Osobno na mene je utjecala da vise nikad ne podrzim niti jedan projekt na kickstarteru i slicnim servisima,iza kojih stoje velika imena.
Ovo ovdje je specifican i tocan razlog zasto sam toliko pokusavao u pocecima ugasiti taj pretjerani entuzijazam oko bilo kojeg naslova na Kickstarteru. Van Blaster definitivno nije ni prvi, a ni zadnji kojem je ovo proslo kroz glavu...
Ripple efekt ce se prosiriti i na devove koji znaju sto rade i sposobni su dovrsiti kvalitetan proizvod. Cijeli jedan servis (ako ne i cijeli nacin financiranja) ce patiti dugi niz slijedecih godina zbog snazne galame nekoliko velikih imena.
Svjestan sam toga da je moguce i da ovo samo snazno fokusira veliki problem ovih servisa (nekvalitetan ugovor o isporuci proizvoda u koji se investira), i da ce ovo pojacati kontrolu i povecati obaveze.
U mojim ocima, Crowdfunding servisi su kao nekakav pasivni producent - s jedne strane su radnici, s druge strane financijeri, producent ih dovodi u vezu. Problem je u tome sto su investitori (gameri) prilicno neinformirani o temi razvoja nekog naslova, a "producentu" nije u interesu napraviti fer ugovor za obje strane.