NFS: Shift

poruka: 1.610
|
čitano: 276.515
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: NFS: Shift
naxeem kaže...
jazz_1802 kaže...

Evo imao i ja prilike probat novi NFS i moram reći da sam ostao razočaran, upravljanje vozila je živi uzaš, nema razlike između vozila sa prednjim, stražnjim ili awd pogonom. Svi se isto ponašaju, zahtjevaju isti način vožnje. Osjecaj brzine je također neproporcionalan i nerealan, pogotovo u trkama sa jačim autima. Osim izgleda igre nemam zaista nista za pohvalit, doista ne kužim likove koji su radili recenzije i dali joj visoku ocijenu

Moraš probati pravi auto pa ćeš vidjeti da razlike ima. Isključi pomoći i ostavi pro mod vožnje.

naxeem si ti probo gtr 2/evo kad vec tolko zagovaras fiziku nfs-a?

Burs kaže...
benko kaže...
@beziljy-posto imas rama ko dre*a trebo bi probat jedanput ucitavanje bez ram diska a odna nakon toganapravit ramdisk prebacit filo-ve na njega i pokrenut opet isti quick race...da vidimo dali je do hdd-a

Odlična ideja! Ja bih isto to probao, ali ni sa 6GB se ne bi moglo, a kamoli sa "samo" 4GB...

beziljy, daj to probaj napravit. Vađenjem 4GB nećeš ništa dobiti.

beziljy cekamo rezultateCool

addicted to HD :)
17 godina
neaktivan
Burs kaže...
benko kaže...
@beziljy-posto imas rama ko dre*a trebo bi probat jedanput ucitavanje bez ram diska a odna nakon toganapravit ramdisk prebacit filo-ve na njega i pokrenut opet isti quick race...da vidimo dali je do hdd-a

Odlična ideja! Ja bih isto to probao, ali ni sa 6GB se ne bi moglo, a kamoli sa "samo" 4GB...

beziljy, daj to probaj napravit. Vađenjem 4GB nećeš ništa dobiti.

ok budem...al nek mi netko kaže kako Cool

nisam s tim nikad radio

evo baš gledam o programu al ne kužim kako igru ubacit u ramdisk

What goes around, comes around!
17 godina
neaktivan
starh me da ces morat nanovo instalirat...ili mozda ima neka druga caka?

uglavnom uspio si napravit ram disk?
17 godina
neaktivan
benko kaže...
starh me da ces morat nanovo instalirat...ili mozda ima neka druga caka?

uglavnom uspio si napravit ram disk?

to sam i pretpostavio da me čeka...al ne, nisam još ništ probao dok se ne dočepam svog kompa

17 godina
beziljy kaže...

nisam s tim nikad radio

Skini si Virtual Hard Drive ili SuperSpeed RamDisk. S njim napraviš "hard-disk-u-memoriji" veličine cca. 5GB (toliko je velika instalacija igre).

Pojavit će ti se u Windows Exploreru kao bilo koji drugi fizički disk koji imaš instaliran. Poslije toga samo iskopiraj NFS direktorij na taj "hard" i pokreni igru od tamo.

17 godina
neaktivan
Burs kaže...
beziljy kaže...

nisam s tim nikad radio

Skini si Virtual Hard Drive ili SuperSpeed RamDisk. S njim napraviš "hard-disk-u-memoriji" veličine cca. 5GB (toliko je velika instalacija igre).

Pojavit će ti se u Windows Exploreru kao bilo koji drugi fizički disk koji imaš instaliran. Poslije toga samo iskopiraj NFS direktorij na taj "hard" i pokreni igru od tamo.

np...čim budem napišem razultate

17 godina

big_guy kaže...

Ljudi molim vas pomoć tko zna.Igram shift na volanu i ja sad okrenem volan na lijevu stranu a volan u igri se okrene jako malo i dosta kasni,pa ako netko zna kako to nariktati....

Pa ja sam mislio da si ti "Controls"-master :)

Jesi probao ići na Options->Gameplay->Adjust controls?

Igraj se malo sa Steering Dead Zone i Sensitivity opcijama.

Probaj i resetirati sve opcije sa dvojkom.

16 godina
neaktivan
Burs kaže...

big_guy kaže...

Ljudi molim vas pomoć tko zna.Igram shift na volanu i ja sad okrenem volan na lijevu stranu a volan u igri se okrene jako malo i dosta kasni,pa ako netko zna kako to nariktati....

Pa ja sam mislio da si ti "Controls"-master :)

Jesi probao ići na Options->Gameplay->Adjust controls?

Igraj se malo sa Steering Dead Zone i Sensitivity opcijama.

Probaj i resetirati sve opcije sa dvojkom.

Haha,controls master?Samo sam mu rekao najosnovniju stvar.Probao sam da,i neznam što treba na koliko % iči....Neodlučan

16 godina
neaktivan
Dominus Johannes kaže...

jel zna netko kako isključiti cockpit camera mode tj. da mi kamera snima izvan auta ,a ne u autu?

stisni tipku F

16 godina

Evo recenzije za NFS Shift!!!Cool

Luckyluke!
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

raja pa kako instalirati shift?skinuo sam 13 partova po 400 mb.jel mi moze neko reci pls

0 0 hvala 0
17 godina

@big_guy: ne mogu ti pomoći jer igram na kontroler. O volanima znam malo, iako bar 2 sata dnevno provedem na cesti :)

Anyway, morao nakratko izaći iz igre samo da ovo napišem. Prvi put vozio 350Z, onaj hot lap ukrug.

Load time staze standardnih 40-ak sekundi, odvozio stazu za 25, pa opet u meni na drugi event, pa opet load 40s loadanja LOL

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

evo me za kompom

khm khm

učitavanje bet ramdisk je sljedeće:

postavke koje je burs prije spomenuo

16sec onaj crni ekran a do pogleda u kokpitu 28sec....prvo paljenje

14sec onaj crni ekran a do pogleda u kokpitu 25sec....drugo paljenje

sad idem stavit ramdisk pa ću editirat ovaj post

EDIT:

nema nikakve promjene, vrijeme učitavanja je isto....znači nije do hdd-a

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.9.2009 23:12 (beziljy).

0 0 hvala 0
16 godina

imam jedan problem kod shifta...dali se vama kao i meni igra dosta dugo ucitava?

meni da bi pokrenulo stazu treba oko 30 sek ali mi igra na svim detaljima ide u 40-45 fpsa

Luckyluke!
Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
beziljy kaže...

Ček ček... zbunjola... kakav crni ekran? I ne loada se igra skroz dok te ne stavi u kokpit.

Kad mjeriš od zadnjeg entera gdje ga lupiš (screen prije onog kad ti ispisuje savjete), pa do onda kad dođeš na stazu = loading time.

Prema ovome što si napisao, to bi bilo još i manje od 14s? Daj pliz pojasni. Ako je tako, to ja fakat drastična razlika.

Ja već pomalo gubim živce. Netko bi rekao "pa šta, samo 30-40 sekundi", ali ne igraš 2-3 puta, nego 20-30 puta, pa se nabere.

I daj reci u kom je to slučaju? Ipak sa 8GB ili 4GB? I da li ti je RAM podešen u BIOS-u na 1T ili 2T? Razlika zna biti velika.

OT: kako vam se sviđa moj novi 350Z? Neuništiv je, al ipak ne ide u treću lol

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.9.2009 23:49 (Burs).
16 godina
neaktivan
big_guy kaže...

I ja imam taj input lag od 0.5-1sek bilo na volanu ili tipkovnici. Neznam razlog, al budem sutra isprobal igru na win 7, i malo mijenjal drivere možda nekaj riješim.

***Stargate Atlantis*** Sheppard: All I have to do is climb up,and I'm in. Teyla: Climb the tower? Is that even possible? Sheppard: Sure! Batman did it all the time. Piece of cake. ***Stargate A
17 godina
neaktivan
Burs kaže...
beziljy kaže...

Ček ček... zbunjola... kakav crni ekran? I ne loada se igra skroz dok te ne stavi u kokpit.

Kad mjeriš od zadnjeg entera gdje ga lupiš (screen prije onog kad ti ispisuje savjete), pa do onda kad dođeš na stazu = loading time.

Prema ovome što si napisao, to bi bilo još i manje od 14s? Daj pliz pojasni. Ako je tako, to ja fakat drastična razlika.

Ja već pomalo gubim živce. Netko bi rekao "pa šta, samo 30-40 sekundi", ali ne igraš 2-3 puta, nego 20-30 puta, pa se nabere.

I daj reci u kom je to slučaju? Ipak sa 8GB ili 4GB? I da li ti je RAM podešen u BIOS-u na 1T ili 2T? Razlika zna biti velika.

OT: kako vam se sviđa moj novi 350Z? Neuništiv je, al ipak ne ide u treću lol

prvo mi se loada tih 14 sec dok je crn ekran s onim savjetima itd...i onda još11 sec pokazuje auto iz vana iz raznih kuteva...sve skupa dok se ne pojave svijetla (za start) je 25sec

i da počinjem mjerit od kad lupim enter

i sve to s 8gb

specifikacija je prije navedena

16 godina
neaktivan

ja neznam koji je vrag s ovom igrom al proveo sam 4 sata igrajuci jednu te istu stazu i nisam je mogo preci, tj igrao sam "car battle" onu prvu stazu, svladao sam sve zavoje i sve ali protivnik kao da u zadnjem trenutku ide na raketni pogon i samo me prošiša i pobijedi... izgubio sam živaca i živaca i mislim da nfs shift necu vise palit sljedecih par dana...Plač

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

evo ovako

skužio sam fiziku u igri...jej

našao sam na forumima kako postavit kontrole....I SAD RADI...ponašanje je puno bolje...

uglavnom, postavke za volan

sve deadzone postavit na nulu

a NAJGLUPLJA STVAr je to da se sensitiviti računa od 50% ne od nule

da ne duljim, sad mi je

volan na 52

gas na 48

kočnica 48

al tek sad dolazi do izražaja taj EA arkada s elementima simulacije...donekle...budem još vidio

možda ipak nešto i bude od igre

tekst objašnjenja postavki:

While on yet another dive into the jet-stream Jesse Abney emailed me earlier today to remind me of a story he wrote a few weeks ago to detail the
controller settings for SHIFT suggestion release week was a perfect time to republish the story so without further ado I bring you Jesse Abney:
"SHIFT has introduced one of Need for Speed's more complex controller options. This is intended to provide more configurability to the simulation players,
deepening the level of control they have with the game's controller & wheel intelligence.

A quick definition is provided below to help determine what's good to touch or best-left unaltered. Don't forget to use the DEFAULTS option if settings
get tweaked too far.

Steering Deadzone - The smaller the value the smaller the deadzone. For steering wheels it is recommended to have this value at 0%. |
NOTE: These next few deadzone settings for a gamepad are best-left unaltered.

Accelerator Deadzone - The basic description for all the deadzones are the same. For the initial range of motion no input is reported, and then starts
when the end of he deadzone has been reached. On top of these additionl recommendations can be added.

Brake Deadzone - As above - For the initial range of motion no input is reported, and then starts when the end of he deadzone has been reached.
On top of these additionl recommendations can be added.

Steering Sensitivity - This setting adjusts how sensitive the steering across the input span. With 50% sensitivity it is equally as sensitive at the
beginning of the range as at the end of the range
. This can make the steering feel twitchy on a game pad, thus it is recommended to have a lower sensitivy
setting which makes the steering a bit less sensitive for small inputs. For a steering wheel it is recommended to have this setting at 50%.

Acceleration Sensitivity -  Same as above, a value lower than 50% means the input is less sensitive in the beginning of the input span.

Braking Sensitivity - As defined above. If the default setting is not responsive enough (may well become car & performance specific), it's recommended
to make slight adjustments & test.

Speed Steering Sensitivity - This setting reduces the sensitivity of steering at speed. A high value applies maximum effect to make the car stable to drive
down straights with a gamepad. Lowering the value will make the car feel sensitive and twitchy at higher speeds. For a multiturn steering wheel it is
recommended to set this value to 0%, for other wheels a value around 50% is recommended.

Inverse Shifting - Reverses the default controller shift buttons.

Camera Y Axis - Inverts the R-stick camera movement in game.

POSTAVKE:

Steering Dead Zone-0%
Accel Dead Zone-0%
Brake Dead Zone-0%
Steering sensitivity-52%
Acell Sensitivity -48%
Brake sensitivity-48%
Cluth Sensitivity-50%
Speed steering Sensitivity 50%

0 0 hvala 6
17 godina
neaktivan
fala beziljy isprobat cu ove postavke :)
16 godina
benko kaže...
fala beziljy isprobat cu ove postavke :)

Također zahvaljujem se, ubija me taj prokleti lag i sporo vraćanje volana od automobila,

nadam se da će ovo pomoći :)

Proud Member Of :: | RevTT | TL | IPT | Waffles.fm | TVT.ro | THR | YUWABits | ::
16 godina
neaktivan

Ja se napokon nekako odljepio od volana da napisem nesto, sto vise igram shift to mi se vise svidja, jednostavno je zarazna igrica, pustio sam prijatelja da odigr amlo i nije me pusto na komp...Belji se.

Jedino st me zivcira da mi neke staze full stekaju, stalno trzaju itd. neznam do cega je problem, vidi moj komp pod MOJ PC. ako netko zna kako da rijesim problem neka mi se javi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

i ja se nadam jer evo meni je dosta pomoglo

sad jedna BITNA stvar

u svim, ama baš svim nastavcima NFS kad god se borim za prvo mjesto pred kraj same utrke moj suparnik tj ovaj 2nd....dobije SUPERUBERNITROQUATRO pogon i polazi krivine ko na šinama i toliko brzo doleti do mene da je to abnormalno i to mi stvarno diže živac

pa da nebi ja sebe zehebavao ja sam sebi najestio AI težinu na medium

ma hebi se ti EA s ovakvom "simulacijom"

izgleda da jedino što se simulira u igri sam JA...svi ostali su superuber nešto...NOT FAIR

da nebi bilo zabune...i ovako je dovoljno "teško"

a kad jednom odem online....znam da se neću degradirat jer će suparnici biti iole pametniji od ovih iz igre...i neće imat neke UBER šeme....osim ako netko ne hakne nešto :)

EDIT:

jel netko probao postavke....ima li rezultata?

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.9.2009 8:58 (beziljy).

6 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

da, meni je pomoglo, doduse jos vozim neko T1 smece, nissan neki...ali osjetno mi bolje drifta, volan mi manje koci, tj. lakse se stabiliziram nakon 'sudara' u voznji, da skratim, ulijepsana mi je voznja i upravljanje.

Pretvarat cu se da nemam potpis.
17 godina

Od kada sam stavio na predefinirane postavke za moj volan to izgleda mnogo bolje. Volan u autu prati moj, nema praznog hoda, lako se kontrolira auto, a dodavanje gasa i naročito kočenje je odlično (nema čupanja kod gasa niti onog naglog kočenja pred zavoj).

Evo slika kako je to namješteno, (nakon odabira volana), jedino sam ja još u Logitech Profileru podesio steering sensitivity na 63%

By the way ovoj igri treba pristupit prvenstveno kao zabavi i onda je to to. Za uživanje u vožnji imam GTR2 i rFactor, a ovo je udri po gasu, (metaforički rečeno) đir i to je to.

dotore1
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.9.2009 9:54 (doktor1).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
jel bi ja mogao igrati na ovome
celeron 2.93 GHz
1Gb rama
sapphire x1650pro 512mb
rezolucija nije bitna
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
loky4i4 kaže...
jel bi ja mogao igrati na ovome
celeron 2.93 GHz
1Gb rama
sapphire x1650pro 512mb
rezolucija nije bitna

Pa pogledaj u google minimum sys. req. ali kada već spamam da ti kažem ne! Minimalno je dvojezgreni procesor, giga rama i ATI x1800 / nvidia 7800 grafička.

dotore1
17 godina
neaktivan

btw

vratio sam AI na hard jer mi je ovako postalo dosadno....na medium su spori za poludit....sam se utrkujem

ove postavke što sam stavio su dosta obečavajuće....što više vozim do bolje kužim ponašanje auta koje je i arkadno i simulacijski, neki mix...

0 0 hvala 0
17 godina
beziljy kaže...

prvo mi se loada tih 14 sec dok je crn ekran s onim savjetima itd...i onda još11 sec pokazuje auto iz vana iz raznih kuteva...sve skupa dok se ne pojave svijetla (za start) je 25sec

Znači meni (i vjerojatno ostalima) učitavanje staze traje gotovo 3 puta dulje... Da mi je znati do čega je tako?

Sumnjam na RAM, iako moj isto radi na 5-5-5-15 latencijama i mrvicu višem taktu. Šta drugo može biti?

Ne igram dalje dok to ne skužim :)

17 godina
neaktivan
beziljy ako jos uvijek imas problema sa prenaglim kocenjem kao sto sam ja imao, breaking sensitivty sputi na 30-35%
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice