http://notch.tumblr.com/post/9896830082/you-know-whats-fun
Životinje će bježati od vas kad ih udarite. Fun!
http://notch.tumblr.com/post/9896830082/you-know-whats-fun
Životinje će bježati od vas kad ih udarite. Fun!
woot nasao 10 diamonda, a cave je jos veci od iceg sto sam ikad vidio, doslovno sam probao sve proci ali nemoguce koliko je velik!!
woot nasao 10 diamonda, a cave je jos veci od iceg sto sam ikad vidio, doslovno sam probao sve proci ali nemoguce koliko je velik!!
Pa da caveovi su zaista ogromni, ja sam jednom nasao 15 dijamanata jednog do drugog.
caveovi su super i tamo sam često puta puno toga nalazio i raznoraznih oblika ih je bilo :) znam da mi je jedan izgledala slično kao u onom filmu //onaj arheolog, otac i sin, sin traži sveti gral, ima i nacista u filmu, glumci john ford, nemogu se sjetiti imena filma// ugl... nalazio sam svakakve špilje.. i najbolje od svega mi je bilo izači na površinu. ;) mahom sam moram kopati okolo naokolo samo da izađem blizu površine, i onda sam mahom izlazio usred mora i poprilično daleko od početne baze :) i svaki puta bih zalutao po špiljama :) al, ajd, taj dio sam jako volio. dok, nisam otkrio gradnju velikih objekata. e, tamo sam gubio vrijeme, pogotovo kada me jednom puklo da treba maknuti jedno brdo i napraviti ravnicu - nisam znao za worldedit :/ tu sam izgubio bezbroj sati :) jer sam doslovno brdo sravnio sa zemljom :) ali, nema veze, kasnije sam tu digao roller coaster :)
ispričavam se na duplom postu... mislio sam da je ovo tipka modify.. ugl, obrišite modovi pliz ovo
sta se radi u ovoj igri i koji je cilj ?
Cilj je da se zabaviš, uživaš i opustiš, kao i svakoj igri.
ma znam za to nego sta trebas da radis ja odem tamo i kopam pod zemlju
Da preživljavaš, kopaš, istražuješ, gradiš... Nađeš kakav dobar MP server i gradite, imaš i na YT mali milijun različitih fascinantnih građevina...
samo jos ovo ...
to se igra preko nete ili se skida ?
Skineš igru (tj kupiš), ne treba ni net za singleplayer mode.
Treba ti net samo da je aktiviras..poslije igras mirno...
I za stalne update naravno, kojih hvala bogu ne nedostaje ^^.
sta se radi u ovoj igri i koji je cilj ?
Minecraft je Indie sandbox igra koju je napravio Markus "Notch" Persson. Prvobitno je radio za jednu developersku tvrtku, ali je imao sjajnu ideju kako bi mogao napraviti svoju igru. Tada je dao otkaz i bacio se na izradu Minecrafta. Igra je dosegla ogroman uspjeh otkad se počela izrađivati i trenutno je prodano preko 1 000 000 primjeraka iako je tek u beta verziji. Igra košta oko 15 €, a kada izađe cijela verzija, koštat će oko 20 €. Sada je imate priliku kupiti po nižoj cijeni.
Igra nema nekog posebnog cilja. Reći ćete, što raditi u tako "dosadnoj", besciljnoj igri. Neznam, to je na vama da odlučite, a možete raditi gotovo sve što možete zamisliti.
Primarni mod igre je Survival mod. U njemu morate preživjeti noć po kojoj vas napadaju razna zastrašujuća stvorenja. Možete bježati od njih, skrivati se, tući ih, ali preporuka je da sagradite sklonište. To sklonište može biti bilo kakvo. Možda špilja, rupa u zemlji, a možda i dvorac. Kasnije vam se otvaraju nove mogućnosti, materijali itd.
Najveća, odnosno primarna mogućnost igre je dakako craftanje. To je postupak pomoću kojega od kockica raznih materijala izrađujete predmete, nove materijale, pomagala, oružja, hranu. U početku se čini kompliciran, ali uopće nije. Samo posložite kocke na određeno mjesto. Nisam napomenuo da je okoliš sastavljen od samih kocaka, a mapa se automatski generira odn. izrađuje tako da nikada nećete naći potpuno istu mapu.
Ako vam se neda graditi, možete otići loviti, a možete i uzgajati vlastite biljke.
Također su značajni i vremenski uvjeti, npr. snijeg.
Minecraft ima i multiplayer. On je trenutno u zaostatku za singleplayerom u smislu dovršenosti, ali sve će doći na svoje mjesto. Možete napraviti sami svoj server, a možete se i pridružiti na tuđi. Radite zajedno, a postoji 2 moda. U jednom preživljavate, a u drugom gradite. Svaki ima svojih prednosti tako da neću nešto posebno o njima govoriti.
Pošto je prosto nemoguće da zaigraš igru bez nekakvog tutoriala, preporučit ću ti tutoriale paulsoares juniora (paulsoaresjr) koji je po meni najbolji!
Ali pošto su mu tutoriali iz minecraft alpha verzije, koja je dosta stara mnogo glitcheva-bugova je popravljeno pa tako bih ti preporulio da uz tutoriale koristiš i minecraft wikipediju :)
( igrica nije jos izasla, a sada se nalazi u beta fazi, zadnji update je update 1.7.3, a za tjedan dana ocekujemo novi adventure update 1.8 jedan od najvećih updejtova, Koji nam donosi adventure stil igrice)
Za više informacija posjeti
www.minecraft.net i
http://www.minecraftwiki.net/wiki/Minecraft_Wiki
Uh, napriča se ja ( bolje rečeno pola toga je copy paste :D)
Ispravka, ne očekujemo za dan-2 nego za tjedan dana, jer je jeb objavio da neće 8. izaći...Tocnije vjerojatno 12.
Ispravka, ne očekujemo za dan-2 nego za tjedan dana, jer je jeb objavio da neće 8. izaći...Tocnije vjerojatno 12.
Nisam baš u toku u vezi datuma izlaska, ali za mene je bolje da izadje 12 nego 8 zbog kupovine minecrafta ;-) ( kupujem 12-13 kada legnu novci na karticu)
Nisam baš u toku u vezi datuma izlaska, ali za mene je bolje da izadje 12 nego 8 zbog kupovine minecrafta ;-) ( kupujem 12-13 kada legnu novci na karticu)
Cijena bude ista...Jer je još beta, još neće dodati NPC-ove..Tak da, barem to je dokaz da neće izači iz bete još, a nadam se da će tako i dugo ostati,jer u suprotnome, ljudi bi prestali igrati igru..
Cijena bude ista...Jer je još beta, još neće dodati NPC-ove..Tak da, barem to je dokaz da neće izači iz bete još, a nadam se da će tako i dugo ostati,jer u suprotnome, ljudi bi prestali igrati igru..
Zašto?
Zašto?
jer bi to bilo to, završena igra, bez ikakvih novih stvari i dodataka, bez mogućnosti da fanovi sudjeluju u napretku igre, igra bi stala na jednom mjestu i nebi se više razvijala, osim nekim dcl-ovima i ekspanzijama, a to indie igre baš i nemaju
Upravo o tome članak prije neki dan - http://crocraft.com/blog/?p=349
Sve će biti "isto", samo što će Minecraft službeno izaći...
Znam da ce minecraft kada izadje, nakon 2-3 mjeseci pasti u vodu, postat će previše dosadan i ljudi ga više neće kupovati, tako da bi trebali poslije minecrafta da naprave i Minecraft 2 :P
Znam da ce minecraft kada izadje, nakon 2-3 mjeseci pasti u vodu, postat će previše dosadan i ljudi ga više neće kupovati, tako da bi trebali poslije minecrafta da naprave i Minecraft 2 :P
a gle, vjerojatno će minecraft 2 biti minecraft koji sad čekamo..jer ide 1.8, 1.9 pa 2.0
sjećam se jednog lika sa mcforuma koji je mislio da će verzije ići ovako: 1.8, 1.9, 1.10 hahaha
Ako ograniče modove, bit će svega...
Neće ih ograničit nego poticat. Zato i rade na modding API-ju.
Kada ce izac 1.8 verzija?
Ponedjeljak je "good guess".
još da svi modovi mogu radit na bukkitu, to bi bilo epic. jer smo ovako ograničeni na "text modove"(modovi koji su zapravo informacije prikazane u chatu) a modovi mogu mnogo više.
spout je nešto što teži tome.
Kada ce izac 1.8 verzija?
Veli jeb mozda u pon...Btw. nidjo, svaki put kad krenem na crocraft,vec svjeze vjesti gore..Imas volje :D...