Imam velik problem. Ne znam gdje bih stvaio temu pa je stavljam ovdje, ako ne pase neka mod prebaci ili sugerira gdje da je prebacim.
Dakle, igram BF3, Crysis 3, Skyrim i jos nebrojeno puno pucacina/rpg-ova na high detaljima sa gotovo svim dodatnim opcijama ukljucenim ( AA, AP i slicno ). Ovdje problema nema.
Igram onda Starcraft 2, Dotu 2 i Diablo 3 i pocinje stekanje u masovnim bitkama i uslijed mnogo efekata. Bas ono osjetno padne frame rate, ponekad do neigrivosti. Smatram da nije problem u performansi.
Evo :
Processor: AMD Phenom(tm) II X4 970 Processor (4 CPUs), ~3.5GHz
Memory: 8192MB RAM
Windows 7 ( 64 )
Card name: AMD Radeon HD 6900 Series ( tocnije 6950HD, updateani driveri )
Molim vas neki savjet. Hvala unaprijed
Proc ili grafa, ili obadvoje nemogu stic sve iz tih masovnih bitki izvrtit u pristojnom FPS-u...Strategije inace trose vise proc nego neka pucacina, jer je puno vise kalukulacija jedinica, borbe i cega sve ne...
Pa mislim da se radi o solidnim performansama i da bi trebalo podrzat. Barem na low. BF vrtim na ultra bez beda...
Pa mislim da se radi o solidnim performansama i da bi trebalo podrzat. Barem na low. BF vrtim na ultra bez beda...
A cuj...u BF3 procesor vrti dio grafike i fiziku, i trcanje igraca, kao i metke i to...al to ne radi stalno, nego kad se to desi...u strategiji...kad se nadje 50 jedinica na ekranu i sve nesto rade, pucaju bore se, lete iskre, efekti, magije to uzme dobar dio procesora, a i graficke. Nije bitna kvaliteta, nego kvantiteta...
BTW pogledaj si drivere koje imas, skini makar zadnje, normalne ili zadnju betu..
Ma kuzim ali ekipa sa puno slabijim kompovima od mog igraju bez problema, ja u masivnim bitkama nemogu nista. 5 frameova po minuti. Stvarno ne vidim u cemu bi mogao bit problem . Can i run it prolazim debelo, recommended prolazim isto debelo na svim tim igrama.
bump za HELP!
Problem se nedavno pojavio ili postoji od kad si nabavio konfiguraciju?
bump za HELP!
Kako ti stoji disk sa fragmentacijom i količinom slobodnog prostora? Nevjerojatno ali moj kolega je imao sličan problem...Defrag diska te je oslobodio je 20 giga prostora i više nije imao strahovitih padova(padne mu za 20-fps maximalno)
pogledaj jeli ti te igre iskorištavaju sve 4 jezgre
Starcraft 2 ako igras ultra ili high detalje ubija procesor, jednostavno je previše toga, a da negovorim ako igrat team gejmove. Probaj stavit medium detalje, nebi ti smija padat fps ispod 70, a stat stabilno na bar 90 fps jer imam skroz sličnu konfigiguraciju i radi mi tako, s tim da mi je grafika nesto slabija HD6850..
A sa manjim detaljima lakse ti je igrat, tj.bolje ćeš moc manje svjetlucavih detalja koji odvlače pozornost :D

Sve igre ( osimu naslovu nabrojenih ) igram na high i ultra i ide stvarno jako glatko.
Dotu 2 , D3 i SC2 igram na low, najmanji moguci dakle, i opet se pojavljuje problem pada FPS-a. Al onako do neigrivosti. Stoga da nebi bilo zabune ponavljam da sam samo probao par puta igrat na high i odusto nakon prvih "vecih" bitaka i koristenja magija. Od tada samo na low i dalje ne prestaje, zapravo situacija je ista kao da igram na ultra high ( nisam zaboravio restartat igru radi efekta ).
@ Ante - problem posotji od kad sam instalirao navedene igre. Sve ostale,a imam ih stvarno mnogo zahtjevnijih, idu glatko bez problema.
@ dj_renny - 20 gigi na C-u slobodno od 120, 190 na D-u od 540. SC2 i Dota su na D-u pa mislim da disc cpace nebi trebao bit problem.
@ dery - iskoristavaju, također sam stavio high prioriti pri tasku
@ Stjepanj - jasno mi je da padne na SC2 4 v 4 ali na 2 v 2 ili cak masivnom 1 v 1 se nebi isto smjelo događat, nikako. Za Dotu 2 mi nije jasno, igram kod frenda smooth na krntiji. Meni šteka u masovkama. Za ubit se...
Hvala svima na odgovorima. Ako imate jos kakve ideje/savjete pucajte. Ja idem reinstalirat komp laganini. ako se problem ne riješi morat cu pocet skupljat za jos jednu 6950 i bacat se u cross. za pop****t
Ista stvar se događa i meni sa debelo slabijom konfiguracijom (c2d e4500@3.0 i 8800gt). Dok nema velikih bitki drži na konstantnih 60fps, čim počne malo veće sranje dropa na 10ak. Prema GPU-z grafa nikako ne prelazi 60-70% korištenja, proc je na konstantnih 95-100%. (pričam o doti2)
S obzirom da moja grafa stara 5 godina može bez problema vrtiti dotu 2 na maximumu (inače identična stvar mi je na min i max postavkama, 60 konstantnih i padanje na 10ak fpsa), a tvoja je grafa debelo jača od moje, ispada da i mene i tebe bottlenecka cpu
Teško da ga bottlenecka X4... U mene skoro pa ista konfiguracija samo i5 2500k na 4GHz, sve leti... Posebno DOTA 2 lol.
Jesi gledao temperature i zauzeće grafe, pogledaj recimo dok igraš DOTA 2 (MSI Afterburner), pogledam koliko mi je zauzeće grafe (HD 6950) tamo u borbi na max u full hdu
Hm, probat cu. No mislim da nece rijesiti problem. Kako se rijesiti bottlenecka. Hvala
gpu vjerovatno nije iskorišten,oveclock procesora probaj
Starcraft 2 ako igras ultra ili high detalje ubija procesor, jednostavno je previše toga, a da negovorim ako igrat team gejmove. Probaj stavit medium detalje, nebi ti smija padat fps ispod 70, a stat stabilno na bar 90 fps jer imam skroz sličnu konfigiguraciju i radi mi tako, s tim da mi je grafika nesto slabija HD6850..
A sa manjim detaljima lakse ti je igrat, tj.bolje ćeš moc manje svjetlucavih detalja koji odvlače pozornost :D
fail... poznato je da je sc2 gpu heavy
Nebih sam to radio. Prvo cu pokusat reinstalacijom. Mozda se "samo od sebe sta popravi" no sumnjam.
Ako en pomogne idem ka kompliciranijim rjesenjima.
Probaj reinstall iako sumnjam da će pomoći, ako to ne pomogne, clock ti je najbolji. Grafa te 100% ne koči, ako moja starudija od grafe nije 100% iskorištena na max postavkama, onda definitivno nije ni tvoja
Znaci preporucate mi OC CPU-a?
To je ono sta ja od pocetka govorim...grafa nebi trebala bit problem..vise CPU...al i probaj sa defragmentom isto da:) ocisti prostora, da je baem 20% harda prazno..
Evo za vikend cu poradit na tome. Mislis li da bi GPU mogao bit problem. Slightly sam ga overdriveo da vidim efekt, nema promjene zasad, jos steka. Ne usudim se pushat previse, noob sam.
OC-at mogu putem nekog manuala ili bolje prepustit strucnoj ruci
Evo za vikend cu poradit na tome. Mislis li da bi GPU mogao bit problem. Slightly sam ga overdriveo da vidim efekt, nema promjene zasad, jos steka. Ne usudim se pushat previse, noob sam.
OC-at mogu putem nekog manuala ili bolje prepustit strucnoj ruci
Nemoj nista forsirat ako bas neznas sta radis, ni CPU, ni GPU, radje prepusti nekom tko to zna, nego da izgoris CPU ili GPU, ili sve...
Dota 2 je skoro radila neki veci update i meni je sada manji fps, ali mi je daleko slabiji racunar od tvoga. Nisam skontao kroz postove, je li ti i na sve low pada fps u dote ? To su ti takmicarske igre i fps sto veci to bolji, pa ako ti nije na low, onda smanji, grafika je tu najmanje bitna.
Sve je na low u igricama u kojima pada dakako, promjene nema, isto kao da igram na ultra high. BF3 i Skyrim vrtim ko lud po 6 sati na najvecoj mogucoj kvaliteti. FPS-i rastu ( karikiram )
Overdriveo sam putem AMD Visiona, minimalno te povecao fan rate na 50 posto. Drzi mi se do 40 stupnjeva GPU u najzahtjevnijim uvijetima.
Za OC nisam siguran, nebi radio sam nikako.
Sve je na low u igricama u kojima pada dakako, promjene nema, isto kao da igram na ultra high. BF3 i Skyrim vrtim ko lud po 6 sati na najvecoj mogucoj kvaliteti. FPS-i rastu ( karikiram )
Overdriveo sam putem AMD Visiona, minimalno te povecao fan rate na 50 posto. Drzi mi se do 40 stupnjeva GPU u najzahtjevnijim uvijetima.
Za OC nisam siguran, nebi radio sam nikako.
Ma kakav OC, vjerovatno imas problem sa nekom od komponenti, najbolje odnesi u servis. Slabiji racunari mogu podrzavati dotu 2 i slicne igre, ne znam zasto tvoj ne bi mogao koji je jaci od prosjecnog. I pogledaj jos solucija na guglu, samo gledaj da li slucajno mozda neko od dota 2 igraca ima slican problem.
A gledam ali kazu, provjeri da nemas modem, provjeri da nemas preopake viruse koji unsitavaju sve i sl.
Mogu odnest na provjeru da...
koji internet imas?
ja imam daleko slabiji komp i d2 mi ide very high, vjerovatno ti je do neta ako imas na stiku ili neku takvu glupost...
imao sam i ja nekad takve probleme, ako ga planiras nosit na servis bolje prvo stavi nove windowse...meni je to uvijek rijesilo sve probleme ;)
Download : 4.25 Mbs
Upload : 0.53
Ping : 24
Posjedujem 64b Windows 7 ( nove )