Ljudi molio bih vas za par preporuka za stare RPG igre za PC ili PS1 (uhvatila me nostalgija -.-).Unaprijed Zahvaljujem.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako voliš JRPG onda ne možeš fulat sa PS1 naslovima kao što su Chrono Trigger, Xenogears, Chrono Cross, Final Fantasy VII i VIII, ili meni omiljeni Final Fantasy VI (to je SNES original, ali izdana je i PS1 verzija ili možes igrat preko ZSNES emulatora na kompu).
Tu su još i Legend of Dragoon, Suikoden II - ma imaš odličnih RPG-ova za PS1 ko u priči... a i svi imaju Let's play videe na YouTubu pa možeš provjerit jel ti paše prije nego uopće počneš igrat.
Hvala ti!!JOs sad kad si me sitia Chronosa i FFVII..
Persona http://www.gamespot.com/ps/rpg/persona/index.html
persona 2:
http://www.gamespot.com/ps/rpg/persona2eternalpunishment/index.html
http://www.gamespot.com/ps/rpg/persona2innocentsin/index.html
Kako se samo Persone nisam sjetio!?!!!
Septerra Core
Planescape Torment
Baldur's Gate
Baldur's Gate 2
Fallout
Fallout 2
meni je uz spomenute ff igre i ff ix bila vrh. arcanum (pc) obvezno.
Za PC sve što ti je urizen preporučio i jedino je zaboravio Icewind Dale 1 i 2.
Za PC sve što ti je urizen preporučio i jedino je zaboravio Icewind Dale 1 i 2.
ma namjerno te 2 nisam htio stavit jer su cisti Hack & Slash i gotovo da nema roleplay-a nikakvog i kao takve mi se ni priblizno nisu svidjele kao recimo Baldir's Gate, koji je nesto pre pre dobro.
ne kazem da su lose, nego meni jednostavno nisu sjele kao ove ostale koje sam naveo
eventualno bih jos dodao Lionheart: Legacy of the Crusader, koji je nakon ispravljenih bugova bio full zabavan i nije se malo-malo rusio ko u startu
Arcanum ili tako nesto
Septerra Core
Planescape Torment
Baldur's Gate
Baldur's Gate 2
Fallout
Fallout 2
Te sam ja mislil preporučiti. 
Njima bi još dodal Arcanum, Vampire the Masquerade: Bloodlines, Icewind Dale 1 & 2 i The Temple Of Elemental Evil! To su sve za PC igre!
e da, najbolja igra u tes serijalu : morrowind, jedno 100x puta bolje od obliviona.
Za PS1 meni je definitivno najbolji RPG bio Vagrant story, a za PC slažem se sa komentarima iznad.
Ako voliš moderniji setting i mechove, topla preporuka je Front Mission 3 za PS1!
ma namjerno te 2 nisam htio stavit jer su cisti Hack & Slash i gotovo da nema roleplay-a nikakvog i kao takve mi se ni priblizno nisu svidjele kao recimo Baldir's Gate, koji je nesto pre pre dobro.
ne kazem da su lose, nego meni jednostavno nisu sjele kao ove ostale koje sam naveo
Da,Baulders Gate ima puno bolju priču nego Icewind Dale,ali ipak,ostali mi prisrcu, pa da čovjek zna:)
Nox
Vampire the masquerade: Redemption
;)
e da, najbolja igra u tes serijalu : morrowind, jedno 100x puta bolje od obliviona.
potpisujem.najbolja igra koju sam ikad igrao i igra kojoj sam imao najvise radnih sati ( ne racunam mmo)
Vidiš na Nox sam zaboravio.
Ono totalno zahvaljujem svima..Dali ste mi dovoljno gaming štiva za ponavljat. A sto se tice Morrowinda naravno da je puno bolji od Obliviona.Usput gledajuc FPSopedia palo mi je napamet da nesto slincno mozemo napravit sa RPGovima.Je li iko za???
Neverwinter Nights
Ono totalno zahvaljujem svima..Dali ste mi dovoljno gaming štiva za ponavljat. A sto se tice Morrowinda naravno da je puno bolji od Obliviona.Usput gledajuc FPSopedia palo mi je napamet da nesto slincno mozemo napravit sa RPGovima.Je li iko za???
Sažem se, mogli bi pokušati. Ja sam za. 
M O R R O W I N D FTW! ! ! :)
samo cu rec jednu posebnu riječ Diablo1 (Hellfire)i Diablo 2 Lord of Destruction (dobro ajd par rijeci) :) Nez al ja mislim da se ovo nije dogodilo slucajno, to je sudbina taj diablo, samo za rpg gamere 
Još za PC treba dodati Star Wars KOTOR 1 i 2 (fantasticno), a definitivno probaj Morrowind (veliko, kompleksno i ovisno)