Ime igre:Grand theft Auto IV
Godina izdavanja:2008./2009. godina
Izdavač:Rockstar Games/Rockstar North
Vrsta igre:Pucačko-automobilistička igra
Priča igre:Zovete se Niko Belic(ć),i putujete u Liberty City svom burazeru Romanu i tamo obavljate gomilu misija u ogromnom gradu
Misije su dosta raznovrsne,paleta oružja je u redu,kao i automobila (kada vozite Onog lika da vam pokaže vašu sobu ja skoro vidim samo Taxie).Glavni junak (Niko) više nije onako ukočen kao u SA (San Andreasu) u kojem je stepenice prelazio kao da su ravna ploga u GTAu IV on ide stepenicu,po stepenicu.Grafika je stvarno fantastična no ima tu jedno VELIKO ali... pogledajte ostale dijelove moje recenzije i saznajte zašto...
Grafika:Grafika je nove generacije.Ali ako instalirate patch moći ćete igrati na većim performansama sa malo slabijim hardverom.
Fizika:Ne zanam da li je to fizika ali navest ću kada uđete u auto ne računajte na glatku vožnju neko na prloklizavanje auta svako-malo.
Zaključak:GTA IV je jedna super igra no sve je to upropašteno strašno lošom konverzijom sa konzola.
Ocjena:8/10 RAZLOG:Sitni bugovi ali patch može riješiti neke od njih
Da li preporučam igru?:Da ako imate dobro računalo,a ako ne i imate računalo kao ja (vidi pod
Moj PC) igra će vam ići na Low i bez trzanja...