Starcraft 2

poruka: 4.260
|
čitano: 730.110
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Starcraft 2

ma zezamo te... nečeš dobit ban.

Blizzard nema pristup popisu maila od privatnih servera lol... ja sam neko vrijeme prije par godina istovremeno igrao na orginalu i privatu kad su bile iste verzije, samo sam mijenjao realmlist

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Starcraft 2
alscaul kaže...

ma zezamo te... nečeš dobit ban.

Blizzard nema pristup popisu maila od privatnih servera lol... ja sam neko vrijeme prije par godina istovremeno igrao na orginalu i privatu kad su bile iste verzije, samo sam mijenjao realmlist

Blizzard vidi sve i zna sve. Do not mess with the Blizz.

16 godina
Starcraft 2

Evo izvještaja sa ESWC-a: 

http://gscup.net/feature/eswc-croatia-2011-report/ 

Pozdrav svima koji su tamo bili :) 

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Tomo Yoda kaže...

TomoYoda, čestitam na prolasku skupine. Nastavi tim tempom i sljedeće godine si u finalu {#}. Mogao si malo prepričati svoje dojmove  {#}

Ameri me poslali na mjesec, lagano sam failo putanju
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2011 14:57 (mata_87).
16 godina
mata_87 kaže...
Tomo Yoda kaže...

TomoYoda, čestitam na prolasku skupine. Nastavi tim tempom i sljedeće godine si u finalu {#}. Mogao si malo prepričati svoje dojmove {#}

hvala hvala :) 

ma skrompiro sam se, imao sam više sreće nego pameti :) 

a ovo za finale ,,, hehehe, mislim da ću prije dobit na lutriji :P

a za dojmove pogledajte ovdje: 

http://sc2battlereport.bloger.hr/ 

dodat ću još toga kada napravim video komentare ;) 

16 godina
neaktivan
Starcraft 2
E, nek mi neko kaze dali je Sc BW bolji od Sc 2 za vjezbanje micro-a i macro-a tj.
Sta mislite dali cu lakse dobit brzinu na bw-u?
Jer ovaj Sc II igram vec oko godinu jos sam gold-plat liga...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Starcraft 2

neslušaj ih....

Ako stvarno misliš uč u više lige jednostavno vježbaj, traži nove build ordere, timing attacke i kako counterat protivnika.... gledaj replaye i traži greške, zbog čega većinom gubiš matche....

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Starcraft 2
A spora igra me koci :) A i izgubim volju za igranjem nakon 2-3 igre a replaye i streamove mogu gledat cijeli dan...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Starcraft 2

znam... tak je to kod starcrafta... strah od poraza

Ako hočeš napredovati bori se protiv njega {#}

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ivm kaže...
E, nek mi neko kaze dali je Sc BW bolji od Sc 2 za vjezbanje micro-a i macro-a tj.
Sta mislite dali cu lakse dobit brzinu na bw-u?
Jer ovaj Sc II igram vec oko godinu jos sam gold-plat liga...

Kakva je to gold-plat liga? {#}

Nego ne kužim tu opću potrebu za napredovanjem u ligama, ionak koliko god da si dobar svejedno gubiš svaku drugu partiju, sam sistem tako funkcionira. Ak ti je ugodno tu gdje jesi, uživaj i napreduj tempom koji ti paše. Ajde kužim da se netko hoće makniti iz Bronce ali Gold je već jedan sasvim fini casual skill level za kojeg ne treba previše truda a ipak igre liče na nešto. Uostalom, lige do dijamantne uključuju 80% ukupne aktivne SC2 populacije, nije da svatko tko igra godinu dana treba očekivati Diamond ili Master. Dapače, prosječni skill level sigurno raste brže nego što dolaze novi igrači, a i definitivno postoji odljev ljudi iz laddera, tako da ono što je danas platina može vrlo lako za godinu dana biti srebro ili čak bronca. Zapravo i sam ostanak u istoj ligi može kao takav biti "napredovanje".

I btw, ionako od high Silvera do low Diamonda nema neke pretjerane razlike u skillu (MMR između ovih liga je zapravo jako blizu, vidi sliku). To je samo percepcija ovih koji dobiju dijamantić da su nekakvi uber-igrači naspram ovih malo niže, iako je zapravo puno veći skill gap između high Diamonda i low Diamonda nego što je između Plata i Silvera.

skill level distribution skill level distribution
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2011 11:53 (baba).
15 godina
neaktivan
Starcraft 2

Mene zanima kako se maknuti iz hebene brozne lige jer uvjek u placmentu mi da nekakve no lifere koji me srede za cas u 1 vs 1, a 2 vs 2 uvijek zavrsiim s nekim low-om.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Starcraft 2

da sigurno, ako netko igra bolje od tebe sc2 mora da je no lifer...

Ako misliš da zaslužiješ bolju ligu odigraj 20 igra u bronzu, pobjedi ih i dobit češ promote...

To mi je smiješno koliko ljudi misle da bi trebali spadati u višu ligu nego u kojoj su trenutno... mada nemogu zaraditi promote

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
baba kaže...
ivm kaže...
.

Kakva je to gold-plat liga? {#}

Nego ne kužim tu opću potrebu za napredovanjem u ligama, ionak koliko god da si dobar svejedno gubiš svaku drugu partiju, sam sistem tako funkcionira. Ak ti je ugodno tu gdje jesi, uživaj i napreduj tempom koji ti paše. Ajde kužim da se netko hoće makniti iz Bronce ali Gold je već jedan sasvim fini casual skill level za kojeg ne treba previše truda a ipak igre liče na nešto. 

A gle to ovako u 2. sezoni sam bio top 10 platina, sad sam top 8-6 gold -.- nisam bas napredovao haha

Nazadovao sam. Nego pitam dali ce mi sta sc 1 pomoc u micro, macro ili u brzini itd...

14 godina
neaktivan
Starcraft 2

pa daj malo misli, igraj pracitce game-ove i tamo probaj radit na micro-macrou....

Ako počneš sa sc1 igra je čisto drugčija... mehanika uniti i td

Ako se pitaš zašto likovi u broodwaru su imali po 400 apm-a to je jer tamo se apm brojao normalno a ne u 33% speeda kao u sc2+ sc2 ti ne broji spamanje ko apm od zadnjeg patcha....

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ivm kaže...
A gle to ovako u 2. sezoni sam bio top 10 platina, sad sam top 8-6 gold -.- nisam bas napredovao haha

Nazadovao sam. Nego pitam dali ce mi sta sc 1 pomoc u micro, macro ili u brzini itd...

Nisi nazadovao neg je prosječni skill ošo gore. Prije godinu dana je mogao svako uletiti u platinu, sad se već u goldu možeš znojit.

Inače APM je mit. Imaš pro igrače sa 60 APM-om. A i micro nije ne znam kak bitan - sve je macro, macro, macro. Ak imaš osjećaj za igru, kužiš timinge, znaš koliko čega u kojem trenutku trebaš imat onda ti ne treba ni APM ni micro, samo gaziš protivnika. Kako Day9 kaže "Starcraft is about having more stuff". Zato Master igrač može izabrati bilo koju napušenu strategiju i pobijediti bilo koga iz niskog Diamonda i niže - macro mu je toliko jak da gdjegod izlije te resurse to će bit dosta da zgazi sve što ovaj može imati.

SC:BW ti ništa neće pomoći, to je skroz druga igra. Nema clumpanja, smart-casta, gather-rally pointa, multibuilding selecta itd. - tamo trebaš visoki APM da bi uopće bio imalo učinkovit, za razliku od SC2 gdje i sa 30 APM-om možeš bez problema doletit do Diamonda ako ispeglaš macro.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2011 13:10 (baba).
15 godina
neaktivan

Ja sam neko vrijeme zujao po silveru sad me frknulo u broncu i nakon svakog replaya se smijem sam sebi koliko sam loš. Toliko toga zaboravim, to je uvijek razlog kod poraza. Pobjede redovno dolaze kad trošim minerala i bavim se scoutanjem i obavezno pobjedim kad napravim medivac drop, nitkoo nema odgovor na to u bronci. Redovno pušim i od zerg early rusha jer se svaki put nadam da ga neće biti.  Doduše imam još dosta toga za naučit nemam ni 50 partija odigranih na ladderu.

I'm very large!
13 godina
neaktivan

Vidim da je ovdje ekipa iz relativno low ligi pa cu se ponudit za nekakvu pomoc s obzirom da sam nov na bugu :D Inace Master Terran ovdje, igram sc2 od bete, ali sam ga nedavno prestao igrat jer  sam se zasitio, a u sc se mora jako puno vremena ulagat van same igre jel, a to si radi svoje karijere i godina vise nemogu dopustit nazalost. 

Najbolji savjet koji se moze dat low ligama je taj da se rade radnici za pocetak non stop, expandanje je također jako vazno. Za svaki matchup naucite jedan build order i njega usavršite maximalno moguce. Znaci 3 BO.a za sve matchupove (osim ako ne igrate random sta nebi preporucio). Bitna stvar je poznavati prije svega svoju rasu, a onda protivnicku. Ukratko, sve se opet vraca na onu izjavu "more gg, more skill". to je istina naravno, ali samo štancanje gameova u prazno bez kvalitetnog razmisljanja o istome nema smisla. Scout je također jako bitan, jer vecina partija na low levelu se zavrsava ispod 15min i manje, samo zato jer uvijek jedna strana allina. Allinovi su zajebani, ali se daju obranit bez problema ako se vide da dolaze. Neznam vise sta pametno da napisem, ako hocete pustite neke replayeve pa cu bacit oko i probat dat neki kvalitetan savjet. 

I da vezano za onaj BW post. ZABORAVI! Toliko ces se izgubit u tome jer sc po pitanju mehanike prejednostavan u odnosu na BW, neka vas APM također nebrine, to ce doc samo od sebe, automatski. Meni je u pocetu bio oko 50, do prije ovog zadnjeg patcha ~110, dok mi poslje patcha je neocekivano skocio (neznam ni sam zasto) na nekhi 120. 

Ugl feel free i pitajte sta god vas zanima, glhf!

15 godina
neaktivan

Štancaju se radnici, scouta se, rade se upgrejdovi, obavezno se pokušavam ekspandati napravim dovoljno baraka i ostalih stavri da mogu vadit što više jedinica kad income poraste itd. Problem je što se dosta toga treba uvježbati i najčešće failanje jedne od navedenih stvari znači loss. Skoro svaku partiju imam oko 50-70 radinka vani.  Što se tiče apm, blizzard je promjenio zadnjim patchom kako se računa apm.

I'm very large!
17 godina
neaktivan
Starcraft 2

twitch.tv/crodeny evo ako netko želi hrvatski stream sa kvalitetnom igrom teranna.

Potpis
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2011 18:36 (hellraiser1110).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Nos kaže...

Štancaju se radnici, scouta se, rade se upgrejdovi, obavezno se pokušavam ekspandati napravim dovoljno baraka i ostalih stavri da mogu vadit što više jedinica kad income poraste itd. Problem je što se dosta toga treba uvježbati i najčešće failanje jedne od navedenih stvari znači loss. Skoro svaku partiju imam oko 50-70 radinka vani.  Što se tiče apm, blizzard je promjenio zadnjim patchom kako se računa apm.

maš 50-70 radnika i u broncu si lol.... nekužim

15 godina
neaktivan
alscaul kaže...
Nos kaže...

maš 50-70 radnika i u broncu si lol.... nekužim

Kažem da uvijek nešto zaboravim... kao npr potrošit sve te resurse jer se zabavljam drugim stvarima.

I'm very large!
14 godina
Starcraft 2

Ako se nekom da igrati protiv bronze zerga nek mi pošalje PM.

btw. danas sam prvi put koristio nydus i preokrenuo match.

O tempora, o mores !

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

kOJA Si liga uopce? ovo sta si nabrojao da sve to pokrijes u dia si da igras jednom rukom. znaci problemi su negdje drugdje... svojevremeno sam coachao 2 lika sa TL.a i bio mi je fun zesci ;D postaj replayeve pa da vidimo gdje tocno radis greske

15 godina
neaktivan
alscaul kaže...

da sigurno, ako netko igra bolje od tebe sc2 mora da je no lifer...

Ako misliš da zaslužiješ bolju ligu odigraj 20 igra u bronzu, pobjedi ih i dobit češ promote...

To mi je smiješno koliko ljudi misle da bi trebali spadati u višu ligu nego u kojoj su trenutno... mada nemogu zaraditi promote

IGram vec cijelu godinu, stalno sam 4, ma koliko pobjeđivao ( sa random) nemogu dobit promote.

15 godina
neaktivan
KiloOne kaže...

kOJA Si liga uopce? ovo sta si nabrojao da sve to pokrijes u dia si da igras jednom rukom. znaci problemi su negdje drugdje... svojevremeno sam coachao 2 lika sa TL.a i bio mi je fun zesci ;D postaj replayeve pa da vidimo gdje tocno radis greske

Upload ću par replaya, ali pogledam  replay gdje sam izgubio i uvijek vidim pogreške jer se mogu uočit iz aviona. Često su teške pogreške gdje na početku zaboravim konstantno štancat radnike pa imam prozor od 2 min gdje se ništa ne proizvodi i jednostavno me lik u prvom pushu slomi. (pod proizdvodnjom mislim na radnike incom mi bude toliko malen da jednostavno ne mogu vadit van vojsku ili radit tech).

I'm very large!
15 godina
neaktivan
Starcraft 2

Mali OT:

Crko mi miš (usred dugometražnog ZvT-a u kojem sam tako lijepo dobivao) i sad moram u nabavku novog. :(

Može li neko preporučiti dobrog miša za SC2? Ne mislim nešto ekstra skupo i pro, samo dobar overall miš s kojim će se dati micrat. I bilo bi zgodno da ima Mouse4 i Mouse5 da konačno počnem koristit snimanje pozicije kamere i krenem širit creep kak treba.

Eto hvala unaprijed. :)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
baba kaže...

Mali OT:

Crko mi miš (usred dugometražnog ZvT-a u kojem sam tako lijepo dobivao) i sad moram u nabavku novog. :(

Može li neko preporučiti dobrog miša za SC2? Ne mislim nešto ekstra skupo i pro, samo dobar overall miš s kojim će se dati micrat. I bilo bi zgodno da ima Mouse4 i Mouse5 da konačno počnem koristit snimanje pozicije kamere i krenem širit creep kak treba.

Problem sa miševima je taj što svakome odgovara drugačiji {#}. Ako ti nije puno 200-250 kn moja preporuka je G400. Egronomski oblik (dobro za duže seanse starcrafta {#}), programibilne tipke, kvalitetna konstrukcija, precizan optički sustav.

Svakako preporučam da isprobaš miš ako ikako možeš prije kupovine da vidiš odgovara li tebi osobno.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2011 10:45 (mata_87).
17 godina
baba kaže...

Mali OT:

Ja sam ima prije neki "low end" logitech, pa sam kupio ovu mišku

Prvo mi je trebalo mjesec dana da se priviknem, onda mi je trebalo još mjesec dana da se vratim na stari skill, sad mi je super (DPI na najviše, osjetljivost skoro pa na najniže u SC-u). Istina da je miška malo preskupa, ali za sada zadovoljan, preciznost je super, lakše selektiram jedinice. Stari je znao ponekad poskočiti u žaru borbe (pa je miš odletio na drugu stranu ekrana itd).

Prije sam držao miševe u "Claw" načinu, pa sam se morao priviknuti na ovaj i da ga držim cijelog u ruci, a ne samo s prstima. Preporučam da kupiš miš koji isto izgleda(mislim dizajnom) i koji je bar jednake veličine, jer inače predugo traje privikavanje.

Btw. znam da sam noob (scrub) kaj se tiče dodatnih fičera u SC-u, kako to ide sa Mouse4/5 i snimanjem pozicije{#} {#}?

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
16 godina
neaktivan
Starcraft 2

Default tipke za snimanje pozicije su ctrl + f5 (do f8), tako da si to promjeniš na ono što ti odgovara. Recimo postaviš si u hotkey da ti bude od f1 do f4. Stisneš ctrl + f1 i snimiš poziciju kamere (uzmimo za primjer main bazu). Onda tokom matcha jednostavno stisneš f1 i instant ti baci kameru na main, bez da gubiš vrijeme na stiskanje na minimapu.

Moj PC  
0 0 hvala 3
17 godina
mata_87 kaže...

Default tipke za snimanje pozicije su ctrl + f5 (do f8), tako da si to promjeniš na ono što ti odgovara. Recimo postaviš si u hotkey da ti bude od f1 do f4. Stisneš ctrl + f1 i snimiš poziciju kamere (uzmimo za primjer main bazu). Onda tokom matcha jednostavno stisneš f1 i instant ti baci kameru na main, bez da gubiš vrijeme na stiskanje na minimapu.

To si mi mogao reći dok smo igrali :) Hehe znači superiška, to je korisno za širenje creep-a. Budem probao.

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice