Starcraft 2

poruka: 4.260
|
čitano: 730.757
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Starcraft 2

Teška vremena za tossa. Čitam na redditu da su (spoiler alert) i MC i Alicia ispali iz Code A. U svakom slučaju drago mi je što Select pokazuje svoj talent, ali ovo je prestrašno. Mislim da će se za sljedeći GSL morati stavljati gotovo isključivo toss friendly mape. Sad što će se dogoditi, hoće li toss igrači otkriti neke nove taktike ili timing napade, ili će blizzardov balance team intervenirati to ne znam.

Ameri me poslali na mjesec, lagano sam failo putanju
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Starcraft 2

Jesi vidio onu novu foru sa warp prism i sentry-om protiv zerga ?? To izgleda dosta dobro. Napuniš warp prism s sentry-ima i sa glavnom armijom napadneš zerg-a na ulazu. Dropaš sentry-e na rampu i zatvoriš rampu, nakon toga warpaš trupe unutar zergove baze i rasturaš mu main (većinom i cijeli tech koji ima)...

Jučer sam skoro popušio tu taktiku (dobro da sam vidio prism, pa sam stavio par sporova oko main baze, tip je profurao prism iznad njih i "paff", ali to će biti teže sada kada dođe health buff)

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.9.2011 11:13 (dado2202).
16 godina
neaktivan
Starcraft 2

Vidio sam da whitera to radi u sklopu spechul taktiks i kad je Minigun tako pobijedio vs Idra, pa je ovaj imao manji slom živaca  {#}. Moram to isprobati, hoćeš mi biti žrtva ovih dana da probamo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
mata_87 kaže...

Vidio sam da whitera to radi u sklopu spechul taktiks i kad je Minigun tako pobijedio vs Idra, pa je ovaj imao manji slom živaca {#}. Moram to isprobati, hoćeš mi biti žrtva ovih dana da probamo?

ofks. Vidio sam i ja taj video gdje je Minigun "razljutio" Idra-u (ali to nije umjetnost, to je standardno)...

Znam gledati stream od Idra-e i u zadnje vrijeme se snima webcamerom dok igra. I vidiš tipa kako pi*di u igri, a na webcameri ima "cool face", kao da npr. opušteno gleda televiziju. Mislim da on samo voli trollati i bm-ati (kao i CombatEX)

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
16 godina
neaktivan
Starcraft 2

Upravo to  {#}. Upozorenje: Video sadrži puno neprimjerenih izjava, stoga ako nekoga smeta nemojte ni gledati

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.9.2011 11:23 (mata_87).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Starcraft 2

Idra je fakat fenomenalan. Ako igraš po šabloni, onda "znaš igrat" a Idra normalno pobjeđuje jer on je ipak najbolji. Ako Idra gubi, to je zato što protivnik ne igra po šabloni tj. "ne zna igrat".

Znači što manje znaš igrat, veće su ti šanse da pobjediš Idru. :)

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Starcraft 2

meni se čini ko da je neki narcista... ja sam najpametniji i najbolji. Vi svi ste j**eno loši i ak me pobjedite, to je jer nemate poima...

Koja piz*a

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Starcraft 2

Idra je pravi bad boy starcrafta. Obožavam njegov stream otkad ga komentira. Zabavan je, ali i edukativan. Usput, mogao bi se složiti pet puta dulji video od svih savjeta i rezoniranja različitih poteza koji se mogu čuti svaki puta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Starcraft 2

Pa ja se slažem sa idrom u većini slučajeva, sa tossom je prelako napravit ball i samo se bunkat do 200/200 i onda napast, znali su mi likovi forge expat, bacit cannone svuda po rubovima baze da mi overlord nemože proć, a na sredini baze bace triple stargate i samo voidove i s tim napadnu ofc, to je smiješno po meni, a tek terran kad vidi mute odma 30 turreta po bazi nemože mikroorganizam proć, a kamoli koja muta.

Potpis
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Istina da je toss-u i terranu lagano campati na 2 baze dok ne dođu blizu 200/200, a zerg se mora expandati, iako možeš i zerga igrati (kako Destiny to kaže) "low econ style", ali onda ako izgubiš svu armiju (što je kod zerga vrlo često), možeš samo gledati kako te toss ili terran polako peglaju. Destiny koristi puno infestore (koje ne mora potrošiti - izgubiti, pa su dosta cost effective, pa može low econ style igrati)

Ja mislim da ja čak ponekad pretjeram sa dronama. Bez obzira na pobjedu ili poraz, većinom imam oko 30% više drona nego protivnici. Držim se onog pravila, ako imam 600 ili više minerala, stavljam novu ekspanziju.

Inače cannon-e možeš ponekad "sprcat". Ako ideš sa overseerom onda baciš istog trena dok mu uđeš u bazu (prije nego te skinu) changeling, pa onda dalje s njime možeš se šetati (jedino ako te ne vide, pa ti ga dođe snipati).

Kad već govorimo o Idra-i, on je ko combatex (samo što ne piše tako puno kao on). Ali dok gledaš stream od jednog ili drugog i jedan i drugi stalno govore iste stvari za protivnike (samo combatex zna biti vulgarniji).

15 godina
neaktivan
Starcraft 2

Usput za Zergove, ako vam ide na živce 3-pylon contain, evo fenomenalna stvar:

Stvar odlično radi, mislim da sam s tim dosad tri-četiri puta uspio razbiti contain i counter-ati taj debilni build. Najbolji je WTF od Tossa koji je u glavi već pobijedio kad ono sve ode kvragu pa krene optuživati da je to neki hack... :)

1 0 hvala 0
17 godina
Starcraft 2

Jep već probao, tip mi prvo napiše : "lol" i onda nakon toga iza pylon-a stavi još gateway, pa nakon toga forge, tip je samo stavljao, ja sam samo uništavao :) (da vidiš kako gateway pada brzo, smješno).

Na kraju sam nažalost popušio jer je tip i u svojoj bazi stavio gateway prije, a ja sam radio trick sa svim dronama, na kraju nisam imao ništa love.

I mislim da je netko rekao da ne pali na svim mapama (ne znam gdje sam to čuo)

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.9.2011 16:31 (dado2202).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ajd ako nije problem nek me neko PM - a, ko igra gusarku verziju, imam problema sa crackom..

14 godina
neaktivan
Starcraft 2

Gledao sam neki dan streamove i neznam kako rade jednu foru kod selekcije, izgleda ovako:

Lik selektira recimo 10 radnika ili unita i jednog po jednog deselektira iz grupe kad su mu ostali još uvijek selekritrani u grupi

Zna netko možda kako se to radi?

0 0 hvala 0
16 godina
alscaul kaže...

Gledao sam neki dan streamove i neznam kako rade jednu foru kod selekcije, izgleda ovako:

Lik selektira recimo 10 radnika ili unita i jednog po jednog deselektira iz grupe kad su mu ostali još uvijek selekritrani u grupi

Držiš shift i klikneš onog kojeg hoćeš da izbaciš iz selekcije.

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
15 godina
neaktivan
dado2202 kaže...

I mislim da je netko rekao da ne pali na svim mapama (ne znam gdje sam to čuo)

Mora biti direktna linija između dronova do mineral patcha preko pylona. Zapravo je čak malo kompliciranije jer i perspektiva igra ulogu, ali u principu je to to. Uglavnom ak nisi siguran probaš spam-shift sa onim mineralima koji su na ekranu, ako se dronovi krenu gomilat super, ak ne vratiš se i ideš na quick Lair i Nydus, ionako je partija vjerojatno već izgubljena.

Usput, jel igra neko na PTR-u?

17 godina
baba kaže...

Mora biti direktna linija između dronova do mineral patcha preko pylona. Zapravo je čak malo kompliciranije jer i perspektiva igra ulogu, ali u principu je to to. Uglavnom ak nisi siguran probaš spam-shift sa onim mineralima koji su na ekranu, ako se dronovi krenu gomilat super, ak ne vratiš se i ideš na quick Lair i Nydus, ionako je partija vjerojatno već izgubljena.

Usput, jel igra neko na PTR-u?

Nije li PTR dostupan samo za NA ??

14 godina
neaktivan
xxxxx kaže...
alscaul kaže...

Držiš shift i klikneš onog kojeg hoćeš da izbaciš iz selekcije.

aha, fala

16 godina
neaktivan
Starcraft 2

Evo jedan zanimljiv post sa tl foruma, o tome kako nema mjesta za inovaciju u igri prottosa. Generalno ne podržavam whine niti jedne rase, ali ovdje su navedene neke zanimljive činjenice. LINK

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mata_87 kaže...

Evo jedan zanimljiv post sa tl foruma, o tome kako nema mjesta za inovaciju u igri prottosa. Generalno ne podržavam whine niti jedne rase, ali ovdje su navedene neke zanimljive činjenice. LINK

Vidim po turnirima da protosa nema nigdje, većinom terani razvaljuju. Kad sam krenuo igrat mislio sam da je protos jako dobar zbog force fielda jer se može dosta kreativno odigrat, ali ništa to ne znači kad balans nije najbolji. Svejedno mislim da za casual/amater gejmera to ništa ne znači.

I'm very large!
17 godina
mata_87 kaže...

Par postova imaš ispod ono što je ustvari istina (čitaj boldano). I to je čista istina. Toss-u se nesmije dozvoliti da uzme treću bazu i onda je zerg u dobroj formi, ali ako to toss uspije, zerg je u banani.

"Maybe what you're saying about terran is indeed true, but I don't understand the sentiments on PvZ. There still comes a point where you can't kill a protoss army (imo). Maybe 6 gating and 4 gating aren't as viable as they once were, but you don't need them. Yes, zerg winrates are a lot better lately, but all those wins are coming from huge victories in the midgame. If protoss takes a third at a good time (not super greedy), they're in great shape. Lategame when you are responsible about feedbacks and focus infestors down, zergs still has still not found a way to kill a fully developed protoss army that is well controlled that I've seen.

Also, I don't know why so many people refuse to use motherships. I watch kiwi and rsvp roll kids all the time with mothership. Vortex leaves you safe versus both corruptors and infestor NP (I've never seen NP actually work versus the mothership when the protoss knew how to use his mothership well"

17 godina
neaktivan
Starcraft 2

Protossa nema na pro sceni previše, ali je prilično dobra rasa, sviđaju mi se razne mogućnosti za opening kod njega. Nadamo se da će se stanje u igri popravit kad izađe expanzija :D

Baš to Dado, kad protoss uzme 3. ima dovoljno gasa za colosuse i za tech na templare, toss je na 3 baze prilično jak.

Potpis
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.9.2011 15:47 (hellraiser1110).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dado2202 kaže...

Nije li PTR dostupan samo za NA ??

Ne, već neko vrijeme je dostupan i na EU, enablaj si ga na accountu i pojaviće ti se novi exe fajl u SC direktoriju.

Fora je za isprobavanje tih novih stvari što uvode, a i za neobavezni 1v1 kad ti se ne da igrati za bodove. I nisam siguran, ali čini mi se da je region-free tako da doslovno igraš sa ljudima iz cijelog svijeta.

hellraiser1110 kaže...

Protossa nema na pro sceni previše, ali je prilično dobra rasa, sviđaju mi se razne mogućnosti za opening kod njega. Nadamo se da će se stanje u igri popravit kad izađe expanzija :D

Vjerojatno i neće. Moraju nešto sačuvati i za Legacy of the Void... :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.9.2011 16:07 (baba).
17 godina
baba kaže...

Ne, već neko vrijeme je dostupan i na EU, enablaj si ga na accountu i pojaviće ti se novi exe fajl u SC direktoriju.

Fora je za isprobavanje tih novih stvari što uvode, a i za neobavezni 1v1 kad ti se ne da igrati za bodove. I nisam siguran, ali čini mi se da je region-free tako da doslovno igraš sa ljudima iz cijelog svijeta.

You made me very happy now :) Hvala.

Inače već sam razmišljao da kupim još jedan account, jer ponekad mi se stvarno neda sa zergom 1vs1, pa bi sa nekom drugom rasom, ali da bar približno mogu igrati sa protivnicima moga skill-a (na ne bronze/silver na random).

Isto vrijedi dok želim isprobavati neke taktike, a ne želim si dovesti MMR u bananu.

15 godina
neaktivan
dado2202 kaže...

Inače već sam razmišljao da kupim još jedan account, jer ponekad mi se stvarno neda sa zergom 1vs1, pa bi sa nekom drugom rasom, ali da bar približno mogu igrati sa protivnicima moga skill-a (na ne bronze/silver na random).

Isto vrijedi dok želim isprobavati neke taktike, a ne želim si dovesti MMR u bananu.

Kad uđeš u PTR radiš si skroz novi lik, ali inače je sve isto (osim što nema SP-a). Imaš placement matcheve, achievemente, sve ostale opcije ko u normalnoj igri (zapravo i više opcija jer su nove stvari tu {#} )...

Omanji problem je što je ipak manji dio ljudi na PTR-u nego na pravim serverima, tako da skillset jako varira a i čini mi se da su prosječno igrači malo jači. Možda je to i do toga što se na NA i SEA malo drugačije igra pa te malo smuvaju neki neočekivani potezi (iako je i poanta PTR-a neočekivani potezi). I da, lag je malčice jači ali ništa katastrofalno.

Dobra strana je puno manje cheesa i puno više blesavih strategija, partije nekad znaju biti pravo osvježenje. Jučer me u ZvZ frajer doslovno satrao mass overseer strategijom. {#}

Uglavnom super je upravo za isprobavanje novih stvari ili off-raceanje. Meni jedino sad zna zasmetat kad me onako fino krene i imam win streak od 5-6 partija, i onda se sjetim da se to ne zabilježava na main-u. {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.9.2011 16:19 (baba).
16 godina
neaktivan
Starcraft 2

Treba prvo preživiti midgame da bi smo pričali o lategame {#}. U svakom slučaju je protoss iznimno moćan na tri baze, kako i nebi kad mu se najteže ekspandat od svih rasa. Što se tiče lategame, pa normalno da je bolji od zerga koji ima hrpu roacheva u vojsci, dok toss ima t3 unite. Kad zerg ima kompoziciju vojske sa puno broodlordova, corruptora i infestora, max vojska je jaka kao i tossova. Naravno to najviše ovisi o pozicioniranju. Za mothership se slažem, trebao bi se više koristiti lategame. Nedavno sam gledao whitera stream gdje je išao mass carrier protiv zerga. Nevjerojatno koliko su carrrieri bili moćni, wild guess, ali možda je to tech koji bi tossu mogao donijeti uspijeh? Offtopic: Dado, ima li tebe ikad na skypeu a da nisi afk?   {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.9.2011 16:48 (mata_87).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ljudi ne ignorisite me, i meni se igra {#}

16 godina
Starcraft 2

Od kada je WhiteRa terran pa da igra sa Batttlecruiserima? ;) 

Btw, sada probavam ovaj PTR i kada uđem u igru u multiplayer, stalno mi vrti onaj krug kao da očitava :( 

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Starcraft 2

Isprike, naravno da sam mislio na carriere. Bio je naporan dan pa mi mozak malo blokira.   {#} U svakom slučaju greška ispravljenja, hvala na sugestiji  {#} 

@anabolicca: Kupi igru. Nećeš požaliti. Ako je samo želiš isprobati, skini starter edition

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.9.2011 16:50 (mata_87).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
mata_87 kaže...

Isprike, naravno da sam mislio na carriere. Bio je naporan dan pa mi mozak malo blokira. {#} U svakom slučaju greška ispravljenja, hvala na sugestiji {#}

svi mi radimo greške, kao što bi WhiteRa rekao: I didn't failed, I just found 10000 ways that didn't work. 

edit: svaka čast na stavu 

btw, danas sam igrao ladder i sve igre izgubio,,, 

ako netko hoće pomoći sa otvaranjima u PvT i PvZ, sada je vrijeme :) 

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.9.2011 16:51 (Tomo Yoda).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice