A malo ste previše napali čovjeka.
Znam točno na što misli. Isto kao i igrač starog kova (na ovom forumu mislim da je 27 godina već staro), odigrao puno RPG-ova, BG (1,2), IWD (1,2), DA, Witcher, Fallout (stare i nove), TES (priznam nisam dvicu i jedinicu).
Bio sam nabrijani sa Skyrim od prvog trailer-a(obožavam slobodan svijet i mogućnost da radiš što god ti se prohtje, da ideš bilo gdje, da otkrivaš nove lokacije). Preorder napravio 2 mjeseca prije izlaska igre.
Kad sam prvi put otvorio inventory bio sam u šoku, gdje je onaj striček sa desne strane na kojeg odvlačiš item-e, gdje su item-i? Gdje su kakva objašnjenja? Nemoj me hebat da je sve u jednoj velikoj listi. Do levela 10 nisam uopće niti skužio gdje piše koji armor je heavy, koji light (s obzirom kako sitnim slovima to piše). Uvijek je bio neki desni klik gdje si mogao pogledati detalje o tome itemu. Usporedba itema ne postoji, što me isto zbunjivalo na početku. Iskreno sve je podjenostavljeno do bola, što me nerviralo.
Nakon 1-2 sata igranja već sam se priviknuo, dao sam novom izborniku šansu i sada se čak brže kroz njega krećem nego da je "klasičan" (jedino me nervira da esc ne izlazi iz inventory-a, ali vidim da će to popraviti u patchu). Točno znam gdje je što i što mi treba. Budući da volim miksati napitke, imam masu sastojka, koje je dosta teško "pronalaziti" kroz "list" meni i tu je definitivno potrebno neko drugo rješenje.
Kako i svaka igra, tako i ova ima neki exploit s kojim možeš "biti overpowered", ali nije smisao igre da imam enchanting i smithing na 100 prije nego uopće dođem do levela 20. TES serijal se ne igra kao MP igre. Igra se kao da gledaš film, samo što u ovom filmu ti odlučuješ gdje ćeš otići, što ćeš napraviti i kako će se tvoj lik razvijati.
Iskreno, može netko reći bilo što o igri, meni je ona zabavna, pruža mi neki određeni užitak i ja ću je i dalje igrati (bez obzira na mane, koje znaju frustrirati). Ako se nekome ne sviđa, postoji masa drugih igara koje će mu se možda sviđati, pa neka igra njih. Ja već sada kada igram (kao dual whielding warrior, na expert težini), razmišljam kako ću drugi puta preći igru kao mage koristeći samo magiju (koju sada skoro pa da uopće ne koristim, nisam niti jedan upgrade bacio na manu)