The Witcher 3 izdvojena tema

poruka: 6.116
|
čitano: 1.031.468
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
The Witcher 3

Otključana? Pa otključana je tjedan dana već... zar nismo čekali zakrpu od n gigabajta?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: The Witcher 3
Tonči kaže...

Otključana? Pa otključana je tjedan dana već... zar nismo čekali zakrpu od n gigabajta?

Ne, patch od 300 MB... Igra se može igrat, u igri sam, kao i velika većina...

Već sam piso da je to sa GB zakrpom bio bullshitt...

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.5.2015 0:09 (doktor1).
13 godina
odjavljen
The Witcher 3

Ne znam ni ko je izvalio da ce biti nekoliko gb patch, kada je sam CDPR prije mjesec dana rekao da ce biti veoma mali patch da ne pate gamere. Btw doktore kako ti radi igra, pricaj ? :) Meni 300 mb treba oko 10 min da skine necu docekati :)

Darko
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.5.2015 0:23 (DarkoKwon).

1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
doktor1 kaže...
Tonči kaže...

Ako nije problem mozes li napisati  kako ide igra na tvojoj konfiguraciji? I na kojim postavkama? Hvala unaprijed

13 godina
odjavljen
The Witcher 3

Ajde doktore reci nam, gdje si nestao :)

Darko

2 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
trolljegeren kaže...
doktor1 kaže...
Tonči kaže...

Ako nije problem mozes li napisati  kako ide igra na tvojoj konfiguraciji? I na kojim postavkama? Hvala unaprijed

http://www.bug.hr/forum/post/pc-igre/the-witcher-3/4654871.aspx

Već napisao za vikend :)

16 godina
odjavljen

To je za Ultra (sve max). Na 5K (5120x2880) ide u oko 15FPS, dakle ni 4 TitanaX je ne vrte u 5K. No to je 400% rezolucije 1440...

17 godina
DarkoKwon kaže...

Dakle ciljam na stabilnih 30 FPSa @1080p.

Postavke sve na high, sjene medium

Od postprocesa uključeni motion blur, HBAO+, sharpening i light shafts

Isključen AA, bloom, chromatic aberration i hairworks

Evo slika.. No to je početak te trebam još vidjet kako će radit, ali mi se čini da ću morat odustat od HBAO+ i prebacit na SSAO

Sharpening sam uključio jer koristim nvidia FXAA preko control panela pošto igrin AA uzima poprilične perfomranse

Još jedna slika...

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.5.2015 1:19 (doktor1).
13 godina
odjavljen
doktor1 kaže...
DarkoKwon kaže...

Dakle ciljam na stabilnih 30 FPSa @1080p.

Postavke sve na high, sjene medium

Od postprocesa uključeni motion blur, HBAO+, sharpening i light shafts

Isključen AA, bloom, chromatic aberration i hairworks

Evo slika.. No to je početak te trebam još vidjet kako će radit, ali mi se čini da ću morat odustat od HBAO+ i prebacit na SSAO

Sharpening sam uključio jer koristim nvidia FXAA preko control panela pošto igrin AA uzima poprilične perfomranse

Još jedna slika...

Hmm ti onda mozes dobro gurati ja na svojoj kanti mogu sve al bas sve low jedino rezolucija 1080p, vucem 30-40 fps-a na srecu ispod 30 ne pada, vjerovatno hoce u Novigradu. Trebao si ipak provjeriti fps, mozda cak igras i ispod 30 fps-a sa tim settingsima.

Uglavnom za sada igra mi ne izgleda nesto posebno (na gameplay mislim). Opet tek sam krenuo, tako da cu ostaviti veci utisak. Sada odo igrati. 

Darko
17 godina
DarkoKwon kaže...

Trebao si ipak provjeriti fps, mozda cak igras i ispod 30 fps-a sa tim settingsima.

A nego šta je ovo u desnom kutu na slici

Samo...

Kada su CGI animacije, (kao i u glavnom izborniku) kartica mi radi u "safe modu" no kada krene gameplay radi kako treba

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.5.2015 1:35 (doktor1).
13 godina
odjavljen
doktor1 kaže...
DarkoKwon kaže...

Trebao si ipak provjeriti fps, mozda cak igras i ispod 30 fps-a sa tim settingsima.

A nego šta je ovo u desnom kutu na slici

Samo...

Kada su CGI animacije, (kao i u glavnom izborniku) kartica mi radi u "safe modu" no kada krene gameplay radi kako treba

Nisam vidio ups :) Uglavnom sada sam stavio sve na ultra i uspijevam odrzavati 30 fps-a sto sam prezadovoljan. Btw, je li vama izgleda isto lose igra ili sta ? Ili ja na svojoj staroj grafi nemam neku opciju koju vi imate na vasim novim karticama ? Uspijevam sve na ultra goniti full hd 30 fps lock i grafika mi je losa, nije da se zalim, ali ono nisam se nadao da cu na c2q i tamo nekoj r7 goniti ovu igru na ultra.

Darko
11 godina
odjavljen
The Witcher 3

Zezas me da mozes s tim na Ultra?

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
IvanDado kaže...

Zezas me da mozes s tim na Ultra?

Mogu, ali to je 30 fps-a, nije 60, tako da, koliko para toliko muzike. Naravno priznam nije sve na ultra, shadows su medium i view distance. I tamo u postprocessing mi nisu sve opcije ukljucene, ukljucen mi je AA, SSAO i jos par opcija. FPS zakljucan na 30, sad sam naletio na grupu od 10 bambija nije pao fps. 

Sanjao sam taj dan kada cu igrati igru i kada odem u sumu da bude bukvalno suma, a ne samo dva-tri drveta kao u vecine igara sto sam do sada igrao :)

Darko
12 godina
neaktivan
The Witcher 3

ljudi daj mi recite kako vidite FPS? meni DXtory ne radi u igri ;(

jos jedna svar.. "simulate W2 save" yes or no ? jel ako uzmem yes cu moci u igri birati opcije za save? (bio je video postan prije 6-7 stanica) ? 

sto se tice tezine  koja bi bila normal ? (valjda ide easy , normal (story and sword) , hard , insane ?) ovo su bas glupo napravili sa selektiranjem težine...

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.5.2015 2:12 (MegaTheJohny).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
The Witcher 3

Pozdrav, imam pitanje. Ne znam koliko vjerovat CanIRunItu pa da i ovdje provjerim.
Imam 6950 ATI, 8GB RAMa i AMD Phenom 2 ( 3.5 GHz ), hoće li to ić bar na min detaljima bez spikeova. 

Burn
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
The Witcher 3

Pozz

Jel zna tko gdje bi mogao kupit box verziju? imam 4mbit vezu tako da mi se 35Gb+ skida 3dana...

p.s. iz Zadra sam

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
The Witcher 3

Nisam bolju u zivotu igru igrao, znaci impresioniran sam. Kakav ambijent, ovakva igra vise nikad nece izaci. Iskljucio sam mini map, znaci citav HUD samo da uzivam sto vise moguce i vama preporucujem da isto uradite, ako zelite da budete vise fokusirani na svijet. Borba sa griffonom je nesto epski, ne moguce opisati, sami probajte. Jos mi se svidja kako moram naci slabu tacku protivniku da ga savladam. Znaci igra je epski, nocas nema spavanja. Tesko onim ljudima koji ne igraju video igre, nece doziviti nesto kao sto je The Witcher 3 :)

Darko

0 0 hvala 0
17 godina
The Witcher 3

Igra radi super!

Zasda nemam pada ispod 30 FPSa sa "high" postavkama, (AA je ugašen i uključen FXAA u nvidia control panelu)! No kada imam uključen HBAO+ zna mi FPS pasti ispod 30 dok uz SSAO nemam problem!

Evo tri slike. To je na high postavkama sa ukjučenim svim post efektima osim kao šta rekoh AA te chromatic aberrationa. Naravno hairworks je off, (proba sam uključit samo za Geralta, naravno, ne dolazi u obzir)

SLIKA1

SLIKA2

SLIKA3 - FPS

I nemogu kartice ovog kalibra "sve na ultra"! Foliage visibilty range je jednostavno na ultra prezahtjevan za to, ali to je OK.

Ja mislim da će jedna GTX 770 jako ljep tjerat ovu igru...

Toliko od mene po pitanju performansi...

Glavna i zasada jedina mana su mi jako čudne kontrole / kretanje lika. Još sam prije ovoga igrao GTA V koji tu briljira! No nakon nekog vremena sam se već malo priviko te će nakon desetak sati postat normala, (kada sam krenuo igrat osto sam malo u čudu sa kontrolama)

Igram sa gamepadom te nisam niti pokušavo sa glodavcem nakon šta sam vidio kako borba funkcionira... Vjerovatno radi dobro, ali gamepad je "way to go".

Atmosfera u igri je fantastična, prvo seoce u koje se dođe baš djeluje živo; djeca se igraju vani, ljudi loču u krčmi, kokoške i patke trče po putu, (koje možemo zaklat bez ikakvih "sankcija" HUEHUEHUE; iako navodno ako je vojnik u blizini neće biti zadovoljan). Još kada ti dobace "freak".. Taman ti dođe da se okreneš i opališ mu kacot.. Nisam probo, ali definitivno hoću. Znam da tu nema good/bad odlukla, ali planiram biti tiotalni bastard Geralt...

Glazba je vrhunska kao i voice acting!

Ljubitelje serijala, (šta ja jesam) će atmosfera vjerovatno još više povući u igru; kada treniramo u Khaer Morhen utvrdi, (na samom početku), taj dio je dizajniran isto kao u jedinici...

Još kada se u trailerima vidi čega svega im u tom svijetu... Sumnjam da će podbacit dizajnom i atmosferom!

A i sami uvod u igru je odličan, nemojte preskakat otvaranje igre prije glavnog menija!!

Šta se tiče prezentacije, još nisam vidio ništa od tog ogromnog sviejta, ali čini mi se jako dobra. Problem mogu predstavljati udaljena stabla koja znaju izgledati nezgrapno... Ali niti ne očekujem nešto detaljnije po tom pitanju sa mojom karticom! Modeli likova su odlični...

Onaj sa moćnim hardwareom može napravit dobre pomake po tom pitanju - kao šta se vidi na ovoj slici...

Tvrdnje koje se mogu naći po internetu da vanilla Skyrim ili Withcer 2 izgleda bolje od ovoga su čisto sranje!

Igram na Death March težini i ne, nema permadeath opcije! Prvu borbu sam par puta ponavljo dok sam se "uigro" i ovo mi je definitivno težina za prelazak po mom guštu! Borba mi je drastično kvalitetnija nego u Witcheru 2, (prvi dio nema smisla niti spominjat).

I napokon je šaketanje, šaketanje a ne QTE...

To je to zasada... Uglavnom čudno kretanje lika mi je najviše zasmetalo....

EDIT:

Ingame AA mi nije skinuo FPS ispod 30, (vidjet ćemo šta kažu u Novigradu)

Evo kako igra izgleda kod mene, (još sam u nvidia control panelu podigo kontrast, digital vibrance i smanjio gammu)

SLIKA1

SLIKA2

SLIKA3

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.5.2015 5:00 (doktor1).
Moj PC  
4 0 hvala 1
16 godina
The Witcher 3

Evo me nakon sat vremena besmislenog i besciljnog lutanja svijetom 

Nakon tutoriala trebalo je s Vesemirom otići do obližnje krčme, ali već tada nisam mogao odoliti a da ne skrenem s puta koji kilometar u nepoznatom smjeru. Prvo da kažem da igra na svim postavkama na low + medium teksture izgleda odlično uključujući čak i sjene (sve osim draw distancea naravno). Prvo područje se zove White Orchard i tu vjerovali ili ne ima dosta voćnjaka, a i NPC-eva koji beru voće i sijeku drva (odnosno rade pokrete tih radnji :)). Kad sam se malo duže zadržao kod jednog takvog NPCa, pozdravio me je sa "Goddamn witchers!"   Moj prvi izlet je nažalost neslavno završio kada su me mučki s leđa napali dva vuka i warg. Drugi put sam naišao na nekakav kamp, ali dok je se napisalo "Bandit camp discovered" bilo je prekasno pošto je Geralta već pokosila kiša strijela. Sljedeći put sam sigurno hodao cestom pri čemu me je jedan lik sa strane počeo dozivati, a na mapi je zatim bio označen sa uskličnikom što me podsjetilo na Strangers i Freaks iz GTA , a to je po meni jedna pozitivna usporedba.

U divljini ima dosta životinja tipa vuk, zec, jelen, a od raznih demona NPC-evi bježe ko sumanuti sve dok ne dođu do vode kada im AI izgleda pregori :). Kada smo kod vode, spomenuo bih i jedan meni posebno drag detalj koji sam dosad vidio u samo jednoj drugoj igri ovog tipa (GTA V), a to je da se lik smoči samo po dijelovima koji su pod vodom. 

Međutim, voda mi je donijela i prvo neugodno iznenađenje. Znao sam da će mapa biti podijeljena na zone, ali kada sam ušao u samo malo veću površinu vode (kopno je se moglo vidjeti nakon 100-200 metara) Geralt mi reče: "I'm too old for long treks" nakon čega se ekran zamračio i igra me teleportirala nekih 20-ak metara u rikverc! Da problem bude još gori, kada nije voda u pitanju zna se desiti da šetate po rubu mape, a da toga niste ni svjesni, nakon čega uslijedi famozno pomračenje. Mislim da bi bilo bolje da su stavili neke nepremostive planine ili čak i nevidljive zidova jer ovo mi se nimalo ne sviđa (znam da cjepidlačim, ali opet).

Sve u svemu, ja sam zasad oduševljen makar svijetom i grafikom, a za ostalo ima još vremena pošto ću vjerojatno obići sve mape uzduž i poprijeko prije nego što se pozabavim sa main questom :D

1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Mogli su staviti da te poždere neka morska neman, umjesto toga. Vidjet ćeš kasnije, bit će ti ti sve manje bitno jer živ nećeš ni doći do ruba mape (doduše ja igram na max težini pa sam se i u Podrumima namučio).

Jedino, nemojte pratiti glavnu priču 100% vremena, malo uživajte uokolo, jer dosta brzo ide. Ja sam pri kraju bio već krajem vikenda.

11 godina
neaktivan
The Witcher 3

Evo pokrenuh prije posla...i...ruši mi se prilikom pokretanja, a vrlo je uredna konfiguracija (i7 gtx780 16GB...) kao i Windowsi (ovi zadnji Nvidia driveri za Witchera...). Yaay.

0 0 hvala 0
16 godina
The Witcher 3

Ako nekog zanima kako radi na GTX980.. evo kratkog osvrta od noćas:

- Rezolucija 1440p / 60 fps limit (just in case ali ne dolazi blizu često), V-Sync Off

- Sve postavke na High (osim teksture na Ultra i Foliage distance na Medium)

- Post effects svi uključeni osim AA

- Hairworks uključen

Zakljucak: nVidia Hairworks ubija, definitivno, kao što je i bilo za očekivati (ako ga isključim mogu igrati na Ultra postvkama sa Foliage distance na Medium sa sličnim fpsom), ali uz ovakve postavke detalja da se igrati na nekakvih 40-45 FPS average što mi je zadovoljavajuće kad vidim kako lijepo izgleda :)

Shaderi i animacije su predivni, atmosfera i gameplay su top top - nema sumnje, po meni čista desetka od igre

EDIT: A sad 8h rada prije ponovnog uživanja

Moj Portfolio: http://3docean.net/user/tomislavn -- Steam: Gaapster -- Origin: MrSmith_Cro -- BattleNet: Gaap#2615
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.5.2015 8:03 (mrsmith).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
The Witcher 3

Ja igram na 1080, ali sa svime na max i tu mogu dobiti 60 stalnih. :)

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Tonči kaže...

Iskreno, da downscale sa 1440p na 1080p ne izgleda malo mutnjikavo i meni ružno, napravio bi i ja to odmah :)

Ali sve si mislim da se switcham na drugi monitor koji opet nije 1080p nego 1200p, iako je to puno bliže FHD-u i vjerojatno bi radilo puno bolje :D

Moj Portfolio: http://3docean.net/user/tomislavn -- Steam: Gaapster -- Origin: MrSmith_Cro -- BattleNet: Gaap#2615
17 godina
The Witcher 3

Probao samo kratko prije posla, na mojoj konfi na 1080p je automatski ponudilo neki mix LOW-HIGH, to sam malo podebljao i "osjećaj" FPS-a je stalno preko 30, ali bliže 60. Stavio sam limit na 60 - s obzirom da sam vrlo kratko probao nije mi se dalo finetune-at, ni instalirat afterbuner, evo sad tražim ako ima u .ini varijanta za prikazivanje FPS.

I igra mi se nije rušila, doduše nije mi ništa OC'ano na stroju.

EDIT:

I dalje sam na 347.25 Nvidia driver-ima, jer sa novijima mi se bio rušio Battlefield 4.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.5.2015 8:24 (TomoR).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
mrsmith kaže...
Tonči kaže...

Iskreno, da downscale sa 1440p na 1080p ne izgleda malo mutnjikavo i meni ružno, napravio bi i ja to odmah :)

Ali sve si mislim da se switcham na drugi monitor koji opet nije 1080p nego 1200p, iako je to puno bliže FHD-u i vjerojatno bi radilo puno bolje :D

Ovo je 1080 na 2880 monitoru  - mutnjikavo malo, aliasinga ima hrpa, ali još nisam siguran jel' bolje to ili 3900 eura za 3 dodatna TitanaX... ah da, pardon, siguran sam da je bolje malo mutnjikavo. 

Nego, čini mi se da mi je draža slika Ultra postavki na 1080, nego 1440 na medium ili 2880 na low.

16 godina
Tonči kaže...

Ovo je 1080 na 2880 monitoru  - mutnjikavo malo, aliasinga ima hrpa, ali još nisam siguran jel' bolje to ili 3900 eura za 3 dodatna TitanaX... ah da, pardon, siguran sam da je bolje malo mutnjikavo. 

Nego, čini mi se da mi je draža slika Ultra postavki na 1080, nego 1440 na medium ili 2880 na low.

Da, istina :) probati ću se igrati malo s time popodne. Možda bude drugačije u W3, ali gdje sam god probao do sada sam se uvijek vraćao na nativnu rezoluciju jer je kvaliteta na 1080p bila užas.

14 godina
The Witcher 3

Meni je key sa G2play.neta stigao oko 3 ujutro, najradije bih prijavio bolovanje za danas da mogu igrat 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
The Witcher 3

Ukljucite opciju Hardware cursor u graphic settingsu, tada kontrole sa misem rade mnogo bolje.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
The Witcher 3

Trčakaram po mapi, borim se sa živinama, skupljam sastojke, divim se ljepoti lokacija, uživam u glazbi, buljim u detalje, bacam one magije samo da gledam efekte na okoliš - a trebalo bi i misije rješavat

"Bolje izdati knjigu nego prijatelja!"
Moj PC  
2 0 hvala 2
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice