Starcraft 2

poruka: 4.260
|
čitano: 731.439
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Starcraft i Starcraft 2
UndWarlock kaže...

pozz ekipa ...nov sam u sc-u pa zelim pitat par pitanja prije nego sta se odlucim igrat...

odlucio sam se za sc nakon nekoliko godina wowa,cini se dosta zanimljivo pa da probam :)...

Glavna stvar me zanima jel se treba sc2 placat mjesecno kao wow ili samo kupim original i igram ?

Jel se u sc-u koriste keybindingsi kao u wowu ili sve ide preko nekog clicka ?

hvala za pomoc...eto pocetnik sam xD

dobro došao :)

kupiš i to je to. 

predlažem ti da od početka počneš koristiti tipkovnicu za SVE što možeš koristiti.

nemoj se zeznuti kao i ja: naučio sam igrati isključivo s mišem pa mi je bila prava muka preći na tipkovnicu. 

ako misliš igratit kompetitivno (multiplayer na ladderu) onda odma počni s hotkey postavkama. 

nisam neki igrač: igram dva mjeseca i tek sam u zlatnoj ligi. ali mislim da će oni koji igraju puno duže i puno bolje od mene potvrditi to što sam ti rekao. 

od ovih ljudi možeš naučiti nešto o korištenju tipkovnice: 

1. Husky:

2. day9:

EDIT: ovdje imaš i blog na hrvatskom kako se totalni početnik probija kroz lige. ima i video komentara ;) 

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2011 19:48 (Tomo Yoda).
15 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

Tomo, koliko uopce treba da udjes u zlatnu ligu, meni kad sam igrao placment 1 vs 1, stavio mi neke iz platinium, one s slikama s 1000 pobjeda i sl., recimo imam sad odigranih 50 meceva 2 vs 2, koliko mi trea mjeseci da udjem i napredujem u bolju ligu, jer mi dosta njubarskih taktika

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

ulazak u višu ligu ovisi isključivo o tebi. pri tome mislim na to koliko ćeš: raditi na svojim greškama; proučavati replay-eve; uvidjeti zašto si izgubio; imati volje raditi na svojim igračkim manama,,, 

meni je pomoglo to što sam i pisao blog o tome, što me motiviralo da stvarno pregledam skoro sve svoje mečeve. kada vidiš koliko grešaka radiš, dođe ti muka. 

također sam i gledao dosta komentara profi mečeva. tako možeš naučiti puuuuno stvari. 

trebalo mi je negdje mjesec dana za svaku ligu. 

ne znam je li to sporo ili brzo. s obzirom da prije nisam imao značajnog rts iskustva, dosta sam zadovoljan napretkom u svojoj igri. 

na što misliš pod njubarskim taktikama?

ako misliš na rush-eve ili cheese, toga ima u svakoj ligi. 

neki dan me lik iz platine napao sa cannon rushom. tako da će tog očito uvijek biti. 

par stranica prije u ovoj temi sam postavio slična pitanja kao i ti pa sam dobio odlične odgovore. 

predlažem ti da to pronađeš. 

EDIT: evo našao sam.

forumaš baba piše: 

'Za preći u Silver ligu trebaš znati samo par stvari:

- nikad nemoj prestat radit radnike

- scoutaj

- nemoj se supply-lockat

- nemoj koristit queue

- nemilice troši sve resurse što imaš, nije bitno na što, glavno da su minerali i gas na nuli

- zagradi choke ak možeš (većina njubara rushaju)

- nek ti sve zgrade za proizvodnju jedinica uvijek nešto rade,,,'

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2011 23:22 (Tomo Yoda).
17 godina
neaktivan
Bera kaže...

Tomo, koliko uopce treba da udjes u zlatnu ligu, meni kad sam igrao placment 1 vs 1, stavio mi neke iz platinium, one s slikama s 1000 pobjeda i sl., recimo imam sad odigranih 50 meceva 2 vs 2, koliko mi trea mjeseci da udjem i napredujem u bolju ligu, jer mi dosta njubarskih taktika

nemoj se zamarat sa taktikama i dubokoumnim razmisljanjima o igri, mehanika je najbitnija stvar koji moras savladat u pocetku.

Probaj se fokusirat u startu da radis harvestere stalno, da nebudes suppyblokan i da ti sto vise production faciltya radi, tj da imas sto manje praznog hoda. Hotkeys osim sto su brzi cim ti udju u prstu ce ti olaksat igru naveliko. Sa rasom kojom igras nauci 2-3 build ordera i peglaj ih.

Minimapa ti je najbolji prijatelj, stalno bacaj pogled na nju, isto tako vision i map control su izrazito bitne, nista te ne kosta stavit dva tri marinca okolo po mapi da pokriju uglove, puno lakse ces se pripremit za nesto neocekivano. mehanika,mehanika,mehanika, workers->suply->army->minimap kad to uskladis, vrlo brzo ces letit na ladderu.

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
15 godina
neaktivan
UndWarlock kaže...

pozz ekipa ...nov sam u sc-u pa zelim pitat par pitanja prije nego sta se odlucim igrat...

odlucio sam se za sc nakon nekoliko godina wowa,cini se dosta zanimljivo pa da probam :)...

Glavna stvar me zanima jel se treba sc2 placat mjesecno kao wow ili samo kupim original i igram ?

Jel se u sc-u koriste keybindingsi kao u wowu ili sve ide preko nekog clicka ?

game

hvala za pomoc...eto pocetnik sam xD

Skini demo i igraj malo za džabe. Kad se navučeš naruči sa game.co.uk. {#}

15 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

Posto igram s Terranima i probao sam mnogo taktika, nezz koju da koristim, koje vi koristite s Terranima, objasnite uz build order

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Starcraft i Starcraft 2

Gdje je kod nas najjeftiniji key? Vidim da je u base host 295 kuna. Ima li gdje jeftinije?

http://tridizajn.com/index.php
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
thechosenfreak kaže...

Gdje je kod nas najjeftiniji key? Vidim da je u base host 295 kuna. Ima li gdje jeftinije?

nema... ja sam ga uzeo tamo, mogu ti prodat za 250 :D

15 godina
alscaul kaže...
thechosenfreak kaže...

Lol. Sta dosadio ti? heh

http://tridizajn.com/index.php
14 godina
neaktivan
thechosenfreak kaže...
alscaul kaže...
thechosenfreak kaže...

Lol. Sta dosadio ti? heh

ma živciraju me cheese taktike :D a neda mi se previše vremena gubit na to da sve proučavam greške i td...

16 godina
Starcraft i Starcraft 2

Nove promjene za 1.3 patch

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Tomo Yoda kaže...

Pa iste su kao i PTR, samo su još malo prtljali po Infestoru, a i to ništa bitno.

Već je bolno očigledno da do HoTS-a ne bu nikakvih promjena bitnih spomena, samo će nešto brljat da bi opravdali plaću. Dođe mi da požalim što SC2 ne ide po sustavu pretplate pa da imaju motivaciju posvetiti se igri kako treba; dok god je pola Blizza na WoW-u a pola na Diablu 3 a samo portir i čistačica rade na SC2 neće ova igra ni približno biti ono što bi mogla.

16 godina
baba kaže...
Tomo Yoda kaže...

Pa iste su kao i PTR, samo su još malo prtljali po Infestoru, a i to ništa bitno.

Već je bolno očigledno da do HoTS-a ne bu nikakvih promjena bitnih spomena, samo će nešto brljat da bi opravdali plaću. Dođe mi da požalim što SC2 ne ide po sustavu pretplate pa da imaju motivaciju posvetiti se igri kako treba; dok god je pola Blizza na WoW-u a pola na Diablu 3 a samo portir i čistačica rade na SC2 neće ova igra ni približno biti ono što bi mogla.

portir & čistačica lol

Kak ti se sviđaju nove mape? 

A što se tiče još dodatnih mapa u poolu, sada čak već i blizz piše o GSL mapama

15 godina
neaktivan
Tomo Yoda kaže...
baba kaže...
Tomo Yoda kaže...

portir & čistačica lol

Thomo ti si car, gledao sam sve tvoje tutoriale ivideo, i naučio sam igrati s tossovima, 10 pobjeda zaredom bez poraza, TI si Car, koji ti je nick i code??

16 godina
Bera kaže...
Tomo Yoda kaže...
baba kaže...
Tomo Yoda kaže...

portir & čistačica lol

Thomo ti si car, gledao sam sve tvoje tutoriale ivideo, i naučio sam igrati s tossovima, 10 pobjeda zaredom bez poraza, TI si Car, koji ti je nick i code??

Hvala!

E baš mi je drago da ti je pomoglo. {#} 

Budem ti poslao nick i code u pp. 

15 godina
neaktivan
Bera kaže...

Daj budi muško i igraj sa Zergom ili Terranima, a ne birat tu rasu za kućanice i penziće... {#}

15 godina
neaktivan
baba kaže...
Bera kaže...

Daj budi muško i igraj sa Zergom ili Terranima, a ne birat tu rasu za kućanice i penziće... {#}

Igrao sam s Terranima i katkad sa zergom, ali sad sam krenuo igrati s tossovima, neki dan igrao sam 2 vs 2, ja sam bio toss a on zerg, a protivnici Terrani, oba terrana su isli marine rush i sa 23 marinca krenuli su na mene, a ja sam imao sam 2 stalkera, 2 zealota, i 1 sentry, zbloko rampu i podijelio marince na dva dijela i ubio obojicu, Thomo je carčina, predobri su tutoriali i koristim taktike kakve i on koristi, najdraži mi je onaj video kad igra protiv drugog tossa, pa kad mu protivnik pobije vojsku a on stvoriš novu sa 12 baraka i ubije ga

14 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

baš sam happy što nisam starcraft2 prodao. Do prije tjedan dana sam igrao random da polovim osnove i većinom sam izgubio na cheese taktike tipa mass voidray, rush i td... No prošli tjedan sam odlucio da cu poceti igrati samo sa zergovima i pobjeđujem i penjem na ljestivici ko manijak i baš mi je fora. Glavna stvar je scoutanje, ako vidim da lik ide na rush moram pustit ekonomiju i bacit par spine crawlera, roache-zerglinge, no ako vidim da se lik zagradio, pogotovo protoss, probam scoutat sa overlordom i pocnem gradit mute i pošaljem ih u napad. U vecini slucaja protos još nema voidraye jer koštaju puno i dugo se rade, za to vrijeme pokoljem radnike i nema šanse da se vrati u igru jer ja u to vrijeme imam 3 baze a on 1 bez radnika, prevelika ekonomska prijednost. A fora su mi i banelings mine, jao kako padaju rushi

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

Void Ray rush ti rade samo njubare koje ne očekuju da ćeš ih scoutat, trebaš samo žrtvovat početnog Overlorda i ak vidiš Stargate samo spustiš Hydra den i možda koji Spore i ode njegova Void Ray vojska u pm.

Mene puuuno više iritira 4-Gate, iliti "strategija za debile". Toss ne mora scoutat, ne mora apsolutno ništa, samo prati BO i napravi push pa ili te odma zgazi sa Gateway jedinicama, ili mu push ne uspije pri čemu on samo slegne ramenima i napravi lagani transition u Colosse ili air. Hebeno učinkovita strategija sa gotovo nimalo rizika. S druge strane protivnik se obično mora polomit da se obrani od 4-Gatea (pogotovo Zerg) i nema niti vremena niti resursa da razvije nekakvu svoju strategiju. A da ne govorim da 4-Gate jednako dobro funkcionira od Bronza do Mastera. Ako to nije dosta, Toss dobija fenomenalnog castera na Tieru 1.5 koji ima spell koji zaustavlja 200/200 zemljanu vojsku bez problema, tako da može igrati gotovo potpuno risk-free.

Ima ljudi koji fakat čuda rade sa Tossom i jako je lijepo gledat njihove partije, i ne kažem da su svi Tossovi loši igrači, ... ali su definitivno svi loši igrači Tossovi. {#}

P.S. Evo primjer kako ta drek-strategija (4-Gate + sentries) i dalje fino fercera čak i u Master ligi:

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2011 10:35 (baba).

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
baba kaže...

Void Ray rush ti rade samo njubare koje ne očekuju da ćeš ih scoutat, trebaš samo žrtvovat početnog Overlorda i ak vidiš Stargate samo spustiš Hydra den i možda koji Spore i ode njegova Void Ray vojska u pm.

Mene puuuno više iritira 4-Gate, iliti "strategija za debile". Toss ne mora scoutat, ne mora apsolutno ništa, samo prati BO i napravi push pa ili te odma zgazi sa Gateway jedinicama, ili mu push ne uspije pri čemu on samo slegne ramenima i napravi lagani transition u Colosse ili air. Hebeno učinkovita strategija sa gotovo nimalo rizika. S druge strane protivnik se obično mora polomit da se obrani od 4-Gatea (pogotovo Zerg) i nema niti vremena niti resursa da razvije nekakvu svoju strategiju. A da ne govorim da 4-Gate jednako dobro funkcionira od Bronza do Mastera. Ako to nije dosta, Toss dobija fenomenalnog castera na Tieru 1.5 koji ima spell koji zaustavlja 200/200 zemljanu vojsku bez problema, tako da može igrati gotovo potpuno risk-free.

Ima ljudi koji fakat čuda rade sa Tossom i jako je lijepo gledat njihove partije, i ne kažem da su svi Tossovi loši igrači, ... ali su definitivno svi loši igrači Tossovi. {#}

P.S. Evo primjer kako ta drek-strategija (4-Gate + sentries) i dalje fino fercera čak i u Master ligi:

istina, ali može se zaustaviti ako znaš da ide 4gate i protiv terrana 4gate nebude vjerojatno radil jer se u vecini slucaja zagradi odmah

15 godina
neaktivan
alscaul kaže...

istina, ali može se zaustaviti ako znaš da ide 4gate i protiv terrana 4gate nebude vjerojatno radil jer se u vecini slucaja zagradi odmah

Protiv terrana 4gate itekako dobro radi. Terran se nebi trebao i u vecini slucajeva se sigurno ne wallina (a pogotovo na visim nivoima) jer je void ray build skoro siguran win za tossa u tom slucaju... terran jednostavno ne moze branit rampu, gubi zgrade i na dalje je u velikom zaostatku.

17 godina
Starcraft i Starcraft 2

Ako je to MASTERS, koga k... onda još radim u platini.

Zerg je napravio nekoliko bitnih greška koje su ga koštale partije, jer 4-gate je nije bio niti najbolje izveden tako da mogao se obraniti:

1. Scauting mu je bio loš, tj. uopće ga nije bilo do prvih zerglinga, a još onda dok vidi 4-gate ne radi ništa konkretno.
  2. Ako već ideš do 16 drona, onda moraš ići na ekspanziju jer nemaš dosta larve za potrošnju minerala
  3. Na toj mapi imaš kod ulaza "ledge" gdje je imao creep i mogao nastaviti 2-3 spine-a koji bi tukli po toss-ovoj vojsci bez da oni mogu tući po njegovoj, umjesto da ih stavi na ulaz.
  4. Kad su mu to došli roach-evi, ako nije išao na lingove, onda je morao direkt ići na roacheve(jer je uzimao plin), a roachevi su se tek spawnali kad i 4-gate, mogao je već imati 6-8 roacheva.
  5. Kad ti protivnik sa prvim sentryem blokira rampu, onda ubijaš sentry-e, a ne stalkere. Zerg nije ubio niti jedan sentry.

Isto tako savjet. Ako vidiš 4-gate rađe se ekspandati na nekoj drugoj lokaciji nego na natural ekspanziji (jer će sigurno prvo tu udariti). Po meni je ovaj zerg sve napravio loše. Mogao se obraniti bez ikakvog problema.

Kao Terran, na ulazu par bunkere (ili na ledge-u) i toss ne može ništa. Kad dođe još siege, onda je terran definitivno u prednosti nad toss-om koji je išao na 4-gate.

Kao toss, ideš na 3-gate robo, sa par sentry-a za support, držiš vojsku vani do dolaska par imortala i igra je gotova.

4-gate kod toss-a je isto ko i 6-pool kod zerga. Ako ga dobro skautaš, pripremiš se za njega, lagano se obraniš i protivnik je onda u banani. Ovaj zerg nije napravio ništa od toga.

Igram dosta 2v2 i sad nedavno se "pojavila" nova zerg/toss taktika koju su već neki igrači usavršili do savršenstva i ako se dobro ne skauta, teško se obraniti od nje. Toss prikuplja samo 50 plina (odma na početku partije) za warpgate i gradi 5 warpgate-a, a zerg ide na mass speedlinge. Nakon što toss razvije warpgate postavlja pylon-e oko protivničkih baza (oni slabiji postave samo 1, oni "pametniji" 2-3), zerg sa overload-om daje sight i toss warpa po 5 zealot-a u protivničku bazu. Ne možeš ubiti pylon-e vani jer zerg ima mass speedlinge za obranu, ne možeš ubiti tih 5 zealota, jer istovremeno te pritišće zerg na ulazu, dok toss istovremeno warpa trupe tvojem savezniku, ako ti ovaj pokuša pomoći (tako da se i on ima s čime mučiti). Što je najgore, sad tu taktiku igraju svi toss/zerg protivnici (a taktika je dosta uspješna jer po history od takvih protivnika mogu vidjeti većinom pobjede). Kao terran se možeš možda obraniti dobro postavljenim bunkerima i s popravljanjem istih, ali kao toss je dosta teško obraniti se od toga(čak niti s cannon-ima nismo uspjeli). Dok je netko od nas zerg (igramo random) onda većinom te taktike ne pale (imamo i mi onda speedlinge, većinom više od protivnika).

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dado2202 kaže...

4-gate kod toss-a je isto ko i 6-pool kod zerga. Ako ga dobro skautaš, pripremiš se za njega, lagano se obraniš i protivnik je onda u banani. Ovaj zerg nije napravio ništa od toga.

Apsolutno se ne bih složio. Neuspjeli 6-pool ostavlja Zerga u katastrofalnoj poziciji iz koje se gotovo nemoguće vratiti. Nakon neuspjelog 4-Gatea Toss je i dalje u ok poziciji, dapače često u odličnoj poziciji jer mu je macro nedirnut, postavio je protivnika u defanzivu, razvalio mu macro a vjerojatno i pobio više resursa nego što je uložio (pogotovo ako je exploitao FF-ove, a svaki Toss koji iole išta zna će izvući maksimum iz FF-ova). Osim toga, od 6-poola se daleko lakše obraniti nego od 4-Gatea (osim u 2v2, što je ipak potpuno druga priča).

Ako sam ZvP, moj jedini counter protiv 4-Gatea je ili blind 7RR (uz nadu da će Toss biti dovoljno blesav da ne napravi nijednog sentryja) ili fexp-speedling-hidra uz par crawlera. Prvi scenario mi je bezveze jer je obično instawin za mene (a ja preferiram macro igre pa makar izgubio), a drugi mi je još mrži jer Toss apsolutno diktira igru unatoč katastrofalnom skillu i nikakvom scoutanju; a meni je potreban minimalno duplo veći APM da uopće ostanem u igri, uz nikakve šanse za counter-push.

S druge strane, dobra stvar 4-Gatea je što su Gold i Platinum lige prepune Tossova koji blagog pojma o igri nemaju, samo deru 4-Gate i skupljaju pobjede i onda kad ih counteraš polude. Pogotovo kad ih digneš na 7RR, odmah kreću psovke ... {#}

dado2202 kaže...

Isto tako savjet. Ako vidiš 4-gate rađe se ekspandati na nekoj drugoj lokaciji nego na natural ekspanziji (jer će sigurno prvo tu udariti).

Ima i bolja fora - exp na natural, dva crawlera na choke , dva evolution chambera ispred njih i hrpa speedlinga sakrivena iza leđa death-ballu. Ovo obično mrvi 4-Gate (pogotovo ako Zerg uspije naći proxy pylon), a evo chamberi fino doću za upgrade-ove. Onda jedan suicide OL za uočavanje koji trans radi Toss i dalje po PS-u. Problem je ako Toss fake-a 4-Gate a zapravo ode na VR rush... al takvima obično skidam kapu jer se barem trude igrati igru kako treba. {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2011 13:01 (baba).
17 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

Najbitnija stvar u spriječavanju 4 gatea je znat prestat radit drone. Ovaj zerg nije imao nikakvu vojsku kad je toss došao do njega. Točan timing kad treba prestat radit drone je teško ocijenit, ali ako dobro izvedeš 4 gate neće apsolutno ništa napraviti i imat ćeš mogućnost countera.

Potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
baba kaže...

Ima ljudi koji fakat čuda rade sa Tossom i jako je lijepo gledat njihove partije, i ne kažem da su svi Tossovi loši igrači, ... ali su definitivno svi loši igrači Tossovi.{#}

Ovo jednostavno ne može po nikakvom kriteriju biti istina. I dobrih i loših igrača ima sa sve 3 rase i sve imaju cheese taktike i timing napade.   Ja shvaćam da neke igrače živcira 4 gate jer stvarno je jaka taktika, ali gledaj da i zergovi i terrani mogu slično nešto napravit tossu. Terrani: MM + stim najčešće će proći posebice ako toss proba brzo dići expanziju (barrack jedinice gotovo izravno kontriraju gateway, posebice marauderi). Zerg: 6 pool, 7 pool (često prolazi u nižim ligama, u višima gotovo nikad), roach rush (stvarno cheese taktika od koje se toss jako teško može obraniti), baneling bust (ok od ovog se da obraniti, ali ako lings/banelings dođu do mineral linea onda je gg).

Ameri me poslali na mjesec, lagano sam failo putanju
17 godina
baba kaže...

S druge strane, dobra stvar 4-Gatea je što su Gold i Platinum lige prepune Tossova koji blagog pojma o igri nemaju, samo deru 4-Gate i skupljaju pobjede i onda kad ih counteraš polude. Pogotovo kad ih digneš na 7RR, odmah kreću psovke ... {#}

dado2202 kaže...

Isto tako savjet. Ako vidiš 4-gate rađe se ekspandati na nekoj drugoj lokaciji nego na natural ekspanziji (jer će sigurno prvo tu udariti).

Ima i bolja fora - exp na natural, dva crawlera na choke , dva evolution chambera ispred njih i hrpa speedlinga sakrivena iza leđa death-ballu. Ovo obično mrvi 4-Gate (pogotovo ako Zerg uspije naći proxy pylon), a evo chamberi fino doću za upgrade-ove. Onda jedan suicide OL za uočavanje koji trans radi Toss i dalje po PS-u. Problem je ako Toss fake-a 4-Gate a zapravo ode na VR rush... al takvima obično skidam kapu jer se barem trude igrati igru kako treba. {#}

Iskreno ja dok igram protiv toss-a uvijek igram kao da toss ide na 4-gate. Svaka devijacija od "obrambene taktike" vodi tome da ja gubim. Budem probao ovu tvoju taktiku. Iako ne sumnjam da je dobra, jer 4-gate dead ball je većinom satkani od stalker, zealot kombinacije (jedan ili dva sentry-a), zealote rješavaju spine-ovi, a zerglinzi rješavaju stalkere.

hellraiser1110 kaže...

Najbitnija stvar u spriječavanju 4 gatea je znat prestat radit drone. Ovaj zerg nije imao nikakvu vojsku kad je toss došao do njega. Točan timing kad treba prestat radit drone je teško ocijenit, ali ako dobro izvedeš 4 gate neće apsolutno ništa napraviti i imat ćeš mogućnost countera.

Istina, istina, dok ti je blizu larva spawn odeš skautat, ako se sprema u napad, napraviš trupe, ako se ne sprema, napraviš drone. Pa tako dok ne saturataš baze, a onda kreni u napad.

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
15 godina
Starcraft i Starcraft 2

Ekipa koji je zadnji patch? Meni xfire nudi 1.2.0, a tu sam vidio da ima 1.3

LoL nick: Strongtoni
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Don Strongtoni kaže...

Ekipa koji je zadnji patch? Meni xfire nudi 1.2.0, a tu sam vidio da ima 1.3

1.3 će tek doći. Trenutno je aktivan 1.2.2.

15 godina
neaktivan
mata_87 kaže...

Zerg: 6 pool, 7 pool (često prolazi u nižim ligama, u višima gotovo nikad), roach rush (stvarno cheese taktika od koje se toss jako teško može obraniti), baneling bust (ok od ovog se da obraniti, ali ako lings/banelings dođu do mineral linea onda je gg).

Osim ako... ne napravi par sentrija. {#}

mata_87 kaže...

Ovo jednostavno ne može po nikakvom kriteriju biti istina. I dobrih i loših igrača ima sa sve 3 rase i sve imaju cheese taktike i timing napade.   Ja shvaćam da neke igrače živcira 4 gate jer stvarno je jaka taktika, ali gledaj da i zergovi i terrani mogu slično nešto napravit tossu.

Nije problem u jačini taktike, već u tome što spada u kategoriju "blind and zero-risk". Ni Terrani ni Zergovi nemaju strategiju koju mogu urednu obaviti bez ikakvog scoutanja i koja ih neće barem negdje zakinuti.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.3.2011 12:57 (baba).
16 godina
neaktivan
baba kaže...

Nije problem u jačini taktike, već u tome što spada u kategoriju "blind and zero-risk". Ni Terrani ni Zergovi nemaju strategiju koju mogu urednu obaviti bez ikakvog scoutanja i koja ih neće barem negdje zakinuti.

To je istina, ali opet ako na uspiješ s 4 gateom ipak je malo teže napraviti tranziciju u tech, posebice ako odgodiš produkciju probesa. Isto tako ako su baze blizu svakako će zerg poslati jednog overlorda za scout pa može vidjeti 4 gate i adekvatno se pripremiti. Što se tiče terrana MM + stim ih neće zakinuti, dobar tech koji može fino poslužiti i u mid-late game.

Ameri me poslali na mjesec, lagano sam failo putanju
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice