Bitno da ti usporedjejus Singleplayer igru epskih razmjera sa Guild Wars MMORPG-om koji ima drukčji koncept igranja i svijet u kojem je smješten kao i razvoj lika -.-
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Imam dovoljno godina.No,ako te zanima 19 godina ;)
Ne,niti ću.Svako ima svoje poimanje nečega,zato sam igrao Dragon Age i svaki RPG koji je izašao sa koliko-toliko pristojnom grafikom u zadnjh 7 godina.
Gdje si to pročitao ? Sad ćeš se ti tu mene početi razbacivati sa Baldurs Icewindale,koje su prilicno zastarjele igre i odigrao bi da imaju koliko toliko dobru grafiku.
Baćane,odigraj ti Morrowind,Dragon Age,Mass Effect 1,Planescape ;)
Krive usporedbe vučeš...užas jedan.
Tebi je očito cilj pretrčati igru u što kraćem roku, da se po mogućnosti skupe legendary itemi. To je to, kraj priče. Pratiš strogo main quest, i odradiš side quest pokoji koji ti se ponudi pred nosom.
Ništa zagrijavanja za thieves guild, muke oko Dark Brotherhooda, questova za mages i fighters guild (college/companions), ništa od cijepanja drva :D...
Kad čovjek bolje pogleda, ti igru ni ne shvaćaš u pravom smislu, najbolje stvari nisi očito vidio, niti ćeš ih probati...ono kaj igru čini boljom od drugih, ti preskačeš.
Aj reci mi koji je to "konzolaški stil" u Skyrimu? Inventory i skill menu djeluju konzolaški (meni osobno se sviđaju, i nakon sat vremena privikavanja postanu prirodni, bolji od prethodnika), ali u gameplayu i samoj igri GDJE ima konzolitisa...tj. tvog "konzolaškog stila"?
Aj objasni nam to nama koji ne razumijemo RPG molim te.
Novi NVidia beta driveri podržavaju uključivanje ambient occulsiona u Skyrimu (među ostalim igrama).
Več stavljeno.... A ambient occlusion je radio i prije preko nvidia inspectora!!
Ma ima questova joj, ali teško se skinuti sa MMORPG-a tipa WoW gdje plazite okolo naokolo u grupi i to je slažem se pravi užitak, ovdje si manje više sam, osim na nekolicini main questova kad imaš ili vojnike iza sebe, ovu ženskaču i još par jazavaca. Takav je koncept igre jbg, možda bi jedino bilo fora rekrutirati više od jednog pomoćnika, bar do 2 eto, pa fino tegliti jednog tenkistu i jednog DPS mejđa sa sobom za gušt, no onda bi se tek igra razvodnila, morao bi stvarno igrati na zadnjem nivou težine.
Ja baš idem quest po quest, i to ona razno podsekcija, nažalost kako sam se uvalio sad u ovaj rat glupi, ne znam, dvoumim dal da ga istjeram do kraja ili ne. Nisam trebao uopće stranu zauzimati uništio sam si cijeli gameplay..
Mogu se donekle složiti s tobom, inače ja sam onaj dio gamera o kojem pričaš koji danas više gotovo ne igra SP, eto skyrim je jedna od stvarno rijetkih igara koju igram a razlog je jednostavan, fan sam takvog okruženja (mačevi,zmajevi,čarobnjaci). Volim grindati opremu, ima onaj poseban osjećaj kada na sebe staviš novi komad opreme za koji si se pošteno naradio, kada kompletiraš neki set ili kada enchentas oružje, da istina wow nas je sve užasno razmazio, sasvim je logično tražiti najbrži i najlakši način dolaska do xxx opreme, to je osnovna ljudska potreba za preživljavanjem, možda je kod tebe malo zaostala da bilo bi super kada bi svi questovi bili super cool i kada bi priča bila epic (što u skyrimu nije) ali sve to ima svoj kraj i svoj zadnji quest nakon kojeg više nemaš što raditi osim pokrenuti igru iz početka i praviti se glup da ovo već nisi prošao. SP igra ti daje 8-20 sati gameplay.a nakon kojeg više nemaš što raditi, zato će SP žanr umrijeti. Zato se jedan DA ili Skyrim koje su užasno kvalitetne igre ne mogu približiti milijunskim prodajama koje vrte MP naslovi tipa COD, BF3, WoW etc.
Skyrim je lagan i nebalansiran jer zamisli ako imaš zrno soli u glavi i znaš slagati lika kako treba onda exploitaš igru i nije predviđeno da ću ja znati složiti dual hand warriora koji će sabijati, ne ja bi trebao igrati s najslabijim armorom i po mogućnosti krivo slagati perkove da bi igra bila izazovna. Ah Skyrim će biti još samo jedna lijepa uspomena... čeka se kompletna igra kao što je GW2, nešto što se može igrati danima...
Da, stvarno je spektakularan i poseban osjecaj kada nabacim malo drugacij set pixelica na mene bas me prodju trnci u stomaku i osjecam se euforicno. . ., posteno sam radio kucao i tucao iron ore bio je to tezak put ali eto naizad sam ostvario Feat of Strength DAGGERLORD of SKYRIM FTW!!!
Ako netko ne koristi exploite kao ti (ili ja) onda ima "zaostalu osnovnu ljudsku potrebu za prezivljavanjem" ajd jos koji vic . . ., ako SP "zarn" (otkad je to zarn) nije umro dosad nece ni odsad uvjek ce se naci ljudi koji ce zaigrati kvalitetnu SP igru, naravno Skyrim nije savrsenstvo ali nudi puno vise usudio bih se reci cak i od nekih MMO naslova. Nitko se nemora praviti glupim da bi krenuo igrati ispocetka (hm. . ., koliki si ti "tukan" bio sa svakim lvl 1 altom ganjajuci po stoti put veprove po Durotaru i beruci jabuke [spektakularnih li questova]) moze sacekati bar 2-3-4 ekspanzije koliko ce ih izbaciti sama Bethesda ili neki od desetina predstojecih modova koji ubacuju i nove sadrzaje.
World of Warcraft je lagan i nebalansiran jer zamisli ako imaš zrno soli u glavi i znaš slagati lika i ja znam sloziti Fury Warriora lvl 85 mogu doci u Cataclysm zonu pulati 20 mobova i pogodi sta ce se desiti?!? Drama. . . . ., fanfare. . . . ., pobijem ih sve i vratim se sam! GW2 sigurno nece biti kompletna igra i morat ce se kao i svaka druga polirati i doradjivati mjesecima nakon izlaska, ljudi je nece igrati danima nego mjesecima ili godinama (za tebe ko zna) otprilike kao sto i ti igras Skyrim "satima"
. . .
(World of Warcraft je samo naveden kao blijedi primjer ubacite na mjesto World of Warcrafta MMO po zelji)
P.S.
Naravno da je besciljno uporedjivati Single Player igru s nekim high end MMO naslovom jer isti nude daleko vise sadrzaja (za koji mjesecno placate 12.99 Ojra) ali uporedjujuci samo questanje svaki MMO manje vise pocinje s branjem jabuka, krusaka ili ganjanjem pajceka po livadi a u Skyrimu ni manje ni vise nego zmaj
Ma ima questova joj, ali teško se skinuti sa MMORPG-a tipa WoW gdje plazite okolo naokolo u grupi i to je slažem se pravi užitak, ovdje si manje više sam, osim na nekolicini main questova kad imaš ili vojnike iza sebe, ovu ženskaču i još par jazavaca. Takav je koncept igre jbg, možda bi jedino bilo fora rekrutirati više od jednog pomoćnika, bar do 2 eto, pa fino tegliti jednog tenkistu i jednog DPS mejđa sa sobom za gušt, no onda bi se tek igra razvodnila, morao bi stvarno igrati na zadnjem nivou težine.
Ja baš idem quest po quest, i to ona razno podsekcija, nažalost kako sam se uvalio sad u ovaj rat glupi, ne znam, dvoumim dal da ga istjeram do kraja ili ne. Nisam trebao uopće stranu zauzimati uništio sam si cijeli gameplay..
Ima odlična tema na službenom forumu gdje je neki tip usporedio ovo sa MMORPGom tj. WOWom!! Ljudi trebaju utuvit u glavu da ovo nije MMORPG. Nego open world single player RPG. I bilo kakav usporedba sa MMO je debilana!!
Ni jednom nisam koristio suputnika/suputnicu osim u misijam gdje bi išli samnom. A da uzimam suputnicu da mi tegli 300 kila opreme mi je debilana! Uništava Gameplay.
Jel ti znaš šta je MMORPG, a šta je Single Player RPG. Jer to šta uspoređuješ Guld Wars sa Skyrimom nema nikakve veze sa ničim!!
I to šta čitaš stvari koje ti unište gameplay je tvoj problem i ničiji drugi!!
I odigro sam Baldurs Gate, Baldurs Gate II, Icewind Dale, Planescape Tournament..... tako da mi netrebaju i te priče "kada odigram to nek se javim...."
Aj reci mi koji je to "konzolaški stil" u Skyrimu? Inventory i skill menu djeluju konzolaški (meni osobno se sviđaju, i nakon sat vremena privikavanja postanu prirodni, bolji od prethodnika), ali u gameplayu i samoj igri GDJE ima konzolitisa...tj. tvog "konzolaškog stila"?
Od tamo di dobis elven bow do 10lv i to sam puno reko ( i to bez 1000 nožića kombinacije ), pa enchentment na kacigu, rukavice, prsten i ogrlicu po + 27% archery i + 60% na skill tree-u i onda igram na najtezoj tezini 5/5 i to solo i prelazim bez previse problema !? Strela +10 dam i bow elven na cca superior i imas 90 dam !? Da ne pricam da mozes odmah na pocetku usrat sa nozicima kaj nisam htio !! Za kraj +3 mac ili bow u baldursu odnosno dnd dobis nakon 120 sati igre i to ako si jako dobar, tu u Skyrimu u prvom gradu ti ponudi 5 puta jace oruzje nego kaj imas odmah na pocetku, i onda na 15 lv kad ti samaras sa lukom od 100 dam tvoj protivnik se upgrade-a na imperial bow sa iron strelama i bez ikakvog enchatmenta na archeriu !?!? - kaj da gol igram ili da piglupim kak kazu pa ne koristim ni uedan skill !?????
A da ne igraš uopće? Mislim ja ne bi, da mi je igra tako bezvezna.
jel tko instalirao nvidiine beta drivere, kako skyrim radi s njima? jel ambient occlusion jede puno fpsa?
Nikakvog pomaka na bolje nemam sa novim driverima!! A AO jede FPS i to dosta. Onikoji kažu da im radi identično, nisu dobro podesili i igra najvjerovatnije ne koristi AO...
Od tamo di dobis elven bow do 10lv i to sam puno reko ( i to bez 1000 nožića kombinacije ), pa enchentment na kacigu, rukavice, prsten i ogrlicu po + 27% archery i + 60% na skill tree-u i onda igram na najtezoj tezini 5/5 i to solo i prelazim bez previse problema !? Strela +10 dam i bow elven na cca superior i imas 90 dam !? Da ne pricam da mozes odmah na pocetku usrat sa nozicima kaj nisam htio !! Za kraj +3 mac ili bow u baldursu odnosno dnd dobis nakon 120 sati igre i to ako si jako dobar, tu u Skyrimu u prvom gradu ti ponudi 5 puta jace oruzje nego kaj imas odmah na pocetku, i onda na 15 lv kad ti samaras sa lukom od 100 dam tvoj protivnik se upgrade-a na imperial bow sa iron strelama i bez ikakvog enchatmenta na archeriu !?!? - kaj da gol igram ili da piglupim kak kazu pa ne koristim ni uedan skill !?????
Sam si spomenuo da ne gledaš preko interneta nešto što ćeti uništit igru i zabavu. E da bi ti znao za te finte šta si ih spomenuo, trebao si pogledat youtube i wiki. I ti nama ideš pametovat? Ja mislim da si ti jedan balavac kojem je igra malo dosadila, pa sad pokušava reklamirat taj gw2 jer on je kao ono savršena igra (je ku..c). Kao što sam rekao: ako vam se nesviđa, reinstall i bok.
Neznaš igrat ovu igru. To nije MMORPG. EOD
110% da si napravio 246840604 Iron Daggera i s*ebo si gameplay i sada kukaš i tvrdiš da to nije slučaj. Pređi na drugi naslov i nemoj fantazirat previše!
Ovo nije osobna rasprava..
Ako se nekome ne sviđa, neka to kaže i neka na tome bude kraj..
Sad nas pokušavaš desetke uvjeriti u nešto što si primjetio.
Dosta.
TO ZNAČI TEBI KONZOLAŠKI STIL????
OMFG, ljudi imamo posla ili s maloumnikom, ili s djetetom od 10 godina.
Čuj, ovo je fantasy svijet, ak si sreće možeš dobiti i jače iteme na 5 lvl, sve ovisi gdje lutaš, ENCHANTMENT ti smeta????
Imam osjećaj da igraš na easy razini...jer tka mi djeluješ po priči, nisi sposoban za teže.
Idi lupetaj u WoW temu ili negdje...naporan si postao.
J*ben ti je iq, (kada već omalovažavaš i praviš se prepametan) kada opet uspoređuješ MMORPG sa Skyrimom. Daj čovječe, zar stvarno ne kužiš situaciju? Čekaj, ovako...... Skyrim nije MMORPG. Skyrim nije WOW, Skyirm nije GW, Skyrim nije GW2!!!!!!!!!
Vidio sam mod di se trgovcima dižu pare! I vido sam da se ljudi žalje na lakoću, a stavili su taj mod. Stvarno ima svakakvih pacijenata. Koji praktički varaju i onda tvrde da je igra neizbalansirana i jednostavna.
Ovo neki trol, 13 dana na forumu a pokupio svu pamet svijeta.
E da smo svi pametni ko ti...
Oćeš mi biti prijatelj?
Najbolje uključiti god mode i GG. Za one koji neznaju otvorite konzolu i samo upišite "tgm" (bez navodnika). I obavezno se dođite žaliti kako vam je igra prelaka.
rasprave o tome da li je igra teska, pre teska, laka ili pre laka?
IMO na pocetku je teza na kojoj god tezini igras, a onda ovisno o tezini, ti postaje prije ili kasnije laksa
sad, dali neko uziva u putovanju ili mu je glavno, doc na cilj, a samo putovanje dosadno, to je subjektivna stvar
normalno da mreznoj ekipi bilo kakav sp brzo dosadi jer jos nisu napravili takav AI da moze parirati ljutskom IQ (ni onom nizem :) )
a niti ima svako doma superracunalo koje bi to onda pokretalo :)
tak da bi se svi trebali pomiriti sa ogranicenjima koja trenutno postoje, kaj ne?
igra IMHO dobra, kaj nije nest mjerodavno jer nije da se previse igram, ali najbolji dio je kaj mi djeluje da ima jako, jako puno potencijala za poboljsanja i peglanja :)
nisam programer ali imam ideja kak bi se vrlo jednostavno mogle "zakrpati" mnoge "mane".
npr. problem sa 1000 nožića :) pa jednostano stavit da se bodovi dobijaju logaritamski. za prvi napravljeni nozic, dobis 1 bod, ali sljedeci bod dobis za 10 nozica, pa sljedeci bod za 100 nozica, pa da vidim koja ce budala ic radit mali milijon nozica za 5-6 bodova? :)
i iskljuciti ukucavanje bodova u perkove, vec nek se sami pune kak se koji skil koristi, tak da nema preskakanja :) (bezveze ak ti dozvoli da radis npr. orkovsko oruzje, a ako se nisi usavrsio u dveranskom, kaj ne? pod usvrsi mislim, oznojio kovajuci :) a ne ukucavajuci slobodne perkove koji su dobiveni sa nekim drugim skilom)
Ok, a jel glup i kod korištenja stvari koje mu prebacim?
Jel se pomoćnici koriste boljim oklopom i oružjima ako im udijeliš pošto mu nemožeš odrediti ručno koje da koristi ?
Da li se sami liječe i uzimaju napitke ili im treba udijeliti i to?
Da li će ići za mnom dok mu ne dam otkaz ili postoej ograničenja?
poz
Ograničeno se služe s opremom i kako ih volja. Oružja i oklope koriste ako su u njima profi i ako su bolji od ovog što imaju.
Nisam siguran za liječenje no nebitno je, kad ih zatuku samo se pokriju po glavi ono kao "nemoj više predajem se" pa i mobovi više ne diraju. Mogu i poginuti doduše ponekad, na ovo moraš pazit.
Ići će za tobom, možeš im reć da naprave nešto, pričekaju te ili da odu doma gdje si ih prvi put našao pa ih poslije možeš uzet.