The Elder Scrolls V: Skyrim izdvojena tema

poruka: 9.745
|
čitano: 2.449.816
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: TES V: Skyrim - Modding
13 godina
odjavljen
Re: The Elder Scrolls V: Skyrim
Et_Tu_Brute? kaže...

Nord, popunjavam one-handed, heavy armor, archery (ima li smisla?) i nesto voica. Onaj štit mi je važniji od jačeg (one-handed)oružja, zna dobro izdržati pa ga njime udariti {#}

A za archery, isplati li mi se nositi to i popunjavati ga? Upao sam u companionse, tamo su mi nudili da mogu postati vukodlak, ali odbio sam. Pa sad trčem okolo i ispunjavam questove. Btw, kako cu naci redguard ženu u whiterunu? Neki tipovi su me to tražili, i jedni su me napali jer misle da nisam dragonborn pa to tribam istrazit, a nemam pojma odakle poceti.

Sve pare koje nadem trosim da me nauce neke gluposti, kako blockati i usavrsiti neki tip oruzja, pametan il glup potez?

I ja sam bio Nord. Ovako. Uz to što sada popunjavaš, dodaj još i Block, ako želiš dobru odbranu, kao i Smithing da bi kreirao jaču opremu, Enchanting se podrazumeva, a možeš koristiti i restoration heal spel da bi se po malo lečio ali taj skil ne moraš popunjavati.. Ukoliko ne želiš baratati sa štitovima, već ostati na Archera sa one handed oružijem, pređi na Light Amor da bi bio brži. Archery se dobro kombinuje sa sneak skilom, pogotovo na daleke napade gde zna zadati prejak dmg, ali u koliko ostaneš na Heavy Armor, nemoj se sneakovati. Ne bacaj sada pare na treninge, već to uradi kada dovršiš priču Companionsa, jer ćeš moći da im uzmeš novac nazad koji ćeš im dati za treninge, ovako će ti samo propasti, a i onako je bolje da te uče na većim levelima kada bude sve sporije. To važi i za druge frakcije. Što se tiče žene u Whiterunu, ne želim ti spojlati, to sam istraži, biće ti zanimljivije, nego da ti ja ovde to ispričam, isto važi i za ostale questove. da je neki teži quest rekao bih ti ali smatram da taj nije. Uostalom, uđeš malo u quest menu opcije i vidiš šta se traži, odakle je pametno početi, i slično.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.10.2013 14:00 (Comi123).
12 godina
neaktivan
The Elder Scrolls V: Skyrim
Svi pričaju kako na starim masinama mogu vrtit skyrim bez problema a ja sa amd athlon ii X3 425 i gt 520 jedva dodjem do 50 fps i to na low i Reza mi je 1024x nešto tako da zbilja nezz u čemu je problem, grafa najvjv..

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Jaster111 kaže...
Svi pričaju kako na starim masinama mogu vrtit skyrim bez problema a ja sa amd athlon ii X3 425 i gt 520 jedva dodjem do 50 fps i to na low i Reza mi je 1024x nešto tako da zbilja nezz u čemu je problem, grafa najvjv..

Pečevi kolega, pečevi. I drajveri. {#}

12 godina
neaktivan

Molim te pomagaj kolega :P

imam onaj najnoviji 1.9 patch i ja mislim najnovije nvidijine drivere :P

Ma cuo sam ja da je GT 520 sranje, ide uskoro zamjena na r9 260x

13 godina
odjavljen
Jaster111 kaže...

Molim te pomagaj kolega :P

imam onaj najnoviji 1.9 patch i ja mislim najnovije nvidijine drivere :P

Ma cuo sam ja da je GT 520 sranje, ide uskoro zamjena na r9 260x

Ne znam kolega šta da ti pomognem. Moj drugar ima kao tvoju grafulju, i Athlon 250 Dual Core, i 4 GB rama i može mu sve na neki jači medium bez problema. Koliko imaš rama?

12 godina
neaktivan

Evo konfa: Amd athlon ii x3 425, gt 520, 4gb rama, 1600x900 mi je reza monitora :P

Mogu na low igrat i to samo na 1024x nesto ako planiram imat oko 40-50 fps... zbilja ne razumijem u cemu je stvar :P

EDIT: Evo uz najnovije drivere sam nekako dosao na rezoluciji 1600x900 do cak 45 fps :) I to na low! Svejedno ide zamjena grafe skoro...

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.10.2013 23:28 (Jaster111).
13 godina
odjavljen
Jaster111 kaže...

Evo konfa: Amd athlon ii x3 425, gt 520, 4gb rama, 1600x900 mi je reza monitora :P

Mogu na low igrat i to samo na 1024x nesto ako planiram imat oko 40-50 fps... zbilja ne razumijem u cemu je stvar :P

EDIT: Evo uz najnovije drivere sam nekako dosao na rezoluciji 1600x900 do cak 45 fps :) I to na low! Svejedno ide zamjena grafe skoro...

Druže, kad ide zamjena grafičke kartice, i koju uzimaš? Greota je da igraš na low ovako lep svet kao što je Skyrim.

12 godina
neaktivan

A uzimam najvjv xfx radeon hd 7790 jer nemam para za ista bolje al sve dok mogu na high i 1600x900 ja sam sretan :)

Zamjena grafe ce valjda uskoro vidit cu.

13 godina
odjavljen
Jaster111 kaže...

A uzimam najvjv xfx radeon hd 7790 jer nemam para za ista bolje al sve dok mogu na high i 1600x900 ja sam sretan :)

Pa to je mnogo fina grafa. 7770 bi ti isto bila ekstra uz taj CPU, i uštedio bi nešto love, no ti kako god hoćeš.

15 godina

pozdrav. može li mi tko pomoći sa modovima.

Imam nexus mod manager ali mi ne čita .bsa i .esp fajlove...kako da ubacim modove?

ručno?

gdje?

hvala lijepa.

Našao, treba ih otvoriti dok su u zipu  a ne ih odzipati.

Btw. može preporuka nekih modova koji su vama dobri?

hvala

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.10.2013 13:46 (fila2208).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Comi123 kaže...
Jaster111 kaže...

Pa to je mnogo fina grafa. 7770 bi ti isto bila ekstra uz taj CPU, i uštedio bi nešto love, no ti kako god hoćeš.

Stvar je u tome što uskoro zamjenjujem procesor na i5 4430 tako da mi se ne isplati kupovat neku slabiju graficku ako ju mogu nabaviti za 900 kn u futura-it :) 

13 godina
odjavljen
Jaster111 kaže...

Stvar je u tome što uskoro zamjenjujem procesor na i5 4430 tako da mi se ne isplati kupovat neku slabiju graficku ako ju mogu nabaviti za 900 kn u futura-it :) 

A uzimaš i novi procesor? Pa tako reci. Ima Skyrim da ti leti na maksimumu uz taj CPU i GPU.

16 godina
neaktivan

Pozdrav. Došlo je vrijeme reinstalacije OS-a pa sam ponovo instalirao Skyrim sa svim DLC-ima i imam problem. Kad sam loadao zadnji save sve izgleda OK, u game statsima su navedeni svi questovi koje sam odradio (uključujući završen Dragonborn i Dawnguard), imam sve iteme koje sam imao i prije reinstalacije, znači i one iz DLC-ova, i dalje imam 330+ sati na brojaču, itd... Ali odmah po početku me susretnu Cultisti iz Solsheima, a guardovi mi spominju da Dawnguard traži nove članove. I u diary mi se upišu "novi" questovi 'Dragonborn' i 'Dawnguard' (prvi quest pojedinog DLC-a) kao da ih nikad nisam završio. Također sam imao i Falskaar instaliran i s njim se dogodila ista stvar. Kao da su se svi naknadno instalirani DLC-ovi resetirali i počinju ispočetka usprkost tome što ih ja odavno imam završene. Vampiri mi pustoše svaki grad u koji uđem, nemogu na Solstheim, u Forgotten Vale, napadaju me Cultisti a ostalo mi je još par misc i side questova koji bih htio obaviti. Imam zadnji patch instaliran i ne vjerujem da sam prvi koji je reinstalirao igru kojoj se bliže dvije godine od izlaska pa se nadam da postoji netko s istim problemom...

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
odjavljen
Arai kaže...

Bla, bla, bla...

Žešća burgija s kojom nećeš izaći lako na kraj... Ne znam... Probaj opet reinstalirati igru i ubaci poslednji 1.9 peč, ako već nisi. Ne znam šta bi drugo mogao.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.10.2013 16:49 (Comi123).
17 godina

moram priznat da je ovaj legendary difficulty neugoda... umalo me nisu ubili odma na pocetku {#}

It's not who u are, it's who u know.
13 godina
odjavljen
Obi Wan kaže...

moram priznat da je ovaj legendary difficulty neugoda... umalo me nisu ubili odma na pocetku {#}

Prezanimljivo je igrati na Legendary. Dok lutaš Skyrim divljinom tačno se osećaš nesigurno, na manjim ili umereno srednjim levelima. Naiđu tri vuka i odma te hvata panika, a o medvedima, trolovima, divljim mačkama da ne pričam, pogledom te ubiju. Zato moraš gledati nekoliko koraka unapred, na primer da razdvojiš neprijatelje ako je moguće i fokusiraš se samo na jednog. Ne znam... Možda ovo nekom nije zanimljivo, ali meni je predobro, mada mislim da ovaj difficulty nije moguće igrati bez profesija, poput smithinga i enchantinga, a i cooking dolazi u obzir u ogromnoj meri.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.10.2013 11:18 (Comi123).
14 godina

molim brisanje

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.10.2013 18:47 (phnx).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Comi123 kaže...
Obi Wan kaže...

Prezanimljivo je igrati na Legendary. Dok lutaš Skyrim divljinom tačno se osećaš nesigurno, na manjim ili umereno srednjim levelima. Naiđu tri vuka i odma te hvata panika, a o medvedima, trolovima, divljim mačkama da ne pričam, pogledom te ubiju. Zato moraš gledati nekoliko koraka unapred, na primer da razdvojiš neprijatelje ako je moguće i fokusiraš se samo na jednog. Ne znam... Možda ovo nekom nije zanimljivo, ali meni je predobro, mada mislim da ovaj difficulty nije moguće igrati bez profesija, poput smithinga i enchantinga, a i cooking dolazi u obzir u ogromnoj meri.

necu igrat na pocetku legendary... mislim, nema smisla da ja mlatim 20-25 puta lika sa swordom i jos ga nisam ubio... wtf ono... ajde da je dragon ili nesto takvo, al obicni stormcloak... ma daj

16 godina
neaktivan
Obi Wan kaže...
Comi123 kaže...
Obi Wan kaže...

necu igrat na pocetku legendary... mislim, nema smisla da ja mlatim 20-25 puta lika sa swordom i jos ga nisam ubio... wtf ono... ajde da je dragon ili nesto takvo, al obicni stormcloak... ma daj

Obični Stormcloak? "OBIČNI STORMCLOAK"???

13 godina

To je valjda najdebilniji način dizanja difficultya - i moja prababa bi znala dići statse NPC-jevima, otežati lvl-up curve, syebati loot..., bezveze.

Jedino što priznam je unaprjeđivanje AI-a koji je u Skyrimu (te u TES-u općenito) kriminalan, imho. Iako to nije za očekivati, barem ne u jednom običnom patch-u.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

volim izazov, al ovo je zbilja pretjerivanje...

13 godina
odjavljen

Kao što rekoh. Meni se dopada, ali je bez profesija nemoguće igrati.

1 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Evo vam ideja za zanimljiv build. Thief/Mage. Sve vrijednosti idu u Magicka pool, a cilj je maksimalno razviti Illusion i Sneak. Tako je većinu borbi moguće izbjeći, a ako se baš moraš boriti rješavaš protivnike jednog po jednog tako da im se prišuljaš i zakolješ ih. To ne bi trebao biti problem jer te protivnici ne čuju (Sneak) i ne vide (Illusion). Dok ne dobijete mogućnost da si kupite Invisibility spell imate napitke i kamen koji daje nevidljivost jednom dnevno na 60 sekundi. Kao thief kradete sve živo i skupljate pare za najbolji Illusion robe i napravite quest za onog klinca nakon kojeg vas nađe DB baba kojoj maznete čakiju ili je koknete i pokupite sav gear. Jako je zabavno igrati. Main quest ne dirajte dok vam Sneak, Illusion i ostali magični skillovi nisu dobro razvijeni, a onda opletite po zmajovima uz pomoć Storm Atronach braće i ostalih lightning based magija kao glavni baja madrfakr.
“Choose your battles wisely. Life is too short to spend it on warring. Fight only the most, most, most important ones, let the rest go.”
15 godina
neaktivan

Zato postoje modovi za realnu ighru, imate deadly combat i sto sve vec ne pa si nastimavate kako vam pase, meni je najbolje da ja njega mogu ubit u 2-3 udarca i on mene moze u nekih 5-6 slabijih udaraca, tako da mi je gust igrat, i ne treba mlatit covjeka macem kao da je mac od gume.

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Nesto mi se apparel moda :)

Ovaj...

Dajte mi recite jel ste mozda naisli na kakav armor suit slican Nightingale-ovom, a da vec nije enchantan ?

Htio bih si ubacit jedan takav pa da ga mogu enchantat po svojoj volji.

Truth in engineering.

0 0 hvala 0
15 godina
Zna neko za neki pristojan all-in-one modpack?

Znači da ne moram instalirati 75 modova zasebno, nego da su oni važniji već sadržani unutra?

Mislim na grafičke modove.

Hvala
One ring to bring them all and in the darkness bind them
11 godina
neaktivan

Napokon upiknuo LE, namjerno nisam igrao dok nisu sve izdali, je da kasnim skoro 2 god, pa cu sad lagano gustat :D

samo me zanima jedna stvar, da li skyrim sprema save na cloud? tj. kad igram na drugom kompu da nastavim igrati dalje, da ne moram new game?

Last bastion of real motorsport - Isle of Man TT
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
stickman1 kaže...

Napokon upiknuo LE, namjerno nisam igrao dok nisu sve izdali, je da kasnim skoro 2 god, pa cu sad lagano gustat :D

samo me zanima jedna stvar, da li skyrim sprema save na cloud? tj. kad igram na drugom kompu da nastavim igrati dalje, da ne moram new game?

Može i cloud i lokalno. Mislim da je difoltno cloud a negdje u propertisima možeš promjeniti na samo lokalno ali provjeri, nisam 100% siguran

16 godina

Bok,

idem nabaviti Radeon 5870 za Skyrim, koliko sam gledao youtube i forume ide dobro na high ili čak ultra, ovisno o cpu. Što vi kažete? 400kn me dođe grafička, inače igram na mid sa isključenim AA i AF na iGPU i leti između 30-60fps, ali ja bi više kvalitete.

Da samo konstatiram - igra leti na ultra i sve max AAx16, AF x8 zakucana na 60gps, nisam još isključio sinkronizaciju pa će skočiti do tko zna koliko ....zvijer za sitno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.11.2013 13:59 (Asta).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Aloha.

Igram prolazim po treci puta :)

I prvi put sam zapeo na jednom questu na kojeg nisam do sad naletjel.

Radi se o Atherium Forge. Skupio sam sva 4 kristala i sad kad bi se pred Ruins of Bthalft trebao pojavit duh Katria-e, njega (nje) nema...

Any ideas ?

Google mi nije bas od neke koristi...

Truth in engineering.

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: TES V: Skyrim - Modding
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice