The Elder Scrolls V: Skyrim izdvojena tema

poruka: 9.745
|
čitano: 2.450.010
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: TES V: Skyrim - Modding
15 godina
The Elder Scrolls V: Skyrim

{#}

Ništa ne ostavljam nezavrš
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.9.2013 23:26 (dv14).
Moj PC  
12 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

moze preporuka enb za moj config? 

play2much
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: The Elder Scrolls V: Skyrim
fanaticni gejmer kaže...

moze preporuka enb za moj config? 

Ako imaš Climates Of Tamriel, onda Project ENB bih ti preporučio.

Više preseta (ja furam realistic koji sam sam modificirao) i ima opcije sa manje efekata, pa vidi koji dobro radi.

Ako nemaš CoT, onda nabavi CoT.

12 godina
neaktivan
Markus Dignus kaže...

Ako imaš Climates Of Tamriel, onda Project ENB bih ti preporučio.

Više preseta (ja furam realistic koji sam sam modificirao) i ima opcije sa manje efekata, pa vidi koji dobro radi.

Ako nemaš CoT, onda nabavi CoT.

Instalira sam taj enb sa extreme perfomance opcijom, razlike u fps nema i izgleda ok. Sad neznam kakva su ova druga dva, fanstasy i winter.. koji ce mi najbolje izgledat od njih s obzirom da cu koristit opciju sa extr. perfomance. 

play2much
15 godina
neaktivan

Pozdrav svima. 

Imam pitanje vezi smithinga. 

Naime, poboljšam određeni item na workbench-u. 

Primjetio sam da onda itemi u samom nazivu dobivaju dodatke poput fine, superior, flawless itd. 

Problem je sljedeći; kad poboljšam item, on prijeđe iz fine u superior i ne mogu ga dalje poboljšati. 

Što je potrebno da bih određeni item doveo do legendary razine, ili koja je već zadnja?

Hvala unaprijed. 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ti moraš biti dobar u smithingu, onda će tise to povećati. 

Optimizam je nedostatak iskustva.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Legendary tezina je stvarno hardcore, prije mi je i na master bilo lagano ali ovo mi je veliki samar. Ownaju me vukovi, stakori, rakovi, pm ...{#}

play2much
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Hahahah i ja probao legendary, jbt nema realizma :P

Dodju 2 vuka rastrgaju te ko Ibrahima...

Btw. moze neka preporuka za, tako reći, klasu.. Dosad sam isprobao gotovo sve, spell sword, nightblade, 1H, 2H, mage, assassin... fakat nezz sto da probam sad

15 godina

Ja sam zadnje igrao illusion assassin build. To mi je dosad bilo najzanimljivije. Samo postane prelagano, ali je u svakom slučaju zabava garantirana. Castaš nevidljivost, prišuljaš se i sneak kill. Ili castaš frenzy i gledaš kako se međusobno ubijaju.

Ništa ne ostavljam nezavrš
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Illusion assassin = nightblade :/

probao već.. hahah i imas pravo, pre OP su. Jednostavno dosadi bit tako jak. Za sad igram 1H+Shield lika na legendary editionu i master diffu xD

13 godina
neaktivan

Moze preporuka nekog moda koji poboljsava fps na slabijim racunalima?

Nobody Cares!
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.9.2013 20:27 (Square Enix).

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Square Enix kaže...

Probaj pečovati igru. Pečevi stvarno pomažu i daju koji FPS više.

13 godina
neaktivan
Comi123 kaže...
Square Enix kaže...

Koji tocno patch?

Nobody Cares!
13 godina
odjavljen
Square Enix kaže...
Comi123 kaže...
Square Enix kaže...

Koji tocno patch?

1.9.32.0.8, je poslednji pa stavi taj.

17 godina

Ne znam zasto, po prvi puta me izbacuje iz igre nasumnicno ako koristim HD teksture...

Al nema veze... Prelazim igru treci puta te po prvi puta krecem iz pocetka, a da imam instalirana sva tri DLC-a.

Mogu rec da sam otkrio vec x stvari koje prije nisam.

Sad kad vec poznajem igru, puno kvalitetnije sam nabildao svog Dovakhiina :)

Ne znam... Ova igra je odlicna, najdraze mi ju zaigrat u vrijeme kada zahladi  :)

Truth in engineering.

2 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Batista kaže...

Ne znam zasto, po prvi puta me izbacuje iz igre nasumnicno ako koristim HD teksture...

Al nema veze... Prelazim igru treci puta te po prvi puta krecem iz pocetka, a da imam instalirana sva tri DLC-a.

Ne znam... Ova igra je odlicna, najdraze mi ju zaigrat u vrijeme kada zahladi  :)

Ovo je igra kojom nas gaming industrija počasti jednom u deset godina. Kada se samo setim pre izlaska igre, tačnije od najave, svaki dan prvo što bih radio na netu, bilo je Skyrim News, Skyrim Info, Skyrim ovo, Skyrim ono... Igru sam igrao godinu dana bez prestanka, kasnije sam još nastavio ali uz pauze. Imam je i dan danas instaliranu sa svim oficijalnim Bethesdinim stvarima, pečevi HD teksture, DLC paketi... Poglavlje ovog Elder Scrollsa, tj Skyrima, sam zatvorio jer trenutno nemam vremena posvetiti toliko sati jednoj igri, zbog faxa. Možda jednog dana krenem u još jedno putovanje, a master sam u korišćenju mača i štita. Fenomenalna igra, opet kažem, možda i najbolja koju sam u životu igrao do sada. Sad s velikim nestrpljenjem čekam Fallout 4, koji bi trebao pokupiti sve dobre stvari iz Skyrima i Fallouta 3 i New Vegasa, i verujte mi, biće to jedno nenadmašno Singleplayer iskustvo koje ćemo gustirati stotinama sati, baš kao i Skyrim. Bethesda samo napred, i mnogo sreće u kreiranju Fallouta 4, ili kako će se već taj novi Fallout zvati.

17 godina
Comi123 kaže...

Ovo je igra kojom nas gaming industrija počasti jednom u deset godina. Kada se samo setim pre izlaska igre, tačnije od najave, svaki dan prvo što bih radio na netu, bilo je Skyrim News, Skyrim Info, Skyrim ovo, Skyrim ono... Igru sam igrao godinu dana bez prestanka, kasnije sam još nastavio ali uz pauze. Imam je i dan danas instaliranu sa svim oficijalnim Bethesdinim stvarima, pečevi HD teksture, DLC paketi... Poglavlje ovog Elder Scrollsa, tj Skyrima, sam zatvorio jer trenutno nemam vremena posvetiti toliko sati jednoj igri, zbog faxa. Možda jednog dana krenem u još jedno putovanje, a master sam u korišćenju mača i štita. Fenomenalna igra, opet kažem, možda i najbolja koju sam u životu igrao do sada. Sad s velikim nestrpljenjem čekam Fallout 4, koji bi trebao pokupiti sve dobre stvari iz Skyrima i Fallouta 3 i New Vegasa, i verujte mi, biće to jedno nenadmašno Singleplayer iskustvo koje ćemo gustirati stotinama sati, baš kao i Skyrim. Bethesda samo napred, i mnogo sreće u kreiranju Fallouta 4, ili kako će se već taj novi Fallout zvati.

Igras na HD4850 s HD teksturama ? Na kojoj rezoluciji ?

Truth in engineering.
13 godina
odjavljen
Batista kaže...

Igras na HD4850 s HD teksturama ? Na kojoj rezoluciji ?

Na 1280x1024, jer imam 19" monitor. I da, malo sam kloknuo grafičku, tako da je igra jako igriva, nekih 40 FPS-a, mada ponekad zna i pasti, ali ne smeta i više sam nego zadovoljan.

16 godina
neaktivan
Comi123 kaže...
Batista kaže...

...

Malo mnogo pretjeruješ, al' hajde. I vrabcu na grani je jasno nakon što odigra 100+ sati da sve u igri postaje generično, napono i monotono, pa čak i sa raznoraznim modovima.

17 godina
4ucker kaže...
Comi123 kaže...
Batista kaže...

...

Malo mnogo pretjeruješ, al' hajde. I vrabcu na grani je jasno nakon što odigra 100+ sati da sve u igri postaje generično, napono i monotono, pa čak i sa raznoraznim modovima.

Sad ces ti meni odredit kakav ja dojam o igri moram imat. Klinac, nemoj...

Truth in engineering.
13 godina
odjavljen
4ucker kaže...

Žao mi je ali tu diskusiju nikada nećeš dobiti. Bar ne sa moje strane. Kao pravi Hardcore RPG igrač mogu ti reći da je igra zanimljivija što je duže igraš. Nije poenta da odigraš nešto u ovoj igri zato što moraš, na primer glavni qvest. Ja sam ga odlagao u nedogled, i priča mi se otegla u nekom novom pravcu. Igrao sam igru jako dugo, gore pomenuh godinu i više, pa čak i nakon toliko vremena igranja postoji hrpa stvari koje nisam istražio. Ovako lep svet kao što je Skyrim, treba istraživati što je moguće sporije, odrediti taktike, pripremiti se za put ka tom nekom questu, treba dosta planirati, vršiti konverzaciju s ljudima, trgovati, pročitati poneku knjigu, a veruj mi da ima fenomenalno napisanih knjiga, koje pogotovo preporučujem igračima koji nikada ranije nisu uživali u Elder Scrolls serijalu, jer će ih ove knjige najbolje upoznati s ovim fascinantnim svetom. Ne znam bolju igru od Skyrima koja ima bolju pozadinu, ne samo u vidu glavne priče, već i svakog mesta u igri. Svako mesto, šuma, jezero, ima neku priču, neku radnju. A koliko toga ima u igri, ne zna se tačan broj. Mogu ja tebe razumeti, tebi se nesviđa, možda nevoliš takav tempo, nema nikog da te vodi, već to moraš sam. Ljudi iz Bethesda nisu normalni, šta su napravili. I da, meni netrebaju nikakvi modovi. Nešto ih nikada nisam ni voleo, osim Bethesdinih stvarčica, tako da i bez modova igra sabija.

16 godina
neaktivan
Comi123 kaže...
4ucker kaže...

Žao mi je ali tu diskusiju nikada nećeš dobiti. Bar ne sa moje strane. Kao pravi Hardcore RPG igrač mogu ti reći da je igra zanimljivija što je duže igraš. Nije poenta da odigraš nešto u ovoj igri zato što moraš, na primer glavni qvest. Ja sam ga odlagao u nedogled, i priča mi se otegla u nekom novom pravcu. Igrao sam igru jako dugo, gore pomenuh godinu i više, pa čak i nakon toliko vremena igranja postoji hrpa stvari koje nisam istražio. Ovako lep svet kao što je Skyrim, treba istraživati što je moguće sporije, odrediti taktike, pripremiti se za put ka tom nekom questu, treba dosta planirati, vršiti konverzaciju s ljudima, trgovati, pročitati poneku knjigu, a veruj mi da ima fenomenalno napisanih knjiga, koje pogotovo preporučujem igračima koji nikada ranije nisu uživali u Elder Scrolls serijalu, jer će ih ove knjige najbolje upoznati s ovim fascinantnim svetom. Ne znam bolju igru od Skyrima koja ima bolju pozadinu, ne samo u vidu glavne priče, već i svakog mesta u igri. Svako mesto, šuma, jezero, ima neku priču, neku radnju. A koliko toga ima u igri, ne zna se tačan broj. Mogu ja tebe razumeti, tebi se nesviđa, možda nevoliš takav tempo, nema nikog da te vodi, već to moraš sam. Ljudi iz Bethesda nisu normalni, šta su napravili. I da, meni netrebaju nikakvi modovi. Nešto ih nikada nisam ni voleo, osim Bethesdinih stvarčica, tako da i bez modova igra sabija.

Gle, ne pada mi trenutno na pamet čitati što si napisao do kraja, ali hoću kasnije. Objektivno gledano, Skyrim (kao i svaka druga igra) postane dosadan, jer poželiš nešto više. I ponekad se nađe neka user-made ekspanzija ili neki divlje dobar mod. To sve stoji. Ne igraju ni svi isto, istim tempom, istim načinomn igre itd.

Spomenute knjige su interesantne, ne sve, ali velika većina, tu se slažem. Bio sam naišao na mod gdje si mogao implementirat svoje tekstove, one iz .txt, word fajlova itd.

Za glavnu priču se vjerojatno šališ. Najizlizanija moguća, i sa previše rupa i nelogičnosti. Side-questline sa Bratstvom Tame i Thieves guild mi je bio, pa jedno 3 puta zabavniji (subjektivno), a i objektivno gledano je tako.

Btw "hardkor". Roflol. Igrao si P:Torment, Fallout-ove, Baldur's Gate-ove itd? Ili hardkor u smislu provođena vremena za RPG-oriented igrama?

A ovaj gore što bi da smije najradije krenuo vrijeđati, nauči shvatit post, i gledat sa druge perspektive. Smiri se.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.10.2013 14:43 (4ucker).
13 godina
odjavljen
4ucker kaže...

Gle, ne pada mi trenutno na pamet čitati što si napisao do kraja, ali hoću kasnije. Objektivno gledano, Skyrim (kao i svaka druga igra) postane dosadan, jer poželiš nešto više. I ponekad se nađe neka user-made ekspanzija ili neki divlje dobar mod. To sve stoji. Ne igraju ni svi isto, istim tempom, istim načinomn igre itd.

Spomenute knjige su interesantne, ne sve, ali velika većina, tu se slažem. Bio sam naišao na mod gdje si mogao implementirat svoje tekstove, one iz .txt, word fajlova itd.

Za glavnu priču se vjerojatno šališ. Najizlizanija moguća, i sa previše rupa i nelogičnosti. Side-questline sa Bratstvom Tame i Thieves guild mi je bio, pa jedno 3 puta zabavniji (subjektivno), a i objektivno gledano je tako.

Btw "hardkor". Roflol. Igrao si P:Torment, Fallout-ove, Baldur's Gate-ove itd? Ili hardkor u smislu provođena vremena za RPG-oriented igrama?

A ovaj gore što bi da smije najradije krenuo vrijeđati, nauči shvatit post, i gledat sa druge perspektive. Smiri se.

Slažem se. Sve ima svoj rok trajanja. Ali legenda ostaje. Mogu se delimično složiti i sa tom tvojom da nisam Hardcore RPG fan u smislu igranja svakog RPG-a, pa i nekih što si naveo, jer se na današnje vreme većina RPG igara smatra trulom korpom prljavštine, a ja ne igram svašta, već samo provereno i najbolje. Novi Fallout, pa ne znam čeka li ga iko više od mene na ovom celom forumu, a? Jel ima takve osobe? Za Skyrim, stoji, glavni quest mi se nije naročito dopao, bio mi je mnogo bolji onaj u Oblivionu, imao je više, kako ja to volim da kažem, mistike i nekih tajanstvenih zadataka, mada ostali questovi u Skyrimu su prezanimljivi, naročito Deadric. A niko ovde nema pravo da vređa bilo koga, svi imamo pravo na svoje mišljenje. Ne volimo svi pitu od krompira.

16 godina
neaktivan
Comi123 kaže...
4ucker kaže...

Slažem se. Sve ima svoj rok trajanja. Ali legenda ostaje. Mogu se delimično složiti i sa tom tvojom da nisam Hardcore RPG fan u smislu igranja svakog RPG-a, pa i nekih što si naveo, jer se na današnje vreme većina RPG igara smatra trulom korpom prljavštine, a ja ne igram svašta, već samo provereno i najbolje. Novi Fallout, pa ne znam čeka li ga iko više od mene na ovom celom forumu, a? Jel ima takve osobe? Za Skyrim, stoji, glavni quest mi se nije naročito dopao, bio mi je mnogo bolji onaj u Oblivionu, imao je više, kako ja to volim da kažem, mistike i nekih tajanstvenih zadataka, mada ostali questovi u Skyrimu su prezanimljivi, naročito Deadric. A niko ovde nema pravo da vređa bilo koga, svi imamo pravo na svoje mišljenje. Ne volimo svi pitu od krompira.

Lijepo, netko s kime se može i raspraviti stvar, čemu forum valjda i služi.

Vidiš, ja i ne znam da je to zapravo bio real deal ta najava Fallout-a 4, pa me molim te uputi malo više, PM, ovdje, totalno nebitno.

13 godina

Pozdrav, instalirao sam igru sa svim DLC-ovima. Pa može neki savjet kojeg ste vi htjeli čuti kad ste počeli igrati? :D

Zanima me jeli isplativo nositi gear u drugi grad ako tamo trader bolje plaća? Jeli bude isplative razlike...

Ubi bene, ibi patria.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Svrati do Thieves guilda i uzmi par questova, imat ćeš novca na bacanje nakon par sati.

13 godina
odjavljen
Et_Tu_Brute? kaže...

Pozdrav, instalirao sam igru sa svim DLC-ovima. Pa može neki savjet kojeg ste vi htjeli čuti kad ste počeli igrati? :D

Zanima me jeli isplativo nositi gear u drugi grad ako tamo trader bolje plaća? Jeli bude isplative razlike...

Evo ti neki korisni saveti:

- Shvatiću ako si novi u ovoj igri, ali ako ne, odmah postavljaj težinu igre na Master, čak i na Legendary, mada je to jako izazovno i teško... A najvažnije prezanimljivo, jer te dva, tri vuka rastrgnu na malim levelima ko beba zvečku. Na Legendary težini se pravo vidi kakav si Skyrim igrač, avanturista.

- Odluči kakav lik želiš biti u igri. Vidi koje skilove ćeš najviše popunjavati i na početku uzmi određeni guardian stone: ratnik, mag ili lopov, jer će ti dati bonus brzine levelovanja za 20%. Kasnije uzmi neki drugi guardian stone kad dobro izleveluješ, neki koji će ti davati neku dobru osobinu.

- Dok istražuješ Skyrim predele, pogotovo tamnice, gledaj da uzmeš gear (koji kasnije želiš prodati) sa što većom vrednošću coina (novca), a koji ne teži puno. Oni ponekad znaju biti dobro skriveni, takođe u tamnicama nikada nemoj zaobići veliki kovčeg koji je pun svega i svačega, pogotovo enčantovane opreme koju možeš i ti iskoristiti.

- Što se tiče gear "nošenja" iz grada u grad, mislim da nebi previše trebao obraćati pažnju na to. Jedino nemoj uništavati gradske strugare koje se nalaze van gradova, kao neko naselje sa vodenicom, jer onda u tom gradu, a koga ta strugara snadbeva, mogu rasti cene a ti ćeš vrednu opremu morati da prodaješ za manje coina.

- Kakvu god borbenu klasu ti želeo, mislim da nebi trebao zaobići Enchanting skil. To uvek treba popunjavati i dolazi do ogromne razlike kada igraš na većim težinama jer ti značajno pomaže. Uz to, moraš proučavati neprijatelje, na primer frost trol, koji nije ni malo lak zalogaj, je ekstremno slab na vatru, i ako imaš Fire Enchat, to é biti velika prednost.

Slušaj. Moram sada da idem, pa ću ti drugi put dati još saveta, možda i editujem ovaj post. Ti me slobodno pitaj šta te god zanima, a ja ću odgovoriti. Pozz.

13 godina
Comi123 kaže...

Super, češljanje za gearom mi je lako, al gledam jeli bar vrijednost 1-10 pa da ponesem (cca. težina 1, vrijednost 10) ispod toga uopće ne kupim osim ako nije stvarno potrebno. Taman smo zmaja ubili kod whiteruna pa dobio nesto geara i onog asistenta, pa trenutno tražim put na throat of the world... Ovo mi je prva elder scrolls igra, al općenito RPG igru su mi išle " na ruku".

Ubi bene, ibi patria.
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.10.2013 23:14 (Et_Tu_Brute?).
13 godina
odjavljen
Et_Tu_Brute? kaže...

Super, češljanje za gearom mi je lako, al gledam jeli bar vrijednost 1-10 pa da ponesem (cca. težina 1, vrijednost 10) ispod toga uopće ne kupim osim ako nije stvarno potrebno. Taman smo zmaja ubili kod whiteruna pa dobio nesto geara i onog asistenta, pa trenutno tražim put na throat of the world... Ovo mi je prva elder scrolls igra, al općenito RPG igru su mi išle " na ruku".

Kakav si lik? Rasa, klasa, šta popunjavaš od skilova i slično?...

13 godina
Comi123 kaže...
Et_Tu_Brute? kaže...

Kakav si lik? Rasa, klasa, šta popunjavaš od skilova i slično?...

Nord, popunjavam one-handed, heavy armor, archery (ima li smisla?) i nesto voica. Onaj štit mi je važniji od jačeg (one-handed)oružja, zna dobro izdržati pa ga njime udariti {#}

A za archery, isplati li mi se nositi to i popunjavati ga? Upao sam u companionse, tamo su mi nudili da mogu postati vukodlak, ali odbio sam. Pa sad trčem okolo i ispunjavam questove. Btw, kako cu naci redguard ženu u whiterunu? Neki tipovi su me to tražili, i jedni su me napali jer misle da nisam dragonborn pa to tribam istrazit, a nemam pojma odakle poceti.

Sve pare koje nadem trosim da me nauce neke gluposti, kako blockati i usavrsiti neki tip oruzja, pametan il glup potez?

Ubi bene, ibi patria.
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: TES V: Skyrim - Modding
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice