moze mala pomoć, kako dovraga radim DE oruzja?
errr... DE?
errr... DE?
Enchanting screen, disenchant..
Ja nista bolje nisam igrao nikad. GOTY definitivno. Ne prestaje me odusevljavati. LVL 22, a nisam se maknuo od whiteruna, osim sto sam se zapio u birtiji, pa me prebacilo na drugi kraj mape. I samo se vratio u whiterun, jer imam jos unfinished business tamo. Cudo jedno, jedino sto mi nedostaje je vise vremena za igrati :) Posto igram na medium, low, nema smisla da stavljam slike, ali mi je grafika u ovakvoj igri najmanje bitna. Prica, sloboda, beskrajne opcije, NPCs, i questovi su ono sto se trazi.
Enchanting screen, disenchant..
naravno da sam to prvo pogledao lol :) na listi za de su uredno armor itemi koji imaju neki ench na sebi ali ni jedno oruzje mi se ne pojavljuje za de iako imam vec 10ak oruzja od kojih zelim nauciti enchentove
naravno da sam to prvo pogledao lol :) na listi za de su uredno armor itemi koji imaju neki ench na sebi ali ni jedno oruzje mi se ne pojavljuje za de iako imam vec 10ak oruzja od kojih zelim nauciti enchentove
ako su ti oklopi i oruzja grayed out, to znaci da te enchantmente vec znas.
ako je rijec o Daedric unique oruzjima i unique oklopima koje dobijas kao quest reward, njih ne mozes disenchante-at
Koliko se na kraju isplati dizati enchantment?
Računam nešto ovako; smithing 100 obavezno + dorada armora na enchanteru.
Sad, koliko dobro to bude u praksi?
Koliko se na kraju isplati dizati enchantment?
Računam nešto ovako; smithing 100 obavezno + dorada armora na enchanteru.
Sad, koliko dobro to bude u praksi?
meni se jako isplati. imam oboje (i enchantment i crafting) na 100.
pa kad imas po 2 enchantmenta na svakom itemu, really makes a difference
npr +40%archery, +40% 1H/2H, +50 health/stamina/mana i slicne, bolje od toga tesko da ces naci
@VooDooZg
apsolutno je nebitno, kad jednom naucis enchantment, on raste sa tvojim skillom i snagom soul-a iz soul gem-a. sto je jaci soul, to je jaci enchantment
ako su ti oklopi i oruzja grayed out, to znaci da te enchantmente vec znas.
ako je rijec o Daedric unique oruzjima i unique oklopima koje dobijas kao quest reward, njih ne mozes disenchante-at
hm, nije da je siv nego ga uopce nema u listi, uglavnom dobio sam neki mac od lika s kojim sam obavljao quest, taj mac ima na sebi ench koji crpi 10hp.a svake sekunde iz zrtve.. kada idem de uopce e nigdje ne pojavi iako mi uredno stoji u torbi... steta svidja mi se taj ench :)
Počeo sam igrat pa me neke stvari zanimaju. Ima li razlike u dmg-u ako imas Destruction 10 i 100, dali je lakše obijat brave ako imas lockpicking 100 ? Naravno ako se ne stavljaju perkovi u te skillove. Za sad sam battlemage lvl 13 pokušat ću perkat Heavy, Alchemy, Enchanting, One hand, Destruction i Smithing.
Kolege, jel' Golden Claw jedan od prvih main questova?
hm, nije da je siv nego ga uopce nema u listi, uglavnom dobio sam neki mac od lika s kojim sam obavljao quest, taj mac ima na sebi ench koji crpi 10hp.a svake sekunde iz zrtve.. kada idem de uopce e nigdje ne pojavi iako mi uredno stoji u torbi... steta svidja mi se taj ench :)
kazem ti, moguce je da taj enchantment vec imas od prije. provjeri na nacin da uzmes neko bezvezno oruzje i kreni ga enchantat. idi enchantment po enchantment.
s druge strane, ako oruzje samo po sebi nije "magicno" u smislu da nema neki poseban sjaj, opet ga ne mozes disenchantat.
recimo, ja sam dobio kao nagradu "Hunter's Lucky Dagger" (ili tako nekako), koji ima special ability +25% Critical Hit, ali taj dagger sam po sebi nije uopce magical i ne mogu ga nikako disenchantat (vjerojatno zbog unique imena) i uopce ga nema na tom popisu opreme za disenchanting.
Počeo sam igrat pa me neke stvari zanimaju. Ima li razlike u dmg-u ako imas Destruction 10 i 100, dali je lakše obijat brave ako imas lockpicking 100 ? Naravno ako se ne stavljaju perkovi u te skillove. Za sad sam battlemage lvl 13 pokušat ću perkat Heavy, Alchemy, Enchanting, One hand, Destruction i Smithing.
Ako ne koristiš perkove u njima onda recimo za lockpick nema utjecaja.Lockpick isto lako puca na 10 i 100-tom levelu ako nije nit jedan perk u njemu. Kod destruction ti je stvar da dodavanjem perkova smanjuješ potrenbnu manu za spell i jačaš sam spell, a isto tak kak ti raste skill tak možeš naučiti jače i bolje spellove. Ali za te spellove moraš imati puno mane. Recimo ovaj zadnji spell koji nađeš kada ti je Destruction na 100, ti treba 386 mane uz 50% sniženje koje dobiješ kada ugradiš perk za to u destruction tree. Tak da level skilla ovisi za neke dok za druge ne.
ja mislim da lvl utice malo i na sam skill..
nisam siguran za sve, ali znam da sam dugo vremena imo warhammer koji nisam niti unaprijedjivao niti uzimao perkove za njega, nekoliko levela..za tih nekoliko levela mi je skill u 2 handed narastao za nekoliko bodova, a dmg warhammera mi je narastao sa 60 na 62...
nije nesto puno, ali mislim da i sam level bilo kojeg skilla ima malo uticaja..isto tako, kada sam uzeo jedan light armor i zamijenio ga sa drugim, koji ima isti armor rating, ali je enchantovan sa +15 light armor, ukupni armor mi je narastao za nekoliko (ne znam tacno koliko, i ne, nisam tad ulagao ni u kakve perkove i nije bio niti set armora niti tako nesto slicno)
ne znam za destruction, ali sam 100% siguran da za dmg i armor i sam lvl ima nekog manjeg uticaja, ulagao ti u perkove ili ne..
tako da vjerovatno i svi ostali skillovi na neki nacin uticu
Ako ne koristiš perkove u njima onda recimo za lockpick nema utjecaja.Lockpick isto lako puca na 10 i 100-tom levelu ako nije nit jedan perk u njemu. Kod destruction ti je stvar da dodavanjem perkova smanjuješ potrenbnu manu za spell i jačaš sam spell, a isto tak kak ti raste skill tak možeš naučiti jače i bolje spellove. Ali za te spellove moraš imati puno mane. Recimo ovaj zadnji spell koji nađeš kada ti je Destruction na 100, ti treba 386 mane uz 50% sniženje koje dobiješ kada ugradiš perk za to u destruction tree. Tak da level skilla ovisi za neke dok za druge ne.
Ja nisam niti jedan perk potrošio na lockpicking, no s porastom skilla i nekim itemima koji još pojačavaju taj skill mi se lockipicking dosta olakšao.
Npr. Novice i Apprentice brave mi se sad gotovo uvijek otključavaju ili na početnom položaju lockpicka ili jako blizu njemu.
Tako da je moje iskustvo da se povećanjem samog skilla olakšava i obijanje brava.
jel zna tko gdje u Whiterunu mogu prodati svoje stvari i gdje mogu spavati?
malo je glupo što toga nema na mapi
ima na mapi..to je vec stvarno banalno pitanje i mislim da je dio zadovoljstva igre da takve stvari sam otkrijes..pregledaj dobro grad i vidi u koju kucu mozes uc a da ne pise cija je kuca, nego da ima drugo ime, i naci ces tradera itd..
pricaj sa NPC-jevima..pa cim udjes u whiterun pobogu imas odma lika koji ce ti sve objasnit, samo malo istrazi
ima na mapi..to je vec stvarno banalno pitanje i mislim da je dio zadovoljstva igre da takve stvari sam otkrijes..pregledaj dobro grad i vidi u koju kucu mozes uc a da ne pise cija je kuca, nego da ima drugo ime, i naci ces tradera itd..
pricaj sa NPC-jevima..pa cim udjes u whiterun pobogu imas odma lika koji ce ti sve objasnit, samo malo istrazi
Imaš i veliki drveni "viseći" znak sa imenom i logom koji čak pojašnjava o kojoj vrsti shopa (ili inn-a) se radi.
Shopovi rade 8AM-8PM, a Inn je otvoren stalno i možeš iznajmiti krevet (sobu) kod vlasnika birtije.
Zna li netko da li se može birati težina, počeo sam igrat na default težini ali mi se čini malo prelagano?
Zna li netko da li se može birati težina, počeo sam igrat na default težini ali mi se čini malo prelagano?
Settings > gameplay
Joj da, al sam glup, naučen sam da odmah kada izaberem new game biram težinu.
Ja nisam niti jedan perk potrošio na lockpicking, no s porastom skilla i nekim itemima koji još pojačavaju taj skill mi se lockipicking dosta olakšao.
Npr. Novice i Apprentice brave mi se sad gotovo uvijek otključavaju ili na početnom položaju lockpicka ili jako blizu njemu.
Tako da je moje iskustvo da se povećanjem samog skilla olakšava i obijanje brava.
A uz to sto si ti napisao jos imam 99+ lockpickova pa kad naletim na master ne znaci mi nista spucat 20tak gore dole da ga obijem Jedino sto me smeta je sto nema nekog "povecanja" sredstava s kojima vendori barataju (ako se ne ulaze u perkove) Trebali su napraviti da im gold pool s vremenom raste a ne imam lika koji kupuje prstenje i sl sa 700G pa sta da mu prodam hehe
A uz to sto si ti napisao jos imam 99+ lockpickova pa kad naletim na master ne znaci mi nista spucat 20tak gore dole da ga obijem Jedino sto me smeta je sto nema nekog "povecanja" sredstava s kojima vendori barataju (ako se ne ulaze u perkove) Trebali su napraviti da im gold pool s vremenom raste a ne imam lika koji kupuje prstenje i sl sa 700G pa sta da mu prodam hehe
Moraš investirati u dučan da bi se prodavačima povečala dobit i time bi imali više novca. Onda im možeš i ukradenu robu prodavati.
upravo naučio fus roh dah... awesome je (:
puno lakše je protivnike sad ubit...
Ko mi u thieves guildu može skinit bounty? Nemogu nikako nać.
Dal triba proć broj odrađenih misija da mi se opcija pojavai?
Zna li itko kako upast u dark brotherhood?
Odraadi quest za onog klinca iz Whiteruna koji hoće da ubiješ onu ravnateljicu sirotiša, otiđi spavati i javit će ti se.
Posjeti Windhelm i raspitaj se o lokalnim tračevima. Obavi quest u kojem se spominje DB i onda pričekaj par dana.
Ovo gore :)