The Witcher 3 izdvojena tema

poruka: 6.116
|
čitano: 1.030.682
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
odjavljen
The Witcher 3

sve to ovisi kakav komp imas 

s tom grafickom koju ti imas tesko da ces dobit bolje detalje nego kaj ce bit na PS4

Ja sad igram Witcher 2 sve na ultra (osim ubersampling) i dobije oko 45FPS AVG
Witcher 3 sigurno mi nece radit sa tim detaljima na tom fps-u

PS4 kosta 3200kn ,konzole nikad nisu bile jeftinije u startu
prilagodba svijetu u recesiji i nemres onda ocekivat da ce bit kao na najsnazniji PC-u kojeg si tek manjina moze priustit

usporedba tog dvoje nema smisla kad jedna GTX 780 kosta vise nego cijeli PS4

Dok je grafika uredu sve ostalo je daleko bitnije

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.4.2014 10:15 (Arnold Layne).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
The Witcher 3

Kod Witchera 3 ovisi koliko ce biti vezan uz proc posto je jaguar u konzolama realno banana sto su potvrdili i developeri Infamousa izjavom da im je cpu bio botleneck ali da ima prostora za poboljsanja a tu se radi o ekskluzivi koja je radjena samo za ps4 i za njegove mane ili prednosti u dizajnu.

Ako ce Witcher 3 biti gpu bound onda ce i performanse na konzolama bit bolje ali ako igra koristi podjednako i cpu onda je realno za ocekivat probleme....

Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
odjavljen
Re: The Witcher 3
MEGATAMA kaže...

Kod Witchera 3 ovisi koliko ce biti vezan uz proc posto je jaguar u konzolama realno banana sto su potvrdili i developeri Infamousa izjavom da im je cpu bio botleneck ali da ima prostora za poboljsanja a tu se radi o ekskluzivi koja je radjena samo za ps4 i za njegove mane ili prednosti u dizajnu.

Ako ce Witcher 3 biti gpu bound onda ce i performanse na konzolama bit bolje ali ako igra koristi podjednako i cpu onda je realno za ocekivat probleme....

a kakve pak probleme ? Ko da je nekome od zivotne vaznosti da igra bude kao i na PC-u 
izvuci ce iz konzole kolko ce se moc i to je to svi sretni i zadovolji to ce potvrdit i prodaja na konzolama :)

O grafici se prica samo prije izlaska igre i kojih mjesec dana kasnije nakon toga nikog vise nije briga jer vide da igra nudi puno vise od toga

Mislim da se i samim developerima bljuje kad citaju tolko gluposti o grafici ,a ovo ostalo kao da i ne postoji

pa ja igram Hotline Miami ,a to sigurno nije zbog grafike :P

12 godina
The Witcher 3

"Problemi" se nije odnosilo na vizuale nego na performanse....padovi frejmrejta ispod 30 fps i nedaj boze ispod 20 fps jer to vec utjece na igrivost jer stvara "lag" kod kontrola.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
MEGATAMA kaže...

"Problemi" se nije odnosilo na vizuale nego na performanse....padovi frejmrejta ispod 30 fps i nedaj boze ispod 20 fps jer to vec utjece na igrivost jer stvara "lag" kod kontrola.

to je onda greska developera ,ako odluce tolko boostat grafiku da fps pada

sto ne vjerujem da ce se dogodit pa nisu oni od jucer

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.4.2014 10:48 (Arnold Layne).
16 godina
The Witcher 3

Ma svi pricate o PS4 kao 3200kn. OK, istina, mene ce samo nova grafa kostat oko 2000kn.

U startu imaj na umu da mi je trenutna grafa jacine one isporucene sa PS4 (7870 jest jaci od moje trenutne, ali okrljasteni, downclockani 7870 kakav je u PS4 definitivno nije), a ostatak racunala jaci, a kamo li kad napravim upgrade, sto budem kad dodju next gen graficke i procovi.

Racunalo imam tak i tak, na PS4 nemrem ni radit ni kvalitetno surfat ni nis. Dakle 5500-6000kn + periferiju bih tak i tak ulozio u racunalo, ili notebook od 8000kn + periferija, kad dodas 3200kn vrijednosti PS4 dobijes novo gaming racunalo koje pojede PS4.

Cak i da ti treba obicno racunalo u rangu 2500-3000kn +periferija ili notebook od 3000kn i dodas na to 3200kn vrijednosti PS4 opet imas jace racunalo od PS4 samo drugacije poslozeno.

PS4 se moze spajat na TV, ali mozes isto ucinit i sa PC-em rasprave radi - neces na PC-u to radit jer nitko od ukucana ne moze u tom trenutku koristit TV, a i malo je neprakticno, ali na PS4 nemas puno izbora. Ako PS4 spajas na zaseban TV/monitor cijene su iste ko na PC, pa i nema neke prednosti.

Dodaj sad sve ostale troskove PS4 - dodatni kontroler (ako uzimas) te ostale dodatke, play station plus za online igre (obicne igre koje na PC mahom imaju besplatan multiplayer) + razliku u cijeni igara PS4 (ili xbox, ista stvar) koje placas. Cak i kad uracunas vrijednost windowsa li officea brzo se istopi razlika u cijeni... da ne velim da sam vec spomenuo da vlasnici konzola uvijek imaju i osobno racunalo koje tak i tak treba OS, pa cak i to mozemo zanemarit.

Konzole nisu nista jeftinije, mogu ispast skuplje, a uvijek su losije.

Witcher 3 ce ko i witcher 2 imat neke modove. Mozda Witcher nije najbolja igra za pricat o modovima, ali nije jedina igra. Witcher 2 modovi su malo promijenili dozivljaj, cak i poboljsali kombat, grafiku i slicno. Nista posebno, ali mogucnosti modova mogu se vidjet na drugim igrama poput skyrima i dark souls - dark souls modani na PC-u je sasvim nova liga igre naspram dark souls na PS3 - Gledajte sto ce se desavati sa igrama na PC-u slijedecih 5 godina dok vi ostajete na istom na konzoli. Cak i portovi (koje su po defaultu cesto neadekvatni ili cak losi, i krivim konzole za to) ce sa modovima na PC-u uvijek biti bolji nego na konzolama.

Sam witcher 3 je u startu radjen za PC, te ce verzija za konzole vjerojatno biti okrljastena (u grafickom smislu necete imat iste mogucnosti), ali guess what... bit ce i nesto skuplja. Sve sto ce se netko sjetit da fali igri ili da bi igru moglo cinit bolje ce izac u obliku moda prije ili kasnije. Ako mi bude slabo radio uvijek mogu tweekat graficke postavke, vi cete igrat "kako ispadne". Ja vjerujem da ce to znacit solidnu igru u slucaju next gen konzola i W3, ali ne bi bio prvi put da vlasnici konzola placu nad performansama ili izgledom same igre (ponovo se vracam na Dark souls koji je imao jedva igrive dijelove, ili dark souls 2 gdje su ljudi nakon releasea plakali da igra koju su kupili ne izgleda kao ona koja je bila prezentirana prije releasea - pa su im objasnili da zbog limitacije hardwarea su se morali radit odredjeni usptupci, dok ce vlasnici racunala i next gen konzola jednog dana imat onu koja je prezentirana) - ove i slijedece godine ne, ali ovoga i slicnih stvari bi se vlasnici konzola tokom slijedecih 5 godina mogli naslusat dosta.

Ne mogu sada govorit o nekim detaljima vezanima za W3, buduci da igra jos nije izisla, ali iz svega citanog i gledanog igra ce biti ogromna, open world, te ce zahtjevat solidno racunalo. Za PS3 i Xbox 360 nece ni izac jer je deweloperima (hvala Bogu) nezamislivo radit ustupke na igri da bi mogla radit na tim konzolama... no kako ce se stvari ponasat na next gen konzolama? 2 quad core AMD procesora na 1.6GHz sa okrljastenom HD 7870 i 8 GB RAM-a za 3200kn je i vise nego solidno gaming racunalo trenutno po vise nego privlacnim cijenama (iskreno da, cijena za tako nesto djeluje JAKO primamljiva trenutno), dosta ljudi na forumu nemaju takvo ili imaju priblizno takvo. Pretpostavljam da ce W3 radit sasvim solidno.  Ali opet, ove konzole ce trajat slijedecih 4-5 godina sigurno...

Moj PC  
4 2 hvala 0
13 godina
odjavljen
The Witcher 3

joj molim te pa nemres uspoređivat 7870 na ps4 i na pc-u 

konzole imaju Low level api i samo jednu graficku znaci optimizacija je daleko bolja pa stoga moze vrtit ono kaj na PC nebi mogo  

I neka bude okrljastena zar igra mora bit sve na ultra da bi se uzivalo u njoj ?

Da gledam kaj se događa ? Pc nije vidio vec dugo posten RPG valjda od The Witcher 2 
Skyrim mi nemoj nit spominjat  

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.4.2014 11:11 (Arnold Layne).
Moj PC  
3 13 hvala 0
13 godina
Arnold Layne kaže...

Da gledam kaj se događa ? Pc nije vidio vec dugo posten RPG valjda od The Witcher 2 

istina.

14 godina
Rocinante2112 kaže...
Arnold Layne kaže...

istina.

Smiješno.... 

Mirno more nikad nije stvorilo dobrog mornara
14 godina
neaktivan
The Witcher 3

Danas san odlucija potrosit 100€ na igre te im ostalo oko 25€. Taman za preordat W3:WH. Da to ucinim ili ne ?

http://www.kinguin.net/category/3849/the-witcher-3-wild-hunt-pre-order-steam-key/

Kupija sve Starcrafte za tu cijenu :D

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.4.2014 23:35 (Zajeb).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Zajeb kaže...

Danas san odlucija potrosit 100€ na igre te im ostalo oko 25€. Taman za preordat W3:WH. Da to ucinim ili ne ?

http://www.kinguin.net/category/3849/the-witcher-3-wild-hunt-pre-order-steam-key/

Baci kockicu, ako padne parni broj preorderaj ako padne neparni odi na sladoled.  {#}

15 godina
neaktivan
Arnold Layne kaže...

Glupost dana, svaka čast {#}

13 godina
odjavljen
Praetorian1 kaže...
Arnold Layne kaže...

Glupost dana, svaka čast {#}

Procitaj malo svoje postove na prosloj strani pa ce vidjet kandidate za glupost mjeseca

Nakon Witcher 2 koja to igra na PC-u se moze nazvat vrhunskom rpg igrom ,al da je punokrvan rpg 

15 godina
neaktivan
Zajeb kaže...

Ucini to {#}

14 godina
Arnold Layne kaže...

Procitaj malo svoje postove na prosloj strani pa ce vidjet kandidate za glupost mjeseca

Nakon Witcher 2 koja to igra na PC-u se moze nazvat vrhunskom rpg igrom ,al da je punokrvan rpg 

Punokrvan rpg? {#}  Kaj ti je to majketi 

15 godina
neaktivan
Arnold Layne kaže...

Evo ti jedan punokrvni RPG

16 godina
Praetorian1 kaže...
Arnold Layne kaže...

Evo ti jedan punokrvni RPG

ne misli na taj RPG seljo {#}

13 godina

čovjek je u pravu

nabrojite mi 3 rpg naslova u protekle 3 godine koje su vrijedne spomena.

ali,ja sam isto za skyrim da bude izostavljen iz ovoga. to je u najbolju ruku neki light/casual rpg.

i dark souls takodjer.

ozbiljan sam.

14 godina

Ma svi vi sa "pravim" i "čistokrvnim" RPG_ovima se poklopite ušima. Zašto ne nabrojati skyrim?!? Jedan od najboljih open world RPG_ova. Pa RPG je napredovao kao žanr jako mnogo od dungen crawlera iz kasnih 90-tih. RPG danas dijelimo na više podžanrova: open world (TES serijal), story driven (witcher serijal, dragon age), akcijski RPG (mass effect, dark souls).... Svaki ima svoje vrline i mane i svaki ima svoju publiku, a pravi ljubitelj RPG_ova će cijeniti što pojedina igra pruža.

13 godina

mass effect je ua najbolju ruku third person action igra.

RPG nikako

sori al nije.

onda je i Shadow Warrior rpg zato što ima neku vrstu (iako malu) progresije (oruzja i neki perkovi),i igras u ulozi (role) Wanga i imas neki quest i igra ima priču.

netreba mijesati svaku igru koja ima neki skill tree (koliko mali on bio) i neku pricu kao rpg. u tom pogledu i Batman moze bit rpg,isto ima combat,ima neki perk sistem itd...

17 godina
odjavljen
The Witcher 3

Diablo 3, Van Helsing, Path of Exile, Torchlight 2, Dark Souls itd.

Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina

Ja sam ti rekao svoje, a ti iz toga izvuci što hoćeš. Mass effect je akcijski RPG, brendiran kao takav na svakome iole utjecanijem gaming portalu/magazinu/whatever. Nitko ne izmišlja toplu vodu ovdje osim vas ljubitelja "pravih" RPG_ova {#}

17 godina

pa ako cete bas prave rpg igre... kotor 1 i 2, da:o, witcher. me1 mozda moze uci u tu rubriku ali ostali me naslovi nikako.

skyrim zasto ne, i to je rpg, ali ove gore hack and slash stvari ne znam... moze a i ne moraju, zavisi koji su ti kriteriji za rpg

It's not who u are, it's who u know.
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.4.2014 21:25 (Obi Wan).
13 godina
neaktivan
MEGATAMA kaže...

Nije ista situacija na PC-u i konzoli. Konzole osim što imaju više manje lockan framerate, koriste veće količine motion blura za pokrit fps dropove. Također, to je puno više vidljivo korištenjem miša zbog veće responzivnosti, sa gamepadom je daleko manje primjetno. 30 fps-a na konzoli i telki nije isto kao na PC-u.

Zajeb kaže...

Kupija sve Starcrafte za tu cijenu :D

Nikad ne preorderati igru. Makar vam najbolji frend bio game dev.

Rocinante2112 kaže...

mass effect je ua najbolju ruku third person action igra.

RPG nikako

sori al nije.

onda je i Shadow Warrior rpg zato što ima neku vrstu (iako malu) progresije (oruzja i neki perkovi),i igras u ulozi (role) Wanga i imas neki quest i igra ima priču.

netreba mijesati svaku igru koja ima neki skill tree (koliko mali on bio) i neku pricu kao rpg. u tom pogledu i Batman moze bit rpg,isto ima combat,ima neki perk sistem itd...

Ali Mass Effect ima odluke i posljedice (ne nužno velike), što su glavne odlike rpg-a.

@Rhodin

Pa svi znamo da je komp raznovrsniji od konzole. Što se tiče cijena, u pravu si da se s vremenom potrošnja izjednači, pogotovo ako si uzimao novi TV za konzolu, inače nisam siguran.

Ali opet je sve to stvar ukusa i što pojedinac preferira.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.4.2014 2:02 (Lopoc).
16 godina
The Witcher 3

Konacno netko sa kime se mogu slozit a zastupa stranu konzola. Obicno su tvrdi u uvjeravanju da za 3000kn dobijes gaming stroj koji "kosta ko graficka na gaming PC-u" , a 100 puta bolji je i sve igre rade savrseno bez dodatnih troskova.

RPG scena je ,tragicno, ali istinito, bila malo manje zastupljena na PC-u ove i prosle godine, to je sigurno. Bilo je "u redu" naslova, ali to je vise manje to. Shadowrun returns mi je bio dosta razocaravajuci, ME3 je bio jedan od ponajboljih RPG-ova do samog kraja, DA:O izvrstan, ali nastavak neprobavljiv itd. Sa druge strane, ono sto vi zanemarujete kod PC igara je pregrst indie igara koje su izisle, ili izlaze koje cak i u takvim "susnim" razdobljima daju sate zabave, a nisu nuzno dio iskljucivo RPG svijeta. Igre na steamu, besplatne igre poput HoN-a, LoL-a i Dote 2, Terrarie, Minecrafta, FORCEDa...

Takodjer manje uspjesni od originala, ali Fallout 3 i NV sa adonovima su popunjavali rupe. Tu su rereleasevi starih RPG-ova poput baldur's gatea, baldur's gatea 2 (enchanced edicije), Icewind dale 1 i 2 koji su u procesu prilagodbe za rerelease. Svima im je udahnut novi zivot na HD rezolucijama pa ih i noviji igraci mogu igrat. Radi se na rereleaseu originalnih fallouta, dolazi wasteland 2, pillars of eternity, tides of numeria (nastavak legendarnog planescape: tormenta) i slicnih naslova. Nije 100% , ali navodno se radi i na rereleaseu starijih LBA igara te izlasku nove LBA 3 igre. Ne znam koliko vas je uopce dovoljno upoznato (ili dovoljno staro) sa PC gaming scenom 90ih, ali ovo su izvrsni naslovi.

Dolaze nam i nastavci DA, ME , dosta novijih naslova, kako single player tako i multiplayer / mmo. Imali smo dishonored, dolazi novi thief, watchdogs, ma u biti necu nabrajat jer dolazi ili je doslo pregrst toga.

Sami smo si doduse krivi sto je piratska scena na PC trzistu toliko jaka da su sve kvalitetne igre koje nisu imale dovoljno izrazenu multiplayer komponentu bile "skidane" umjesto kupovane, pa se dosta developera (studija) raspalo ili preslo na konzole (gta, fable, ...), te smo iz tog razloga bili prisiljeni gledat more fps-ova i jeftinih action rpg-ova za koje su nas uvjeravali da su "prava stvar", ali kickstarter je udahnuo novu nadu.

Takodjer nisam 100% siguran sto je potaklo developere, ali ponovo se okrecu PC trzistu, odluke su donesene da ce cak i GTA5 i red dead redemption, za koje se cvrsto hvataju korisnici konzola, biti releaseani na PC-u. Naslovi koji su bili iskljucivo za konzole, ali sada se developeri okrecu i PC trzistu (dark souls serijal), te ponovni uvoz "azijskih" RPG, te RPG/RTS naslova.

Kuzim i developere, oni imaju pred sobom relativno tesku odluku, koja je cesto nametnuta od izdavaca, radit igru kakvu zele napravit i izdat ju na PC-u ili ju okrljastit i releasat samo na konzolama.

Okrljastit je nesto sto mozda ruzno zvuci, ali budimo realni, tehnologija je tu, igru rade na PC-u, testiraju na PC-u, znaju iskoristit i novije APIje, ali prisiljeni su izdat ju za konzolu koja je izisla 2006. sa dx9, te nikad ne izdat PC verziju u kojoj bi se vidlo sve sto su htjeli napravit.

Isto ce biti i sa "next gen" konzolama. Zapet cemo na dx11 do 2020 skupa sa vama, na pragu izlaska dx12 i svih novih "dzida mida", nadajuci se povremeno naslovu poput W3 gdje je developer odlucan u tome da se ne ogranicava mogucnostima konzola i radi igru za PC trziste, a konzolama "best effort" . Iz toga razloga cijenim naslove poput STALKER-a, Metro i Crysis serijala, koji iako nisu ni na tragu RPG-a, ali popunim si sa njima malo vrijeme.

To i moding scena (uglavnom high texture modovi, improved combat, improved UI i slicno) so ono sto igre okrljastene za potrebe konzola cini ugodnim za igranje na racunalu.

W3 ce tu biti pokriven, iako u startu ce biti radjen za PC i "next gen" konzole koje su trenutno u rangu mid-range gaming PC-a. Na PC-u ce moding secna ponovo popravit sve sto eventualno nije savrseno, ili ponudit alternativno rjesenje za ljde kojima ne pasu neke stvari (iako dio toga granici sa cheatom/game breaking stvarima ako se mene pita) i bit ce super. Bit ce doduse nebitno igra li se na PC-u ili konzoli u ovom trenutku i slijedecih godinu dvij 8opcenito, ne samo W3), ja samo kazem, vi, a vjerojatno i mi sa vama, cemo do 2020 biti (u vecini slucajeva) prisiljeni zapet na dx11 i trenutnim mogucnostima, uz pokoji (RPG) naslov gdje cemo mi PC korisnici slavit sto su se developeri ipak odlucili ne radit ustupke, a sa druge strane imat cemo pregrst mmo, indie, kickstarter... igara koje vama nece biti dostupne. Ne kazem da nece biti PS4/Xbox1 ekskluziva koje cemo mi sanjat, ali i dalje se ne bih odrekao gaming PC-a i imako bilo koju konzolu kao "primarni" gaming stroj.

Moj PC  
1 4 hvala 0
13 godina

rhodin nemogu se sloziti da smo dobivali loše naslove zbog piratluka i da us zbog toga presli na konzole

piratstvo je toliko minorno,to je kap u moru od njihove zarade.

nije se nijedan sstudio raspao jer je 1 milja ljudi ''skinulo'' njihovu igru,ne brini.

raspali su se recimo jer je igra bila loša. Uzmi za primjer Kingdoms of Amalure. Igra je trebala bit MMO,pa su je prebacili da bude SP igra pa su ostale neke shitty mehanike od MMO-a u full SP igri,combat je odradjen tek toliko...I studio se raspao,nije ziher zbog toga što su ljudi piratizirali.

A evo pogledaj i COD serijale i AC serijale,prodaja im pada. Sigurno ne zbog piratluka,kvaliteta jednostavno nije na razini. Imamo godišnje naslove,stalno izbacuju nove igre koje se ne poboljsavaju u odnosu na prethodnika. To ubija studije. Po meni,tako i treba bit.nek svi izginu.

Što da covjek kaze kad dobis 3 igre u 3 godine koje skoro pa izgledaju isto,imaju sve isto,samo nove mape+oruzja. Pa neki modder je u godini dana mogao napraviti nove mape,teksture i perkove itd...

Studiiji koji propadaju propadaju zbog svojih losih odluka,piratstvo nema veze s time,a ni modderi. U najbolju ruku dobri modderi uvijek isplivaju van pa nakraju i dobiju nešto od toga,rijetki su slucajevi da mod ''šteti'' igri. Kao recimo Multiplayer mod za skyrim. uglavnom...

13 godina
odjavljen
The Witcher 3

Kaj se dogodilo sa vrhunskim S.T.A.L.K.E.R. serijalom i GSC Game World ?

Dam se kladit da su izdali igre na konzolama serijal i studio bi prezivio 

AC serijal se prodaje bolje nego ikad

I kak to mislis da je kvaliteta pala ? Ovaj Black Flag je mozda i najbolji nastavak uz AC 2

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.4.2014 10:52 (Arnold Layne).
Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina
Arnold Layne kaže...

I kak to mislis da je kvaliteta pala ? Ovaj Black Flag je mozda i najbolji nastavak uz AC 2

ajde,black flag mozemo izuzeti sad iz primjera. meni se i dalje ne dopada al ocito je fan favorite.

doduše pogledaj 2 igre prije Black Flaga.

kad kazem kvaliteta je pala mislim na to da igre ne evoluiraju više. To je to. Iste mehanike su,sve je isto. Ljudima ce isto kad tad do*izdit

13 godina
odjavljen
Rocinante2112 kaže...
Arnold Layne kaže...

ajde,black flag mozemo izuzeti sad iz primjera. meni se i dalje ne dopada al ocito je fan favorite.

doduše pogledaj 2 igre prije Black Flaga.

kad kazem kvaliteta je pala mislim na to da igre ne evoluiraju više. To je to. Iste mehanike su,sve je isto. Ljudima ce isto kad tad do*izdit

da meni se ova dva prije nisu nit najmanje dopala 
no opet prodaja im je bila odlicna ,ovome jos i bolja
doci ce i tome kraj

15 godina
neaktivan
The Witcher 3

https://www.youtube.com/watch?v=OWCpuFCyQik 

Sutra nam dolazi witcher 3 event s novim gameplayom 

http://instagram.com/p/o1OXmOC747/

Edit:Zasto ne rade linkovi, bug forum ...

http://pastebin.com/DXwqCPC6 | You are a Faraday cage dreaming of being a man. Break your path to ground and learn to float.
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.6.2014 21:02 (hari85).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice