S kojeg sfc klana, http://e-sports.hr/sc2 je mrtva stranica, tu i tamo neka obavijest i to je to. HRV-1 kanal u samoj igri je uvijek imao po bar 20ak ljudi s kojima si mogao odigrati kad hoćeš, a u zadnje vrijeme jedva bude jedna osoba tamo. Svi čekaju LOTV i HOTS se jako slabo igra. Nadam se da ce se ekipa vratiti s LOTV-om nazad najboljem MP-u.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
S kojeg sfc klana, http://e-sports.hr/sc2 je mrtva stranica, tu i tamo neka obavijest i to je to. HRV-1 kanal u samoj igri je uvijek imao po bar 20ak ljudi s kojima si mogao odigrati kad hoćeš, a u zadnje vrijeme jedva bude jedna osoba tamo. Svi čekaju LOTV i HOTS se jako slabo igra. Nadam se da ce se ekipa vratiti s LOTV-om nazad najboljem MP-u.
SC DED GAEM!
E moj Noni, moraš malo riječitiji biti :P, jedan link govori više od tisuću riječi :D http://sfc.hcl.hr/
Ja sam za to da se skupi sto vise ljudi ovaj tjedan pa da bacimo neki mini turnir ili neku zahebanciju jedan dan.
Ako zelite i ako ste zainteresirani sve se moze organizirati.
Ja osobno sam nubek i nije bitno koji skill bitno da se druzimo i igramo !
Ako netko zeli neka mi se javi na PM ili moze me dodati na Battlenet : Noni0ne#2837
Mozemo igrati sta god i tu imamo SFC naravno koji Vam moze pomoci !
Pošto uskoro krećemo s ozbiljnim stream programom i turnirima u više igara, ponovno smo krenuli s novim regrutiranjem!
Za casterska mjesta se posljednji put javilo više od 40 ljudi, od kojih smo izabrali 20.
Pogledajte koga sve sada tražimo: http://www.e-sports.hr/trazimo-nove-suradnike/
S LotV-om krećemo aktivno s radom na sc2 dijelu portala :)
Noni ne mogu te nać. Igram LotV. NN: Lost #275
Pozdrav ekipa, krenuo sam pikati stacraft. Kakve mi tipse mozete dati ? I je li moguce igrati free multiplayer starcraft ? Bez ikakvih ogranicenja ?
Pozdrav ekipa, krenuo sam pikati stacraft. Kakve mi tipse mozete dati ? I je li moguce igrati free multiplayer starcraft ? Bez ikakvih ogranicenja ?
1) Igra je dead doslovce.
2) Za MP moras imati orginal SC II da bi igrao preko Bneta (ladder itd.)
3) Tipse - za MP SCII zahtjeva jako puno toga.
a) Brzine (multitasking)
b) micro
c) macro
d) timinzi - znaci sta ocekivati od kojeg matchapa u koje vrijeme
e) odluke u roku 0.5sec ako ne i prije
f) scauting - s obzirom da preko toga mozes saznati na sta protivnik ide pa da mozes counterati
g) moras znati buildove - znaci sta se radi na kojem "seljaku" tj. populaciji
h) mindgame
1) Igra je dead doslovce.
2) Za MP moras imati orginal SC II da bi igrao preko Bneta (ladder itd.)
3) Tipse - za MP SCII zahtjeva jako puno toga.
a) Brzine (multitasking)
b) micro
c) macro
d) timinzi - znaci sta ocekivati od kojeg matchapa u koje vrijeme
e) odluke u roku 0.5sec ako ne i prije
f) scauting - s obzirom da preko toga mozes saznati na sta protivnik ide pa da mozes counterati
g) moras znati buildove - znaci sta se radi na kojem "seljaku" tj. populaciji
h) mindgame
Sta je? daj molim te..
za mp ne moras imati original sc2 - evo ti link na koji mozes pogledati sto ti sve "free account" dozvoljava - http://blizzardwatch.com/2015/07/02/play-starcraft-2-free/
za mp ne moras imati original sc2 - evo ti link na koji mozes pogledati sto ti sve "free account" dozvoljava - http://blizzardwatch.com/2015/07/02/play-starcraft-2-free/
To sta si procitao Noni. Igra nije niti priblizno popularna kakva je bila kad smo rokali SC:BW. I gro progamera iz EU i par iz NA je otislo cya. Takoder istina je da je doslo gro nove ekipe, ali nista spektakularno.
Ali i dalje stojim pri tome da SCII nije niti nece biti esport kakav je bio SC:BW jer je igra jednostavno prelinearna, a i ovi novi uniti su trolovi u 90% slucajeva.
Nabroji mi 2 hrvatska klana i jedno 5 stranih - pa da vidimo koliko je big ustvari SCII ;)
Samo mi nemoj poceti sa SFC jer znam sta je SFC prije nego si se rodio.
Pusa. My life for Aiur!
To sta si procitao Noni. Igra nije niti priblizno popularna kakva je bila kad smo rokali SC:BW. I gro progamera iz EU i par iz NA je otislo cya. Takoder istina je da je doslo gro nove ekipe, ali nista spektakularno.
Ali i dalje stojim pri tome da SCII nije niti nece biti esport kakav je bio SC:BW jer je igra jednostavno prelinearna, a i ovi novi uniti su trolovi u 90% slucajeva.
Nabroji mi 2 hrvatska klana i jedno 5 stranih - pa da vidimo koliko je big ustvari SCII ;)
Pusa. My life for Aiur!
izrazima poput " i prije nego si se rodio " i slicno dokazuje koliko si zapravo plitak.
odi igrati BW i dalje dovoljno popularan.
ja neznam sta bi ti zelio od igrice. igra nikad nece biti popularna kao BW jer ima dovoljno dobrih igrica na trzistu ( dota , lol i slicne ), koje privlace vrlo veliki broj igraca.
trenutno stanje sc2 je dobro, dovoljno veliko da kad udem u igru i stisnem find match, nade mi igru u cirka 10 sekundi. ( diamant sam )
Ja sam igrao dotu i dotu 2 i mogu reci jednu stvar, popularnost igrice je velika ali klanovi/teamovi na balkanu kao da i ne postoje, turniri takoder a sto se tice ostatka svijeta neću spominjati jer nema smisla usporedivati svijet sa hrv.
to sto tebi ne igra neki pro koji je igrao za vrijeme bw ili ne igra Deny, ili neko drugi iz hrv to ne znaci da je mrtva igra.
Pusa. My life for Aiur!
izrazima poput " i prije nego si se rodio " i slicno dokazuje koliko si zapravo plitak.
odi igrati BW i dalje dovoljno popularan.
ja neznam sta bi ti zelio od igrice. igra nikad nece biti popularna kao BW jer ima dovoljno dobrih igrica na trzistu ( dota , lol i slicne ), koje privlace vrlo veliki broj igraca.
trenutno stanje sc2 je dobro, dovoljno veliko da kad udem u igru i stisnem find match, nade mi igru u cirka 10 sekundi. ( diamant sam )
Ja sam igrao dotu i dotu 2 i mogu reci jednu stvar, popularnost igrice je velika ali klanovi/teamovi na balkanu kao da i ne postoje, turniri takoder a sto se tice ostatka svijeta neću spominjati jer nema smisla usporedivati svijet sa hrv.
to sto tebi ne igra neki pro koji je igrao za vrijeme bw ili ne igra Deny, ili neko drugi iz hrv to ne znaci da je mrtva igra.
Izrazima poput "prije nego si se ti rodio" - izrazavam tvoje videnje na sceni (hrv i internacionalno). Ne razumijem kakve veze imaju LOL/DOTA i ostale mobe sa RTSom - jedino sta mogu reci je da se u tim igrama moze bolje zaraditi nista drugo, a opet s druge strane SC je vise solo based skill dok su igre tipa HOTS (aka moba bazirane na team playu - neke su bazirane na tome da dodes do elitizma di ti kao netko koga su zboostali na lvl 24 ubijas sve oneshotom - i to nema veze sa skillom nego sa lackom dizajna same igre). Vecina tih MOBA je free 2 play i zato dodatno privlace ekipu, takoder vecina te ekipa sta gleda MOBE nema pojima mehaniku, a jos manje moze mozgati o competative gamingu - tako da cisto razumijem zasto se takvi ljudi uopce ne uplicu u SC.
SC2 je daleko od toga da je igra kakva je bio SC:BW i kakva bi SCII trebala biti. Samim time sta je gro progamera otislo igrati druge igre dokazuje da ocigledno igri nesto nedostaje. Takoder sam pojam turnira vise manje vise ne postoji internacionalno osim DH, GSL i WCSa dok je u doba SC:BW na svakom drugom koraku bio turnir.
Priznao ti ili ne SC svakim danom ima vjerojatno sve manje i manje aktivnih igraca i ljudi koji uzivaju u igri. Svaki stari igrac s mozgom, a i novi ako ga imaju ce ti reci da je igra previse linearna odnosno da ima hard countera. Znaci uniti kao tempest / kerrier su zadnje smece atm u igri - isto tako mothership core, immortal u vecini situacija itd. Jedina rasa koja je po meni zadrzala to nesto sta je imao SC:BW je zerg. Macro su upotpunosti unistili te se vecina svih gejmova zavrsavala s nekim chizom (stargejt blizu baze, timing attack s kojim si isao na sve ili nista), takoder igra nema neku mehaniku comebackova - znaci ako ti netko sjebe 10proba na pocetku vrlo vjerojatno si spusio game. Toss kao rasa najvise ovisi o unitima koji kostaju gro gasa (sentriji, colos, immortal, templar, a da bi ti napravio switch usred gejma traze jednostavno previse resursa za to - ako overreactas tipa na pocetku sa sentrijima debelo si u zaostatku, ako u bilo kojem napadu ili obrani fulas FF jebo si jeza, ako ti ube 2-3-4 sentrija jako rano jebo si jeza..).
Scauting mi je rijesen isto kriminalno, a sam obs je valjda najlaksi unit za ubiti i ako igras vs terrana u 90% slucajeva je dead instant. Onda separacija vojske vs terranovih dropova i attacka na 3 strane je jebeni non sense, a lik ti s 2 medivaca pokida nexus u 2 sec - jest da imas counter stalker blink / feedback ali opet po meni jako lame cijeli koncept SC.
Imam osjecaj da si dobar igrac Sc2 po ovome što si napisao. Ali, imam isto osjecaj da si se, kako bi se reklo, štufao rts-a i SC-a.
jer stvari poput comback i slicnih mehanika skoro nikad nije bilo u rts igram. Napominjem, SKORO nikad.
Ali, ono sto sam ja htio reć decku koji je pitao za igru je to, da nije toliko lose kao sto si ti napisao u gornjem postu. Samo sam to htio napomenuti.
Imam osjecaj da si dobar igrac Sc2 po ovome što si napisao. Ali, imam isto osjecaj da si se, kako bi se reklo, štufao rts-a i SC-a.
jer stvari poput comback i slicnih mehanika skoro nikad nije bilo u rts igram. Napominjem, SKORO nikad.
Ali, ono sto sam ja htio reć decku koji je pitao za igru je to, da nije toliko lose kao sto si ti napisao u gornjem postu. Samo sam to htio napomenuti.
1) Da mogu reci da sam bio okej u SCII medutim nisam previse igrao da bi recimo usao u grandmaster [jedna vazna stvar je sta ne moras puno igrati da bi razumio mehaniku i timing igre - vecina ljudi koji su npr. igrali SC:BW su stratove dobivali od trenera koji recimo to nije mogao solo izvesti i zato je tu veliki gab skilla i linearnosti nasprem SC:BW], manje vise sam switchao bio na 2v2.
2) Mehanika comebacka je bilo u SC:BW i to puno izrazenije nego u SCII koji ako spusis 10 radilica ili neki veliki major fight mozes napisati GG.
Pusa. My life for Aiur!
Igra je dead ako je ne igra preko milion igraca. Todays kids logic.
Pa covjeka samo zanima kako da pocne igrati. To je kao kad bi ja pitao prijatelja koji se bavi biciklizmom za savjet o kupnji bicikla i on se razveze o cijeloj pro sceni, o razocaranju u Armstronga kad je saznao za doping, i razne druge stvari koje niti razumijem niti me zanimaju, vec samo hocu da kupim j...no biciklo.
Igra je dead ako je ne igra preko milion igraca. Todays kids logic.
Pa covjeka samo zanima kako da pocne igrati. To je kao kad bi ja pitao prijatelja koji se bavi biciklizmom za savjet o kupnji bicikla i on se razveze o cijeloj pro sceni, o razocaranju u Armstronga kad je saznao za doping, i razne druge stvari koje niti razumijem niti me zanimaju, vec samo hocu da kupim j...no biciklo.
Ako mene nazivas "kid/s" onda bolje da pitas ekipu tko sam. ;)
Igra je "dead" ako igraci odlaze i ako esport scena nije nije niti priblizno sta je bila na pocetku SCII.
Ujedino sam pokazatelj ekspanzije i novi uniti govore dosta o svemu tome. Drugi pokazatelj su hardcounter odnosno linearnost igre. Unistili su macro manje-vise i sve se svodi na hardcountere i timing pushove u kojima opet u vecini slucajeva nemas mogucnost tehanja ili switchanja na nesto drugo. Treci pokazatelj su uniti od kojih se pola njih ne koristi. Npr. toss - immortal se koristi u jako malo varijanti, mothership su totalno sjebali, zealota su sjebali do bola i unit je cisto tamo da si dumpas minerale i eventualno da ga koristis uz prizm drop shemama (uz izniman slucaje vs terrana di ih ponekad koristis doslovce kao sredstvo da poberu dmg). Tempest - ne vidim svrhu vise tog unita - spor je, gradi se dugo, kosta ko ne znam sta i easy to counter je. Oracle je unit kojeg koristis u nadi da ces nekoga chizati. Archone je u vecini slucajeva beskoristan. Terran u 90% slucajeva MMM, uz kojeg dodajes mine + thora (vs zerga) ili vikinga vs tossovog colosa + ghost vs templara/sentrija/archona.
Early pusheva koje si imao u SC:BWu tipa s per zelota/gonom i micranja-prcanja - uopce vise ne postoje itd.
Igra je "dead" ako igraci odlaze i ako esport scena nije nije niti priblizno sta je bila na pocetku SCII.
Ujedino sam pokazatelj ekspanzije i novi uniti govore dosta o svemu tome. Drugi pokazatelj su hardcounter odnosno linearnost igre. Unistili su macro manje-vise i sve se svodi na hardcountere i timing pushove u kojima opet u vecini slucajeva nemas mogucnost tehanja ili switchanja na nesto drugo. Treci pokazatelj su uniti od kojih se pola njih ne koristi. Npr. toss - immortal se koristi u jako malo varijanti, mothership su totalno sjebali, zealota su sjebali do bola i unit je cisto tamo da si dumpas minerale i eventualno da ga koristis uz prizm drop shemama (uz izniman slucaje vs terrana di ih ponekad koristis doslovce kao sredstvo da poberu dmg). Tempest - ne vidim svrhu vise tog unita - spor je, gradi se dugo, kosta ko ne znam sta i easy to counter je. Oracle je unit kojeg koristis u nadi da ces nekoga chizati. Archone je u vecini slucajeva beskoristan. Terran u 90% slucajeva MMM, uz kojeg dodajes mine + thora (vs zerga) ili vikinga vs tossovog colosa + ghost vs templara/sentrija/archona.
Early pusheva koje si imao u SC:BWu tipa s per zelota/gonom i micranja-prcanja - uopce vise ne postoje itd.
Sad samo fali da odes na staru stranicu Esport.hr i isto to tamo napises i kazes : " toss tears "
Sad samo fali da odes na staru stranicu Esport.hr i isto to tamo napises i kazes : " toss tears "
Zasto bi uopce isao na tu stranicu [mozda da je prestanes toliko reklamirati - ne znam kakav imas dogovor s njima]? Nije samo toss tears i terran tears je isto. Kao sto sam napomenuo prije jedina rasa koja je ostala kako tako je zerg ostalo je sve banana.
da placaju me mjesecno da kazem esport hr.
kad to napisem dobije cca 10 $. sta mislis to ok?
zasto onda ne igras zerga i ne budes GM i pobjedis sve i najbolji ne budes?
Zasto bi ja moram switchati rasu.. Cijeli zivot sam igrao tossa, tako da mi ne pada napamet da switcham jer je igra broken i mozda zato sta nemam volje igrati 10h SCII.
Zasto bi ja moram switchati rasu.. Cijeli zivot sam igrao tossa, tako da mi ne pada napamet da switcham jer je igra broken i mozda zato sta nemam volje igrati 10h SCII.
a dobro, onda odi igraj Casuals of the storm.
Svakako tvoj negativizam, nazovimo ga tako, nije bas lijep na forumu.
/end
Svakako tvoj negativizam, nazovimo ga tako, nije bas lijep na forumu.
/end
Ako mislis da je Casual onda slobodno dodi pa igraj pa pokazi svoj skill - sto sumnjam da si u mogucnosti ako vec ovako seres po igri da je Casual jer nisi niti u stanju ucu u dubinu, mehaniku i gamestyle igre, a jos ponajmanje mentalno jebanje protivnika u glavu s genkovima itd.
Negativizam je dozvoljen osim ako ti nisi neki BOG koji ce odlucivati sta je, a sta nije dozvoljeno.
EOD.
Kakva su ovo djeca u ovoj temi hahaha?

Sa ovakvim odgovorim koji si dao sigurno smo stariji od tebe. Ne znam jesi dosao sad trollati ili koji jarac.
Noni zasto se uopce obazires na zuba?
Sa ovakvim odgovorim koji si dao sigurno smo stariji od tebe. Ne znam jesi dosao sad trollati ili koji jarac.
Ma ne, vidio sam ljude koji bjesne jedni na druge oko načina na koji gube vrijeme pa mi je bilo smiješno jer nisam mislio da je moguće da je nekog toliko briga koju igricu igra neka nepoznata osoba na nekom forumu.