The Elder Scrolls: Online

poruka: 1.813
|
čitano: 347.255
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
The Elder Scrolls:Online

treba isprobati kako ce funkcionirati to bez AH.a odnosno na ovaj način na koji oni to žele predstaviti. Može ispasti sasvim odlično, maknuti onaj robotski dio klikanja po skriptama da vidis što se isplati preprodati da bi zaradio koji kopar više. Prije nego je gw2 izasao je bilo ogromno pljuvanje po store.u što je na kraju ispalo potpuna glupost. Tamo je za ekipu koja ima love i želi si neke sitnice ali ne predstavlja ni jedan važan čimbenik u igri. Wow je igra p2p i ima store i to savršeno dobro funkcionira. Ne vidim čemu taj hejt...?

Gw2 je uveo veliku novost "eventove" koji su ubrzo postali jako dosadni i zamorni te svi na istu priču. Ja sam digao 3 lika na max level i nikada nisam skužio da se išta s tim eventovima mijenja. Niti sam imao osjećaj da moji postupci išta mjenjaju u samoj igri. Nadam sam se da eso neće imati event sistem jer mi se nije svidio predstavljen na način od anet ekipe, meni odlično što nema.

Dungeoni i raid sistemi bez svetog trojstva ne funkcioniraju. Iako sam i ja kao neki od vas imao sasvim lijepu ekipu gdje smo znali tko sto radi i imali smo lijepi progres u istima, od trenutka kada bi ja ušao u public dungeon sve bi palo u vodu. Totalni kaos bez komunikacije, gubljenje vremena i živaca. To se i događa kada je sveto trojstvo uključeno ali osjetno manje i rijeđe.

Novosti u ESO po meni ni nema. Poneki quest daje odabir načina na koji ga možeš riješiti ali je uglavnom to manje više i dalje prelinearno. Buildovi mi se čini full ok ali to ništa za sada ne znači jer sam bio premalen level. Najvažniji dio svakog mmo.a "End Game" još ne poznamo. U svakom slučaju, kupiti i odigrati barem tih 2 mjeseca mi neće biti nikakv problem, za dalje budemo vidjeli :)

[url=http://bf3stats.com/stats_pc/Smiglon3][img]http://g.bf3stats.com/pc/zxIFH9im/Smiglon3.png[/img][/url]
Moj PC  
6 2 hvala 0
12 godina
protjeran

Možda uvedu neku vrstu AH u idućoj beti, valjda će poslušati igrače, hoću reći bete i služe za to da se posluša feedback igrača, mislim MMO bez AH nije MMO, to definitivno

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.2.2014 16:30 (Reanimator).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina

meni bi bilo najidealnije da se ne moram UOPĆE tradeati {#} ili nešto u stilu da se najbolji set geara može dobiti isključivo pvpanjem kao u AION-u, ili za vrijeme vanille u WOW-u {#}

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: The Elder Scrolls:Online
DeniZg kaže...

Vezano uz nedostatak aukcijske kuće, mišljenja sam da developeri nisu imali dovoljno znanja/sposobnosti/vremena da ju implementiraju, pogotovo s obzirom da se radi o single server arhitekturi, a sada prodaju bureke kako je nedostatak aukcije neki "fićr" koji su oni kao planirali.

Ovo temeljim na usporedbi sa GW2, gdje se Anet debelo namučio da im profunkcionira cross-server aukcijska kuća. Osobno, GW2 mi je dosadio nakon 2 mjeseca, ali tehnološka rješenja koja se u toj igri nalaze (cross-server aukcija, overflow server, gostovanje po serverima) mi izgledaju kao science fiction za TESO, gdje nisu uspjeli ni animacije likova napraviti kako spada.

Pogotovo tehnoloska rjesenja kad je na monitoru vise od 50 igraca u RvR...

17 godina

Naći ću na njihovim stranicama gdje točno pišu njihove ideje o in game storeu.

Ono što znam sigurno je da će prodavati usluge tipa name change i slično, koje nemaju veze sa samom igrom, koje su imali svi MMO-i (uz eventualne promjene servera itd.) te "neke kozmetičke dodatke" koji nisu game-breaking, ali i obećanja da experiance boosteri neće biti implementirani u prvih mjesec dana (do 04.05.2014.) da se ne utjeće na server first stvari.

Ono što su obečali je da se tamo neće nalazit stvari tipa boostovi na hp/stam/magica, skillpointovi, dodatni skilovi i slično.

Dakle očekujem vrlo slično kako se nalazi u GW2, znam da igra ima sustav minipetova (2 vanity peta dijele već sad, jedan sa prepurchesaom, i jedan sa imperial editionom, mislim da se radi o nekom crabu i nekom dvonožnom lizzardu/geckou, štogod to čudo jest).

A ovaj "feature" da moram tražit guildove u kojima se jeftino kupuje i drugi gdje se jeftino prodaje, postat merchant i "guild hoppat" (5 guildova definitivno nije dovoljno dugoročno) da ne velim da će i guildovi imat max broj članova, a da te netko mora htjet invitat. Paralelno pratit forume i raznorazne "online" procjene cijena, umjesto jednostavnog sustava auction housea koji imaju SVI mmo-i (pa i igre poput Diabla 3 koji nisu punokrvni mmo-i) je glupost.

Sigurno se dao napravit sustav poput WoW-a gdje samo tvoja frakcija sudjeluje na AH/TP/TH a druga frakcija ima svoj, pa se ne bi morali brinut o tome "da si napravio super mač koji možeš koristit samo ti i tvoj guild, ali ne i suprotna frakcija". To je ona osnova ekonomije i temelj svakog MMO-a. Pogledaj random f2p mmo na netu, bilo koji, i reci mi jedan bez AH.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Mquany kaže...
DeniZg kaže...

Vezano uz nedostatak aukcijske kuće, mišljenja sam da developeri nisu imali dovoljno znanja/sposobnosti/vremena da ju implementiraju, pogotovo s obzirom da se radi o single server arhitekturi, a sada prodaju bureke kako je nedostatak aukcije neki "fićr" koji su oni kao planirali.

Ovo temeljim na usporedbi sa GW2, gdje se Anet debelo namučio da im profunkcionira cross-server aukcijska kuća. Osobno, GW2 mi je dosadio nakon 2 mjeseca, ali tehnološka rješenja koja se u toj igri nalaze (cross-server aukcija, overflow server, gostovanje po serverima) mi izgledaju kao science fiction za TESO, gdje nisu uspjeli ni animacije likova napraviti kako spada.

Pogotovo tehnoloska rjesenja kad je na monitoru vise od 50 igraca u RvR...

Istina. Ali su barem uveli "culling" kojeg su se polako rješavali. TESO je problem velikog broja igrača riješio tako da se općenito oklop igrača uopće ne renderira i svi izgledaju kao da imaju spandex odijelo na sebi. A i vidjet ćemo kako će u konačnici RvR izgledati.

15 godina
Rhodin kaže...

pa i igre poput Diabla 3 koji nisu punokrvni mmo-i

diablo je jedna od igara koju je AH gotovo uništio... juss saying {#} i da.. u ekspanziji se trajno uklanja {#}

EDIT: evo još malo mog baljezganja {#}

AH koliko god olakšava puno stvari, ima i puno drawbackova. kao što sam gore naveo, uvijek se nađe šaka ljudi koji ne igraju igru, nego žive na aukciji i bave se flippanjem i kvare ekonomiju.

rare itemi bi trebali biti rare i account bound. trebao bi ih zaraditi, a ne da se gore navedenim parazitima omogući da nagomilanim kešom i uz malo kampanja beru takve iteme jednim klikom.

svakako da ima i prednosti, kao što su nabavaka itema koje recimo tvoj toon ne može craftati, ili nabavka samih materijala. ali realno takva dobra se mogu i unutar guildova razmjenjivati..

nadalje samo postojanje AH-a nalaže da ingame gold ima i neku vrijednost. ako gomilanje golda i goldsinkovi nisu izbalansirani, gotovo je sigurno da će ekonomija kad-tad doživjeti krah. vidio sam to u previše igara.

uz vrijednost golda dolazi nova vrsta parazita, aka. kinezi, goldspammeri i scammeri..

bla bla bla.. kao što rekoh, ja bi radije da se ne moram tradeati u baviti ekonomijom, nego da koristim ono što pronađem i zaradim.

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.2.2014 19:32 (nine).
18 godina

nije diablo unisten samo zbog ah, nego zbog real money ah. to je ogromna razlika. 

ah nema ama bas nikakvih drawbackova osim ako developer odrzava ekonomiju stabilnom, tj. da kaznjava exploite. jer to je ono sto je ubilo gw2. dode lik, nade exploit da napravi 20 legendary precursor greatsword-ova i svakog prodaje za tipa 1500 golda, a ukupni je ulozio 10. i onda arena net popravi exploit ali ne sankcionira igraca, u vidu da mu uzme tih 20 itema ili da, ako je vec bilo tranakcija, oduzme gold koji je zaradio. zato i ne mozes racunat na to da ce ljudi prijaviti taj exploit jer svi idu linijom manjeg otpora. tako sam i ja u roku naglo imao full exotic gear u gw2 niti 10 dana nakon sto je igra izasla. 

ti ces i ovako i onako spammat u chatu da zelis prodat nesto za neku lovu. upravo zato i postoji ah, fino stavis item na ah, on se proda i idemo dalje i to sve dok ti radis nesto deseto.

gold sellera i ostale bagre ce uvijek bit u mmo igrama, uvijek ce se netko nac pa ce kupit gold jer mu se ne da farmat, to je neizbjezni.

It's not who u are, it's who u know.
12 godina
neaktivan
Obi Wan kaže...

nije diablo unisten samo zbog ah, nego zbog real money ah. to je ogromna razlika. 

WRONG!

Unistio ga je ah, sama ideja ah u d3 je idiotska jer ubija samu srz igre, ubi jos jednog monstera da ti droop bas taj item koji ti treba. Jesi igrao diablo3 ili 1 ili 2?

A sto se tice ah i mmo opcenito moje iskustvo se uvjek svodi na to da bih napravio vise likova i farmao sam sto mi treba, tako da ah sto se mene tice nije ni postojao u igrama. Jedina svrha ah u igrama je da neki ljudi igraju svoj neki minigame na ah, bogate* se na budalama i svrsavaju na to...

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.2.2014 20:29 (Mquany).
15 godina
Obi Wan kaže...

gold sellera i ostale bagre ce uvijek bit u mmo igrama, uvijek ce se netko nac pa ce kupit gold jer mu se ne da farmat, to je neizbjezni.

osim ako gold nema vrijednost, izuzev za repairove, potove i craftanje. kao što rekoh, ako je najbolji gear bound i može se dobiti samo pvp-om ili npr. u top instancama, vrijednost golda postaje irelevantna, i svi efekti ekonomije na igru padaju u drugi plan.

kao što rekoh, puno dobrih igara je uništila baš ekonomija i čak bi se usudio reći da je to najteža stvar za izbalansirati u igri.

što se diabla tiče, nije samo RMAH krivac. naravno da doticaj sa RL lovom jako potencira problem, ali uvijek postoje reselleri koji igraju AH više nego igru i tako gomilaju najbolju opremu. resell kvari ekonomiju igre, to je činjenica.

najveći problem diabla je što se ta igra vrti oko farmanja i itemhunta, tako da AH automatski ubija smisao igre. više ne ulaziš u igru da bi pronašao item, nego automatski ideš na AH i tražiš item koji ti po statsima odgovara. od itema sa tebi savršenim statsima te dijeli jedan klik uz pretpostavku da imaš lovu. da bi zaradio lovu, opet ne ideš farmati nego ideš flippati. naravno ima tu još 100 faktora zašto je diablo failao (glupi itemi, loši dropovi, nedostatak versatilnosti buildova itd itd..), ali sa RoS-om će dobiti nova krila..

13 godina
neaktivan

Idete u {#}, diablo nije unistio real money auction house, to je vecinom bio glavni razlog, ali razloga je poprilicno. Igra je nista drugo nego izdrkotina od blizzarda.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
1 7 hvala 0
12 godina
protjeran

Kakve veze ima diablo s TESOm? Nit je isti žanr, nit je MMO pa čak im nije zajednička niti da imaju oboje AH. Svaka usporedba je bespredmetna. Gdje su modovi ovdje?

Moj PC  
2 2 hvala 0
16 godina
nine kaže...
Obi Wan kaže...

osim ako gold nema vrijednost, izuzev za repairove, potove i craftanje. kao što rekoh, ako je najbolji gear bound i može se dobiti samo pvp-om ili npr. u top instancama, vrijednost golda postaje irelevantna, i svi efekti ekonomije na igru padaju u drugi plan.

kao što rekoh, puno dobrih igara je uništila baš ekonomija i čak bi se usudio reći da je to najteža stvar za izbalansirati u igri.

što se diabla tiče, nije samo RMAH krivac. naravno da doticaj sa RL lovom jako potencira problem, ali uvijek postoje reselleri koji igraju AH više nego igru i tako gomilaju najbolju opremu. resell kvari ekonomiju igre, to je činjenica.

najveći problem diabla je što se ta igra vrti oko farmanja i itemhunta, tako da AH automatski ubija smisao igre. više ne ulaziš u igru da bi pronašao item, nego automatski ideš na AH i tražiš item koji ti po statsima odgovara. od itema sa tebi savršenim statsima te dijeli jedan klik uz pretpostavku da imaš lovu. da bi zaradio lovu, opet ne ideš farmati nego ideš flippati. naravno ima tu još 100 faktora zašto je diablo failao (glupi itemi, loši dropovi, nedostatak versatilnosti buildova itd itd..), ali sa RoS-om će dobiti nova krila..

i dalje ces imati gear farmere, koji ce dizati likove na max lv, farmati gear i onda preprodavati cijelog lika. Nisam imao prilike vidjeti mmo bez gold/gear farmera. Ja se osobno baš veselim sto eso nece imati AH, jos da maknu LFG i dozivljaj bi bio potpun :) vratila bi se donekle stara socijalizacija unutar guilde/servera.

[url=http://bf3stats.com/stats_pc/Smiglon3][img]http://g.bf3stats.com/pc/zxIFH9im/Smiglon3.png[/img][/url]
17 godina

Mislim da bi uz to trebali maknut i multiplayer i pvp i dungeone pa bi svi mogli opet igrat jedno 5 puta bolji skyrim i pricat preko skypea ko je koga ubio...

Mislim svakom svoje, ovo ocito ima publiku, ali to nije ideja MMO-a.

A da mogu birat izmedju LFG i trade housea izabro bi trade house uvijek. Ljude uvijek mozes naci, trgovat tesko.

Ako su htjeli izbjec tradicionalni TP iz razloga da bi se ljudi vise druzili i trgovali vise direktno nego preko oglasne ploce, mogli su napravit "designated trading area" gdje ljudi mogu postavljat standove sa proizvodima i cijenama pa da se tako trguje, poput imitacije real life trznice, gdje se cijene mogu dogovarat i slicno, sa dobrim sustavom tradea kako je imao wow, sa offer i accept te dodatno putem "oglasnih ploca" pa da se itemi dostave putem poste sa pay on pick up opcijom ili nesto, ovo sto su napravili je lose i nemastovito.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.2.2014 22:46 (Rhodin).
Moj PC  
6 0 hvala 0
18 godina

designated trading area opet zvuci kao ah ali puno kompliciranije. 

14 godina
Obi Wan kaže...

Nadam se da se salis... 

Voyage Century je imo tu shemu prije skoro 7-8 godina a ovo ne moze imati ? Ajde molim te... Sjecam se da si uso u grad s brodom i mogo si bilo gdje u gradu doslovno dignuti svoj stand postavit iteme i otici od kompa ili offline ili nesto deseto. http://screenshots.en.sftcdn.net/en/scrn/58000/58368/voyage-century-online-27.jpg - Jedan od vise forma...

Ovo je doslovno zbrda-zdola radeno. Nadam se da ce brzo otici na f2p ili barem b2p pa da im se njihov greed i trazenje novaca na ekipi koja voli ovaj serijal obije u glavu.

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
15 godina

wow koja opsada whinera za ne vjerovati {#} QQ dabog da ih pohlepa pojela {#} QQ nedam im pare, pa moram to jasno izjasniti na svakoj stranici ove teme {#}nadam se da budu skoro prešli na drugi model da i ja koji nedam pare mogu igrati QQ {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.2.2014 6:56 (nine).
Moj PC  
3 6 hvala 0
16 godina
SimeKZ kaže...
Obi Wan kaže...

Nadam se da se salis... 

Voyage Century je imo tu shemu prije skoro 7-8 godina a ovo ne moze imati ? Ajde molim te... Sjecam se da si uso u grad s brodom i mogo si bilo gdje u gradu doslovno dignuti svoj stand postavit iteme i otici od kompa ili offline ili nesto deseto. http://screenshots.en.sftcdn.net/en/scrn/58000/58368/voyage-century-online-27.jpg - Jedan od vise forma...

Ovo je doslovno zbrda-zdola radeno. Nadam se da ce brzo otici na f2p ili barem b2p pa da im se njihov greed i trazenje novaca na ekipi koja voli ovaj serijal obije u glavu.

Ovakav model sam sretao u starijim mmo igrama. Glavni problem bi bio taj sto je racunalo morali raditi, odnosno morao si stalno biti logiran i online da bi ti štand bio vidljiv + što si morao otvarati (gledati) 1 po 1 štand jer nisi imao pojma tko što ima za prodaju, u nekim igrama si mogao napisati u opisu štanda što prodaješ. Iako se ideja tada činila full ok znao je nastajati kaos kada bi jako puno ljudi pootvaralo štandove + nije pridonijelo nikakvoj komunikaciji jer su svi otvorili štand i otišli AFK. Ali baš bi me veselilo vidjeti ovakav model ali malo dorađen :) Uglavnom moj stav je jasan, AH i LFG uništavaju onu M u mmo komponentu i uništavaju komunikaciju.

13 godina
smiglcro kaže...
 Uglavnom moj stav je jasan, AH i LFG uništavaju onu M u mmo komponentu i uništavaju komunikaciju.

Malo offtopic, ali ne kužim zašto ljudima smeta LFG tool. Pod LFG tool-om podrazumijevam onaj kakav je biou npr. WoW TBC-u, preko kojeg si pronašao grupu, a nakon toga bi morao pješke do dungeona. A ispred ekipa iz suprotne frakcije...

Dungeon finder gdje te porta u dungeon je apsolutna katastrofa za jedan MMO, tu se slažem.

16 godina

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

lol,mmorpg bez lfg i ah su vama dobri,kakve gluposti sve vamo neš pročitati

https://www.youtube.com/user/TheUntouchables2k14

1 4 hvala 0
15 godina
sstrmi kaže...

lol,mmorpg bez lfg i ah su vama dobri,kakve gluposti sve vamo neš pročitati

dete drago, kada sam ja igrao prvi MMORPG, ti nisi znao ni čitati ni pisati (1998. i nisam ga dugo igrao jer sam nabio dial up račun zbog kojeg sam dobil po nosu {#})..

ako smatraš da si u pravu, probaj to i obrazložiti.. svaki drekec ima pravo na mišljenje, no ukoliko ga ne obrazložiš ono ne nosi nikakvu vrijednost.

sve i jedan svoj stav sam i više nego ekstenzivno pojasnio, eto uzmi postove, citiraj i probaj konstruktivno proturiječiti.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.2.2014 12:47 (nine).
18 godina

nije bitno sta je bilo prije 10 godina. to je ancient history. te stvari postoje cisto radi nostalgije da se sjetis kako prije bilo, nista vise

stvar je jednostavna... olaksat igracu na svaki moguci nacin tako da je jedini cilj da se igrac uzivi u svijet, da igra bude fluidna. zasto ja trebam trcat do banke svako malo kad mi je inventory pun crafting materijala? zasto moram spammat po chatu da prodajem nesto kad mogu stavit na auction house? zasto moram spammat chat i cekat sat vremena u gradu da bi oformio party za dungeon? ovako mozemo nabrajati do sutra.

ja uopce ne vidim razlog zasto ove novije mmo igre jednostavno ne kopiraju feature iz drugih igara. npr: vidi dobar feature iz wow-a za LFG, ili vidi dobar feature koji omogucuje za sakrit helm, vidi instant crafting material deposit u banku koja ima dedicated crafting material storage, vidi craftanje daje xp, skupljanje materijala daje xp, vidi mozes mijenjati izgled geara i masu stvari. zar cemo se vracat nazad u vrijeme kad toga nije bilo ili napredovat i olaksat ljudima zivot?

mada ce nekome ovo sve bit sitnica i nesto bez cega se moze, ja smatram da su te sitnice ono sto igru cini vrhunskom. ukljucivanje istih nakon launch-a (govorimo o bitnijim featurima kao lfg i ah) je pogreska, najvise zbog toga sto ce dosta ljudi odustat iz igre, a vracanje ljudi nazad u igru je skoro pa sizifov posao. tesko je nekome tko se razocara vratit povjerenje. to jedino mozes ako masu novih stvari uvedes koje bas cine razliku i to u jednom ogromnom patchu a ne pomalo. najbolji primjer kad sam igrao swtor. developeri su ponosno isticali da lfg tool njima ne treba jer je njihov community snazan (a cim si to pocitao znao si da je bs) da bi nakon nekog vremena uveli taj isti lfg tool za koji su tvrdili da nije potreban

lfg tool mozes amortizirati na nacin da si u dobrom i brojnom guildu. guild sa masu aktivnih igraca (npr od 50 pa nadalje) ce ti olaksati zivot, kasnije ti isti ljudi ce ti postat prijatelji pa ces uvijek znat da mozes na njih racunat. medutim, ima igraca koji ne zele uc u guild, a guild sa toliko puno aktivnih igraca je rijetka pojava. nekad se zna desit da se ti guildovi pretvore u rezervat u smislu da samo odabrani rade stvari zajedno, a ostali rade svoje tako da taj isti guild sa masu aktivnih igraca na kraju ima samo 10-ak ljudi koji rade nekakv high end content. ovo se iskljucivo odnosti na pve guildove, pvp guildova, narocito u igrama sa masovnim open world pvp-om kao eso ili gw2, ima ko sljke.

16 godina

zato sto AH i LFG nemaju veze as MASSIVE MULTIPLAYER dijelom igre, bas suprotno, totalno unistavaju osjecaj pripadnosti tom svijetu. Igre su sasvim odlicno funkcionirale i bez takvih i slicnih alata i bile su po meni kvalitetnije. Bila je kvalitetnija ekipa s kojima si isao u dungeon, ljudi su bili pristojniji i bio je jaci izrazaj timske igre, komuniciralo se. Tocno ono sto sada svi trazimo u mmo igrama a dobivamo iskljucivo kroz igru s par prijatelja. Da prodavanje opreme s dignutim štandom ili spamanjem trade chata je bilo sporo, ali si uvijek imao priliku upoznati novu ekipu, malo popricati s njima, mozda prodati i nesto sto nisi namjeravao, cjenkati se, mjenjati stvari, steci nekog novog prijatelja. Upoznati nove ljude!!! "Odakle ti toliko kože?" "ima jedno super mjesto koje sam otkrio, ajde samnom pa cemo zajedno farmati"! AH i LFG rade potpuno suprotno, tamo klikas bid button i btk tko ce i sto kupiti, lfg grupu vidis sada i vjerovatno vise nikada, ljudi su bezobrazni i bahati i sve zato jer posljedica NEMA. To se vama može ali ne mora sviđati ali ja u potpunosti podržavam NO AH! i još bi bio veseliji da nema ni LFG. A opet nekada je i samo levelanje bilo užitak a ne mrtvi rush do max lv.a i skupljanje end game gear.a ili matsa da bi zaradio sto vise love moguce.

Ne ocekujem da ovo razumije ekipa koja nema barem 10-15 godina mmo iskustva (ultima online, kol, lineage) jer ne mogu shvatiti o cemu pricam kada to nisu dozivjeli. Danas im je sve pruzeno na dlanu, ne moraju se truditi oko nicega. Pobogu odigrao sam novu wow ekspanziju, kada sam dosao na max lv u 14 sati igre sam bio FULL EPIC! Nekada je to nesto i znacilo, danas nista.

A mozda sam samo nostalgican :) ESO me veseli, vidjeti cemo koliko...

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.2.2014 13:53 (smiglcro).
Moj PC  
5 3 hvala 1
18 godina

kao sto rekoh, jedini nacin da to iskustvo opet dozivis je prikljucivanje kvalitetnom guildu. ako ces bit lone ranger nista bez ah i lfg.

a sto se tice ljudi i samo community-ja unutar mmo igara to je dno dna.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.2.2014 14:11 (Obi Wan).
12 godina
neaktivan
smiglcro kaže...

zato sto AH i LFG nemaju veze as MASSIVE MULTIPLAYER dijelom igre, bas suprotno, totalno unistavaju osjecaj pripadnosti tom svijetu. Igre su sasvim odlicno funkcionirale i bez takvih i slicnih alata i bile su po meni kvalitetnije. Bila je kvalitetnija ekipa s kojima si isao u dungeon, ljudi su bili pristojniji i bio je jaci izrazaj timske igre, komuniciralo se. Tocno ono sto sada svi trazimo u mmo igrama a dobivamo iskljucivo kroz igru s par prijatelja. Da prodavanje opreme s dignutim štandom ili spamanjem trade chata je bilo sporo, ali si uvijek imao priliku upoznati novu ekipu, malo popricati s njima, mozda prodati i nesto sto nisi namjeravao, cjenkati se, mjenjati stvari, steci nekog novog prijatelja. Upoznati nove ljude!!! "Odakle ti toliko kože?" "ima jedno super mjesto koje sam otkrio, ajde samnom pa cemo zajedno farmati"! AH i LFG rade potpuno suprotno, tamo klikas bid button i btk tko ce i sto kupiti, lfg grupu vidis sada i vjerovatno vise nikada, ljudi su bezobrazni i bahati i sve zato jer posljedica NEMA. To se vama može ali ne mora sviđati ali ja u potpunosti podržavam NO AH! i još bi bio veseliji da nema ni LFG. A opet nekada je i samo levelanje bilo užitak a ne mrtvi rush do max lv.a i skupljanje end game gear.a ili matsa da bi zaradio sto vise love moguce.

Ne ocekujem da ovo razumije ekipa koja nema barem 10-15 godina mmo iskustva (ultima online, kol, lineage) jer ne mogu shvatiti o cemu pricam kada to nisu dozivjeli. Danas im je sve pruzeno na dlanu, ne moraju se truditi oko nicega. Pobogu odigrao sam novu wow ekspanziju, kada sam dosao na max lv u 14 sati igre sam bio FULL EPIC! Nekada je to nesto i znacilo, danas nista.

A mozda sam samo nostalgican :) ESO me veseli, vidjeti cemo koliko...

Odlican post, od pocetka uvodjenja LFG u igre sam govorio da ce na kraju to sve izgledati kao arcada, i nazalost bio sam u pravu {#}. Sustina mmo je u interakciji s drugim ljudima, kad se koristi LFG meni su ti drugi ljudi isto mobovi, zasto onda uopce igram mmo, bolje bi bilo da igram neki dobar single player rpg. Jedna od ideja koja mi se gadi, a misao je vodilja svih novijih mmo igara, je da svi trebaju iskusiti sve sto igra nudi, onda zato imamo razne LFG, LFR, farm pvp itd... Osjecaj kad se covjek potrudi pa dva sata trazi ljude za neki low lvl dungenon i kad ti jos onda droopa wep koji ti treba i dobijes ga je nemjerljiv sa svime sto nudi LFG. Kolicina truda ulozena = osjecaj zadovoljstva kad nesto postignes, LFG = NULA truda = nema osjecaja zadovoljstva = uninstall and move on...

12 godina
protjeran
Obi Wan kaže...

kao sto rekoh, jedini nacin da to iskustvo opet dozivis je prikljucivanje kvalitetnom guildu. ako ces bit lone ranger nista bez ah i lfg.

a sto se tice ljudi i samo community-ja unutar mmo igara to je dno dna.

Pa s obzirom na tvoje ponašanje i bahaćenje na ovom forumu ta me tvoja izjava nimalo ne iznenađuje

14 godina
Reanimator kaže...

Pa s obzirom na tvoje ponašanje i bahaćenje na ovom forumu ta me tvoja izjava nimalo ne iznenađuje

probao sam dosta mmo igara,znači općenito mmo ne samo mmorpg i većinom dosta igara ima loš community,pogotovo fps igre kao cod,dosad najbolji community mi je kod lotro igrača.Za eso se nemože reći kad je još beta,ali pitao sam par stvari na chatu i dobio sam odgovor ali naravno prvo moraš biti kritiziran/ismijavan kako nešto neznaš.Tako da ako želiš dobar community i iskustvo igranja,moraš naći dobar guild

14 godina
neaktivan
sstrmi kaže...
Reanimator kaže...

probao sam dosta mmo igara,znači općenito mmo ne samo mmorpg i većinom dosta igara ima loš community,pogotovo fps igre kao cod,dosad najbolji community mi je kod lotro igrača.Za eso se nemože reći kad je još beta,ali pitao sam par stvari na chatu i dobio sam odgovor ali naravno prvo moraš biti kritiziran/ismijavan kako nešto neznaš.Tako da ako želiš dobar community i iskustvo igranja,moraš naći dobar guild

CoD nije iz MMO žanra.

14 godina
Zeromaxy21 kaže...

CoD nije iz MMO žanra.

svejedno je mp,kužiš?i ima vjerojatno više igrača nego neke mmorpg igre

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice