The Elder Scrolls V: Skyrim izdvojena tema

poruka: 9.745
|
čitano: 2.446.038
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: TES V: Skyrim - Modding
14 godina
neaktivan
The Elder Scrolls V: Skyrim

Evo ja sam prije dva dana krenuo s igrom i meni je odlična.Sad se privikavam nakon obliviona velika promjena{#}

Ivan
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: The Elder Scrolls V: Skyrim
ismar89 kaže...

vidim da mnogi pricaju da je igra prelagana..ajde da vidim ko ce se na lvl 8 popeti do greybeards-a bez pratnje :D

ima jedan snow sabre cat koji je meni nevjerovatno ogorcao zivot..ubije me nakon jednog udarca, i da nisam bio wood elf, i nakon sto je lydia pala iskoristio calm power, i onda ga udarao dok mirno setucka, ne bi se nikako mogao popet gore..

sada sam lvl 29 i opet nisam siguran da li bih mogao zmaja 1 na 1 ubit..vecinu njih sam ubio ili u pratnji lydie, ili blizu nekog grada pa je bilo dovoljno strazara..jednog sam ubio sam ali samo zato sto je on bio zauzet sa nekim trolom pa sam ga mogao iz daljine ubit lukom dok sam konstantno hidden..

jedanput mi je giant pomogao xD

ali bas 1 na 1..trebalo bi mi puno potiona za to, jos uvijek..mada ne znam, sad sam dobio onaj spell u dark brotherhood-u i shadowmare koji je manje vise ultra tank, sto je super jer nece izginut radi nekog glupog razloga, ali je malo glupo jer moze tankat bilo kojeg zmaja

znam da igra ima tih nekakvih cudnih stvari, ali ovo je ipak puno bolje od oblivion-a, mada se mora igrat na master da se to dozivi kako treba..

sto se tice greybeards-a bio sam 7 lvl kad sam se popeo gore, na nacin samo idi i nigdje se ne zaustavljaj al da svejedno sam se popeo...ali igra svejedno nije lagana...meni dungeoni prave najveci problem...sad sam 10-11 lvl nisam tocno siguran i jos uvijek ima dungeona di krepam u roku od 5 min... :D 

"Who are you to judge the life I live? I know I'm not perfect -and I don't live to be- but before you start pointing fingers... make sure you hands are cle
13 godina
neaktivan

Pozz ljudi pomagajte neznam šta izabrati Azura's Star ili The Black Star znam čemu služe obadva ali zanima me vaše mišljenje i još nešto jeli neko uspio naći ključ za police sa knjigama u college of winterhold.

0 0 hvala 0
13 godina
Ma onda ce cekati pred ulazom svaki put, jedino ne znam jos dali ako je ona uz mene ( bez obzira dal ceka ili je na korak od mene ) dobivam manje skill pointa ili xp-a za level-up posto se djele na 2 ( kao npr u klasicnim dnd rpg-ima ). ???
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
VooDooZg kaže...
Meni ide na zivce zenska koja me prati ( onaj dark elf od 500gp ) treba mi samo da mi nosi stvari, odnosno glumi mazgu da mogu poslje trade-at, e sad posto sam iskljucivo sneak i mucki s ledja strelom onda mi smeta kad tuka uleti ko ramo i razhebe mi kombinaciju .... Dali ima nekakav perk koji mi dize mogucnost nosenja - da mogu ponjeti kakvih 100-200 kg vuse !??, do sad sam vidio samo cizme sa +30 za povecanje nosivosti !??

Imaš perk u pickpocketing koji povećava nosivost za 100.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.11.2011 15:46 (Camalus).
15 godina

jel kuzite vi sto pricate, meni je igra prelagana zato sto imam najjaci armor (za koji sam se potrudio posteno) i imam pravilno slozene perkove (za sto je trebalo dosta taktiziranja i odluka) i sada sam zamisli ja kriv sto igra vise nije izazov, ne ja bi sada trebao uzeti 1 ili 2 tier level armor ilil nedaj boze gol ici i neko pocetno oruzje da bi mi predstavljala izazov, pa wtf? cemu staviti tako dobar armor i oruzja ako nema moba koji to zahtjeva? da napomenem, ench mi je na 0, ni jedan perk nemam jos u njemu, znaci gear je samo dignut koliko smiting dopusta, alkemija mi je na 0, oruzje ima najosnovnije ench slabe jer mi je ench na 0 ofc, sada igra vise nije izazov, cek sto kada dignem alkemiju i ench i natrpam to sve na gear..? padati ce mobovi cim me vide ili kaj? igra je bila izazov do 15lv.a na najjacoj tezini, nakon toga vise nista ne skejla. jedini gust meni je sada istrazivanje, fajt je odumro tamo oko 20og levela kada se od zmaja vise nisam morao ni micati a da ne pricam o nekakom skrivanju i taktiziranju s shoutima... igra ima valjda 5-6 nivoa tezina ne mogu ni zamisliti sto je na lv1 tezini, pa to puhnes mobovi padaju :) fali mi izazova, eto to mi fali i zao mi je zbog toga, zelim se pomuciti i naraditi za neki quest item ili moba ali frula... kada sam se prvi puta penjao na planinu onaj troll me je satirao ko bebu sada mi treba 2 klika misem da padne... glupost

-> http://totalminerforums.com/topic/12041-skyrim-is-too-easy/ .. eto toliko o tome kako je armor i pravilni perkovi presudan za tako laganu igru, objasnite mi kako je onda lik to uspio?

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.11.2011 15:51 (smiglcro).
Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina

nemogu ove gadove ubit.. imaju prejake čarolije {#}

morat ću neku taktiku smislit

0_o
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
E isti je probkem bio sa prelaganim od Fallout3 New Vegas - i onda je dosao blazeni Hard Core mode ;) Pa ako ne jedes zlo ti je, pa ako ne spavas muti ti se, pa kad te deknu nema da se health sam dize ;). To se ceka - tek onda igra dobiva smisao !!!!!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zdravek2008 kaže...

Donekle istina ali ako idem tako kažnjavat sam sebe onda mi se izgubi ona čar traženja sljedećag epic itema koji mi treba da ubijem onog epic neprijatelja koji me šamara ko malog majmuna. Što je jedan od glavnih razloga zašto volim ovakve sandbox RPGove.

I nemojte sad baš ovo klikanjem mišem shvatiti doslovno. Malo i ja pretjerujem da istaknem poantu. Jednostavno mislim da mi igra nije dovoljno teška.

Btw. niti lovim questove, ni levele niti umjetno bildam skillove. Zbog obaveza ne igram često tako da ja još uvijek više manje samo hodam okolo i istražujem. Obavljam questove koji mi se nađu na putu ali još uvijek vozim Tour de Skyrim. :)

ismar89 kaže...

A misliš da ne igram za gušt {#}

Hehehe, igram vjerojatnu istu klasu kao i ti. Također assassina, i koliko vidim također Redguarda. To mi je najdraža klasa i način igranja ne samo u TESu, nego i općenito. Naravno logičan izbor koji koristim za takvu klasu je light armor i obično neki dagger.

Ugašeni su mi quest markeri i u kompasu i oni plutajući. Sve tražim sam prema onome što mi NPCevi kažu, Morrowind style. {#} Ne koristim ni fast travel jer mi to onda nije to.

Smithing recimo ne koristim uopće jer koliko vidim previše olakšava zaradu i levelanje. Također rijetko kupujem oklop ili oružja iz dućana, radije koristim ono što nađem na "podu". Nisam ni enchantment pošteno koristio. Do sad sam napravio jedan prsten koji restora magicu 6% brže tek toliko da isprobam. Oklop i oružje su mi za sada bez enchantmenta.

Kao što sam već napisao malo iznad, do sadašnjeg lika sam došao hodajući od grada do grada da upoznam Skyrim i igrajući onako kako mi najviše paše. Čisto radi osobnog gušta, a ne nikakvog bildanja lika.

I svakako hoću i ja biti jednog dana faca koja može većinu protivnika skinuti jednim udarcem ali ne već na dvadeset i nekom levelu. Tamo negdje poslije 60 bi se moglo razgovarati o tome. Jednostavno volim imati pravog razloga da doguram do toga maksimalnog levela. A možda sam jednostavno mazohist {#}{#}

a.k.a. Z[C]onv1ct; I sačmom i nožem, i Gustavom u glavu, za 47CHBovu slavu
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.11.2011 16:00 (ZC_Someone).
13 godina
neaktivan
doktor1 kaže...

Stvarno neznam kako sam onog zmaja riješio u času... Sada bio isti takav, (obični zmaj) i trebalo mi je dosta vremena da ga ubijem. Nije uopće sletio niti jednom, dok nije popio dovljono strijela u zraku i doletio na pod....

igras na expert?

xfact
13 godina
Samo ukinuti da se health sam dize na max pa vidis onda kako bi potion-i dobili smisao ali isto tako da se smanji mogucnosti skillanja tako naglog sa perkovima, pa svaki daje po + 20% i onda se cudite kaj ste 2-3 puta prejaki, i mobove i ostale pojacati za 2-3 lv u odnosu na lv lika i da vidis onda !!
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
VooDooZg kaže...
Meni ide na zivce zenska koja me prati ( onaj dark elf od 500gp ) treba mi samo da mi nosi stvari, odnosno glumi mazgu da mogu poslje trade-at, e sad posto sam iskljucivo sneak i mucki s ledja strelom onda mi smeta kad tuka uleti ko ramo i razhebe mi kombinaciju .... Dali ima nekakav perk koji mi dize mogucnost nosenja - da mogu ponjeti kakvih 100-200 kg vuse !??, do sad sam vidio samo cizme sa +30 za povecanje nosivosti !??

mozes na onom jednom kamenu dobiti +100 nosivost

17 godina
=xfact= kaže...
doktor1 kaže...

Stvarno neznam kako sam onog zmaja riješio u času... Sada bio isti takav, (obični zmaj) i trebalo mi je dosta vremena da ga ubijem. Nije uopće sletio niti jednom, dok nije popio dovljono strijela u zraku i doletio na pod....

igras na expert?

Da

ššššš - možda su u šumi
16 godina
neaktivan
smiglcro kaže...

jel kuzite vi sto pricate, meni je igra prelagana zato sto imam najjaci armor (za koji sam se potrudio posteno) i imam pravilno slozene perkove (za sto je trebalo dosta taktiziranja i odluka) i sada sam zamisli ja kriv sto igra vise nije izazov, ne ja bi sada trebao uzeti 1 ili 2 tier level armor ilil nedaj boze gol ici i neko pocetno oruzje da bi mi predstavljala izazov, pa wtf? cemu staviti tako dobar armor i oruzja ako nema moba koji to zahtjeva? da napomenem, ench mi je na 0, ni jedan perk nemam jos u njemu, znaci gear je samo dignut koliko smiting dopusta, alkemija mi je na 0, oruzje ima najosnovnije ench slabe jer mi je ench na 0 ofc, sada igra vise nije izazov, cek sto kada dignem alkemiju i ench i natrpam to sve na gear..? padati ce mobovi cim me vide ili kaj? igra je bila izazov do 15lv.a na najjacoj tezini, nakon toga vise nista ne skejla. jedini gust meni je sada istrazivanje, fajt je odumro tamo oko 20og levela kada se od zmaja vise nisam morao ni micati a da ne pricam o nekakom skrivanju i taktiziranju s shoutima... igra ima valjda 5-6 nivoa tezina ne mogu ni zamisliti sto je na lv1 tezini, pa to puhnes mobovi padaju :) fali mi izazova, eto to mi fali i zao mi je zbog toga, zelim se pomuciti i naraditi za neki quest item ili moba ali frula... kada sam se prvi puta penjao na planinu onaj troll me je satirao ko bebu sada mi treba 2 klika misem da padne... glupost

-> http://totalminerforums.com/topic/12041-skyrim-is-too-easy/ .. eto toliko o tome kako je armor i pravilni perkovi presudan za tako laganu igru, objasnite mi kako je onda lik to uspio?

Lik laže!!

Casta bound bow u videu i mana mu ode pola dolje, što nema veze sa stvarnošću da je stavljao sve bodove u manu..

Nadalje ima hrpu perkova u archery jer crita dragona što nemreš bez perkova.

Tvoj samo smithing je sam po sebi jako močan.

A taj svoj smithing nisi mogao doći bez craftanja hrpe iron daggera..

Dakle ti si radio nešto totalno "van charactera" da bi dobio jakog lika i sad se žališ..

Tough luck.

17 godina
ZC_Someone kaže...

Ugašeni su mi quest markeri i u kompasu i oni plutajući. 

Samo mi je kompas uklučen. Jer ipak da znam dali idem na sjever ili jug...... Ali guš je bez quest markera. Kada se treba ravnat po brdima i poznatom krajoliku,,, I naravno, tablama po putu

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.11.2011 16:26 (doktor1).
17 godina
neaktivan
doktor1 kaže...

Može pls upute kako isključiš ostatak?

17 godina
ZC_Someone kaže...
doktor1 kaže...

Može pls upute kako isključiš ostatak?

Skyrim Compass Tuner

ššššš - možda su u šumi
17 godina
neaktivan

Moram malo pročešljati te modove :)

Uglavnom tnx, svakako ću isprobati. Za jedno tjedan ili dva kad se vratim doma :(

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

a imajte na umu da je igra napravljena i za one koji prvi puta uzimaju neku TES igru..ovde se vecinom stari igraci bune sto je prelagana..

ista stvar je bila sa dragon age, barem kod mene..u pocetku sam gino precesto i na normal tezini, sa punim party od 4 lika, tanker healer sve je bilo tu, pa opet izginem, na normal..

buduci da mi se igra stvarno svidila, kasnije sam je presao sam, na nightmare, i to sa rogue..kako, pa fino, naucio sam kako igra funkcionise, u potpunosti, znao sam sve combat mehanike, iteme i sta se moze postic..

zamislite nekoga ko igra skyrim a nikada nije ni vidio daedric armor, ne zna ni sta je daedra..mislite da ce njemu biti prelagano ?

meni su u skyrimu borbe pravi gust, i da odgovorim kolegi gore, ne igram sa redguard, nego wood elf..

meni je oblivion bio prelagan, al i u isto vrijeme glup..dodjem do nekog protivnika kojeg moram toliko udarat da mi se oruzije skoro totalno istrosi, ali borba nije uopste teska, nego duga..ovde je bas obrnuto, ako radim kako treba, protivnik padne brzo, ako ne radim kako treba, ja padnem brzo..

desilo mi se 20 puta da se bas osjecam premocnim, i u narednih 2 minute izginem..

i onaj lik koji je tvrdio da je presao sve a samo ulagao u magicku, a "nije ni koristio spellove"...prvo sto laze, drugo kako kaze, to mu je vec sesti ili sedmi lik kojeg je napravio, a trece i stvaranje onog luka je ustvari spell..

borba je samo jedan dio skyrima, koji ako znate kako moze bit lagana, ko u svakoj danasnjoj igri..ako hocete da igrate hard core, onda vjerovatno ima neki mod, ili sami sebi otezajte, ako vam je bas potrebno to..

meni nije, moje neznanje, izabrana klasa i sve ostalo mi daje dovoljno zadovoljstva u borbi tako da sam lvl 29 i jos uvijek imam mnogo izazova..

a da naglasim koliko skill utice u tome da li je igra previse lagana, zamislite da sam negdje nasao da je lik pokusao preci dragon age sa jednim likom (na nightmare), i to bez armora i oruzija, samo sa potionima, bombama, trapovima i udarajuci sakama..i to sa warrior-om (oni koji su igrali znati ce koliko zvuci nemoguce)

nazalost nije napisao da li je uspio, ali mislim da nije :D

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.11.2011 16:50 (ismar89).
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Bok. Ja sam pocetnik. Koju rasu da odaberem (koji su bolji): NORD ili REDGUARD?

iPhone user. Hasta la victoria siempre.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ismar89 kaže...

desilo mi se 20 puta da se bas osjecam premocnim, i u narednih 2 minute izginem..

Upravo to, ista stvar.

Zato mi igra savršeno paše (master).Nemam se potrebe ubijati s nekakvim hardcoreom ili ne koristiti fast travel.

I ovako izvlačim maksimum iz igre.

Ako te stisnem teško bude uredi mi pomognem hvala, savvy?
15 godina
neaktivan
piksic kaže...

Bok. Ja sam pocetnik. Koju rasu da odaberem (koji su bolji): NORD ili REDGUARD?

manje vise svejedno, kasnije u igri nece imati uticaja..uzmi onu koja ti se vise svidja..

13 godina
neaktivan
doktor1 kaže...
=xfact= kaže...
doktor1 kaže...

igras na expert?

Da

ja takodjer pa mi nisu bas lagani zmajevi ali da se nekako.. zna netko kako da popravim zvuk koji krci i gube se glasovi npc-a  cim udjem u zatvoreni prostor? igra je org ali izludit ce me dok patch ne stigle?

xfact
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.11.2011 16:59 (=xfact=).
17 godina
neaktivan
ismar89 kaže...

Ma uglavnom se slažem s tobom. Ali svejedno mislim da su onda mogli bolje skalirali razlike između težina.

Master bi za mene treba biti ultimativni izazov koji se može proći tek kad upoznaš igru. Jednostavno se ne mogu oteti dojmu da na expert težini ne bi smio ubiti većinu neprijatelja s jednim backstabom dok sam na (samo) 20 i nekom levelu. Moje mišljenje, ništa više...

..

Sjetio se poslje da si rekao wood elf. Zbunilo me ovih 50% otprnosti na otrov :)

=xfact= kaže...

ja takodjer pa mi nisu bas lagani zmajevi ali da se nekako.. zna netko kako da popravim zvuk koji krci i gube se glasovi npc-a  cim udjem u zatvoreni prostor? igra je org ali izludit ce me dok patch ne stigle?

Si probao otići u Control Panel/Hardware and Sound/Sound, pa na Properites od zvučne i pod Advanced tabom Sound Format promjeniti u 44100 Hz (zapravo možeš probati i 48000Hz).

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.11.2011 17:09 (ZC_Someone).
17 godina
neaktivan

Svi vi koji se žalite da je prelagana igra, jeste probali igrati full maga? Znaci bildati samo destruction/conjuration/ench +restoration i alch. E to je mazohizam kad vam magija uzme pol mana bara (primjer dual fireball) a ne napravite ni 1/3 dmga na kripu. Trenutno sam lvl 26 sa cijelim enhantanim elven armorm (osim maske i robea, oni su iz koleđa) i zna biti prilično teško u dungeonu ako ostanem bez potiona.

...world is full of kings and queens who blind your eyes and steal your dreams...
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.11.2011 17:11 (Septah).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Septah kaže...

Da al poanta je da bi trebao igrati onako kak tebi paše. A ne se kažnjavati samo da bi ti bilo izazovnije.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.11.2011 17:16 (ZC_Someone).
17 godina
neaktivan
ZC_Someone kaže...

Da al poanta je da bi trebao igrati onako kak tebi paše. A ne se kažnjavati samo da bi ti bilo izazovnije.

Zašto se onda žale ljudi da im je prelagano? xd

...world is full of kings and queens who blind your eyes and steal your dreams...
17 godina
neaktivan
Septah kaže...

Kažnjavati u stilu da se tjeram igrati maga a meni to nije zanimljivo. I onda sam opet na istome. Nije mi zanimljivo ni jedno ni drugo.

15 godina
neaktivan

meni bi bilo zanimljivo igrati pravi mage build..ali ne koristit ni armor, nego samo one mage robe, kao pravi mage, a ne pucat spellove u daedric armoru :D

ali mislim da bi to bilo bas pretesko..mozda probam nekad kasnije, mada mi onda igra gubi smisao, mislim da kada obidjem sve i pronadjem sve sa ovim likom, da necu vise

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Septah kaže...
ZC_Someone kaže...

povecaj tezinu...

naravno da je na pocetku tesko, kasnije svaka budala moze prijec igru bez problema....

meni je osobno cilj rijesiti ako je moguce svaki quest, i naravno opet igrati iz pocetka buduci da sam pravio neke greske koje zelim ispraviti

It's not who u are, it's who u know.
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.11.2011 17:25 (Obi Wan).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: TES V: Skyrim - Modding
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice