Pro Evolution Soccer 2016

poruka: 795
|
čitano: 156.455
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina

Igram na pc-ju i igra valja. grafika je bolja sa sweetom ali i bez njega raspoznajem teren,igrace,tribine ,stadion itd.

Igrivost nesto bolja od 2015. Malo je brza igra i responzivnost. Comunity sredjuje ostale finese.

Moja ocjena. 5

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Re: Pro Evolution Soccer 2016
Spacecraft kaže...

Igram na pc-ju i igra valja. grafika je bolja sa sweetom ali i bez njega raspoznajem teren,igrace,tribine ,stadion itd.

Igrivost nesto bolja od 2015. Malo je brza igra i responzivnost. Comunity sredjuje ostale finese.

Moja ocjena. 5

5/10?

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
13 godina
Spacecraft kaže...

Moja ocjena. 5

Pa jel nije tuzno da se u 2015 godini mora community pobrinut da igra ima gameplay, grafiku i licence kako treba ? Da se online ne postoji i da se iskesira 250-300kn za offline igranje ? Dok u drugom taboru imas vrhunsku online podrsku, licence, grafiku i sve to za 200-250kn ako znas gdje kupit. 
Dat ocjenu 5 zbog nesto bolje igrivosti... lol... 

Mada sumnjam da si kupio.

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
12 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...

Pa jel nije tuzno da se u 2015 godini mora community pobrinut da igra ima gameplay, grafiku i licence kako treba ? 

Valjda ima neki razlog svemu tome. Inače bi svi igrali tu drugu igru koja to sve ima bez communityja a ipak ne igramo.

i didn't ASK fOr this
13 godina
Adam Jensen kaže...
SimeKZ kaže...

Pa jel nije tuzno da se u 2015 godini mora community pobrinut da igra ima gameplay, grafiku i licence kako treba ? 

Valjda ima neki razlog svemu tome. Inače bi svi igrali tu drugu igru koja to sve ima bez communityja a ipak ne igramo.

Malo je glupo rec da igra prodana u 15-20milja komada nema community... Da nema licence i FIFA bi imala community koji ga radi, al hebiga. 

I ja sam prije zivio na ISSu, PES... al' kad ti netko doslovno svake godine pisa u oci sa svojim glupostima i ti ih dalje pusis... hebote i community. Mada i taj PESov community, nitko nit ne kupit igru... 

13 godina

Sve ti znaš?

https://www.youtube.com/c/DannyStrmi http://social.xfire.com/profile/strmi007
11 godina
SimeKZ kaže...
Spacecraft kaže...

Moja ocjena. 5

Pa jel nije tuzno da se u 2015 godini mora community pobrinut da igra ima gameplay, grafiku i licence kako treba ? Da se online ne postoji i da se iskesira 250-300kn za offline igranje ? Dok u drugom taboru imas vrhunsku online podrsku, licence, grafiku i sve to za 200-250kn ako znas gdje kupit. 

Igru nisam kupio ali isto tako nisam niti jednom fifu skinuo,vidio sam nasto slici i probao par tekmi.

Grafika i licence su najmanji problem i najnebitnije stvari za pes igrace. Comunity ce srediti jedno vise nego drugo. Online podrska nije vrhunska ali je podrska.

Offline kod mene izgleda bolje nego kod tebe online jer su tu 4 jsticka baksa pive,uvrede,svadje i nepricanje slijedecih par dana.

Izbaci fut iz fife i dobio si jedan veliki____________ od igre.

15 godina
SimeKZ kaže...
Adam Jensen kaže...
SimeKZ kaže...

Malo je glupo rec da igra prodana u 15-20milja komada nema community... Da nema licence i FIFA bi imala community koji ga radi, al hebiga. 

I ja sam prije zivio na ISSu, PES... al' kad ti netko doslovno svake godine pisa u oci sa svojim glupostima i ti ih dalje pusis... hebote i community. Mada i taj PESov community, nitko nit ne kupit igru... 

Kao da EA puno više brine o PC igračima. Sve do FIFA-e 12 na PC-u smo dobivali kopiju igre sa PS2 (!). A onda su zaj*bali PC igrače i nakon izlaska novih konzola (FIFA 14) i uvalili im kopiju igre sa PS3 jer im se nije dalo zezati sa portanjem do sljedeće godine sa izlikom kako "prosječan PC igrač nema toliko jak komp za pokrenuti FIFA-u". Da bi sljedeće godine uredno portali igru sa next gena.

Tad sam definitvno odlučio da se više ne oslanajm na Konami i EA kao PC igrač i prešao na konzolu. I jedni i drugi su govna.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
10 godina
Spacecraft kaže...
SimeKZ kaže...
Spacecraft kaže...

Moja ocjena. 5

Igru nisam kupio ali isto tako nisam niti jednom fifu skinuo,vidio sam nasto slici i probao par tekmi.

Grafika i licence su najmanji problem i najnebitnije stvari za pes igrace. Comunity ce srediti jedno vise nego drugo. Online podrska nije vrhunska ali je podrska.

Offline kod mene izgleda bolje nego kod tebe online jer su tu 4 jsticka baksa pive,uvrede,svadje i nepricanje slijedecih par dana.

Izbaci fut iz fife i dobio si jedan veliki____________ od igre.

Ja sam fifu kupil samo da mogu igrat offline sa frendovima. Online me ne zanima
stoga fifu 15 mogu jos imat 4 godine bez brige jer se ionak nece nist prevec promijeniti osim transfera :D

PES novi sam igrao demo na PS4 i oke je nist posebno
Malo prelagan u usporedbi sa fifom gdje na legendary dobijem 1/5 utakmica, a tu na super star 4/5
Prelagano se golovi zabijaju

12 godina
SimeKZ kaže...
Adam Jensen kaže...
SimeKZ kaže...

Nemojte pricati napamet,ima community na steamu..

zahtjevi za test liste iptv na mail: jmnemonic158@gmail.com
14 godina
manipulator kaže...
SimeKZ kaže...
Adam Jensen kaže...
SimeKZ kaže...

Nemojte pricati napamet,ima community na steamu..

FIFA ima community na Steamu? Pobrkao si lončiće.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
13 godina
sstrmi kaže...

Sve ti znaš?

Samo ono cime se bavim od kad sam dobio PS1.

13 godina

Nikad dosad nisam igrao nijedan PES ili FIFU u kojoj cpu toliko krade,igram ML na najteže i faul je nemoguće dobiti a ubijaju me

1 0 hvala 0
13 godina
sstrmi kaže...

Nikad dosad nisam igrao nijedan PES ili FIFU u kojoj cpu toliko krade,igram ML na najteže i faul je nemoguće dobiti a ubijaju me

Moze bit da Perez i ekipa ordiniraju kako u UEFA, FIFA natjecanjima, tako i u PESu.

12 godina
neaktivan
sstrmi kaže...

Imao je on to običaj radit i u prethodnicima. Štaš, domaći teren 

i didn't ASK fOr this
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.9.2015 20:05 (Adam Jensen).
13 godina

što je najbolje,ja igram s REALOM u ML ali ozbiljno - nemoguće je dobiti faul,u zadnjih 10 utakmica nisam dobio nijedan faul

14 godina
sstrmi kaže...

što je najbolje,ja igram s REALOM u ML ali ozbiljno - nemoguće je dobiti faul,u zadnjih 10 utakmica nisam dobio nijedan faul

Novi Coalision sustav nije do kraja ispoliran. Bilo je u recenzijama rečeno da igra sad nema blage što bi trebao biti faul, a što ne.

13 godina
neaktivan

Ma je to normalno da su golmani u myclubu tako kriminalno loši ili? tek sam počeo, loša je ekipa i sve, al opet, da je svaki šut gol to nije normalno

0 0 hvala 0
13 godina

Prepozna on moje faule,ali od cpu ništa.Jako živcirajuće.Evo sad sam pogledao statistiku,u 27 odigranih utakmica sam ja napravio 92 fula dok je cpu napravio 0.48 po utakmici ili znaci nekih 12-13 faula sveukupno,dok je ta brojka trebala biti puno veća

12 godina
neaktivan

PES 2016 

Igra kao igra u kompletu je zadovoljavajuca sto se tice gameplay a i napredak je vidljiv naspram proslogodisnjeg izdanja, no ono sto je zbilja lose to je graficka strana igra pogotovo za danasnje uvjete.

Nznam zasto se toliko pljuje po tome sto igra nema licence, pa zar nikome nije palo napamet kolika je razlika u budgetu EA i KONAMI a. Dobro je sto se sredi kasnije igra preko community a a i uvjek je PES bio jeftiniji nego FIFA u krajnjoj granici pa treba sve uzeti u obzir. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
L1nNk kaže...

Nznam zasto se toliko pljuje po tome sto igra nema licence, pa zar nikome nije palo napamet kolika je razlika u budgetu EA i KONAMI a. 

Ajde stari moj kolika je? Daj nam čvrste podatke o tome koliko točno para daje EA, a koliko Konami isključivo za razvoj igre. Jer ako nemaš to onda samo pričaš napamet i ispadaš smiješan. Na način kako neki ovdje govore o Konamiju, ispada da je to firma od 5 ljudi koji programiraju u nekakvoj podzemnoj garaži u Tokiu. Hebote, pa to je da pukneš od smijeha. Jedina istina je da je Konami vođen od skupine skroz nesposobnih pojedinaca.

I druga stvar. Recimo da Konami stvarno ima mnogostruko manji iznos novca dostupan i da zbog toga nema 90% licenci, nema zanimljive online modove, nema dobre servere, nema para da na PC stavi pristojan grafički izgled. Ajde neka sve to bude istina. Objasni ti onda nama, zbog čega ta igra košta 60 eura koliko košta konkurencija od EA-a? Gdje je tu onda logika? Evo dajte nam 60 eura pa kad igra izađe se malo strpite da community napravi licence, pa se po novom strpite da community napravi grafičke modove, pa se strpite da onemogućimo da ljudi sa piratskom verzijom igre uništavaju online iskustvo za one poštene.

Da PES košta 30-40 eura (i ne, nemojte mi pričati da se igra može za toliko nabaviti jer je to nebitno) onda bi se moglo puno toga tolerirati. Kao kad kupiš neku indie igru. Jasno ti je da nema voice acting ko AAA naslov, da grafički ne izgleda tip top, da nema ovo nema ono, ali zato si ju platio 10-20 eura. Konami se ponaša kao da drži monopol i može odrediti bilo kakvu cijenu za njihov poluproizvod. Srećom pa PES danas jedino kupuju roditelji koji idu tek 24. kupovat djeci poklon za Božić dok je FIFA već rasprodana pa se moraju zadovoljiti s ovim i gledati kiseli osmjeh svojih klinaca slijedeće jutro.

Konami je nedavno objavio da se odsad fokusira na mobilne igre, a da će od "velikih" igara ostati samo PES. To s jedne strane može ili značiti da će PES napokon (daj Bog) dobiti sposobnu ekipu kakvu zaslužuje ili će to biti kraj ovog serijala. Kako se Konami ponaša zadnjih godina, ovo prvo baš i nije vjerojatno. 

12 godina
neaktivan

Po kojoj logici u isti koš se mogu svrstavati KONAMI i EA ?? Po nicemu pa sigurno ni po budgetu. 

Nisam rekao da je ispravno to sto rade ali da necu kupiti igru zbog toga sto nema licenci to bih bila totalna glupost.

Kao prvo Kojima je zavrsio svoj put prema MGS fazi, kao sto si i sam rekao da je bila najava prebacivanja na mobilne platforme ja mislim da tu dosta stvari govori o njihovom budgetu.

Cak i jedan THQ je bankrotirao a imao dosta dobrih naslova, cak i capcom koji je bio prezadovoljan prodajom o 1milju prodanih primjeraka RE HD a. I dosta im ovisi kako ce im ispasti 

RE 2 remake o daljnjem nastavku kreiranja pogotovo vecih naslova. Tako da danas opstaju na gaming sceni samo velikani poput Ubisoft a ili EA, ovi ostali dosta ovise o pojedinim naslovima i kako ce se prodavati. Tako da sigurno mogu potvrditi da KONAMI ima limitiraniji budget nego li je to kod EA i da ne mogu ni podrazno usporedjivati to dvoje.

FAIL je naravno graficka strana igre za PC kao i los odradjen port ali shvati da na PC u 90% ljudi skida tu igru pogotovo jer nema neku zastitu kao sto to ima FIFA i uvjek je PC gaming bio zakinut upravo zbog toga sto dosta manje pridonosi financijski naspram konzola.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
L1nNk kaže...

Po kojoj logici u isti koš se mogu svrstavati KONAMI i EA ?? Po nicemu pa sigurno ni po budgetu. 

FAIL je naravno graficka strana igre za PC kao i los odradjen port ali shvati da na PC u 90% ljudi skida tu igru pogotovo jer nema neku zastitu kao sto to ima FIFA i uvjek je PC gaming bio zakinut upravo zbog toga sto dosta manje pridonosi financijski naspram konzola.

Nemaš nikakve konkretne podatke koliki budget pojedina igra ima. Ne govorimo ovdje o ukupnim prihodima ili godišnjem profitu nego isključivo koliko para je timu dostupno za razvoj igre. Samo zato jer je EA na papiru višestruko veća firma, ne znači puno. Dam se kladiti da EA duplo više potroši na marketing FIFE nego na sam razvoj i licence. Skoro sigurno da FIFA ima veći budžet, ali baš me živo interesira da li je razlika tolika jer ju nadoboudni često koriste kao izgovor zašto KONAMI iz godine u godinu izbacuje poluproizvod na PC-u.

A zašto ju skidaju? Jer je online igra nikakva. I FIFU su svi na PC-u godinama piratizirali, pa se sad prodaje bolje nego ikad. Neki razlog očito postoji. I "nema zaštitu pa ju skidaju" argument ti i nije neki. Pogledaj u koliko se primjeraka Witcher 3 prodao. Odavno su prošli dani kad je piratiziranje na PC-u bilo normalna pojava. Sve više ljudi shvaća da ako želiš igrati nešto dobro moraš tu i tamo podržati developera. Svi osim PES communitya koji je ustvari rak rana PES-a. Nitko se ne pravi da ima tisuće kuna godišnje za ulupati na igre, ali ako igraš PES 10 godina i nikad nisi ni pomislio dati lipe za taj naslov onda si obično smeće od čovjeka.  Imamo s jedne strane igrače koji ne bi kupili novi PES makar bila najbolja nogometna igra svih vremena jer ih ustvari zaboli hoće li KONAMI išta zaraditi, a s druge strane imamo KONAMI koji zanemaruje PC vjerojatno zbog toga jer igru nitko ne kupuje, a nitko normalan ju nu neće kupiti za PC u ovakvom stanju.

Pa smo sad u nekakvoj pat poziciji gdje najviše ispaštaju oni pošteni koji bi rado kupili novi PES i igrali ga online u punom sjaju, ali ne mogu. Na kraju će to fino ili dovesti do smrti ovog serijala ili će ga po uzoru na mobilne igre toliko nakrcati sa mikro transakcijama da će uništiti i to malo što je od PES duha ostalo.

Naravno da odbacivanje igre samo zato jer nema licence nema smisla. Što se mene tiče, ne planiram ju ni ove godine kupiti jer je PC verzija kakva je. Ali ne možeš mi reći da je onda realno da igra i dalje košta 60 eura, a nema pola stvari koje nudi konkurencija.

17 godina
neaktivan

Pljuvao sam po PES-u 2015.I trebalo je pjuvati po njemu, igra je bila gora od vezije 2014 koju su svi mrzili (a ni meni nije bila draga).Zašto su svi hvalili taj 2015 meni nije jasno.Gameplay je bio užasan, UŽASAN.Kašnjenje kontroli, banglavi defenderi koji su stizali najbrže napadače ako od šale, golmani koji su iztrčavali na dvadeset metara ko da igraju libera.Svako ukljizavanje ili oštriji start žuti karton, osim kada streba stvarno pasti crveni, tipa rezanje uklizavanjem, i to sa leđa igrača koji ide 1 na 1 sa golmanom, uglavnom "uredni" žuti.Rekoh, gameplay katastrofa.

Pa sad, što reći za 2016.Sudeći po desetak odigranih utakmica, oduševljenje, konačno su u gameplayu posložili stvari kako treba, kontrole ne kasne, napadači su konašno brži od obrane, a najbolji defenderi su konačno fizički snažniji u duelima i ficleki kao Messi nemaju što tražiti u duelu sa Pepeom ili Ramosom, iako ih mogu predriblati ili proči na fintu, ali se nemaju što naguravati ili okrenuti leđima pa graditi, veliki bonus za napadače je što si sada konačno sami daju pravilan for i što najbolji napadači sami izvedu neku malu fintu da bi gurnuli loptu defenderu kroz noge, dakle bez da ja moram svaki puta izvoditi fintu sa desnom gljivom.

KONAČNO igrači utrčavaju u prazan prostor, i konačno se vidi razlika između vrhunskih igrača i onih osrednjih.Ono, vidiš razliku, tipa Marcelo je fantastičan u obrani i stvarno se to osjeti na terenu, Bale je brz i pretrčati će po boku sporijeg beka bez frke.Konačno se osjeti taj player ID.KONAČNO se obrana može igrati oštrije, dakle može se i uklizavati bez da svaki puta bude faul, ako si pokupio loptu a protivnik potom padne preko tvoje noge onda to nije faul, i konačno nije.Oštriji start ne znači da će se protivnik uvijek srušiti ili da ćeš mu uzeti loptu, dakle ne možeš uvijek namjerno napraviti faul, čak i kada to želiš.Šut po golu je bolji i precizniji, ne moraš kao prije gotovo uvijek pucati specijalku.Animacije i pokreti igrača su raznovrsniji i prirodniji.Uglavnom što se tiće gameplaya, to je to.

I da, pada više golova, ali zato i igram nogac na kompu, da bih zabijao, veseli me kada na superstaru bude reza 4:3 i slično.I ne, nije me veselilo kada su se promašivali ziceri, kada je golman bio batman za sve udarce van kaznenog prostora ili igrao libera, ili kada sam uglavnom morao pucati specijalke jer bi običan šut otišao ko zna gdje.I nije mi bilo fora što napadači ne utrčavaju u prostor iako sam namjestio upravo takvu taktiku, i bilo mi je apsolutno kretenski da se protivnik dodaje u obrani od noge do noge a iga se 75 minuta gdje oni gube.Konačno su takve kretenijade uklonili.Konačno više nema flipera.

Što se tiće grafike, to denifitivno nije to.Barem na kompovima.Stvarno nije.Ali opet "poklonjenom konju" se ne gleda u zube jeli.Nije da se ne može bolje portati na PC, ali iziskuje dodatan novac, što najvjerovatnije nema temelje u zaradi od PC tržišnog segmenta.Grafika je bitno lošija na kompu, ali uz sweetfx i custom teksture pitcha sasvim zadovoljavajuća.Konami gura konzole jer je tu piratiziranje kudikamo manje, dakle zarada veća, a i azijati guraju plejku, šta ćeš.

Najbolji nogomet do sada, sad mi i nije krivo kada izgubim jer znam da sam si sam kriv, da nije zbog nekakvog kašnjenja kontrola, ili manjkavog gameplaya.

PS 

I najbolji su mi neki koji sada plaću jer se sa napadačima tipa Messi ili Bale mogu zavaljati braniči, ili im se može u trku gurnuti lopta kroz noge, dakle slanje po ćevape.Šta je tu sporno ja ne znam, meni je to odlično i realno.Do sada su stoperi i ekipa u obrani bili ko bratići Chucka Norrisa, nisi nikako mogao proć uz njega ili kroz njega, a ako i jesi balvan od metar i devedeset i pet stigne i Messija u trku sa 5 metara fore.Bila je to debilana sam takva.Ispravili su to i saad je OK.

Cijeli gameplay je dobar.A i dobro je da su ispravili gameplay, jer sam svima živima i neživima već godinu dana pričao kako je KONAMI kod mene potrošio sav kredit, i da ukoliko zaseru i ove godine bit zadnji PES koji ću u životu više probati igrati, ali eto popraviše sve ključne segmente koji su mi smetali, tako da ostajem u njihovom taboru.Treća sreća.

Svaki politički sustav je idila.A idila je po svojoj prirodi svijet za sve.Stoga oni koji ne žele živjeti u toj idili, su negatori idile kojima je mjesto u zatvoru.
Moj PC  
3 0 hvala 2
12 godina
neaktivan

Sve to ima svoje i naravno da treba si malo dati truda da bih ljudi uvidjeli da taj proizvod treba kupiti. Osobno FIFA mi je main nogomet i uz FUT znam da imam sigurnu godinu dana play do je PEs optionalan za buy posto jos nisu dali dovoljno razloga da se ima povjerenje u njih i da se napravi preorder.  Da bih uspio KONAMi napraviti proizvod koji vrijedi treba se i potruditi i to najvise kod online opcija, sto se tice graficke strane igre ne bih davao neku posebnost izgledu niti na konzolama pa mi zbilja nije jasno zasto su drugu godinu za redom preskocili taj cimbenik. 

Cak mogu reci da im je ova godina bila presudna da ljudi s PC a pocnu kupovati PES a s ovim su samo sebi zabili noz u ledja. 

Mnogo po Steam u ima refunda upravo zbog toga sto je KONAMI jos jednom izigrao ljude i napravio los port. 

Sto se tice financijskog djela necu dalje davati komentare ali znam da ˝manjim˝ developerima mnogo ovisi kreacija nastavka o tome kako mu pojedini se naslov proda. 

Ove godine debelo je KONAMI izvukao s MGS V Phantom Pain pa su se mogli potruditi da naprave napokon tu licencu za BPL i Bundes Ligu. No opet mislim da najveci budzet izdatak ide prema licenciranju i mislim da je to jedan od razloga nedostatka licenci kod PES a ili jednostavno znaju da kao i svake godine da community napravi posao umjesto njih kako treba i ne zele da se trude.

Ali nedvojbeno je da se na PC manje posvecuje paznje i da se u mnogo slucajeva rade brzo losi portovi cisto iz razloga sto konzole su glavni financijski prihod mada i to ne bih smio biti razlog ka tome ali nazalost jest.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ima neko link za neki posteni patch, a da pokriva sve, licence, grbovi, dresovi, transferi, i da nema cudnih postava (branic u napadu) ?

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina

Vjerojatno je još prerano,ali kad dođe bit će ili pesedit(nzm hoće praviti jer prošle nisu) ili galaxy,ja sam prošle godine koristio galaxy i odličan je bio

15 godina

Vratio sam se pesu nakon par godina..inače sam na njemu od ISS-a, ali muče me šutevi. Sve mi ide pod prečku, ne kužim taj neki novi sistem di mi na golu nacrtaju neki krug i uvijek mi nekako sve ide pod prečku?

Može help, jer nisam dugo bio u pes svijetu odustao sam nakon što je otišao u qurac tamo 2010-11...

dakle šutevi, kako ciljam? Znam za ciljani r2 šut, ali klasično s kvadratom kad puknem, kako ciljam po golu?

hvala

i onaj sweet gore što je netko stavio, ajme druga igra, sjajno!

Pozdrav svima kojima sam na ignore!
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.9.2015 18:52 (fila2208).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Igram Become A Legend, i igrao sam cijelo vrijeme kao CF jedini napadač, a sada me stavlja kao neko glupo krilo, pa jel zna netko što bih morao napraviti da se vratim na svoje staro mjesto?
Dankešen.
Optimizam je nedostatak iskustva.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice