijski jako slabašan 760. Raslinje, teksture i sl. dosta gazi memoriju.

Hvala ti na pokušaju pomoći, ali pop-in se javlja i na Ultra udaljenosti, provjereno. Štoviše, pojavljivao se i developerima u najavnim video clipovima s gameplayjem neposredno prije izlaska igre. Moguće da je i tu problem u driverima, pa će biti ispravljeno, vidjet ćemo.

Molio bih te neki screenshot vode koja izgleda fenomenalno, jer to nema veze s mojom karticom. Tako kako kod mene izgleda isto je kao što je na video clipovima sa 100% svim detaljima uključenim.

I ne znam otkud ti da je 760 memorijski jako slabašan, riječ je o kartici s 4 GB memorije i zvijer je koja je dosad sve živo na mojoj konfi gurala bez frke na ultra detaljima.

17 godina
Odoakar kaže...
doktor1 kaže...

Gifovi su me uvjerili, uglavnom izbjegavam previše mijenjati jer volim iskusiti igru kako ju je art team zamislio, ali s tvojim postavkama izgleda puno bolje.

Jel se efekti primjenjuju odmah ili treba new game započinjat? Učinilo mi se da netko u tom threadu spominje nešto da će restartat samo zbog toga, pa da provjerim.

Netreba restart.., On će krenut od početka radi boljeg osvjetnjenja i boja, ne radi prisile!

I developeri Witchera su priznali da su pogriješili sa paletom boja / osvjetljenjem

Evo jedna noćna slika

Neiskusni će reći da SFX napravi od noći u igri mrkli mrak, ali to jednostavno nije istina

Skini verziju bez SMAA jer ne uzima FPS, dok ova sa SMAA skida FPS

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.5.2015 23:35 (doktor1).
16 godina
neaktivan
Tonči kaže...
aufhenger kaže...
Xpider kaže...

Moj CPU je na 10-15% max ikad s Witcherom 3 i to sve na max... Bilo koji CPU danas bit će super.

Koliko rama pije?

Po ovome možda bi ga Dual CPU 3.0 i nova grafika uspila pokreniti... 

je li možda neko proba na starim mašinama?

13 godina
neaktivan
doktor1 kaže... 

Evo jedna noćna slika

Neiskusni će reći da SFX napravi od noći u igri mrkli mrak, ali to jednostavno nije istina

Odlicno izgleda 

Sad jedno pitanje, dal' taj mod dodatno opterecuje i koliko opterecuje grafu 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
10 godina
neaktivan
hopi kaže...
Koliko rama pije?

Po ovome možda bi ga Dual CPU 3.0 i nova grafika uspila pokreniti... 

je li možda neko proba na starim mašinama?

Oko 5.5 GB ram-a, a za ovo drugo neznam.

17 godina
chaselol kaže...
doktor1 kaže... 

Evo jedna noćna slika

Odlicno izgleda 

Sad jedno pitanje, dal' taj mod dodatno opterecuje i koliko opterecuje grafu 

Ima verzija sa SMAA koja ukrade 3, 4 FPSa

Ima verzija bez SMAA koja možda skine 1, 2 FPS

Tu je sve objačnjeno i "linkirano"

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.5.2015 0:04 (doktor1).
15 godina
neaktivan
The Witcher 3

Meni je paleta boja super, igra ima svoj stih i osobnost. A da ne kazem da mi je pun kufer sive koju sve ostale igre tako obozavaju.

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina

Jel može netko tko je odigrao malo više, a realan je, odgovoriti na pitanje postaje li igra bolja s vremenom?

Tek sam u prvoj zoni ali već ima dosta stvari koje me smetaju. Dijalozi k'o da igram Steven Segal III Wild Hunt, kontrole na PS4 totalno neintuitivne, side questovi ništa bolji nego u DA Inquisition i meni osobno najgluplja stvar, level mobova po početnoj zoni koji nema veze s ničim (odmah iznad prvog sela već neka sablast kojoj ne mogu ništa). A i početak je totalni borefest, ruku na srce, W2 je imao puno zanimljiviji.

Znam da će sad fanboysi lupiti 100 TD-a, ali morao sam prokomentirati.

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.5.2015 0:34 (DeniZg).
16 godina
odjavljen
Q-Tip kaže...
Tonči kaže...

Hvala ti na pokušaju pomoći, ali pop-in se javlja i na Ultra udaljenosti, provjereno. Štoviše, pojavljivao se i developerima u najavnim video clipovima s gameplayjem neposredno prije izlaska igre. Moguće da je i tu problem u driverima, pa će biti ispravljeno, vidjet ćemo.

Molio bih te neki screenshot vode koja izgleda fenomenalno, jer to nema veze s mojom karticom. Tako kako kod mene izgleda isto je kao što je na video clipovima sa 100% svim detaljima uključenim.

I ne znam otkud ti da je 760 memorijski jako slabašan, riječ je o kartici s 4 GB memorije i zvijer je koja je dosad sve živo na mojoj konfi gurala bez frke na ultra detaljima.

Sorry, mislio sam da imaš verziju s 2 GB. Što se zvijeri tiče, malo teže bih 760 nazvao tako, pogotovo kad je u pitanju "visual fidelity" Witchera 3.

Evo par slika http://imgur.com/a/4knLy

Podesi udaljenosti za LOD u ini datoteci, ručno. Ja imam VRAM-a pa sam nabio dosta udaljenosti daleko i nemam agresivan LOD.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice