NFS: Shift

poruka: 1.610
|
čitano: 276.569
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Jel se vama čini da je igra neoptimizirana

Imam C2D E8400 i Radeon HD4870, OS je Windows 7 7600 64 bit

GRID jednostavno leti lockan na 60 fps na 1680x1050, sve maksimum

Shift sam morao smanjit na 1440x900 da bih osigurao da mi FPS ne padaju ispod 40... mislim... na 1680 nikad nisu išli ispod 30, ali za vozačku igru je vrlo važno da je framerate konstantan

Osim tih zamjerki, sve 5

Tko pod drugim jamu, ja mu mamu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: NFS: Shift

evo probo drift..blago receno katastrofa

addicted to HD :)
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.9.2009 17:42 (benko).
17 godina
protjeran

Da, driftanje je lose, barem za sada - staze su prekratke (drift sa 2 zavoja i slicno) i vise bodova dobijem za cak i najkraci drift ako je odmah kraj cunjeva nego za dobar drift malo dalje od cunjeva..

Btw ja sam rekao da mi je cayman neupravljiv prakticki, probati cu s nekim tezim autom kao sto je naxeem rekao..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
nixass kaže...
naxeem kaže...
To je auto od jedva 1300kg i s toliko konja MORA biti divlje na cesti.

masa baš i nema tolki utjecaj kolko njen raspored po osovinama..

Naravno da ima. Manja težina auta, manji pritisak na pogonsku osovinu, manje drifta u zavojima, manji pritisak na skretnu osovinu, drugačije zanošenje, kočenje... masa itekako ima utjecaja na ponašanje vozila.

Biti u većini nije vrijedno vremena inteligentnog čovjeka. G.H.Hardy || Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
nixass kaže...
naxeem kaže...
To je auto od jedva 1300kg i s toliko konja MORA biti divlje na cesti.

masa baš i nema tolki utjecaj kolko njen raspored po osovinama..

Naravno da ima. Manja težina auta, manji pritisak na pogonsku osovinu, manje drifta u zavojima, manji pritisak na skretnu osovinu, drugačije zanošenje, kočenje... masa itekako ima utjecaja na ponašanje vozila.

jos da ovo vrijedi za shift engineSmijeh

ja se dosta danas izivciro..cesto imam osjecaj kao da auto lebdi...

EDIT:usput da dokazem da shift ima dobru grafiku :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.9.2009 17:52 (benko).
17 godina
protjeran

Tko je probao pod ''Invitational events'' utrku Veyron-a na Nordschleife? Ono je faking masakr lol!

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.9.2009 19:29 (PsychoticBaklava).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
PsychoticBaklava kaže...

Tko je probao pod ''Invitational events'' utrku Veyron-a na Nordschleife? Ono je faking masakr lol!

jbte nemos bit prvi da si neznam ko unatoc 40 000 za prvo mjesto :D

VITIS NEMO SINE NASCITUR - Nitko nije rodjen da ne pogrjesi.
17 godina

Jedan mali test za sve one koji cmizdre nad loading time-om za vrijeme učitavanja staze...
Postavke: 1680x1050, sve high, 8xAA, 16xAF, FPS 35-60
Quick Race: Identical Cars (Chevrolet Cobalt), Opponents 1, Time Midday, Track  Alpental

Učitavanje staze 3x puta zaredom, redom po 44s, 39s, 39s.
(prvi put ide najsporije, a kasnije se ubrza jer je staza keširana u RAM-u)
"Težina" učitanih fileova za gornje postavke: 350 MB (38 fileova).

S obzirom da moja konfa može pročitati 350 MB za 4-5 sek, i s obzirom da su procesorske jezgre relativno NEopterećene prilikom učitavanja staze, pitam se zašto to ne ide malo brže. Gdje je usko grlo? U samoj igri ili u ostatku hardvera Jedino mi još pada na pamet brzina sistemskog RAM-a koji radi na 1Ghz, i video RAM-a koji radi na 2,5Ghz. Možda mu to nije dovoljno?

Također bi magao kreirati RAM disk i kopirati u njega one fileove kojima se pristupa prilikom učitavanja staze (sve uz pomoć VHD-a i Sandboxie programa). Makar sumnjam da je do hard diska, ali vrijedi probati. Bilo da je do toga ili ne, neka netko izmjeri vrijeme na istim postavkama za bržim DDR3 RAM-om, i/ili GDDR5 video RAM-om. Anyone?

Opterećenje procesora u priloženoj slici ispod... Dvije su slike, jedna sa opterećenjem individualnih jezgri, a druga za sve jezgre zajedno. Na drugoj slici se vidi da je procesor pune 2/3 NEiskorišten?!
Konfa je pod "Moj PC"...

Sad još jednom pročitajte sve, pa me nek netko prosvijetli svojim logičnim zaključkom i kaže što ne valja? :)
PozZ!

Opterećenje procesora Opterećenje procesora
Opterećenje procesora Opterećenje procesora
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.9.2009 20:18 (Burs).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Osim što je video jako dobar, pogledajte i kako se mali lagani auto ponaša u stvarnosti kad ima jako puno konja: http://aresonance.posterous.com/true-awesomeness
Biti u većini nije vrijedno vremena inteligentnog čovjeka. G.H.Hardy || Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

@benko

neznam za MP jer nisam probao...ako je netko probao nek napiše jel u demu uključen MP...

volio bi da je...pa da probam

@burs

glede tvoje optimizacije...neznam što je al mislim da je do rama

kod mene je e8400 na 4.2 i 8gb rama na 934mhz...a 8800gts512 na 780/1000

istina da prvo loadanje traje duže od ostalih...pa pretpostavljam da je u ramu problem

kod mene se samo osjeti malo trzanje kad je gpu na def postavkama

a učitavanje je isto

What goes around, comes around!

0 0 hvala 0
16 godina
GeForce kaže...
besla kaže...

Moze samo jedno pitanje...Frend pita kako bi mu Shift iso na njegovom kompu?

Komp:

7600GT

AMD 3800+ x2 2.0 Ghz

1GB ram

ne bi isao

OT:meni radi na max sve...1680x1050...30-60 FPS...inace igra je odlicna...po kvaliteti se moze mjeriti cak i sa NFSU 2 !

ko vama kriv sto ne mozete bez grafike stavis sve na minimum i gotovo rezolucija ak treba 640x480

17 godina
neaktivan

Jednostavno super igra .

Ne znam kaj da napišem !
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
beziljy kaže...

istina da prvo loadanje traje duže od ostalih...pa pretpostavljam da je u ramu problem

Znači imaš još i sporiji sistemski/video RAM... Daj izmjeri koliko ti dugo traje učitavanje staze na mojim postavkama (Quick race, ...).

Iako je razlika u sirovoj snazi procesora 3,2Ghz, mislim da nije nikakva prednost, jer se vidi da se na tom dijelu niti ne koriste sve jezgre.

Živo me zanima dal ti učitavanje traje dulje, ako ne, onda ne znam što da mislim. Mora bit do same igre...

Zbilja se ne sjećam kad sam zadnji put tolko čekao da se nešto učita. Fakat su to mogli bolje optimizirati.

15 godina
neaktivan

Evo i recenzije!

Neznam šta da napišem?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Burs kaže...
beziljy kaže...

Znači imaš još i sporiji sistemski/video RAM... Daj izmjeri koliko ti dugo traje učitavanje staze na mojim postavkama (Quick race, ...).

Iako je razlika u sirovoj snazi procesora 3,2Ghz, mislim da nije nikakva prednost, jer se vidi da se na tom dijelu niti ne koriste sve jezgre.

Živo me zanima dal ti učitavanje traje dulje, ako ne, onda ne znam što da mislim. Mora bit do same igre...

Zbilja se ne sjećam kad sam zadnji put tolko čekao da se nešto učita. Fakat su to mogli bolje optimizirati.

čini mi se da je bit u količini rama

jer meni kad sam mjerio i quick race i career nikad nije prešlo 20 sec

trenutno ti nemogu pogledat baš te tvoje postavke jer mi "žena" gleda filmove na kompu a ja tipkam s njenog mini laptopa

al budem čim prije jer možda je baš s tom kombinacijom nešto zeznuto...

premda me čudi da se meni tako"brzo" učita dok svi drugi se žale na to

16 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Osim što je video jako dobar, pogledajte i kako se mali lagani auto ponaša u stvarnosti kad ima jako puno konja: http://aresonance.posterous.com/true-awesomeness

ken block kralj drifta...sta covijek radi sa autom pa to nije normalno...a tek onaj video sa subaruom imprezom...to su cuda...

GTI - Das Auto
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.9.2009 20:49 (Gman).
17 godina
neaktivan
Gman kaže...
naxeem kaže...

ken block kralj drifta...sta covijek radi sa autom pa to nije normalno...a tek onaj video sa subaruom imprezom...to su cuda...

pa i ovo je impreza Smijeh

al onaj prvi video je "starom"

16 godina

Evo imao i ja prilike probat novi NFS i moram reći da sam ostao razočaran, upravljanje vozila je živi uzaš, nema razlike između vozila sa prednjim, stražnjim ili awd pogonom. Svi se isto ponašaju, zahtjevaju isti način vožnje. Osjecaj brzine je također neproporcionalan i nerealan, pogotovo u trkama sa jačim autima. Osim izgleda igre nemam zaista nista za pohvalit, doista ne kužim likove koji su radili recenzije i dali joj visoku ocijenu

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator

C2D@3,4 GHz, 4850@700 MHz, igra ne prelazi na startu 15fps na 1280x1024 bilo da je sve high 2xaa i 4xaf ili sve medium bez aa i af.

Ne kupovao ja quad zbog igre.

Uninstalled (a činila mi se dobrom).

Nije se usr*o onaj kojem je daleko zahod, nego onaj ko je kasno krenuo.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

jel zna netko kako isključiti cockpit camera mode tj. da mi kamera snima izvan auta ,a ne u autu?

0 0 hvala 0
17 godina
beziljy kaže...

Sry, al moram ovdje nabacit LOL :) Ma ne može biti do količine RAM-a! Otkud ti to?

Ja imam 2x 2GB, a igra na max. postavkama ne koristi više od 1,5GB.

Može jedino biti ako imaš perfektno podešene latencije, pa onda 934Mhz i nije loše.

Budem ja spustio frekvu na 700-800Mhz pa da vidim kolko se stvar mijenja...

17 godina
neaktivan
Burs kaže...
beziljy kaže...

Sry, al moram ovdje nabacit LOL :) Ma ne može biti do količine RAM-a! Otkud ti to?

Ja imam 2x 2GB, a igra na max. postavkama ne koristi više od 1,5GB.

Može jedino biti ako imaš perfektno podešene latencije, pa onda 934Mhz i nije loše.

Budem ja spustio frekvu na 700-800Mhz pa da vidim kolko se stvar mijenja...

pa 5-5-5-15 mi ne zvuči baš savršeno :)

budem probao izvadit 4gb pa onda vidjet

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.9.2009 21:19 (beziljy).
17 godina
neaktivan
@beziljy-posto imas rama ko dre*a trebo bi probat jedanput ucitavanje bez ram diska a odna nakon toganapravit ramdisk prebacit filo-ve na njega i pokrenut opet isti quick race...da vidimo dali je do hdd-a
17 godina
Dominus Johannes kaže...

jel zna netko kako isključiti cockpit camera mode tj. da mi kamera snima izvan auta ,a ne u autu?

To se ne može isključiti. Morat ćeš se priviknuti na tu kameru jer postoji samo ta jedna. Razočaravajuće, jel?

17 godina
neaktivan
jazz_1802 kaže...

Evo imao i ja prilike probat novi NFS i moram reći da sam ostao razočaran, upravljanje vozila je živi uzaš, nema razlike između vozila sa prednjim, stražnjim ili awd pogonom. Svi se isto ponašaju, zahtjevaju isti način vožnje. Osjecaj brzine je također neproporcionalan i nerealan, pogotovo u trkama sa jačim autima. Osim izgleda igre nemam zaista nista za pohvalit, doista ne kužim likove koji su radili recenzije i dali joj visoku ocijenu

Moraš probati pravi auto pa ćeš vidjeti da razlike ima. Isključi pomoći i ostavi pro mod vožnje.

16 godina
neaktivan

smrc...diskriminacija moga pitanja... ;)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Burs kaže...
Dominus Johannes kaže...

To se ne može isključiti. Morat ćeš se priviknuti na tu kameru jer postoji samo ta jedna. Razočaravajuće, jel?

Šta pričaš gluposti?Kameru mijenjaš tipkom koja ti je postavljena na change camera(pogledaj u controls)

16 godina
neaktivan

ispričavam se...tek sam kasnije to skužio...baš glupo pitanje...Sramim se

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ljudi molim vas pomoć tko zna.Igram shift na volanu i ja sad okrenem volan na lijevu stranu a volan u igri se okrene jako malo i dosta kasni,pa ako netko zna kako to nariktati....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
benko kaže...
@beziljy-posto imas rama ko dre*a trebo bi probat jedanput ucitavanje bez ram diska a odna nakon toganapravit ramdisk prebacit filo-ve na njega i pokrenut opet isti quick race...da vidimo dali je do hdd-a

Odlična ideja! Ja bih isto to probao, ali ni sa 6GB se ne bi moglo, a kamoli sa "samo" 4GB...

beziljy, daj to probaj napravit. Vađenjem 4GB nećeš ništa dobiti.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice