Starcraft 2

poruka: 4.260
|
čitano: 730.137
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Starcraft 2

Jel moze netko dat oni beta key ako ima viška?

Unaprijed hvala.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Starcraft 2
razorst3 kaže...

Jel moze netko dat oni beta key ako ima viška?

Unaprijed hvala.

Opet si krivo naštimao gumb na hibernacijskom krevetu...

16 godina
Starcraft 2

Upao sam u silver ligu na 1v1 matchevima, trenutno 9-ti u svojoj grupi, igram sa zergovima iako mi se nekako čini da su druge rase lakše za igrati (vjerojatno neistinito, ali tako mi se čini...), zasada dobro ide, još se uhodavam u sve hotkeye i grupiranje jedinica mada one najkorištenije već znam, igra zasada super, nema primjedbi, ne vidim puno cheesanja trenutno, većina ide na makro play.

Sve kul zasada.

Nego imam ovaj WoW guest pass kojeg sam dobio s igrom i nitko ga ne želi a ja nisam zainteresiran za mmo-e pa ako netko hoće neka se javi na pp, traje 10 dana.

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Starcraft 2

Jel netko popratio Idra vs MC na Dreamhacku ranije večeras? Po užarenoj atmosferi u publici ne bi se reklo da se prati neka igrica{#}. Meč je bio na razini, neću dalje spoilat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Badaboom kaže...

Jel netko popratio Idra vs MC na Dreamhacku ranije večeras? Po užarenoj atmosferi u publici ne bi se reklo da se prati neka igrica{#}. Meč je bio na razini, neću dalje spoilat.

Jedan od najboljih koje sam ikad vidio. Baš gušt.

17 godina
naxeem kaže...

Jedan od najboljih koje sam ikad vidio. Baš gušt.

Jep bomba, prvi match sam došao samo na kraj, ali drugi match sam pogledao i Idra je igrao savršeno (i prvu i drugu partiju je na kraju imao više supply-a od MC-a) i opet izgubio. Mislim da Idra i njegove drop taktike rasturaju, ali protiv MC-a nikad ne ide na dropove(išao je dok je pobjedio na MLG-u), nego direkt na njega i uvijek zbog toga izgubi. Jednostavno nemoguće se boriti kao zerg sa roachevima i hydrama protiv blink stalkera ili colos - sentry kombinacije.

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
15 godina
neaktivan

Link?

Gledam TB-ove castove ali vidim samo Idra vs Merz, četiri meča...

16 godina
neaktivan
baba kaže...

Link?

Gledam TB-ove castove ali vidim samo Idra vs Merz, četiri meča...

I ja sam tražio taj meč, evo day9 ga je uploadao LINK

Ameri me poslali na mjesec, lagano sam failo putanju
15 godina
neaktivan

Super, hvala. Nadam se da je bolji od one Idra vs MC debilane otprije dva mjeseca.. {#}

Edit: Pogledao prvu partiju na tom linku i za sad ne vidim ništa posebno. SPOILER: Idra opet ide u glavu proiv deathballa koji hard-countera sve Zergovo ako nema Infestora.    Najzanimljivija stvar koja sam uočio je čak jedno žensko lice u publici.. {#}

Pogledao i drugu... i opet isto. Nije mi jasno što Idra ima protiv Infestora? Jesu mu nešto opsovali jednom, koji vrag?

Više ne gledam Idru. Dosta mi ga je. Kao da gledam robota koji nikako da upgradea softver. Evo puno zanimljiviji ZvP (ignorirajte blesavog Psy-ja na početku):

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.6.2011 12:35 (baba).
16 godina
neaktivan
Starcraft 2

Meni osobno su bili matchevi vrlo dobri i zanimljivi za gledati {#}. Spoiler: Za ogsmc-a može se reći puno toga, ali za mene više nema dvojbe da je on najbolji igrač na svijetu. Samo da opet ne krene masovni whine zerg igrača o balansu, a vrlo je lako moguće da hoće, kao što je bilo nakon mc-july serije u gsl :). Ono što mi je posebno bilo zanimljivo vidjeti je to da je idra u oba matcha kulturno rekao gg (to govori samo kad smatra da je igrač od kojeg je izgubio jednako dobar ili bolji od njega, što je prava rijetkost). I meni je malo čudno kako idra nije odlučio ići na infestore, već samo ide na brute force, što očito ne funkiconira protiv igrača kao što je mc.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Starcraft 2

Huk vs Moon: Svakako pogledati, posebice g1.

(sry za dupli post, ali kad stavim spoiler imam problema sa editom)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
baba kaže...

Super, hvala. Nadam se da je bolji od one Idra vs MC debilane otprije dva mjeseca.. {#}

Edit: Pogledao prvu partiju na tom linku i za sad ne vidim ništa posebno. SPOILER: Idra opet ide u glavu proiv deathballa koji hard-countera sve Zergovo ako nema Infestora.    Najzanimljivija stvar koja sam uočio je čak jedno žensko lice u publici.. {#}

Pogledao i drugu... i opet isto. Nije mi jasno što Idra ima protiv Infestora? Jesu mu nešto opsovali jednom, koji vrag?

Više ne gledam Idru. Dosta mi ga je. Kao da gledam robota koji nikako da upgradea softver. Evo puno zanimljiviji ZvP (ignorirajte blesavog Psy-ja na početku):

Točno ti ja tvrdim, napravi enormnu vojsku (ima 20-30 supply-a) više od toss-a i onda se head on zaleti na tossovu armiju, gdje ga stalker micro/ sentry collos totalno unište. Da je išao na dropove ili nydius, izgladniti (on se expandao po mapi ko divlji) toss-a sa konstantnim dropovima, pa onda uništavanje natural-a kada toss ide uništiti drop, rasturio bi ga.

Inače idra je rekao da infestori kada su bili buff-ani (dodan damage na njih), ustvari su bili nerfani, jer ih je on jedino koristio za "držanje" vojske na mjestu, a kada se smanjilo vrijeme stunn-a da je za njega to nerf. Valjda ih zato više i ne koristi.

mata_87 kaže...

Meni osobno su bili matchevi vrlo dobri i zanimljivi za gledati {#}. Spoiler: Za ogsmc-a može se reći puno toga, ali za mene više nema dvojbe da je on najbolji igrač na svijetu. Samo da opet ne krene masovni whine zerg igrača o balansu, a vrlo je lako moguće da hoće, kao što je bilo nakon mc-july serije u gsl :). Ono što mi je posebno bilo zanimljivo vidjeti je to da je idra u oba matcha kulturno rekao gg (to govori samo kad smatra da je igrač od kojeg je izgubio jednako dobar ili bolji od njega, što je prava rijetkost). I meni je malo čudno kako idra nije odlučio ići na infestore, već samo ide na brute force, što očito ne funkiconira protiv igrača kao što je mc.

MC i idra su na MLG-u imali malo "divlje" krvi, tako da se ne vole baš, ali vrlo dobro od Idra-e da se smirio čovjek (valjda mu nova cura ima veze s time, inače mala izgleda kao neka teška sponzoruša, bar se tako ponaša {#}, ali sumnjam da mu to smeta, bar meni ne bi {#})...

MC je najbolji toss, definitivno (to se i vidlo protiv Naniwa, koji je najbolji EU toss), zerga isto lagano dobiva (većinom sa Voidovima ili collos sentry kako je i dobio idru), ali protiv terrana ima problema. Znam da sam vidio neki match protiv MMA, gdje ga je ovaj trgao sa svojim madivac dropovima. Jednostavno se niti igrač njegovog APM-a nije mogao obraniti.

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
16 godina
neaktivan
Starcraft 2

Da, ono je bilo ludo throat cut - srednj prst  {#}. Sad slažemo se da je najbolji toss, ali imho niti jedan zerg ni terran nisu bolji. Samo moje mišljenje. Btw dado kad nastavljamo epske pohode (čitaj: poraze) u 3v3?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
mata_87 kaže...

Da, ono je bilo ludo throat cut - srednj prst {#}. Sad slažemo se da je najbolji toss, ali imho niti jedan zerg ni terran nisu bolji. Samo moje mišljenje. Btw dado kad nastavljamo epske pohode (čitaj: poraze) u 3v3?

Ubrzo, spremam se na godišnji (pa konačno više neće biti 10-12 satno radno vrijeme), pa onda 3 tjedna vremena(to je sve što mi treba, jer već sad zanam pobjediti masters igrače, samo SC mi neda promotion jer onda jednom, dvaputa izgubim od neke glupe gold all-in strategije, jer sam kasnio malo sa scautanjem) za svoj pohod na masters {#} i vježbanje sa 3v3.

MC-ov blink stalker micro je lud, doslovno lud. Gledao sam malo pobliže i vidiš kako ga idra napada sa svime i ovaj izgubi jedno 5-6 stalkera, a svi ostali prežive (u crvenom), a ubio je oko 50 supplya roacheva i hydri.

14 godina
neaktivan
Starcraft 2

Pozz ljudi evo nov sam na forumu i zanima me ako neko aktivno spila te laddere i malo je bolji jer mi treba sparring partner, spilam random ali mi je terran forte, diamond league sam. Plus ako znate jos kakve dobre hrvatske forume za sc2, bio sam aktivan davno prije u broodwaru na jednom od njih sad se vise ni ne sjecam kak se zove lol ali htio bi malo aktivinije i profesionalnije uci u sc2 pa me zanima ako postoji ko takav ozbiljan na CroSC2 sceni

0 0 hvala 0
14 godina
Starcraft 2

Pitanje početnika: Kako se obraniti od terrana kad mi pošalje nevidljive trupe ?

O tempora, o mores !

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
GameOverMan kaže...

Pozz ljudi evo nov sam na forumu i zanima me ako neko aktivno spila te laddere i malo je bolji jer mi treba sparring partner, spilam random ali mi je terran forte, diamond league sam. Plus ako znate jos kakve dobre hrvatske forume za sc2, bio sam aktivan davno prije u broodwaru na jednom od njih sad se vise ni ne sjecam kak se zove lol ali htio bi malo aktivinije i profesionalnije uci u sc2 pa me zanima ako postoji ko takav ozbiljan na CroSC2 sceni

http://gscup.net/ evo tu ti je Hrvatski community ima i kupova i tako, možeš i otić na HRV-1 kanal u igri tamo možeš pitati za custom i tako.

Što se tiče IdrA vs MC nisu mi bili zabavni ko na MLG-u. Inače pratio sam cijeli turnir, najviše July-a pošto mi je on najdraži Koreanac zbog njegove agresivne igre i bilo je puno dobrih mečeva svakako gledajte vodove i moona protiv bombera iz polufinala gledajte vrhunski mečevi.

Potpis
15 godina
neaktivan
Keops kaže...

Pitanje početnika: Kako se obraniti od terrana kad mi pošalje nevidljive trupe ?

Pretpostavljam da misliš na Cloaked Banshees. Ovisi koja si rasa. Kod terrana cloake jedinice otkrivaju Missile Turreti, Raveni i scan, kog zerga Spore Crawleri i Overseeri, a kod protosa Cannoni i Observeri.

Najbitnije je skautiranje. Sa početnim skautom probaj poživit što duže i gledaj koliko je rafinerija plina bacio, ako je bacio obje onda možeš očekivati banshees. Ako si zerg onda mu napravi svoju rafineriju sa skaut dronom i time će ili odustat od cloakanih bansheeja ili će ti doći malo kasnije što ti daje vremena da se pripremiš. Ako i dalje sumnjaš najbolje je preventivno staviti spore crawlera/cannon/missile turret blizu minerala. 3-4 kraljice također pomognu.

Ako si zerg onda žurtvuj jednog overlorda oko pete minute da vidiš koje građevine ima. Ako si terran pukni jedan scan, bolje biti siguran nego da te iznenade cloaked banshees. Isto tako možeš zaključiti koji tech path terran ide po jedinicama koje ima na rampi. Ako vidiš samo marince onda nešto smrdi. Isto tako probaj kontrolirati xel'naga towere. To je univerzalno za sve rase, posebno bitno za zerga.

Napiši koju rasu igraš pa će ti netko pobliže objasnit.

14 godina
Starcraft 2

Hvala ti. Rekao sam da je početničko pitanje pa mi i ne treba previše objašnjenja, ovo je dosta. Još igram u practice league, i najčešće igram s protoss-ima, oni su mi ok za početak.

O tempora, o mores !

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Keops kaže...

Hvala ti. Rekao sam da je početničko pitanje pa mi i ne treba previše objašnjenja, ovo je dosta. Još igram u practice league, i najčešće igram s protoss-ima, oni su mi ok za početak.

Nevidljive jedinice može detektirati samo nešto što ima oznaku "Detector". Svaka rasa ima jednu zgradu koja je detektor i jednu jedinicu koja je detektor. Ono što je zajedničko svim rasama je:

1) Svaki detektor ima preduvjete, tj. moraš izgraditi neke stvari prije nego možeš graditi detektore

2) Preduvjet za "zgradu" detektora je zgrada kojom upgrade-aš osnovne jedinice (Terran: Engineering Bay, Zerg: Evolution Chamber, Protoss: Forge)

3)  Zgrada "detektor" je defanzivna zgrada koja puca na zračne jedinice (Turret, Spore Crawler, Cannon)

4) "Jedinica" detektor ima neke dodatne mogućnosti (Raven i Overseer imaju zabavne "spellove" - ok Raven ima :), Observer je i sam nevidljiv)

Naravno, Terran još ima dodatnu opciju instant detektiranja kroz scan.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.6.2011 0:18 (baba).
15 godina
neaktivan
baba kaže...
Keops kaže...

Nevidljive jedinice može detektirati samo nešto što ima oznaku "Detector". Svaka rasa ima jednu zgradu koja je detektor i jednu jedinicu koja je detektor. Ono što je zajedničko svim rasama je:

1) Svaki detektor ima preduvjete, tj. moraš izgraditi neke stvari prije nego možeš graditi detektore

2) Preduvjet za "zgradu" detektora je zgrada kojom upgrade-aš osnovne jedinice (Terran: Engineering Bay, Zerg: Evolution Chamber, Protoss: Forge)

3)  Zgrada "detektor" je defanzivna zgrada koja puca na zračne jedinice (Turret, Spore Crawler, Cannon)

4) "Jedinica" detektor ima neke dodatne mogućnosti (Raven i Overseer imaju zabavne "spellove" - ok Raven ima :), Observer je i sam nevidljiv)

Naravno, Terran još ima dodatnu opciju instant detektiranja kroz scan.

To će mu značit malo ili ništa. Neka mu neki protoss točno objasni kako detektira cloaked banshee build i kako se obrani. Pretpostavljam da se o bansheejama radi jer sumnjam da netko igra ghost first buildove u nižim ligama.

16 godina
neaktivan
Starcraft 2

Baba je sasvim dobro objasno, ali evo svejedno malo pomoći  {#}. Nakon što postaviš prvi pylon na 9 supply odmah šalji probe u protivnikovu bazu. Scoutaš timing na barakama, ako je protivnik kasno počeo ih konstriurati očekuj proxy rax. Za cloacked banshee najbitinije ti je vidjeti timing gasa. Dok prvi marinac izađe imaš točno dovoljno vremena za vidjeti gas. Ako je protivnik digao oba gasa, ili samo jedan ali iznimno rano (<13 suppy) pripremi se za banshee. Još je nešto ovdje bitno: Kad ti prvi marinac počne ubijati probe probaj   ako je ikako moguće držati probe što dulje na životu i doći do raxa da vidiš dali je stavio/započeo koji addon. Ako je recimo stavio addon (i ima samo jedan gas) nemože ti prijetiti ultra brzi  cloacked banshee (build je iznimno težak na gasu), nego je vjerojatnija neka agresija sa barrack unitima. Ako misliš da protivnik ide na banshee (ili tenkove ili bilo koji tech play, osim ghosta) dobra ti je ideja dići drugi gas što prije, recimo oko 18 supply i što je prije moguće staviti robotics facility. Da skratim priču: Vidiš rana 2 gasa, digneš svoj drugi gas, igraš standardno sa warp gate research, s time da ubaciš i robo nakon prvog, a može i nakon drgog gatewaya. Uglavnom gledaš da imaš observera (sad od oka govorim) ispod 7 minuta.

Nevezano uz to...

Koji su komentari na dreamhack finale? Kada sam vidio da su u igri Huk i Moon znao sam da sljede dobri matchevi, posebice poslje onog g1 u grupi {#}. Spoiler:Što reći na zadnji game? Nekako mi se čini da je moon možda i mogao srušiti pylon sa 6 poolom. Drago mi je da je Huk osvojio turnir (mada za mene neočekivano), mislio sam da će ili MC ili bomber osvojiti kad ono... Uglavnom odlično finale.

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Starcraft 2

Gledao sam dobar dio turnira cijeli vikend, ali nisam bio kod kuće za finale tako da moram naći negdje. Ja sam isto mislio da MC to ima u džepu pogotovo nakon onoga protiv Idre za kojeg sam nekako navijao. Volim Idrin rage više nego išta :p

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Starcraft 2

Evo, uživaj LINK

Moj PC  
0 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
mata_87 kaže...

Evo, uživaj LINK

Btw baš me zanima koliko je Day9 zaradio na streamu. Nenormalno puno ljudi je cijeli dan bilo spojeno.

17 godina
Badaboom kaže...
mata_87 kaže...

Evo, uživaj LINK

Btw baš me zanima koliko je Day9 zaradio na streamu. Nenormalno puno ljudi je cijeli dan bilo spojeno.

Kad je bio treći match finala onda je bilo spojeno 80k ljudi :). Mislim da je nedavno na stream-u od totalHalibut-a bilo oko 85k ljudi (dok je bio onaj njegov turnir). Koristim warpprism za gledanje stream-ova i znam nekad prebaciti na WOW streamove ili League of legends i dok vidim 10-50 ljudi spojeno dođe mi da se smijem :)).

Ima jako puno ljudi koji uopće ne igraju SC, ali prate streamove non-stop (vidim po komentarima na streamovima)

17 godina
neaktivan
hellraiser1110 kaže...

Što se tiče IdrA vs MC nisu mi bili zabavni ko na MLG-u. Inače pratio sam cijeli turnir, najviše July-a pošto mi je on najdraži Koreanac zbog njegove agresivne igre i bilo je puno dobrih mečeva svakako gledajte vodove i moona protiv bombera iz polufinala gledajte vrhunski mečevi.

Neznam jel si ulovio huk vs tarson

MC casta sa TB i nemogu ti opisat koliki osmijeh sam imo, MC je CAR CAREVA!

@bada

Day9 nije nista zaradio na streamu jel nije bilo justin.tv-ovih reklama, dreamhack je svoje reklame drito u stream ubacivao.

No ne sumljam da mu je yebacki placeno za cjelokupni event

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.6.2011 14:05 (bistri).
15 godina
neaktivan
bistri kaže...
hellraiser1110 kaže...

Neznam jel si ulovio huk vs tarson

MC casta sa TB i nemogu ti opisat koliki osmijeh sam imo, MC je CAR CAREVA!

@bada

Day9 nije nista zaradio na streamu jel nije bilo justin.tv-ovih reklama, dreamhack je svoje reklame drito u stream ubacivao.

No ne sumljam da mu je yebacki placeno za cjelokupni event

Si cuo MC ahhhhhh ahhhhhh ahh noo ahhhh xD

16 godina
neaktivan
Starcraft 2

Imao sam jedan vrlo zanimljiv razgovor sa tipom kojega sam pobijedio sa terranom. Uglavnom, nije me napadao na početku pa sam išao na taktiku Thor+Viking.
Oko baze uvijek izgradim Sensor Towere i tak igram... I sad kad je tip izgubio, počeo mi govoriti kako je to za početnike da stavljam te sensor towere itd.
Ja onak ne igram starcraft redovno ali fan sam već 12 godina. Trenutno sam bačen iz zlatne u srebrnu ligu... imal sam nekih 7 izgubljenih u nizu...

Jer ako sam ja ovdje u krivu ja odmah gasim svoj account, jer ako je to ponuđeno u igri zašto ne koristiti... To je po meni isto kad i on koristi Creep Tumor. Ili ne??? 

a ovak je tekao razgovor: ( oprostite na mom engleskom nije baš... :DDD)
Viktorious: i hope youre father rapes you scrub

Viktorious has reconnected.

You: get a life...

Viktorious: good comback

You: r sensor tower in game?

yes they are...

so?

why not to use them

Viktorious: they are for newbs like you

You: ??

Viktorious: noob

You: lol

from?

Viktorious: whats funny

You: you r primitive person....

that's funny

you lost 

Viktorious: and youre a scrub whats youre point

You: so...

U started first

Viktorious: go play sims ore minecraft

You: I'm playing starcraft for 12 years... 

so...

Viktorious: and youre in silver league?

You: yes...

Viktorious: play for 12 years still suck

You: hehe

do you have a problem or...?

Viktorious: no but tell youre mother im sorry she couldent afford an abortion

You: lol

I thik that U r the one who have a problem, not me...

you lost 

why r U in silver league*

*?

Viktorious: becouse you spammed thors and vikings

and i just started playing

and you played for 12 years

You: you called that spamming???

Viktorious: yes

Y

ou: ahahahahhahaha

noob

Viktorious: whats funny