Shogun 2: Total War

poruka: 365
|
čitano: 70.663
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran

Sad sam se još više uživio u igru nakon čitanja gomile članaka na Wikipediji o Japanu u feudalno doba... :))

Sting like a bee, flow like a butterfly...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Fantastična zakrpa. Ovako je trebao izgledat finalni proizvod, ali želja za novcem je bila prevelika. Ali makar su ispunili obećanje i izbacili ovu zakrpu kada su i obećali. Igram na donjim postavkama i igra radi fenomenalno i izgleda osjetno bolje nego prije tako da je doživljaj još veći.

@Buller

Za ovoliku igretinu pisati recenziju nakon odigranih par sati je smješno i ona recenzija je čisti trash. Ali dobro... Ovo je remake prvog Total War naslova i ja nevidim šta su oni tu novo trebali stavljat. U originalni Shogun su ubacili odlične stvari predstavljene u Empireu i Napolenu (i Medieval II). Tu mislim na Reasrech Tree, (u Shogunu 2 Mastery Of The Arts) te ogromnu novost - Character Skill - mogućnost razvijanja generala te samim time vam i nije toliko svejedno dali će general pasti u bitki. Tu je mogućnost sklapanja brakova između članova obitelji i generala. Diplomacija je odlična kao i AI (ja neznam šta bi netko htjeo...). Total War Enciklopedija - fantastično

UI je najbolji ikada izašao za neki Total War. Game Arts da ne govorim isto tako kao i glazba.

Ne razumjem tu neraznolikost među jedinicama naspram Napoleona?!?

Ova izjava:

"Borba: Jedan od najgorih dijelova. Zašto? Zato što nije ispolirana i sve su jedinice iste, borba piksela..."

- ja neznam koju si ti igru igrao ali ovo je takva nebuloza da je to strašno.

"Sve već viđeno" stavti igri pod minus je presmješno, a to sam već rekao zašto (remake igre). koja je razlika između Empire i Napoleona?!? Sve isto kao u svim Total War naslovima samo šta su više orijentirani na korištenje baruta.

No dobro, promjenio si mišljenje, ali tek tako bacit recenziju nije baš nešto jer možeš samo zbunit neke ljude. Meni je ovo vrh Total War ponude i to je to. Ali to je subjektivno mišljenje (doduše mnoge strane recenzije govore isto).

ššššš - možda su u šumi
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Igro sam malo khm verziju igre dok mi ne stigne original. Predobro je. Stvarno ima toliko novosti i detalja da ti pamet stane.

Grafika je PREDOBRA kad se uključi HDR bloom efekt.

F.C LIVERPOOL
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Shogun 2: Total War
Buller kaže...

Sad sam se još više uživio u igru nakon čitanja gomile članaka na Wikipediji o Japanu u feudalno doba... :))

Samo igraj, urnebes tek počinje sa realm divide, kada postaneš prijetnja za čitav Japan, a vazali i saveznici ti polako, ali sigurno okrenu leđa i onda nastane hrkljuš.

Tada iz napada automatski prelaziš u odbranu na svim otvorenim frontovima, a kada se i ako konsolidiraš krećeš u kontraofanzivu.

Tek tada nastaje Total War u pravom smislu jer ćeš za neke poteze po 2-3 puta morati razmisliti i vraćati sejvove ako nisu dobre taktičke odluke.

Ih kad ti nagrne neprijateljska mnogobrojna vojska, ninje, geishe, metsuke pa te budu pr'ali u glavu...

Budala bio, budala ostao...
15 godina
neaktivan

Nemogu se dočekat da mi stigne igra.

S kim je najlakše krenut igrat ??

F.C LIVERPOOL
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.5.2011 23:06 (Praetorian1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Praetorian1 kaže...

Ja sam krenuo sa Data klanom, skroz na desnoj strani mape. Blizu sam da osvojim čitav Japan. Sada samo igram čisto iz zezancije, nabrijavam jedinice, uživam u igri i sl. Ostali su Shoni koje sam devastirao i sad se poigravam sa njima, i još prilično jaki Chosokabe koji tu i tamo znaju pokazati zube, ali sam ih izolirao na otoku pa ću ih ostaviti za kraj.

Da krećem iz početka, odabrao bih neki klan koji ima početnu poziciju sa lijeve strane mape gdje se u blizini nalaze 4 trade tačke jer su ti blizu i omogućavaju neke prednosti u razvoju i trgovini. Ja sam na desnoj strani mape imao samo jednu bezveznu.

17 godina
Moj PC  
3 0 hvala 1
14 godina
protjeran

Igra rula, uskoro popravljam recenziju...

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
boxer kaže...
Praetorian1 kaže...

Ja sam krenuo sa Data klanom, skroz na desnoj strani mape. Blizu sam da osvojim čitav Japan. Sada samo igram čisto iz zezancije, nabrijavam jedinice, uživam u igri i sl. Ostali su Shoni koje sam devastirao i sad se poigravam sa njima, i još prilično jaki Chosokabe koji tu i tamo znaju pokazati zube, ali sam ih izolirao na otoku pa ću ih ostaviti za kraj.

Da krećem iz početka, odabrao bih neki klan koji ima početnu poziciju sa lijeve strane mape gdje se u blizini nalaze 4 trade tačke jer su ti blizu i omogućavaju neke prednosti u razvoju i trgovini. Ja sam na desnoj strani mape imao samo jednu bezveznu.

Ja planiram počet s Shimazuom čine mi se dobri.

Šta sve Geishe mogu radit ?

Jel su one ko princeze u Medievalu II?

F.C LIVERPOOL
14 godina
protjeran
Praetorian1 kaže...
boxer kaže...
Praetorian1 kaže...

Assassinke... :))

Veća šansa za uspjehom, a Ninje ih ne mogu ubit' (dok one njih mogu)... :))

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.5.2011 11:07 (Buller).
15 godina

Ja sam presao igru sa klanovima Shimazu, Mori, Tokugawa, Date, Chosokabe i Hojo :) ali... samo na easy/medium tezini, ovo je prva igra iz total war serijala nakon prvog Shoguna koju igram, apsolutno sam odusevljen.

You better run, you better take cover!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Buller kaže...
Praetorian1 kaže...
boxer kaže...
Praetorian1 kaže...

Assassinke... :))

Veća šansa za uspjehom, a Ninje ih ne mogu ubit' (dok one njih mogu)... :))

Netačno, ninje mogu ubiti sve, suprotne ninje, daimyo, generale, nasljednike, metsuke, misionare, Geishe, sabotirati vojsku i građevine.

Geishe ubijaju sve, ali ne mogu sabotirati vojsku i građevine. Imaju veću mogućnost za uspješnu asasinaciju.

Metsuke su nešto kao policija, ubijaju ninje i geishe, potplaćuju suprotnu vojsku i povećavaju order i loyality generalima i u naseljima, smanjuju revolt i sl.

Misionari propovjedaju vjeru,  inspiriraju tvoju vojsku, demoliziraju neprijatelje, mogu napasti na geishe, metsuke i ninje da ih preobrate, ali ih direktno ne mogu ubiti, izazivaju nerede u neprijateljskim utvrdama i sl.

Btw. kada se desi real divide, AI prelazi u novu taktiku ratovanja, u slučaju da ga pritisnete, neki klanovi počinju štancati geishe, ninje, metsuke i misionare kako bi vam razhebali vojsku i kontrašpijunažu. Također se i tu vodi opasna bitka. Sva sreća pa sam slučajno imao par ninja na najvećem levelu neki specijalizirani za smaknuća a neki za sabotaže, jedva sam na kraj izašao sa njima. Dovoljno je da vam onesposobe ninju, pa se ponovno replenisha u kapitalnom strongholdu pa je muka ga ponovno dovući sa kraja na kraj mape. Uporedo idu i bitke i sl.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.5.2011 15:06 (boxer).
15 godina
neaktivan

Ova se igra čini predobra. Ne mogu vjerovat koliko detalja, jedva čekam da krenem igrat.

F.C LIVERPOOL
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Poljuljana ljubav, Victoria II je bog... :P

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Evo moguće problema kad igra jednostavno ne želi postavit grafičke postavke kako ih namjestite u opcijama - KLIK

To se meni dogodilo....

Jednostavno ne želi uključit AA i druge detalje

Downgrading, Over budget by 345 MB
Downgraded Anti-Aliasing to 2
Downgraded Anti-Aliasing to 1
Downgraded Anti-Aliasing to 0
Disabled Depth of Field
Disabled SSAO
Downgraded Shadows to 3
Downgraded Shadows to 2
Disabled HDR
Downgraded Sky Options to 2
Downgraded Water Details to 2
Disabled Distortion
Downgraded Texture Quality to 2

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.5.2011 20:05 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ljudi jedno pitanje za MP AC...

koji omjer kakvih jedinica koristite kod bitaka...

i volite više OF ili DEF taktiku...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Krenuo i ja igrat{#}

Ovo je igretina, ima toliko detalja mogućnosti. Igra je po meni najzarazniji TW do sad. Grafika je predobra, animacije kao da gledam film. Ono što se meni posebno sviđa su filmići za sve što izradite, sabotirate s ninđom...to mi je predobro.
Stvarno morate paziti na svoju obitelj i generale. Predobri su mi i agenti monk, s njima možete kupiti cijelu neprijateljevu vojsku.
Odlično mi je to što je sada RPG sistem nadograđivanja generala i agenata. Ja sad igram s Shimazuom, s njima nije toliko teško, samo mi je malo trebalo da se uhodam.
Preporuka svima.

F.C LIVERPOOL
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.5.2011 22:29 (Praetorian1).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

moze da mi netko dadne serial key hitno mi treba 

biio bih vam vrlo zahvalan

hvala {#}

2 0 hvala 0
17 godina
manijakala kaže...

hvala {#}

Kakivh likova ima to je prestrašno...

ššššš - možda su u šumi
15 godina
manijakala kaže...

hvala {#}

legenda! {#}

14 godina
neaktivan
doktor1 kaže...
manijakala kaže...

hvala {#}

Kakivh likova ima to je prestrašno...

Pokušao, ali nije uspio xD . Vidi se da je tek došao na forum i nije pročitao pravila .

16 godina

Izašao DLC koji daje mogućnost igre s Ikko- Ikko, cijena 3,50€ na Steamu. {#}

It is better to be hated for who you are, than to be loved for someone you are not.

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

jel možda kupio taj DLC? ja ga mislim kupit oko 2-3. 6. kad mi sjedne plača... jel se isplati kupovat ili ne? :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ima li netko product key

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
MARLBORO GOLD kaže...

ima li netko product key

Ma kakav product key,pa na game.co.uk se prodaje za 140kn(što je stvarno jeftino!)....

16 godina
neaktivan

Shogun dobija DLC, Rise of Samurai.

link

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
thuglife kaže...

Shogun dobija DLC, Rise of Samurai.

link

Prešao sam kampanju, rasturio sam sve totalno. Igra je stvarno odlična, raduje me što će doći novi patch ali za DLC nedam lovu.

Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
17 godina
boxer kaže...
Prešao sam kampanju, rasturio sam sve totalno. Igra je stvarno odlična, raduje me što će doći novi patch ali za DLC nedam lovu.

Ko da kosta 100 eura a ne 12 maraka {#}

http://signup.leagueoflegends.com/?ref=4c9cd93fca6d2687966453
17 godina

Mislim da je Shogun dao sve od sebe i da je premalo novosti, za DLC nije u pitanju lova i to sam znaš, kad zagrizem onda zagrizem.

Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

DELETE

F.C LIVERPOOL
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.8.2011 17:25 (Praetorian1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice