Starcraft 2

poruka: 4.260
|
čitano: 729.738
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Starcraft 2
dado2202 kaže...
mata_87 kaže...

Default tipke za snimanje pozicije su ctrl + f5 (do f8), tako da si to promjeniš na ono što ti odgovara. Recimo postaviš si u hotkey da ti bude od f1 do f4. Stisneš ctrl + f1 i snimiš poziciju kamere (uzmimo za primjer main bazu). Onda tokom matcha jednostavno stisneš f1 i instant ti baci kameru na main, bez da gubiš vrijeme na stiskanje na minimapu.

To si mi mogao reći dok smo igrali :) Hehe znači superiška, to je korisno za širenje creep-a. Budem probao.

To je ko rođeno za širenje creepa. Probo kod frenda i oduševio se. Klik na mouse5, ctrl+klik na tumore, spread, ctrl+mouse5. Radiš nakon svakog injecta. Na početku je malo prtljavo, ali jednom kad se ispraksiraš doslovno traje 1-2 sekunde i ne možeš vjerovat kako brzo farbaš mapu u ljubičasto.

Edit: A i mouse4 kao backspace nije za bacit. {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2011 13:53 (baba).
17 godina
baba kaže...

To je ko rođeno za širenje creepa. Probo kod frenda i oduševio se. Klik na mouse5, ctrl+klik na tumore, spread, ctrl+mouse5. Radiš nakon svakog injecta. Na početku je malo prtljavo, ali jednom kad se ispraksiraš doslovno traje 1-2 sekunde i ne možeš vjerovat kako brzo farbaš mapu u ljubičasto.

Edit: A i mouse4 kao backspace nije za bacit. {#}

Backspace sam bacio na space (jer space za action mi i ovako nije trebao), a i puno brže injectam za space-om nego backspace.

Već sam na mouse4 bacio slovo L (za dizanje zgrada dok sam terran ili za Lair). Sad će na mouse5 ići ovo :)

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
15 godina
neaktivan
Starcraft 2

Moja preporuka za Zerga:

Backspace -> W

cam pos. 1 (F5) -> Mouse4

cam pos.  2 (F6) -> Mouse5

Mislim da su dva gumba za creep spread dobar izbor jer je širenje creepa u dvije strane valjda deset puta bolje od širenja creepa samo u jednu stranu - jedan creep prema protivničkoj bazi koji će ionako biti počišćen kod prvog pusha sa detectom, drugi zaobilazni prema hidden expoima te za bržu rekonstrukciju prvog. Razlika između ovakvog širenja (uz kamere i hatch-timer) i širenja po principu "kad se sjetim onda malo klikam po minimap" je nevjerojatna.

W je valjda najbolja tipka za brzi pregled baza kod Zerga, jedina je glupost što zasad nije moguće bindati race-specific global hotkeys (barem koliko ja znam) pa da se ne kolju W za Zergove hatcheve i za Tossov warpin.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.10.2011 10:49 (baba).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Starcraft 2

backspace se može odbinat, bar ja mogu sa svojim profilom.

Ja koristim za base view cedilla key(onaj kraj jedinice).

Po mom mišljenju najbolji jer je lako sa pritisnut i nije na ništa bindan po defaultu, što se tiče kamere ja koristim F1 do F5 s tim da sejvam sa shift F1-F5.

Svatko ima svoju naviku i teško se naućit na nešto drugo kad se več ufuraš u svoje hotkeye {#}

1 0 hvala 0
17 godina
baba kaže...

Moja preporuka za Zerga:

Backspace -> W

cam pos. 1 (F5) -> Mouse4

cam pos.  2 (F6) -> Mouse5

Mislim da su dva gumba za creep spread dobar izbor jer je širenje creepa u dvije strane valjda deset puta bolje od širenja creepa samo u jednu stranu - jedan creep prema protivničkoj bazi koji će ionako biti počišćen kod prvog pusha sa detectom, drugi zaobilazni prema hidden expoima te za bržu rekonstrukciju prvog. Razlika između ovakvog širenja (uz kamere i hatch-timer) i širenja po principu "kad se sjetim onda malo klikam po minimap" je nevjerojatna.

W je valjda najbolja tipka za brzi pregled baza kod Zerga, jedina je glupost što zasad nije moguće bindati race-specific global hotkeys (barem koliko ja znam) pa da se ne kolju W za Zergove hatcheve i za Tossov warpin.

Ovo sa kamerom ću definitivno probati, ali za inject sam već sad tako ufurani sa "Space", da sumnjam da bi mi koja druga tipka pasala.

Tj. Probao sam jučer na custom mapi ovo sa kamerom sa nekim likom iz golda, ali mi to nije pravo mjerilo jer sam proširio creep skoro po cijeloj mapi (s tom metodom), dok sam ja bio na 4 baze, on je tek radio expo i na kraju sam se zaletio sa 200/200 na njegov siege line i ostao na 150/200 supply-a (čisti brute force). Moram vidjeti koliko će me to distractati dok će me netko stalno napadati i harrasati. Sad dok sam bio bez brige creep se širio ko pošast

Hatch-timer ?? (misliš na creep tumor-inject ratio ili opet ne znam za neki fičer {#})

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.10.2011 11:31 (dado2202).
15 godina
neaktivan
dado2202 kaže...

Hatch-timer ?? (misliš na creep tumor-inject ratio ili opet ne znam za neki fičer {#})

Mislim na trik kako ne propuštati injectove i što brže širiti creep, bio je na TL prije koji mjesec. Dobra fora za mid-level Zergove.

Ideja je totalno jednostavna - kad kraljica bljuvne inject onda se iznad hatcha na glavnom ekranu pojavi crta koja pokazuje koliko dugo ima do idućeg injecta, i ta crta je vizualno prilično uočljiva pa je jaaako zgodna kao vizualni podsjetnik. Puno zgodnija nego energija kraljice, poruke na ekranu, slična crta na donjem dijelu sučelja, vanjska štoperica i šta ja znam šta sve ljudi ne koriste. Dodatno, creep refresh traje otprilike toliko koliko i inject tako da je dobro izdresirati se da umjesto samo ponavljanja inject faze svakih 40 s zapravo spojiš inject/produce/creep svakih 40 s.. kad se ispraksiraš to traje oko 5 s što daje puno vremena za koncentriranje na "ostatak" igre a usput može drastično poboljšati macro (naravno ovisno koliko si bio dobar u macranju prije :) ).

Znači uzmeš jedan hotkey, npr. "5", na njega staviš jedan od hatcheva (najbolje natural exp), i onda se istreniraš da svako malo stiskaš 5-5 i gledaš koliko ima do pojave larvi. Zvuči blesavo i trivijalno, ali fakat pomaže jednom kad se navikneš... ja u biti više ni ne znam drugačije igrat zerga. Čovjek bi pomislio da mi se nakon 1000+ partija već mozak navikao razmišljati u porcijama od 40 s, ali kad gledam replay partije gdje sam koristio hatch timer i replay gdje sam to radio "po feelingu" razlika je nevjerojatna.

P.S. Prije nego netko uleti sa "Creep refresh je 30 s, inject je 40 s, zašto gubiti 10 s u svakom ciklusu".... sinkronizirani creep spread o kojem ne moraš previše razmišljati je puno bolji od desinkroniziranog creep spreada o kojem moraš stalno razmišljat ak hoćeš biti učinkovit.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.10.2011 13:23 (baba).
17 godina
baba kaže...

Mislim na trik kako ne propuštati injectove i što brže širiti creep, bio je na TL prije koji mjesec. Dobra fora za mid-level Zergove.

Ideja je totalno jednostavna - kad kraljica bljuvne inject onda se iznad hatcha na glavnom ekranu pojavi crta koja pokazuje koliko dugo ima do idućeg injecta, i ta crta je vizualno prilično uočljiva pa je jaaako zgodna kao vizualni podsjetnik. Puno zgodnija nego energija kraljice, poruke na ekranu, slična crta na donjem dijelu sučelja, vanjska štoperica i šta ja znam šta sve ljudi ne koriste. Dodatno, creep refresh traje otprilike toliko koliko i inject tako da je dobro izdresirati se da umjesto samo ponavljanja inject faze svakih 40 s zapravo spojiš inject/produce/creep svakih 40 s.. kad se ispraksiraš to traje oko 5 s što daje puno vremena za koncentriranje na "ostatak" igre a usput može drastično poboljšati macro (naravno ovisno koliko si bio dobar u macranju prije :) ).

Znači uzmeš jedan hotkey, npr. "5", na njega staviš jedan od hatcheva (najbolje natural exp), i onda se istreniraš da svako malo stiskaš 5-5 i gledaš koliko ima do pojave larvi. Zvuči blesavo i trivijalno, ali fakat pomaže jednom kad se navikneš... ja u biti više ni ne znam drugačije igrat zerga. Čovjek bi pomislio da mi se nakon 1000+ partija već mozak navikao razmišljati u porcijama od 40 s, ali kad gledam replay partije gdje sam koristio hatch timer i replay gdje sam to radio "po feelingu" razlika je nevjerojatna.

P.S. Prije nego netko uleti sa "Creep refresh je 30 s, inject je 40 s, zašto gubiti 10 s u svakom ciklusu".... sinkronizirani creep spread o kojem ne moraš previše razmišljati je puno bolji od desinkroniziranog creep spreada o kojem moraš stalno razmišljat ak hoćeš biti učinkovit.

Oke na to sam i mislio (fijuu već sam mislio da sam nešto propustio). Inače tako nekako i širim creep (dok se potrudim da ga uopće i širim), samo nisam znao trik sa snimanjem pozicije. Sad će biti to još lakše.

U početku još pazim na te tajminge, ali mid to late game spamam većinom stalno neke trupe ili drone i onda kada vidim da imam "više" larve idem napraviti inject i proširiti creep. Znam da nije "najučinkovitije", ali tak sam naučeni, teško mi je preći na neki drugi sustav. Kada jednom maxoutam onda više ne provjeravam na taj način, nego pregledam na brzinu baze (sa centriranjem na bazu) i ako vidim da neka nije inject-ana injectam sa najbližom kraljicom.

15 godina
neaktivan
dado2202 kaže...

U početku još pazim na te tajminge, ali mid to late game spamam većinom stalno neke trupe ili drone i onda kada vidim da imam "više" larve idem napraviti inject i proširiti creep. Znam da nije "najučinkovitije", ali tak sam naučeni, teško mi je preći na neki drugi sustav. Kada jednom maxoutam onda više ne provjeravam na taj način, nego pregledam na brzinu baze (sa centriranjem na bazu) i ako vidim da neka nije inject-ana injectam sa najbližom kraljicom.

Ja sam prije tako radio, pogotovo jer sam vidio pro-tip koji je rekao da gledam broj larvi i kad vidim da se poveća vrijeme je za inject. Problem s tim načinom je 1) ne znam koliko je još ostalo do injecta i 2) u mid-game-u mi se zna desiti da mi ostane višak larvi i onda više nemam pojma jer trebam injectat ili ne pa počnem stalno injectat kao blesav. Hatch timer mi zasad dosta pomaže, pogotovo u early-to-mid game kada se najviše osjete sitne pogreške u macranju. Možda u dogledno vrijeme mi ne bude više trebao ali do tad mi je drago da ga imam. :)

14 godina
Starcraft 2

Jel vam se događaju slični bugovi ?

Npr. Ja sam maloprije igrao, i pobijedimo, stisnem score screen i kaže mi da sam izašao iz igre i da je igra u tijeku. WTF ?!

O tempora, o mores !

0 0 hvala 0
15 godina
Starcraft 2
haris771EuW LOL account free cookies >>> http://signup.leagueoflegends.com/?ref=4df75d3e1113d1
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

super vid :) zergovi bi trebali vise tako igrat , ovaj terran valjda nije ni mogo ni kliknut na nista ispod dok su lordovi doletili hehe

Mobix Development - razvoj mobilnih aplikacija, http://tiny.cc/qvejf
14 godina
neaktivan
Hellmaker kaže...

super vid :) zergovi bi trebali vise tako igrat , ovaj terran valjda nije ni mogo ni kliknut na nista ispod dok su lordovi doletili hehe

Hahahaha nesto najnevjerojatnije sta sam vidio u zerg playovima :D

14 godina
neaktivan
Starcraft 2

takve stvari možeš prodat samo bronzu u 4vs4 lol....

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Starcraft 2

moze mi netko reci kako se zada vise radnji u sc2??? nezz upravo gledam boxer vs idra i boxer je stavio helione da kruze oko jedne pozicije... kako da to napravim?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Imsovcanin kaže...

moze mi netko reci kako se zada vise radnji u sc2??? nezz upravo gledam boxer vs idra i boxer je stavio helione da kruze oko jedne pozicije... kako da to napravim?

Više naredbi odjednom možeš zadati sa shift + naredba. Npr. (držiš shift) move, attack, move. Čim se završi prva naredba (u ovom slučaju move) prelazi se na sljedeću (u ovom slučaju attack). Ako želiš da ti jedinice kruže stalno oko jedne pozicije, to možeš postići sa shift + patrol naredbom.

Ameri me poslali na mjesec, lagano sam failo putanju
16 godina
Imsovcanin kaže...

selektiraj jedinicu, stisni tipku 'shift' i drži ju - dotle daj naredbu jedinici da ide na više mjesta. 

i to je to.

posebno korisno ako si terran ili toss, pa daš naredbu da se građevina izgradi i da SCV/probe odmah poslije toga ode nazad na minerale ;)

16 godina
neaktivan
Tomo Yoda kaže...
Imsovcanin kaže...

selektiraj jedinicu, stisni tipku 'shift' i drži ju - dotle daj naredbu jedinici da ide na više mjesta. 

i to je to.

posebno korisno ako si terran ili toss, pa daš naredbu da se građevina izgradi i da SCV/probe odmah poslije toga ode nazad na minerale ;)

dali ima jos tako nekih fora? tek sam poceo igrati sc2 znas mozda gdje bi sve mogo naci dobro replay-e , tutoriale itd... ?

16 godina
Imsovcanin kaže...
Tomo Yoda kaže...
Imsovcanin kaže...

i to je to.

dali ima jos tako nekih fora? tek sam poceo igrati sc2 znas mozda gdje bi sve mogo naci dobro replay-e , tutoriale itd... ?

za SC se gotovo može reći da se sastoji od tih stinih trikova :

evo probaj sa

ili jednostavno gledaj nekog dobrog replay komentatora, od njih se može naučiti stvarno puno (a i zabavni su):

Husky 

HD 

Crota 

na stranici Team Liquida imaš bezbroj streamova i podataka, to ti je isto super

a ovdje ti je i moj blog, gdje opisujem sve muke od početka igranja Starcrafta do sada - TomoYoda 

postoji i hrvatski kanal u igri - samo upiši HRV-1 u kanale. tamo ima puno ljudi koji će ti pomoći ako to želiš, ili će trenirati s tobom,,,

dobro došao i gl hf :) 

16 godina
neaktivan
Starcraft 2

kako je najbolje odabrati svoju rasu??? ja sam igram sa teranima sa ostalima sam nesto malo igro 2-3 gama... protose ne razumijem, sa zergovima se sporo sirim :S

0 0 hvala 0
14 godina
Starcraft 2

Igraj random, tako ćeš se najbolje ispraksati sa svim rasama i onda odluči koja ti najviše paše.

O tempora, o mores !

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Imsovcanin kaže...

kako je najbolje odabrati svoju rasu??? ja sam igram sa teranima sa ostalima sam nesto malo igro 2-3 gama... protose ne razumijem, sa zergovima se sporo sirim :S

Ja vidim 2 načina:

1. Igraj s onom koja ti je najzanimljivija

2.Igraj s onom koja će najbolje iskoristiti tvoje mogućnosti. Da malo pojasnim: Terrani zahtjevaju dobar multitaskig, osrednji micro i imaju srednje težak macro. Protoss zahtjeva dobar micro, ali je zato macro lagan. Zerg ima lagan micro (osim u zvz), ali treba puno klikova (apm) da bi se efektivno igrao, i ima najteži macro. Također zahtjeva dosta prilagodbe protivniku, pa nije najsretnije riješenje za manje iskusne igrače. Savjetujem ti da za početak ostaneš pri terranu dok se malo ne uhodaš, a poslje ako misliš da ćeš biti bolji sa drugom rasom lagano promjeniš.

EDIT: zapravo kad razmislim, ono što je keops predložio je možda i najbolje riješenje

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.10.2011 21:11 (mata_87).
16 godina
neaktivan
Starcraft 2

moj stil je igre vise onako, prvo napravim vojsku i onda odjednom da unistim... dok napadam da budem siguran to jest da imam u bazi neku obranu ako mi napad propadne da mogu dignit novu vojsku ako me napadnu

sta je to micro macto? kliktaj= apm ???

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.10.2011 21:19 (Imsovcanin).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Imsovcanin kaže...

moj stil je igre vise onako, prvo napravim vojsku i onda odjednom da unistim... dok napadam da budem siguran to jest da imam u bazi neku obranu ako mi napad propadne da mogu dignit novu vojsku ako me napadnu

sta je to micro macto? kliktaj= apm ???

Micro (micro managment) - brzo i precizno kontroliranje jedinica

Macro - konstanto držanje resursa na maloj razini i pravilno trošenje istih

APM - actions per minute - klikanje, korištenje hotkeya

Ako misliš raditi manje količine vojske i onda napasti, tu je terran najjači. Ako misliš raditi veliku vojsku pa onda u napad, tu je protoss najjači. Zerg ti ne odgovara niti u jednom od ova dva slučaja, on je bolji za konstanto razmjenjivanje vojske sa protivnikom.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.10.2011 21:26 (mata_87).
16 godina
neaktivan
Starcraft 2

upravo sam izgubio partiju sa zergovima... napravio avione i gotovo xD sad cu jos probat sa protosima 2 gama odigrat

0 0 hvala 0
16 godina
Starcraft 2

dobro ti Mata i Keops predlažu. 

možda po ovom što si rekao bi ti najbolje ležao terran, jer sa njim možeš sjediti u bazi sa siege tenkovima koliko hoćeš.

neki kažu da je najbolje početi sa protossom jer je na početku najlakši.

ali najbolje ti je vidjeti koja ti je rasa najzanimljivija; koja dinamika rase ti se najviše sviđa i u kojoj se vrsti igre vidiš,,, 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Starcraft 2

sa zergovima mi je najteze igrat :S sad me odro protos vs protos... sad cu jos par puta probat sa protosom... ako ne bude islo ljepo se vracam na terana pa kad njih svladam idem na protosa xD

0 0 hvala 0
16 godina
Starcraft 2

hehe, ok. 

sretno sa svladavanjem, javi kako ide :D 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Starcraft 2

Gledao tko MLG ??

Ne volim baš Idru kao osobu i iskreno mislim da je ser... žešće klase (iako mu u zadnje vrijeme sve više sličim sa rage-om na ladder-u. Valjda frustracija koja dolazi igrajući zerga mora negdje izaći van :P), ali igrao je savršeno, sve do trenutka kad nije naletio na svojeg arch enemy-a MC-a.

Padali su najbolji od najboljih, puma, boxer, WeHongUn (koji je išao prvu partiju na mamaship, collose i carriere, a izgubio je od coruptor, hydra, roach), bomber.

Već kad su svi mislili da je gotovo i da Idra steamroll-a do drugog naslova, došao je MC i sa njegovim agresivnim Stargate-ovima opet uništio idra-u.

Svaki puta kada se sretnu MC igra isto (Void - pheonix ili blink stalker) i vidi se da taj stil nikako ne paše idri.

Inače žao mi je što je stephano ispao tako brzo. Mislio sam da će doći dalje. Po meni je on trenutno najbolji zerg.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dado2202 kaže...

Gledao tko MLG ??

Ne volim baš Idru kao osobu i iskreno mislim da je ser... žešće klase (iako mu u zadnje vrijeme sve više sličim sa rage-om na ladder-u. Valjda frustracija koja dolazi igrajući zerga mora negdje izaći van :P), ali igrao je savršeno, sve do trenutka kad nije naletio na svojeg arch enemy-a MC-a.

Padali su najbolji od najboljih, puma, boxer, WeHongUn (koji je išao prvu partiju na mamaship, collose i carriere, a izgubio je od coruptor, hydra, roach), bomber.

Već kad su svi mislili da je gotovo i da Idra steamroll-a do drugog naslova, došao je MC i sa njegovim agresivnim Stargate-ovima opet uništio idra-u.

Svaki puta kada se sretnu MC igra isto (Void - pheonix ili blink stalker) i vidi se da taj stil nikako ne paše idri.

Inače žao mi je što je stephano ispao tako brzo. Mislio sam da će doći dalje. Po meni je on trenutno najbolji zerg.

Ja sam gledao do 2 u noći, ali san je bio jači od volje za gledanjem finala {#}. Ovaj mlg mi je bio najzanimljiviji do sada, a i konačno pvp finale u nekome velikom turniru. MC je finalom mlg-a zaradio upad nazad u code s, tako da se boss vratio na velika vrata. Što se tiče idre, vide se neke slabosti u njegovoj igri (kao što si rekao stargate), ali sve u svemu stvarno impresivna predstava. Izgleda da je eg training kuća počela donositi rezultate. Idra vs Boxer serija stvarno napeto, baš mi je žao što sam morao propustiti match 4 i 5. Najbolji trenutak turnira: Stc vs MC, ff je pao doslovno jednu desetinku sekunde prije nego što je stc uspio odvaliti emp, ma epic {#}.    Meni je najzanimljiviji zerg igrač uvijek bio i ostao July, a od non-korean Ret. Njih dvojca imaju dijametralno suprotni stil igre, a oba ga izvode tako dobro da je to strašno.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.10.2011 12:01 (mata_87).
14 godina
Starcraft 2

Pošto nisam u toku, molio bih vas kad su neki turniri, da bacite neke linkove... Zahvalan sam !

O tempora, o mores !

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice