The Witcher 2

poruka: 1.997
|
čitano: 365.828
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: The Witcher 2

Došao je patch 1.1

http://en.thewitcher.com/patch/

15 godina
neaktivan
The Witcher 2

Počeo sam prelazit dvojku i igra je remek djelo, ali kao i svaka igra pati od nekih dječjih bolesti.

Priča, atmosfera, likovi...pravi RPG. Stvarno te poveže sa likom, i zaista ne vidim potrebu za nekim drugim pogledom s obzirom na sustav borbe. Način  na koji se čudovišta kreću, pogotovo oni pauci/škorpioni, kako ti postave zasjedu i napadaju te sinkronizirano... koliko god bilo teško na početku, toliko me oduševljava.

Najviše me iznenadio preparation za borbu, stvarno odlična ideja, koja je igru dovela jedan korak bliže stvarno životu, tj. onome kako je pisac zamislio witchera.

Ideje za questove su stvarno odlične, pogotovo the hangover.{#}

Sad stvari koje me smetaju (čitaj dlaka u jajetu):

Geraltove oči mi tijekom dijaloga većinu vremena djeluju prazno, nefokusirano, dok kod drugih likova imam osjećaj da zaista gledaju negdje/u nešto.

Inventory su malo zakomplicirali, u prvom dijelu je bio bolji. Nije ovo ništa straštno, al eto, mene je malo zasmetalo.

Journal više nije u prvom licu, nego u trećem, kao da netko priča priču o Geraltu (pretpostavljam Dandelion). U ostatku igre su se toliko potrudili da te zbliže sa likom, tj. da se stvarno osjećaš da si ti u njegovoj koži dok baulja okolo (i uspjeli u tome), e pa s ovim su stvar malo pokvarili. Kužim zašto su mislili da bi to bilo fora, ali iskreno, takav stil journala bi mi više odgovarao jedinici. U jedinici mi je bilo svejedno gdje sam i koje me čudovište napada, jel dan ili noć, jednostavno sam bio distanciraniji. Dok u dvojci se bome naježim dok me po noći stalkaju oni arahnidi.

Sve u svemu zaista impresivna igra i definitivno kandidat za jedan od najboljih RPG-a.

Popusti i svladaj. Savini se i budi uspravan. Isprazni se i budi pun. Istroši se i budi nov. Budi cjelovit i sve će ti stvari doći.
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.5.2011 9:33 (Vash).
Moj PC  
10 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
The Witcher 2

xfire je zabranio i maknuo sve video uratke od witchera 2 radi golotinje :)

uzalud sam snimo filmice i stavljo na profil...

bas su smradovi..

We have disabled Xfire In-Game due to the mass amounts of users abusing our services by uploading inappropriate material. All videos/screenshots will be hidden from your profiles and appear deleted until (and if) we enable Xfire In-Game once again.

smc
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
The Witcher 2

Šta je s novim patchom.  Nakon što sam na običnu verzijustavio onaj od GOG-a paul.dll ne znam koji patch stavit. Sve sam probao nit ijednog mi neće intalirat samo kaže da ne može nać igru ili je nema....

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
onajkojineznaaznadanezna kaže...

Šta je s novim patchom.  Nakon što sam na običnu verzijustavio onaj od GOG-a paul.dll ne znam koji patch stavit. Sve sam probao nit ijednog mi neće intalirat samo kaže da ne može nać igru ili je nema....

Trebas opet staviti paul.dll koji si dobio sa retail verzijom igre. Ako nisi napravio backup, reinstaliraj igru.....

Sighted but sightless - it is your gift and your curse.
17 godina
neaktivan
The Witcher 2

Igra je malo remek djelo.Pravi RPG.

Najbolji aspekt igre mi je fight.Istina, početak je nerealno težak na normalnoj razini, naročito zbog nedostatka pravog tutorijala i nemogućnosti korištenja boljih napitaka (koji uvelike olakšavaju borbu).

Tip za sve one kojima je borba preteška, uvodni chapter odigrajte na easy, jednostavno se ne isplati ginuti milion puta jer su dizajneri zamislili da uvod treba trajati duplo više nego što treba trajati, samo će te se isfrustrirati.No kod bjega iz tamnice prebacite na normal težinu da ne ubijete igru, jer na Easy razini je u najmanju ruku prelagano.

Tip 2.Kada se fajtate u šumi oko Floatsama, naročito protiv drownersa, dođite im na blizu pa klis sve dok vas ne prestanu ganjati, no kad oni stanu nemojte nastaviti bježati već stanite, malo blesavo od dizajnera ali neprijatelji na velikim otvorenim prostorima imaju zonu iz koje ne izlaze, tako da možete koknuti jednog po jednog na rubovima, tipa, dva udarca mačem pa klis van zone.Pa opet.Taktika hit and run.NAravno to neće paliti uvijek, jer niste uvijek na otvorenom.No na otvorenom pali uvijek.

Tip3 Kupujte knjige i čitajte ih, pa potom meditacija - character screen - pa klik na srednji simbol u gornjem desno kutu.Tu ćete vidjeti taktiku ili koji vam napici ili ulja za mač trebaju da bi se lakše borili protiv određenog monstera.

Tip4 Koristite napitke i  ulja za mačeve, obavezno.I da, sa neta si skinite zero weight dodatak (moderski forumi), najjadnije mi je to što je ograničena težina nošenja itema premala, po meni nebitna stavka koja samo frustrira, naročito zbog činjenice da i tako ne možeš skupiti kroz fight hrpu armora ili mačeva koje bi mogao stalno mijenjati, već ti invenorij zapunjavaju najviše biljke i uglavnom itemi koji ti služe za pripremu napitaka ili nadogradnju mačeva i armora, a na netu nema nekog kvalitetnijeg vodiča kroz napitke i biljke, pa stoga ne znam što mogu skupiti a što bezbolno prodati, a gledati pri izradi napitaka šta se koristi mi prezamorno, dakle skupljam po šumi sve i svašta od biljaka i ubijenih neprijatelja, pa gdje bi došao kada bi gledao šta skupljam i još ktome biježao svako malo u selo prodavati "višak" skupljenog.

To je uglavnom jedino što mi se po defaultu ne sviđa, to što sastojci za izradu napitaka i nadogradnju orušja i armora imaju zamjetnu težinu, pa stalno moraš kod trgovca prodavati "viškove" koji bi ti kasnije mogli zatrebati.Inače je igra fenomenalna.

Svaki politički sustav je idila.A idila je po svojoj prirodi svijet za sve.Stoga oni koji ne žele živjeti u toj idili, su negatori idile kojima je mjesto u zatvoru.
Moj PC  
2 0 hvala 2
17 godina
neaktivan
The Witcher 2

Ne treba meditirati za pogledati character skillove, dovoljno je pritisnuti tipku C.

Cvijeće, a čini mi se i ostaci čudovišta nemaju težinu pa ne bi trebali utjecati puno na težinu ruksaka.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

U kojim spiljama mogu pronaći Silver Rune kod Flotsama?Na koju stranu moram krenuti?

HTC Desire Android
15 godina
neaktivan
The Witcher 2

Zivcira me u igri kaj nemas tolko slobode ko u assassins creed-u,a sprdaju ga kao u igri,preglupa situacija kad si na stepenicama nemres sastrane skociti dole nego moras skroz se spustit niz stepenice,a onak imas 1 metar za skociti.Isto tak borbe su losije,u AC su puno bolje napravljene.

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
kach kaže...

Zivcira me u igri kaj nemas tolko slobode ko u assassins creed-u,a sprdaju ga kao u igri,preglupa situacija kad si na stepenicama nemres sastrane skociti dole nego moras skroz se spustit niz stepenice,a onak imas 1 metar za skociti.Isto tak borbe su losije,u AC su puno bolje napravljene.

Uporedujes 2 potpuno razlicite igri  to ti je isto ka da usporedis   UT3 i neki battlefield  iako su u osnovu fps  oni su radeni  i koncipirani oko potpuno razlicitih stvari .

haris771 (eu) LOL account im OP ,your mum is OP (Brolaf )
15 godina
neaktivan
The Witcher 2

O čovječe, kakve veze imaju AC i Witcher?

Popusti i svladaj. Savini se i budi uspravan. Isprazni se i budi pun. Istroši se i budi nov. Budi cjelovit i sve će ti stvari doći.
Moj PC  
6 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
The Witcher 2

Onda ga nisu trebali bezveze spradti.Ak oni tak mislie da je AC sranje,grdo se varaju jer kaj se tice gameplay-a i slobode AC rastura...

Ne treba u igri sad bit neznam kakvo brutalno penjanje ,ali mogli su barem staviti da mozes normalno skociti sa metar i pol visine,a ne da moras ic skroz okolo po stepenicama se spustit.To mi je skroz jadno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.5.2011 14:30 (kach).

1 9 hvala 0
17 godina
hari85 kaže...
kach kaže...

Uporedujes 2 potpuno razlicite igri  to ti je isto ka da usporedis   UT3 i neki battlefield  iako su u osnovu fps  oni su radeni  i koncipirani oko potpuno razlicitih stvari .

Witcher i AC u osnovi uopce nisu isti zanr.

Jedina slicnost jest sto se obje igre igraju iz treceg lica. Nista vise.

- Psiho246
15 godina
kach kaže...

Onda ga nisu trebali bezveze spradti.Ak oni tak mislie da je AC sranje,grdo se varaju jer kaj se tice gameplay-a i slobode AC rastura...

Ne treba u igri sad bit neznam kakvo brutalno penjanje ,ali mogli su barem staviti da mozes normalno skociti sa metar i pol visine,a ne da moras ic skroz okolo po stepenicama se spustit.To mi je skroz jadno.

kakvih ti imas problema???

LoL Nick (EU): hRay
15 godina
neaktivan
The Witcher 2

Ma pusti ga, nema pojma šta priča.

Wow, sprdali su AC, big deal.

Otkud ti da oni misle da je sranje?

Najviše me živciraju ljude koji ne znaju prihvatit šalu na svoj račun.

Mogu sad smislit neku zajebanciju za svaku igru koju sam ikada igrao,  pa neće značiti da mislim da je sranje.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.5.2011 14:36 (Vash).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Vash kaže...

Ma pusti ga, nema pojma šta priča.

Wow, sprdali su AC, big deal.

Otkud ti da oni misle da je sranje?

Najviše me živciraju ljude koji ne znaju prihvatit šalu na svoj račun.

Mogu sad smislit neku zajebanciju za svaku igru koju sam ikada igrao,  pa neće značiti da mislim da je sranje.

Ja polako skužam ono kraftanje oružja, ev napravio sam si silver sword, e sad jel mi može netko reći kako onaj armor enhancement kao pridodati valjda oklopu ili koja mu je već funkcija? Također koji je potion najbolji?

Dinamo živi vječno
15 godina
neaktivan
The Witcher 2

Samo dvoklik na enhancement i on će se prikrpati na oklop koji nosiš.

Kako misliš koji je najbolji? Svaki ima neku namjenu.

Swallow (heal) je obavezan, tawny (regeneracija vigora) je koristan... Šta ja znam, zavisi od situacije.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.5.2011 15:42 (Vash).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da ti mozda ne igras Witcher jedinicu mislim da si pogrijesio temu {#}

16 godina
neaktivan

Potioni bez negativnog učinka i sa 25 toxicity

- Swallow + regeneracija zdravlja 1/sec

- Rook + melee dmg 10 ili 15

- Golden Oriole + ressistanci 30

- Tawny Oil + vigor regeneracija 20

- Wolf + crit 15

Uzimanjem talenta (alchemy) TASTER I (četvrti potion) ne dobijate jači toxicity max level što znači da su ovo jedini potioni koje možete kombinirati 4 komada..

Koristite li bilo koji drugi potion TASTER je beskoristan..

Osim ako CATALYSIS ne smanjuje i toxicity, bilo bi lijepo kad bi netko znao..

I random tip: dok je queen aktiviran, vigor se ne regenrira..

Tako da je preporučljivo kad istekne, rolajte dok se ne regenerira +1 vigor..

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.5.2011 18:40 (NightShadow).
17 godina
neaktivan
The Witcher 2

Vidim da vas puno igra novi Witcher, pa eto, bacite oko na recenziju na Playomanii te izrazite svoje mišljenje o njoj :)

http://www.playomania.com/recenzije/the-witcher-2

People like talking about people. Makes us feel superior. Makes us feel in control. And sometimes, for some people, knowing some things makes them care

1 0 hvala 0
16 godina
The Witcher 2

Upravo zakoračio u drugi chapter, što da kažem epic!!! Borbe su postale puno lakše sa malo nadograđenim likom! Quen je zlata vrijedan!

ButcherCRO ingame! Dumbass offline!
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
The Witcher 2

prelijepe slike,samo sam radi toga i čitao.solidno

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
The Witcher 2

Nakon patcha stvar je postala igriva i na višim grafičkim postavkama, svaka čast CD projectu. Čini mi se i da se tipke brže odazivaju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
The Witcher 2

Ja imam jedan problem s Witcherom 2. Danas sam ga kupio, instalirao, sve lijepo, imam najnovije drajvere (makar za shit karticu :P) Igra mi se vrti na 25-30 fps sve na low, i svakih 5 minuta mi dođe freeeze. Pretpostavio bih da je hardverski problem da mojoj sestri koja ima identičan PC ko moj ne radi sve super na istim settingsima :P

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
The Witcher 2

Prvo, skini današnji patch, a ako to ne pomogne napiši barem koju grafičku imaš.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Današnji patch je 1.1? Instalirao mi se automatski nakon instalacije igre, maknuo DRM i sve to. Imam 9500 gt, teže govno, ali pošto sestra ima isto to govno a njoj radi nije do hardvera.

15 godina
neaktivan
The Witcher 2

Sad sam primjetio šta izaziva sranje... kad uđem u igru bez DVDa nešto mi sere za dvd, ali svejedno uđem i sasvim normalno sve radi samo šta freeza. Inače mi jedino zna zaglavit u blackscreenu.

Očito moram reinstalirati svaki put kad se drznem ući bez usranog DVDa.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.5.2011 0:43 (DžavoŠepard).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
The Witcher 2

Kad ce izaci taj patch koji bi trebao popraviti optimizaciju u igri?

EDIT: Jeli to taj 1.1?

Kurwe, alkohol i torcida!
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.5.2011 8:22 (Living.Dead).

0 0 hvala 0
16 godina

Kako riješim Endrega contract?Imaju oni kakve tunele?KOlko se talenta dobije do kraja igre otprilike?

HTC Desire Android
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.5.2011 9:14 (emerik).
15 godina
neaktivan
jastreb kaže...

Nakon patcha stvar je postala igriva i na višim grafičkim postavkama, svaka čast CD projectu. Čini mi se i da se tipke brže odazivaju.

I ja sam osjetio blagi porast fps-a, a i game load se znatno smanjio, općenito je igra stabilnija... bravo CD projekt!

O Bože,baci ciglu i budi jako precizan!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice