Mass Effect 3

poruka: 2.682
|
čitano: 362.065
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Mass Effect 3

Pogledao krajeve na YT-u i daleko su mi bolji nego originalni. Nisu savršeni ali donose kaka-takav završetak na kompletan serijal i ovo su trebali napraviti odmah a ne se sramotiti sa onakvim krajem.

It's very dangerous, putting them together. I don't think the boy can handle it. I don't trust him.
17 godina
neaktivan
Nos kaže...

Traženje umjetničke slobode u proizvodu koji namjenjen širokim masama je glupavo.

A je li?

Dakle oni bi trebali raditi po narudžbama šmrkavaca iz roditeljskih podruma (da karikiram)?

Srećom, postoje developeri poput David Cagea, Ken Levinea i njima sličnih koji još uvijek imaju kičme pa mogu reći igračima da su oni isključivo potrošači i da nemaju pravo glasa u tome što će i na koji način biti prikazano u njihovim igrama.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
14 godina
neaktivan
Mass Effect 3

E da su ovo stavili od prve bila bi najbolja igra svih vremena skoro sam se rasplako od destroy endinga

[url=http://bf3stats.com/stats_pc/Neo051][img]http://g.bf3stats.com/pc/qvJvFKXL/Neo051.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Danny_HR kaže...

...isključivo potrošači...

Znači iskeširam cca 50 eura za igru i jedino sto sam je potrošač?

Nemam nikakvih prava? Ne smijem reći ništa, niti prigovoriti da to nije ono što je kompanija najavljivala i naposljetku ono zbog čega sam ja spomenutu igru i  kupio?

Slažem se da bi devovi trebali imati više kičme u izdavanju igrara  ali ME franšiza je već toliko "približena masama" da stvarno ne vidim problema u promjeni kraja kada su već totalno promjenili stil gameplaya naspram jedinice.

Novi krajevi su za koplje bolji od starih, samo mi je žao što nisu odmah u startu uklopljeni u igru.

Tko zna, da bioware nije trošio vrijeme na MP elemente u igri možda bi i stigli napraviti barem smislenije krajeve a ne ovo.

Btw, jer nikom nije čudno kada onaj prothean VI "detektira" indoktrinirane osobe? 

Mislim ako su već imali detektor čovjek bi pomislio da će ga korisiti pa barem smanjiti mogućnost izdaje.

BF3 Battlelog: pijana_carapa
17 godina
neaktivan
Apsolutno, nisi ni na koji način pridonijeo njihovom razvoju, nisi investirao novac. Platio si za ono što si konzumirao, ni više ni manje.

Naravno da si samo potrošač, ne budi apsurdan.
Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
16 godina
odjavljen
Mass Effect 3

jesu li morali napravit novi kraj? nisu. a sad zasto jesu? e o tome bi se vec dalo raspravljat. jesu li uvidjeli da su sje8ali pa da malo poprave dojam ili oni stvarno slusaju kupce i udvoljavaju im?

nama su u igri ponudili ni vise ni manje nego jedan izbor vise nego sto su oni imali nakon cijele te hajke oko zavrsetka serijala. mogli su:

• priznat (je da, kako da ne) al bar bi ih vise cijenili
  • napravit novi kraj i pokusat oprat ljagu s lica

failali su, opako. i to znaju. kako god da bilo ovaj slucaj je barem pokazao da i najbolji lako posustanu. ko ih je8e doc ce drugi.

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mass Effect 3

Bojim se da tako kvalitetene studije oput Bioware i Blizzarda nece  ubrzo zamjeniti neki jos bolji.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them .
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

o blizzardu necu nis rec ali moje iskustvo s diablom3 i nije bas najljepse. a sa biowareom, zadnjih par igara je sranje (me3 koji povlaci za sobom me2, DA:O2 i koliko citam onaj MMO star wars je predivan).

sad ti vidi koliko su trenutno kvalitetni

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
14 godina
Danny_HR kaže...
Apsolutno, nisi ni na koji način pridonijeo njihovom razvoju, nisi investirao novac. Platio si za ono što si konzumirao, ni više ni manje.

Naravno da si samo potrošač, ne budi apsurdan.

Pa nisam ni mislio na to da imam pravo bilo kakvog mješanja u sam razvoj igre, nego na to da imam pravo izražavanja svog nezadovoljstva (na pristojan način) ako mi se ne sviđa neka komponenta igre (ne samo u slučaju  ME).

BF3 Battlelog: pijana_carapa
17 godina
neaktivan
Mass Effect 3

Filozofirate oko ničega.

Kraj nije promjenjen, već samo proširen(kao što i ime DLC-a kaže), tako da su rasprave o "umjetničkoj viziji" kompletno promašene.

3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mass Effect 3

Na ovom su linku dostupni svi novi završetci, pa tko hoće pogledati...

The world belongs to the enthusiast who keeps cool.
Moj PC  
0 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
Nos kaže...

Traženje umjetničke slobode u proizvodu koji namjenjen širokim masama je glupavo.

A je li?

Dakle oni bi trebali raditi po narudžbama šmrkavaca iz roditeljskih podruma (da karikiram)?

Srećom, postoje developeri poput David Cagea, Ken Levinea i njima sličnih koji još uvijek imaju kičme pa mogu reći igračima da su oni isključivo potrošači i da nemaju pravo glasa u tome što će i na koji način biti prikazano u njihovim igrama.

Krivo sam se izrazio.

Mislim da traženje "umjetnosti" od strane igrača u proizvodima namjenjenim isključivo za zabavu je bezvezarija. 

I'm very large!
15 godina
neaktivan
dekstroza kaže...

Filozofirate oko ničega.

Kraj nije promjenjen, već samo proširen(kao što i ime DLC-a kaže), tako da su rasprave o "umjetničkoj viziji" kompletno promašene.

Ko da ih briga o čemu se radi. Jedino im je bitno da nameču svoje razmišljanje na ružan način pritom provocirajući druge.

Nit mi nije jasno kako netko može imati umjetničku slobodu kada ima zavezane ruke silnim rokovima i da mora izdavat igre po godišnjoj bazi. Desilo se to što se desilo, nisu posložili stvari na vrijeme, dali su obećanje koje nisu ispunili. Da su možda najavili da treći nastavak nije kraj sage o reaperima i Shepardu imalo bi smisla, a ne ovako da su ostavili kraj potpuno otvoren sa rupama da se pitaš od kud se ovi  mogu telerportirati i ostale gluposti koje nemaju smisla. Sve su riješili izdavanjem extended cut-a i sada ima smisla. Šteta, jer ima ovo nije trebalo.... ili možda ipak je?

17 godina

kao sto sam ocekiva... opet fail...

It's not who u are, it's who u know.
15 godina
Mass Effect 3

Trebao je Legion umjesto Shepa porazgovarati sa Starchildom...dobili bi dodatnih 20 endinga.

BF3 FlamingKing
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Granzon kaže...

Pa nisam ni mislio na to da imam pravo bilo kakvog mješanja u sam razvoj igre, nego na to da imam pravo izražavanja svog nezadovoljstva (na pristojan način) ako mi se ne sviđa neka komponenta igre (ne samo u slučaju  ME).

Naravno da imaš, nitko to ne osporava. Baš kao što imaš pravo reći da ti kornet od vanilije nije fin, da ti je članak na temu Applea dosadan ili da ti je klima u ZET-ovim tramvajima prejaka. Isto tako imaš pravo ne kupovat igre od developera koji ne radi nešto po tvom ukusu i to je sasvim okej.

Moj rant se odnosi na ekipu koja smatra da je njima Bioware nešto dužan ispuniti, da je dužan mijenjati kraj igre ako su oni njime nezadovoljni, da im je dužan davati besplatne DLC-ove (ovo se pak odnosi na neke druge igre) i slične stvari. Smatraju da su svojim plaćanjem 20-30-50 eura automatski dobili pravo nešto zahtjevati.

Nikada nije problem kad se netko žali ili kad netko iskaže svoje nezadovoljstvo nekim dijelom igre, problem nastaje kad ekipa smatra da konzumiranje sadržaja stiže s pravom da se isti mijenja.

Nikad ne kenjam po ekipi koja govori da im ME3 kraj nije dobar, imaju pravo na to. Ruku na srce meni je kompletni ME serijal govanjce, samo ja ne tražim da ga zbog toga mijenjaju da bi mi bolje pasao.

17 godina
neaktivan
Mass Effect 3

Eto prešao sam sva 4 kraja... a za rasplakat svaki. Mogli su  to odmah napraviti.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them .
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.6.2012 13:53 (WItcher).
Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
Mass Effect 3

Novi krajevi MF su preeeedobri,full sam zadovoljan.

Trebali su odmah ovako napravit a ne ona prva shit verzija.

They have descended from heavens in fire chariots, and made humans on their own image.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mass Effect 3

Napokon sam zadovoljan (barem više nego prije 3 mjeseca). Ovako su trebali odmah, ali rokovi ih stisli pa izbacili poluzavršetak. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Mass Effect 3

Content je takav kakav je. Što se mene tiče nisu morali ništa mijenjati. Bioware zadnjih par igara pravi katastrofalne propuste, koje si ne bi smio dopustiti za AAA firmu, pogotovo kad se vidi da se svi ti propusti mogu rješiti sa barem 3 dodatna mjeseca rada. Ljudi su radili KOTOR, rpg u kojem imaš zagonetke, osnovnu logiku, mini gejmove, murder mistery... i tko zna šta sve ne, a sada izmišljaju toplu vodu sa bojankama i to pod izlikom umjetničke slobode. Zato sam i gnjavio i deusa i danny-a da pojasne taj dio. Jedan The Witcher 2 i te kako koristi umjetničku slobodu kada doda odrasle teme u odraslu igru na odraslom nivou...

5 0 hvala 0
16 godina
Deus ex machina kaže...

Ali kod igara je to drugacije, gameri misle da zato jer igraju neku igru, da je ta igra njihovo vlasnistvo.

Kod ME3-ice je problem što su doslovno pisci koji su započeli (i dovršili !!!!!) priču bili protjerani i na njihovo mjesto dovodena ekipa koja je za*rala cijeli serijal.

Ako netko napiše takav kraj i on ima smisla, apsolutno ok. Ali ne možeš sve nabacati zbrda-zdola, kompletno zanemariti neke detalje iz prva dva dijela i onda to nazvati umjetnička sloboda.

Pogledo sam ovaj Extended Cut... Nisu ga trebali ni izdavati. Normalni kraj je bio suvisliji od ovoga... Dio kad svi oplakuju Sheparda i onda on prodiše je vjerojatno vrhunac nebuloza...

Što se mene osobno tiče, Shepard je bio indoktriniran u 3-ici i uništenje sa 6000 poitova je ultimativni kraj. Po Extended cutu još ispada da najbolji kraj dobiješ bez obzira koliko imao military pointova... Koja je onda poanta cijelog nastavka i dovođenja svih rasa za isti stol?

Njihova igra, ok... Ali onda reci što ste napravili sa 3-icom, a ne obećavati brda i doline, a izdati nešto što nije ni blizu onoga što ME predstavlja.

Čak mi kraj toliko niti ne smeta (mislim da sam već ranije napisao na temi da kompletna prašina se digla jer nije klasični happy ending), već sitnice koje doslovno te bodu u oči, a jednostavno se ne slažu sa prva dva dijela.

Gdje je onaj Bioware koji je izdao Neverwinter Nights?

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
16 godina
neaktivan

da kazem svoje misljenje sad mi je kraj puno ljepsi i bolji,to su trebali odma napravit sad nije ni los cak mi je i dobar,niti u jednoj igrici nisam pustio suzu na kraj ali ovo ostao sam bez rijeci,(romantic s ashley) kad je stavljala onu plocicu s imenom sheparda doslovno suze su potekle,nesto tako dobrog nisam dugo vidio(mislim nisam sad neki klinjo pristavi),jedino mi malo smeta sto shepard ne ostane ziv,ali ovako je mozda bolje emotivan zavrsetak jedne prelijepe price i perioda mog zivota u vezi jedne igre,stvarno sam se uzivio u nju i sad mi je zao sto to se prestaje(mozda izbace 4 dio il dlc al to je sad manje bitno)sve u svemu ovaj dlc mi je totalno promijenio misljenje koje sam imao :)

SUICIDE-because the world is better place without you
14 godina
Ryder007 kaže...

da kazem svoje misljenje sad mi je kraj puno ljepsi i bolji,to su trebali odma napravit sad nije ni los cak mi je i dobar,niti u jednoj igrici nisam pustio suzu na kraj ali ovo ostao sam bez rijeci,(romantic s ashley) kad je stavljala onu plocicu s imenom sheparda doslovno suze su potekle,nesto tako dobrog nisam dugo vidio(mislim nisam sad neki klinjo pristavi),jedino mi malo smeta sto shepard ne ostane ziv,ali ovako je mozda bolje emotivan zavrsetak jedne prelijepe price i perioda mog zivota u vezi jedne igre,stvarno sam se uzivio u nju i sad mi je zao sto to se prestaje(mozda izbace 4 dio il dlc al to je sad manje bitno)sve u svemu ovaj dlc mi je totalno promijenio misljenje koje sam imao :)

Muzika je ta koja vecinu ljudi dovede do suza. Probaj bez muzike i nema suza.

16 godina
neaktivan

a moze bit,ali svejedno nesto predivno i tako mo je zao sto nece bit nastavka al mozda i bude kad su ostavili sheparda u rusevinama i ona scena kako uzima zrak pa se nadam da bude jos nesto 

17 godina
neaktivan
Zajeb kaže...
Ryder007 kaže...

Muzika je ta koja vecinu ljudi dovede do suza. Probaj bez muzike i nema suza.

Tome i je fora... niti jedna druga stvar na svijetu ne kombnira tako interaktivnost,dizajn,muziku,priču.. jednostavno stekneš mišljenje da ti je Tali ( ili bilo koji drugi lik) prijatelj ili nešto više...jednostavno se emotivno povežeš.

Istina kad sam gleado Tali kad postavlaj pločisu ... jednostavno... sam se svega sjetio što sam sa Šepardom učinio.

Sad ostaje da vidimo kaj će biti s ME 4 .. očekivati nešto bolje od trenutne trilogije ...a tesko da će biti bolje.

Da prijeđu na cistokrvni MMO ili na SP akcijski ( u kojem su smjeru i krenuli) ili da naprav pravi RPG.. neka me iznenade al nikako da izlazi na godišnjoj bazi kako pokušavaju svi AAA naslovi.

16 godina
neaktivan

radje cu cekat 5 godina na nastavak nego na neki shit od igre kao sto je skoro bio 3. dio da nije bilo ovog dlc-a

16 godina
neaktivan
Mass Effect 3

Ovo nije zadnji storyline DLC, bit će ih još.

vijest

The world belongs to the enthusiast who keeps cool.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Mass Effect 3

Vjerojatno ćemo ga morat odigrat prije epiloga u Londonu. Ne vjerujem da će izbaciti DLC koji nastavlja igru nakon nekog od 4 moguća kraja.

Inače extended cut uistino JE promijenio kraj igre čime je dokazano da su postojale rupe u priči pa stoga molim da se trolovi suzdrže pljuvanja po DLCU i po igračima koji su zahtjevali promjene.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.6.2012 13:45 (Prince-Artas).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Mass Effect 3

BF3 FlamingKing
Moj PC  
0 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
thuglife kaže...

Ovo nije zadnji storyline DLC, bit će ih još.

vijest

http://social.bioware.com/forum/1/topic/355/index/12777408

evo jos malo infoa iz fajlova koji su bili slucajno u   extented cut patchu.

I ukratko objasnjeno sta je tematika ovog DLC-a  (Spoileri naravno )

1: Species of Leviathan, space-whale form with tentacles.
2: Leviathan creates Catalyst in order to maintain status quo of organic-synthetic relations
3: Catalyst comes to the conclusion, that the only way to maintain said status quo, is to harvest organics at a certain point.
4: Catalyst hunts and harvests all the Leviathan, and creates a vehicle for their collective consciousness, resembling their old form. First Reaper. Later known as Harbinger.
5: Catalyst uses this form as an instrument to harvest more species.
6: After countless cycles, it turns out that, like Prothy the Prothean Javik, one single individual of the original Leviathan Species has survived to this time: the Leviathan of Dis. But...can it be trusted? After all...it did create the Catalyst, and it still indoctrinates.

If somebody wins, the person who fought against that person will lose. That's battle. A good contender just seeks the next victory without bragging after winning, and without getting upset afterlosing
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.6.2012 18:39 (hari85).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice