The Elder Scrolls V: Skyrim izdvojena tema

poruka: 9.745
|
čitano: 2.453.467
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: TES V: Skyrim - Modding
16 godina
neaktivan
The Elder Scrolls V: Skyrim

Ne. Ili jedno ili drugo.

I think a lot of cynicism has dropped away from my shoulders since I stopped drinking...
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: The Elder Scrolls V: Skyrim
formula1live kaže...
Pa isto će ti biti sa bilo kojom rasom. Nekak sam dobio dojam da rasa baš ne igra neku ulogu. Ja isto igram sa Dark Elfom, i nema baš neke uloge. Razvijam si magije i one-handed oružja i sasvim solidno je igrati sa njim.

Igra, naravno.. Osim što imaju razne resiste/bonuse/powerse... Imaju, kao i prije, bonuse na određene skill-ove, Samim time će u tim skillovima prije moći dobiti određene perkove u tim granama

16 godina

Di ima za kupit spelove? Imam samo onaj heal i fire a još nigdi nisan naiša za kupit ili da san dobija.

Only the brave
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.11.2011 2:05 (RePlaY).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
-MaxSiMus- kaže...

i ja sam lvl 9... ali zna mi zastekati igra -.- svakih 15-tak minuta... i ne ucitava mi udaljenost kako treba...opet novu konf. da uzimam ma daj

Možda ne konfu, al' grafu svakako

forzzuk kaže...

Stvarno je nezgodno izvedeno equippanje oružja i magija.

L,R, LR... daaaamn.

Malo zbunjujuće na prvu.

Ček, mogu li ja recimo u ruci koju koristim za magiju, istovremeno imati equipan i štit?

Ne, al možeš štit u lijevu ruku, magiju u desnu..  Kod equipa ti lijevi gumb radi equip u desnu, desni u lijevu.. probaj malo ekspiremntirati u inventaru.. I da, update je "must"

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.11.2011 2:07 (McVily77).
14 godina
neaktivan
RePlaY kaže...

Di ima za kupit spelove? Imam samo onaj heal i fire a još nigdi nisan naiša za kupit ili da san dobija.

Kupit, nać, ukrast :D

Ima ti onaj mage lik prodaje, u gradu prije neg kaj prvog zmaja riješiš... Sam prati glavni quest i skužil buš ga... Spellovi su ti u kategoriji Books ako se ne varam...

16 godina
McVily77 kaže...
RePlaY kaže...

Ima ti onaj mage lik prodaje, u gradu prije neg kaj prvog zmaja riješiš... Sam prati glavni quest i skužil buš ga... Spellovi su ti u kategoriji Books ako se ne varam...

Znam njega ali ja mislim da on samo prodaje scrollse koje ja mislim možeš koristit samo jednom (nisam proba al tako je bilo u oblivionu).

Ispavi me ako grješim.

Only the brave
15 godina
neaktivan

Ajd da i ja stavim svoga :)

http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/theSEKIman/
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja se držim svoje stare prokušane formule s plavookim assassin Redguardom :)

Uglavnom se držim one-handed, sneak, light armor, restoration i lagano destruction i archery. Moram početi koristiti i conjuration i block jer nekad zna biti jako gusto.

Nisam još ni dotaknuo enchanting i alchemy koji sam u prijašnjim nastavcima dosta koristio. A trebati će mi i alternation i illusion bar za detect life, feather, nevidljivost i telekinezu. Ima se još puno posla :)

I nabasao sam danas na jednog starog poznanika iz Morrowinda i Obliviona {#}

lokalni easter egg dispenser lokalni easter egg dispenser
a.k.a. Z[C]onv1ct; I sačmom i nožem, i Gustavom u glavu, za 47CHBovu slavu
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.11.2011 2:24 (ZC_Someone).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Eh sreće, prvi cave u koji sam uletio je bio krcat vampirima, koji su me kolektivno zlostavljali. I frost troll mi ubije konjetinu.

Trenutno lvl 9 Nord, koji u Ivarsteadu prodaje krumpire za siću.

Odlična igra, vrijedna čekanja i novca. Iako mi je Morrowind i dalje najdraži dio serijala, Skyrim ima svoje čari.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

http://steamcommunity.com/id/mislav113/screenshot/596953912620480211

evo i mene

btw jel postoji crossbow u igri?

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.11.2011 2:33 (mislav_01).
15 godina

Sto mislite da li je two handed meleer dobra opcija?

Bang!

0 0 hvala 0
15 godina

dropao sam 2 mača na pod pokraj stražara i evo njega da ne smijem bacati oružja na pod da se netko ne ozlijedi...morao sam se ispričati...mindblown!!

Cpt_LIAR
Moj PC  
7 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

U ovih nekoliko sati igre mogu reći da iman samo pozitivne dojmove! Fenomenalna atmosfera, privukla me na prvi pogled puno brže nego Oblivion :)

Ne bih je uspoređivao sa Witcherom jer je riječ o potpuno različitim igrama, ali ono čemu se možemo nadati je mnogo sati kvalitetne igre...navodno 300h za sve questove završiti (vjerovatno pretjerana brojka, za Oblivion mi je tribalo cca 100h).

Btw, bacite pogled na http://www.skyrimnexus.com/ , već je nekolicina modova izašla (respect svim modderima!)...ustvari, trebalo bi pričekati jedno pola godine, da se skupi dobrih modova pa tek onda započeti igru!

I jel se ikome čini da se prebrzo levela? Prošao sam kroz "Golden Claw" quest i digao 2-3 levela samo kroz taj jedan dungeon...malo prelako za moj ukus...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da i meni se čini da malo prebrzo leveli lete. Ja sam digao 3 levela u jednom dungenu a nisam ga ni završio do kraja. Morao sam bježati jer se me počeli skidati s 2-3 udarca.

I tu moram pohvaliti igru. Neke tamnice u koje sam ulazio su jednostavno preteške na niskim levelima. Tako to i treba biti. Ali zato kad mi lik ojača... :)

a.k.a. Z[C]onv1ct; I sačmom i nožem, i Gustavom u glavu, za 47CHBovu slavu
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Igra je jednom riječju prejeebena.

Oprostite na izrazu ali nakon što sam zadnja 4 sata lutao šumama, šuljao se kriptama, pričao s ljudima po ulici zaseoka, kidao glave skeletonima, bljuvao vatru iz svoje lijeve ruke (i desne kad bi mi dosadilo), bježao od zmaja, oštrio mač, hvatao malog zeca okolo planine u 6 ujutno nakon završenog questa na povratku u selo, zastajkivao i divio se krajoliku (toliko dugo da me random vuk napao), teturao okolo u snježnoj mećavi, kuhao spizu na vatri.... Riječ koju sam upotrijebio je jedina koja opisuje ono što ja mislim o Skyrimu.

{#}

Bring out your dead!
Moj PC  
17 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

za par sati cu vam se i ja pridruzit...sva sreca pa je vikend :D mozak na pasu i deri..cant wait {#}

"Who are you to judge the life I live? I know I'm not perfect -and I don't live to be- but before you start pointing fingers... make sure you hands are cle
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

sve je u paketu odlično. taj surovi kraj i atmosfera su mi odlični. dungeoni su bolji petsto puta. i nove kreature, da tako kažem, su puno bolje. mislim divovi, te životinje, zmajevi..

čak su i lopovi bolji nego u prijašnjim nastavcima. priča je ispočetka zanimljivija od bilo koje prije. grafika naravno isto

magije su zakon. nisam se mogao strpiti pa sam na cheatove uzeo sve magije i malo radio haos po skyrimu. doveo sam se na visok level sa infinite magickom i stvarno ima super spellova, a još bolje je to kako izgledaju

obrisao sam saveove gdje sam cheatao pa sad idem normalno igrati, ne volim igrati na cheatove, tako uzimam samo odjeću i lockpickove

i dobro da su konačno te magije nešto jače i može ih se bolje kontrolirati

15 godina
neaktivan

Evo da i ja nisam lud vamo ispao svi hvale kako je optimizirana igra a ja dobivam fps dropove, ne stalno ali ih dobivam

http://www.youtube.com/user/ICECROATIAN?feature=mhum

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
markomarko kaže...

Evo da i ja nisam lud vamo ispao svi hvale kako je optimizirana igra a ja dobivam fps dropove, ne stalno ali ih dobivam

Kod mene isto ne ide baš dobro igra.... Na 30 FPS-a je neigriva, stuttering žešći, na 60 FPS-a također stuttering. Jedino kada štima je kad je FPS između 40 i 55... Dropovi su random, kao i na ovom videu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.11.2011 5:46 (Minoza).
14 godina
neaktivan
RePlaY kaže...
McVily77 kaže...
RePlaY kaže...

Znam njega ali ja mislim da on samo prodaje scrollse koje ja mislim možeš koristit samo jednom (nisam proba al tako je bilo u oblivionu).

Ispavi me ako grješim.

Prodaje i jedno i drugo. Kupio sam od njega lightning bolt..

A u međuvremenu sam se sjetio i da u prvom selu u dučanu isto ima par bazični mađija :)

14 godina
neaktivan
forzzuk kaže...

Igra je jednom riječju prejeebena.

Oprostite na izrazu ali nakon što sam zadnja 4 sata lutao šumama, šuljao se kriptama, pričao s ljudima po ulici zaseoka, kidao glave skeletonima, bljuvao vatru iz svoje lijeve ruke (i desne kad bi mi dosadilo), bježao od zmaja, oštrio mač, hvatao malog zeca okolo planine u 6 ujutno nakon završenog questa na povratku u selo, zastajkivao i divio se krajoliku (toliko dugo da me random vuk napao), teturao okolo u snježnoj mećavi, kuhao spizu na vatri.... Riječ koju sam upotrijebio je jedina koja opisuje ono što ja mislim o Skyrimu.

{#}

Nisi cjepao drva {#}

Meni najjača fora bila, hodam kroz šumu i vidim neš bijelo visi s jednog drveta.. I ja onak bezveze puknem shock spell na to, kad padne to bijelo na zemlju.... Kad ono, smrznuta košnica s pčelama i saćetom kao alkemijskim sastojcima unutra {#}

E isto, ako idete u rudnike, ponesite pickaxe {#}

17 godina

Grafika SkyrimPrefs.ini:

BlurDeferredShadowMask=3 (Recommended: 1)     Sjene

fTreesMidLODSwitchDist=0.0000 (Recommended: 10000000.0000)     LOD drveća

iShadowFilter=3 (Recommended: 4)     Mjenja filter sjena

bTransparencyMultisampling=0 (Recommended: 1)    

iWaterMultiSamples=0 (Recommended: 4)     AA za vodu

bTreesReceiveShadows=0 (Recommended: 1)     Sjene na drveću

bDrawLandShadows=0 (Recommended: 1)     Sjene na zemlji

fGrassMinStartFadeDistance=0.0000 (Recommended: 400.0000)     LOD trava

iWaterReflectHeight=512 (Recommended: 1024)     rezolucija refleksije vode

iWaterReflectWidth=512 (Recommended: 1024)     rezolucija refleksije vode

uiMaxSkinnedTreesToRender=20 (Recommended: 40)     teksture drveća

Dadati pod [Water]

bUseWaterReflectionBlur=1
bReflectExplosions=1
iWaterBlurAmount=4
bAutoWaterSilhouetteReflections=0
bForceHighDetailReflections=1

DEFAULT ULTRA

EDIT .ini ULTRA

ššššš - možda su u šumi
Moj PC  
1 0 hvala 6
17 godina

Nakon provedenih desetak sati u igri situacija je sljedeće. Igra je masivna, ogromna i živa. Već toliko vremena provedeno u igri, a završio možda tri glavna questa; došao do quest gdje se treba ići u brda posjetiti sivobrade, ali sam zaključio da još nije vrijeme za izigravanje heroja te krenuo u istraživanje Skyrima i tako prešao kakvih šest, sedam questova. A moram napomenut da se nisam ni dotako onih lovova, sjeckanja drva i sličnih pi*darija koja stoje na raspolaganju.

Lutajući tim ogromnim svijetom se vidi njegova veličina i ljepota. Sjever je pustoš pod brdima, jug je u zelenilu dok ka zapadu prevledava brdoviti kraj. Odlično napravljeno šta se mene tiče. Ubija monotoniju dizajna. Tamnice su veeeliki korak napred naspram Obliviona. Nisu jednolične i sve potpuno identiče. Naravno, ima sličnosti među njima, ali mi recite igru koja to nema, Toliko je lokacija u igri za posjetit da je to fantastično. Magla, snjeg, vremenski uvjeti jako pridonose atmosferi kao u nijednoj drugoj igri. Doslovno razmislite dali ćete se zaputit pješke usred noći dok pada kiša u sljedeću pustolovinu ili ćete u toplini krčme uz medicu dočekat jutro i kao "hrabri" ratnik krenut u dizanje svog lvl-a i glumit glavnu Nord facu!

Borba je također bolja nego u prethodniku. Osjeti se "masivnost" oružja, (šta se najviše vidi kada sa One Handed uzmete Two Handed grdosiju). Udarci "sjekirom u glavu" mi djeluju "realniji" i ima ono nešto šta Oblivion nije imao. Tu je magija, ogromna količina oružja, tokarenje istog, punjenje gemova i iskorištavanje specijalnih moći koje posjeduje određeno oružje.... Jedino imam osjećaj da ću nekad u žaru borbe počupat i miša i sve koliko mašem sa sjekirom/mačem.

Sviđa mi se šta nakon borbe ubijeni lokovi ostaju sa nama, a ne nestanu nakon iste sekunde. Ništa bitno, ali pridonosi svemu tome nečemu.. Kao i kosturi zmajeva...

Sa grafičke strane igra izgleda ljepo. Teksture nisu sjaj generacije, ali šta je tu je. Uz malo prčkanja po .ini datoteci se može postići veliki napredak u vizualnom smislu. Pa tko voli nek izvoli.
Tko kaže da je animacija lika ista kao i kod prethodnika, jedostavno je zbog nečeg isfrustriran i laže. Gledajući lik iz trećeg lica, kretnje su nebo i zemlja naspram Obliviona, a isto tako i izgledi i teksture likova. Također kada krenete šprintat, zvukovi i pokreti izgedaju odlično, zveckanje oružja i armora, lagani headblobing. Dobro napravljeno.
Jedino, nebi bilo loše da su ubacili malo više modela likova, ono zar nema debelih, mršavih, niskih... da su tome posvetili malo pažnje, prezentacijski efekt bi bio još bolji!

Muzika je fantastična. Glazba te jednostavno uvuče u taj jedinstven svijet. Sviđaju mi se i footsteps zvukovi. Zvukove oružja i zveckanja neću komentirat jer se nesjećam prošlih života i kako mi je to zvučalo kada sam u RL klao neke kosture i slične beštije.

Šta se tiče UI i inventorija... Meni se osobno taj minimalizam sviđa. ALi to opet ovisi od čovjeka do čovjeka. Kao i skill tree; baca mi na neki dio uma/mozga u kojem se razvija sposobnost i karakter lika kojeg živimo u virtualnoj igri.

I da, zmajevi.....

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.11.2011 7:54 (doktor1).
Moj PC  
13 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ukratko doktore, nakon nekog vremena, ne znaš više ni di ideš, ni šta radiš - ali postane ti svejedno jer si totalno obuzet. Jedva čekam zaigrati kvragu, morala bi letiti na mojoj konfi..Jesi istražio možda po pitanju zvuka, podržava li EAX, 5.0 inačicu možda? Da tu stvar dovedemo tip-top..

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.11.2011 7:58 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
doktor1 kaže...

Grafika SkyrimPrefs.ini:

...

I kod tebe to leti?

Kod mene ni High ne može potegnut dobro bez AA, a isti proc i 5870... Nešto tu ne štima il s drajverima il ne znam kaj...

Također, zbunjuje me zašto su na dva mjesta SkyrimPrefs.ini? I u install/Skyrim i u Documents/Skyrim...? Gdje treba editirati? Pretpostavljam onaj u Documents.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.11.2011 8:01 (Minoza).
16 godina
neaktivan

Moj tok igranja, upalim igru, loadam, fidim koje sam questove počeo, aktiviram najbliži/ najlakši i krenem prema njemu, na putu se izgubim jedno 20ak puta, pokupim više qestova i na kraju zaboravim što radim... Eto zato volim Skyrim. {#}

I think a lot of cynicism has dropped away from my shoulders since I stopped drinking...
Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
Minoza kaže...
doktor1 kaže...

Grafika SkyrimPrefs.ini:

...

I kod tebe to leti?

Kod mene ni High ne može potegnut dobro bez AA, a isti proc i 5870... Nešto tu ne štima il s drajverima il ne znam kaj...

Također, zbunjuje me zašto su na dva mjesta SkyrimPrefs.ini? I u install/Skyrim i u Documents/Skyrim...? Gdje treba editirati? Pretpostavljam onaj u Documents.

1920x1080; 2XAA; 8XAA, ULTRA; EDIT.ini - Od 30-50 FPSa. Baš mi više i ne radi na 60 osim u nekim tamnicama otkad sam editirao .ini, većinom trči oko 30-45. Da onaj .ini u dokumentima. Ma vidim i na služebnom foumu da ATI ima problema. Nisam fan ni jednih ni drugih, ali mislim da je svima jasno: Nvidia Its meant to be played - ma koliko god šutjeli o tome {#}

EDIT:

evo i slike sa FPSom da nebi bilo da fantaziram....

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.11.2011 8:29 (doktor1).
15 godina
neaktivan
doktor1 kaže...

1920x1080; 2XAA; 8XAA, ULTRA; EDIT.ini - Od 30-50 FPSa. Baš mi više i ne radi na 60 osim u nekim tamnicama otkad sam editirao .ini, većinom trči oko 35-45. Da onaj .ini u dokumentima. Ma vidim i na služebnom foumu da ATI ima problema. Nisam fan ni jednih ni drugih, ali mislim da je svima jasno: Nvidia Its meant to be played - ma koliko god šutjeli o tome {#}

Ma kakvi da šutim - ovaj put izgleda (ah, po koji puta već...) ATI jelte. Šema je kaj i na 60FPS-a imam feeling ko da trza, a sve ispod 35 je neigrivo. Nisam uspio nit V-Sync isključiti iako sam dodao onu liniju koda.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.11.2011 8:28 (Minoza).
17 godina

Evo ti gore slike.... A i na 30 je igrivo, neznam kako tebi nije na 60 {#}{#}{#}

Bez editirano .ini file na zadnjoj slici imam konstantno oko 41 FPS. Dok sa Editiranim pada na kakavih 35-40 jer su stabla osjetno gušća i imaju sjene

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.11.2011 8:32 (doktor1).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Minoza kaže...

Ma kakvi da šutim - ovaj put izgleda (ah, po koji puta već...) ATI jelte. Šema je kaj i na 60FPS-a imam feeling ko da trza, a sve ispod 35 je neigrivo. Nisam uspio nit V-Sync isključiti iako sam dodao onu liniju koda.

Sačekaj nove drivere od ATi-a. Valjda budu rješili brzo.

Autore koje ignoriram: Tallahasee, Fićo_CoD5, Promatrač, proćerani
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: TES V: Skyrim - Modding
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice