Starcraft 2

poruka: 4.260
|
čitano: 729.476
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Starcraft 2

teamliquid.net i sastrane imaš livestream i upcoming events, pa si pogle :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.10.2011 13:22 (alscaul).

1 0 hvala 1
16 godina
Re: Starcraft 2
Keops kaže...

Pošto nisam u toku, molio bih vas kad su neki turniri, da bacite neke linkove... Zahvalan sam !

U principu je dovoljna ova stranica za gotovo SVE veće turnire:

http://www.teamliquid.net/ 

Na desnoj strani su popisi turnira i događaja koji imaju LIVE stream.

Ispod toga su i streamovi poznatih i manje poznatih igrača.

Nadam se da ti to pomaže.

EDIT: uvijek me netko pretekne :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.10.2011 13:24 (Tomo Yoda).
15 godina
neaktivan
dado2202 kaže...

Ne volim baš Idru kao osobu i iskreno mislim da je ser... žešće klase (iako mu u zadnje vrijeme sve više sličim sa rage-om na ladder-u. Valjda frustracija koja dolazi igrajući zerga mora negdje izaći van :P), ali igrao je savršeno, sve do trenutka kad nije naletio na svojeg arch enemy-a MC-a.

Ja se u zadnje vrijeme često pitam koliko problema sa zergom potiče od toga što zapravo Idra najviše diktira metaigru zerga.. svi zergovi ga više-manje oponašaju i ono što on radi nekako stalno postaje "standard". Najgore je što puno toga što on radi jednostavno ne fercera u nižim ligama jer ljudi jednostavno ne mogu tako savršeno i precizno reagirati i onda krene QQ... pogotovo kad ga sam Idra pokrene i tako mu da težinu.

Evo npr. nakon manjeg izleta u Terrane ja sam se vratio Zergu nakon što sam pronašao Axu i njegov totalno drukčiji playstyle (ak vas zanima searchajte na TL-u za njegove tutoriale koga zanima da sad ne linkam). Uglavnom čovjek ima interesantne ideje koje često veze nemaju sa uobičajenim stilom Zerga- ono macro-macro-macro-shit stiže napad-jedinice-jedinice-jed.. a fak mrtav sam. Npr. Axin ZvT se svodi na žrtvovanje dijela macra, potpuno izbacivanje banelinga, štancanje upgrade lingova, držanje sredine mape i brzi T3 sa Ultrama - teško mi je reći koliko je dugoročno učinkovito ali je totalno zabavno i često radi upravo zato što Terran tako nešto ne očekuje. Ili njegov ZvP cheese u kojem containaš protossa sa tri spine-crawlera i onda mu nydusaš main sa lingovima... ma tulum. Svi od Zerga očekuju da će čučati 10 minuta u bazi, rijetko tko očekuje ranu agresiju (a da nije bezvezni 6-pool ili 7RR).

Uglavnom po meni treba možda manje gledati te turnire i razvikane grandmastere i probati iskopati igrače koji možda nisu tako uspješni i super ali imaju ideje koje igru čine svježijom i zabavnijom. Pogotovo kad metaigra ovako gadno stagnira kao zadnjih par mjeseci...

14 godina
neaktivan
Starcraft 2

ma da koreanski zergi kopiraju idru... next joke pls...

btw ovo što si upravo opisao je stephano style

0 0 hvala 0
17 godina
alscaul kaže...

Ma stephano je po meni najbolji all-round zerg. Može igrati macro ko idra, može biti agresivan ko july ili micro intensive ko Ret.

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
16 godina
neaktivan
baba kaže...
dado2202 kaže...

svi zergovi ga više-manje oponašaju i ono što on radi nekako stalno postaje "standard". Najgore je što puno toga što on radi jednostavno ne fercera u nižim ligama jer ljudi jednostavno ne mogu tako savršeno i precizno reagirati i onda krene QQ... pogotovo kad ga sam Idra pokrene i tako mu da težinu.

Evo npr. nakon manjeg izleta u Terrane ja sam se vratio Zergu nakon što sam pronašao Axu i njegov totalno drukčiji playstyle (ak vas zanima searchajte na TL-u za njegove tutoriale koga zanima da sad ne linkam). Uglavnom čovjek ima interesantne ideje koje često veze nemaju sa uobičajenim stilom Zerga- ono macro-macro-macro-shit stiže napad-jedinice-jedinice-jed.. a fak mrtav sam. Npr. Axin ZvT se svodi na žrtvovanje dijela macra, potpuno izbacivanje banelinga, štancanje upgrade lingova, držanje sredine mape i brzi T3 sa Ultrama - teško mi je reći koliko je dugoročno učinkovito ali je totalno zabavno i često radi upravo zato što Terran tako nešto ne očekuje. Ili njegov ZvP cheese u kojem containaš protossa sa tri spine-crawlera i onda mu nydusaš main sa lingovima... ma tulum. Svi od Zerga očekuju da će čučati 10 minuta u bazi, rijetko tko očekuje ranu agresiju (a da nije bezvezni 6-pool ili 7RR).

Uglavnom po meni treba možda manje gledati te turnire i razvikane grandmastere i probati iskopati igrače koji možda nisu tako uspješni i super ali imaju ideje koje igru čine svježijom i zabavnijom. Pogotovo kad metaigra ovako gadno stagnira kao zadnjih par mjeseci...

Baš to, ima puno bronze-diamond zergića koji misle da imaju pravo qq kao idra, a skill niti blizu idrinom. Sa boldanim se u potpunosti slažem. Smatram da se puno više može naučiti od nekog mid-masters igrača koji igra ili normalno ili neku čudnu taktiku, ali poznaje timinge i snagu pojedinih kompozicija vojske, nego od nekog profesionalca koji igra perfektno, ali i njegov protivnik igra isto tako, pa se neka odlična taktika može činiti promašajem.

Ameri me poslali na mjesec, lagano sam failo putanju
15 godina
neaktivan
alscaul kaže...

Ne kopiraju koreanski zergovi idru već idra igra korejski stil, a us i eu igrači onda slijede idru.

A to što Stephano sad koristi ovaj stil samo pokazuje da to nije nešto egzotično i bezveze već nešto što očigledno radi... a usput meni se ne sviđa kako je to sad odjednom "Stephano style". Mislim, jako mi se sviđa kako dečko igra ali on taj stil nije izmislio, a i pomalo je konfuzno jer je Stephano prije bio poznat po burrowed banelingsima a ovaj stil potpuno zaobilazi baneove.

Edit: Odličan Axin tutorial je ovdje...

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.10.2011 15:59 (baba).
17 godina
mata_87 kaže...

Baš to, ima puno bronze-diamond zergića koji misle da imaju pravo qq kao idra, a skill niti blizu idrinom. Sa boldanim se u potpunosti slažem. Smatram da se puno više može naučiti od nekog mid-masters igrača koji igra ili normalno ili neku čudnu taktiku, ali poznaje timinge i snagu pojedinih kompozicija vojske, nego od nekog profesionalca koji igra perfektno, ali i njegov protivnik igra isto tako, pa se neka odlična taktika može činiti promašajem.

Znam na koga si mislio {#} (scrub), ali na ladder-u do masters lige toss je jači od zerg-a. O terranu niti da govorim.

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
16 godina
neaktivan
Starcraft 2
Jucer sam gledao Beastyqt-a kako igra ovaj zotac cup doso je u finale...
Uglavnom u finalu je igrao s nekim likom prvo je Beasty vodio onda je na pola igre ovaj protoss imao neki connection lost...
Kasnije nije bilo streama bas, onda je protoss isao 4 gate, na jednoj tezoj mapi di je nemoguce obranit...
Onda je Beast poludio i poceo vrijedjat protosa da ima hack za disconect, pa je napisao f**k protoss i jos par gluposti...
Ugl zao mi je sta Beasty nije dobio taj kup jer je zasluzio al stas, nemos posteno i gotovo :/

Evo i rezultati http://sc2eu.zotac-cup.com/en/cups/188-zotac-starcraft-ii-eu-cup-78/matches/grid

Inace Beastyqt je najbolji Srpski igrac i jako dobro igra evo i njegov stream
http://www.teamliquid.net/video/streams/Empire.Beastyqt

Tip radi cuda. :)

0 0 hvala 0
14 godina
Starcraft 2

EDIT: Ups gledam porukicu iz 2010{#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.10.2011 17:38 (XVII Mini).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dado2202 kaže...
mata_87 kaže...

Znam na koga si mislio {#} (scrub), ali na ladder-u do masters lige toss je jači od zerg-a. O terranu niti da govorim.

Ipak ne znaš, kad mislim na tvoj whine kažem ti to osobno {#}. Mislim na ljude koje svakodnevno srećem na ladderu (a ima ih od sve 3 rase, ali zergova najviše). Nego da te pitam, odakle ti podatak da je terran > toss > zerg do masters lige? Sakrivaš li ti to neke statistike od nas, ili je to po nekoj tvojoj osobnoj procijeni? Jer o tome smo već raspravljali na ovome forumu, čak si se i sam složio s time. Najlakše je reći: "Eto bio bih sad u masters, ali sam u platinumu, gubim matcheve jer je moja rasa najslabija". To nitko više ne shvaća ozbiljno....

17 godina
neaktivan
baba kaže...
alscaul kaže...

Ne kopiraju koreanski zergovi idru već idra igra korejski stil, a us i eu igrači onda slijede idru.

A to što Stephano sad koristi ovaj stil samo pokazuje da to nije nešto egzotično i bezveze već nešto što očigledno radi... a usput meni se ne sviđa kako je to sad odjednom "Stephano style". Mislim, jako mi se sviđa kako dečko igra ali on taj stil nije izmislio, a i pomalo je konfuzno jer je Stephano prije bio poznat po burrowed banelingsima a ovaj stil potpuno zaobilazi baneove.

Edit: Odličan Axin tutorial je ovdje...

Ja sam taj stil prvi put vidio na GSL world championshipu kad je dimaga igrao protiv MVP-a, tako da to nije ništa novo, nego je se metagame očito sporo mijenja, a i nije tako jednostavno za izvest, moraš imat masu baza rano i ofc dronea 80 u 12 minuta.

Potpis
15 godina
neaktivan
hellraiser1110 kaže...

...a i nije tako jednostavno za izvest, moraš imat masu baza rano i ofc dronea 80 u 12 minuta.

Jesi pročitao guide? Jer ja bih rekao baš suprotno - banelinzi su veliki gas sink i jednom kad ih izbaciš iz jednadžbe odjednom imaš gasa ko u priči. U biti glumiš Terrana koji samo dumpa minerale u marince ili hellione i troši gas na luksuz - jednom kad ti lingovi postaju core vojske možeš sav gas baciti u tech i uopće nisi toliko gas-starved koliko Zerg općenito biva u "standardnoj" igri.

mata_87 kaže...

Nego da te pitam, odakle ti podatak da je terran > toss > zerg do masters lige? Sakrivaš li ti to neke statistike od nas, ili je to po nekoj tvojoj osobnoj procijeni?

IMHO ima jedan bolno očigledan razlog tome - T i P ne moraju uopće donositi odluku radnici vs. vojska, dok Zerg ne samo da mora stalno razmišljati o tome već mu o toj odluci stalno visi glava. Uz to, Zerg je jedina rasa koja ne može napravit wall-off. Kad igraš protiv T-a i P-a ne možeš se odlučiti prošetati do protivničke baze i skrumpirati pobjedu, dok je sa Zergom to skoro pa normalna pojava u nižim ligama.

A što se tiče statistike ne znam kakva bi statistika mogla to objektivno pokazati pošto se po ligama radi "forsana" distribucija a i nema neke objektivne procjene skilla. Meni osobno je dovoljno pregledati malo svojih replayava i zgroziti se koliko su Gold i Plat lige inficirane T-ovima i P-ovima sa bolno lošim skillom (pogotovo zato što sam ja jedan od tih šugavih Protossa - imam jedva desetak P partija a win ratio s njima mi je u Platu 50% :) ).

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.10.2011 19:58 (baba).
16 godina
neaktivan
baba kaže...

mata_87 kaže...

Nego da te pitam, odakle ti podatak da je terran > toss > zerg do masters lige? Sakrivaš li ti to neke statistike od nas, ili je to po nekoj tvojoj osobnoj procijeni?

IMHO ima jedan bolno očigledan razlog tome - T i P ne moraju uopće donositi odluku radnici vs. vojska, dok Zerg ne samo da mora stalno razmišljati o tome već mu o toj odluci stalno visi glava. Uz to, Zerg je jedina rasa koja ne može napravit wall-off. Kad igraš protiv T-a i P-a ne možeš se odlučiti prošetati do protivničke baze i skrumpirati pobjedu, dok je sa Zergom to skoro pa normalna pojava u nižim ligama.

A što se tiče statistike ne znam kakva bi statistika mogla to objektivno pokazati pošto se po ligama radi "forsana" distribucija a i nema neke objektivne procjene skilla. Meni osobno je dovoljno pregledati malo svojih replayava i zgroziti se koliko su Gold i Plat lige inficirane T-ovima i P-ovima sa bolno lošim skillom (pogotovo zato što sam ja jedan od tih šugavih Protossa - imam jedva desetak P partija a win ratio s njima mi je u Platu 50% :) ).

Ma sve to stoji što si ti rekao, ali ako neki igrač ne zna čitati igru, odnosno igrati sa zergom, nebi ni trebao igrati sa tom rasom, zar ne? U ostalom to uopće nije problem balansa, eventualni problemi balansa se nalaze u puno višim ligama (visoki masters - gm). Postoji jedan vrlo jednostavan recept ako te neide sa jednom rasom - promjeniš na drugu rasu. Meni je osobno recimo smiješno kako ima zerg igrača koji su upravo bolno loši, a non stop qq whineaju (dado, tu ne mislim na tebe, da opet ne dođe do zabune). Osobno kad izgubim match priznajem da je tada moj protivnik odigrao bolje od mene, makar to bila neka luda taktika / cheese, ali živcira me kada pobjedim match, a protivnik krene whine o balansu, umjesto da zove gg i gotova priča.

14 godina
neaktivan
Starcraft 2

to je največi problem oko zerga... radnici ili vojska. Ako napraviš previše vojske rano (što protivnik može force-at lažnim pushevima) macro ce ti biti u ku*cu i lik će te malo kasnije pregazit. Ako pa previše ideš na ekonomiju i baš kada stiže push si potrošio svu larvu na radnike je gg... Trebam nam wall off u hotsu :D

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Starcraft 2

mozete mi dati jos neke stranice gdje da nadem build ordere, strategije itd... onako napismeno tamo je vecinom video materijal al ja volim te strategije provodit dok igram xD a onda ako ih gledam pa pauziram dosta gubim vremena...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Imsovcanin kaže...

mozete mi dati jos neke stranice gdje da nadem build ordere, strategije itd... onako napismeno tamo je vecinom video materijal al ja volim te strategije provodit dok igram xD a onda ako ih gledam pa pauziram dosta gubim vremena...

TeamLiquid forum, ako negdje zapne slobodno ovdje pitaj  {#}

16 godina
neaktivan
Starcraft 2

to su mi vec dali ali uopce se ne slazim tamo :S gledam i ne vidim nista xD corav na zdrave oci

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Imsovcanin kaže...

to su mi vec dali ali uopce se ne slazim tamo :S gledam i ne vidim nista xD corav na zdrave oci

Klikneš na Starcraft 2 Strategy, i otvori ti se lista threadova. Tamo malo potražiš i siguran sam da ćeš naći neki dobar build order. Ako te zanima nešto konkretno slobodno priupitaj  {#}

16 godina
neaktivan
Starcraft 2

Evo ti, tu imas prikaz kako funkcjonira BO + sve ti je napisano kako ide poredu...

https://www.youtube.com/user/ForceSC2strategy

+ imas i tu http://wiki.teamliquid.net/starcraft2/Main_Page
Odmah lijevo ti pise Starcraft II Strategy

Strategy Overview
Terran Strategy
Zerg Strategy
Protoss Strategy

Sretno :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.10.2011 21:01 (ivm).

0 0 hvala 0
14 godina
Starcraft 2

Pozdrav, nadam se da nisam dosadan, bar dobijete Tu i Hvala :D.

Igram zerga u bronzi, iako bi realno trebao biti u silveru, trenutno sam 15., ali u zadnjih 25 matcheva(od kad sam gledao replaye i tutoriale) imam oko 90% pobjeda, tako da stalno napredujem.

Zanima me kad je najbolje expandati 3. bazu ? 2. mi je lagano, bacim je oko 3. minute(izuzev protiv zerga, jer većina u bronzi ide na fast ling rush), ali ne znam kad je najbolje da bacam 3. i da li da za nju uzimam nove radnike ili da uzimam sa prethodne dvije baze(kad su exauhstaju minerali) ?

O tempora, o mores !

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Keops kaže...

Igram zerga u bronzi, iako bi realno trebao biti u silveru, trenutno sam 15., ali u zadnjih 25 matcheva(od kad sam gledao replaye i tutoriale) imam oko 90% pobjeda, tako da stalno napredujem.

Zanima me kad je najbolje expandati 3. bazu ? 2. mi je lagano, bacim je oko 3. minute(izuzev protiv zerga, jer većina u bronzi ide na fast ling rush), ali ne znam kad je najbolje da bacam 3. i da li da za nju uzimam nove radnike ili da uzimam sa prethodne dvije baze(kad su exauhstaju minerali) ?

Aj u igru ako oces da ti pokazem.

Inace 3. bazu bacis kad mislis da si siguran negdje oko 9-10 min max

A kad vidis da protos,teran radi fast 2. bazu onda mozes 3 hatch bacit oko 5min...

Naravno ako te ne napada ili radi neki push...

15 godina
neaktivan
mata_87 kaže...

Ma sve to stoji što si ti rekao, ali ako neki igrač ne zna čitati igru, odnosno igrati sa zergom, nebi ni trebao igrati sa tom rasom, zar ne? U ostalom to uopće nije problem balansa, eventualni problemi balansa se nalaze u puno višim ligama (visoki masters - gm). Postoji jedan vrlo jednostavan recept ako te neide sa jednom rasom - promjeniš na drugu rasu. Meni je osobno recimo smiješno kako ima zerg igrača koji su upravo bolno loši, a non stop qq whineaju (dado, tu ne mislim na tebe, da opet ne dođe do zabune). Osobno kad izgubim match priznajem da je tada moj protivnik odigrao bolje od mene, makar to bila neka luda taktika / cheese, ali živcira me kada pobjedim match, a protivnik krene whine o balansu, umjesto da zove gg i gotova priča.

Da QQa općenito ima debelo previše, to se slažem. A pogotovo in-game QQ je vrlo iritantan, nema ništa gore kad očigledno nadigraš nekog u macrou/microu/svemu ostalom i on te krene spamat sa "Broodlord OP" ili "stupid noob muta strategies" i sl. A da Zergovi najviše QQaju, mislim da je to istina, iako me i ne čudi jer je razina frustracije kod te rase malo veća nego kod T i P - malo cheese opcija, teže diktiranje igre, velika šansa gubitka od očigledno lošijeg igrača. Ali sve je to dio igre, pa ono, kako kome paše. :)

Keops kaže...

Kao i kod sveg ostalog sa Zergom, nema pravila, gledaš šta protivnik radi i reagiraš. Možeš se držati pravila "jedna baza više" iako po meni u nižim ligama ni to nije nužno, radije ga nadigraj dvije baze na dvije nego da se kreneš širiti i onda zgubiš zbog nekakvog slabašnog timing pusha. U svakom slučaju ako imaš viška minerala oko 6. minute toplo preporučujem dodatnu kraljicu i macro-hatch.

E i da, evo nova HotS Protoss jedinica. Svaka sličnost sa eurom je slučajna.

New Toss unit New Toss unit
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.10.2011 9:47 (baba).
14 godina
neaktivan
Starcraft 2

euroship

0 0 hvala 0
17 godina
baba kaže...

Mislim da su iz blizzarda primjetili da je toss najslabija rasa i morali su povući neke gadne poteze da vrate balans.

Mislim da toss dobiva tanananananananananananana

BATMAN !!

15 godina
neaktivan
dado2202 kaže...
baba kaže...

Mislim da su iz blizzarda primjetili da je toss najslabija rasa i morali su povući neke gadne poteze da vrate balans.

Mislim da toss dobiva tanananananananananananana

BATMAN !!

Yepp istina, no mnogo ljudi ne prepoznaje mane tossa, npr 50% ne koristi ghostove i emp. ( barem kad ja igram).

15 godina
neaktivan
Starcraft 2
Bera kaže...

Yepp istina, no mnogo ljudi ne prepoznaje mane tossa, npr 50% ne koristi ghostove i emp. ( barem kad ja igram).

ummm....

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.10.2011 14:29 (baba).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Starcraft 2

MC nastavlja po starome  {#}

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bera kaže...

Normalno da ne prepoznaju kad si broncana liga, + neki dan kad sam pogledo ti je pisalo last time played two weeks ago

16 godina
ivm kaže...
Bera kaže...

Normalno da ne prepoznaju kad si broncana liga, + neki dan kad sam pogledo ti je pisalo last time played two weeks ago

Stalker alert! :P

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice