Sve je to fino, ali kad sa takvim stilom igranja dođeš do kraja tek ti onda neće ništa biti jasno.
Ali eto i sam ćeš se uskoro uvjeriti u to.
Sve je to fino, ali kad sa takvim stilom igranja dođeš do kraja tek ti onda neće ništa biti jasno.
Ali eto i sam ćeš se uskoro uvjeriti u to.
a cujes ja nisam ti pa da odigram nesto po par puta. 35 sati je moj gametime bio sa svim side questovima odrađenim i nakon svake misije posjet normandy na razgovor sa ekipom i posjet citadel...
Što kažete na ovaj video
Indoktrinacija praktički objašnjava sve rupe i nelogičnosti u priči. Na stranu to što ni u ovom slučaju sa teorijom indoktrinacije ne dobijamo obećani kraj trilogije sa odgovorima.
ali vi ljudi ne shvacate.
cak i ako se pokaze da je shepard sve sanjao, onda je to jos gora verzija. po toj verziji je ea/bioware pozurija igru pa nije dovrsena ili cak da je namjerno kraj izrezan za dalji profit.
u biti obe solucije su katastrofalne za mass effect 3, bilo da je ovaj trenutni kraj pravi kraj ili da je pravi kraj izrezan...
pobogu sta su ucinili od ovako fantasticne igre...
Ne shvaćaš ti ili ne želiš shvatit, pa pročitaj sve šta san napisa.
Na stranu to što ni u ovom slučaju sa teorijom indoktrinacije ne dobijamo obećani kraj trilogije sa odgovorima.
Ne shvaćaš ti ili ne želiš shvatit, pa pročitaj sve šta san napisa.
Na stranu to što ni u ovom slučaju sa teorijom indoktrinacije ne dobijamo obećani kraj trilogije sa odgovorima.
ma vidin ja sta si ti pisa, ali ovaj moj odgovor je iskljucivo baziran na xy tih pustih video clipova. krivo san citira, moja greska...
Nisi pogleda video (koji je odličan i gotovo san uvjeren da će Bioware potvrdit da je indoktrinacija jedini canon završetak), pogotovo kraj videa koji se odnosni baš na ovo o čemu raspravljamo, kako je Bioware u govnima u svakom slučaju jer ako ne naprave DLC sa pojašnjenjima popljuvat će ih a ako naprave i naplate opet će ih popljuvat zbog lihvarstva. Jedino riješenje besplatni DLC...
Nisi pogleda video (koji je odličan i gotovo san uvjeren da će Bioware potvrdit da je indoktrinacija jedini canon završetak), pogotovo kraj videa koji se odnosni baš na ovo o čemu raspravljamo, kako je Bioware u govnima u svakom slučaju jer ako ne naprave DLC sa pojašnjenjima popljuvat će ih a ako naprave i naplate opet će ih popljuvat zbog lihvarstva. Jedino riješenje besplatni DLC...
jesam, video sam pogledao davno, od onog lika angryjoe. skoro sam sve te indoctrination clipove pogleda... mislim da je cak taj video stavljen na forum u jednom od mass effect postova sta su bili u game master
Onda se možemo složit da je indoktrinacija jedini pravi "kraj" i da je Bioware sve stručno zahebo nedovršavanjem priče trilogije u svrhu dodatne mužnje para putem DLCa
Onda se možemo složit da je indoktrinacija jedini pravi "kraj" i da je Bioware sve stručno zahebo nedovršavanjem priče trilogije u svrhu dodatne mužnje para putem DLCa
znas sta... ne znam vise sta da mislim u pogledu kraja mass effecta... bit cu pametan pa cu rec ovo: cekam travanj
Čini mi se da će prvi dio ostat ipak najbolji dio trilogije...
Animacije lica su jako loše za današnje standarde, malo sam odigrao. Uf šta volim spaljivat žrtve sa zapaljivom municijom.
Kraj je jadan ali srića što izlazi DLC u kojem će nam dati još 2 nove boje - žutu i ljubičastu.
Što nije ovo sa djetetom u šatlu bilo nakon što ga Shepard nađe u vent sustavu?
Indoktrinacija je u najmanju ruku smiješan završetak.
Zašto bi nas pustili da unuštimo Sovereigna, Collector base, Human Reapera, godinu dana uništavali njihove planove...
Ja sam izabrao spajanje i ako bi mi netko mogao napisati kakve odgovore vi tražite.
Nisam siguran da li bi mi išta poboljšao utisak video mojih sretnih kompanjona i njihovog života. Vjerojatno ne bi bili sretni jer nema Mass Releya.
Shep je mrtav, Catalyst mi kaže da je spajanje slijedeći level evolucije što bi značilo da više nema potrebe za Reapaer čišćenjem. Meni to znači da sam spasio galaksiju. Uz velike žrtve, naravno.
Nego ako mi netko može odgovoriti na pitanje.
Je li bila kakva cutscena s velikom bitkom flota i reapera?
Jer ono na zemlji je bilo jadno. Skipao sam dosta razgovora sa spaceom, pa ne znam jesam li slučajno preskočio taj dio.
Osjećao sam se razočarano jer sam cijelu igru marljivo skupljao te war assete i flote (oko 7k) da na kraju ne vidim ni jedan brod.
Ne kužim po kojoj logici to spriječava reaper čišćenje. Što spriječava te hibride da oni naprave opet čistu sintetiku i da ta sintetika ih opet uništi?
Da se razumijemo, cijeli slijed priče ME svemira je vjerojatno nastao tako da su prvo stvorili neprijatelja - Reapere, pa tek onda odlučili što i kako s njima.
Znači cijela ta Yo Dawg sintetika uništava organiku kako sintetika nebi uništila organiku špreha je toliko loša kopija gotovo svih fikcija na temu AI-a.
Nedavni Deus Ex - HR i prvi nastavak Deusa Exa postavlja isto pitanje a čak su i završeci jednaki.
U osnovi igra ti je rekla F You, sve što si radio nema apsolutno nikakvog smisla.
Da, dobro si primjetio, ništa ne spriječava slijedeće rase i civilizacije da naprave istu stvar (AI sintetiku) pogotovo ako nađu ostatke naše civilizacije, kao što smo mi našli Releye i Prothean artefakte. Komotno smo se svi mogli lijepo smjestiti na verandu i pustiti da nas harvestaju.
Catalyst ti kaže da su Reaperi rješenje koje harvesta stare rase i njihovo znanje, te ostavlja mlađe.
Uništavanjem Mass releya i spaljivanjem planeta baš se ostavlja vrla i prosperitivna budućnost.
Kao da sačmaricom, napalmom i nuklearkom ideš loviti sve grabežljivce kako bi dao "nadu" nerazvinjenim lovinama.
Ne kužim po kojoj logici to spriječava reaper čišćenje. Što spriječava te hibride da oni naprave opet čistu sintetiku i da ta sintetika ih opet uništi?
A ja isto tako ne kužim zašto Catalyst nije odmah napravio sintezu, nego je stvarao robote koji nas ubijaju da nas ne ubiju roboti?
Btw, lik je malo dosadan ali pogađa u srž.
Što nije ovo sa djetetom u šatlu bilo nakon što ga Shepard nađe u vent sustavu?
Indoktrinacija je u najmanju ruku smiješan završetak.
Zašto bi nas pustili da unuštimo Sovereigna, Collector base, Human Reapera, godinu dana uništavali njihove planove...
Ja sam izabrao spajanje i ako bi mi netko mogao napisati kakve odgovore vi tražite.
Nadam se da ćeš pogledat ovaj video jer samo ćeš tako promijenit mišljenje, ostali završeci nemaju logike ni smisla.
Inače autor videa je isti, samo je ovaj starijeg datuma pa ako pogledaš ovaj video pa onaj gore o indoktrinaciji siguran sam da ćeš promijenit mišljenje jer su argumenti odlično pogođeni.
Nisi mi odgovorio da li je ona scena s šatlom i djetetom prije ili poslije djeteta u ventilaciji.
Jer ako je tu već fulao ne da mi se gledati 40 minuta videa u kojem moram nagađati je li to stvarno tako bilo.
što se tiče ovih 10 razloga - 2 razlog je izlazak nekog kompanjona iz Normady - meni je izašao lik kojeg nisam vodio na Zemlju. Nekome je izašao onaj kojeg je vodio.
Što me vodi do zaprepaštujućeg zaključka da je sve to možda nešto nevjerojatno u svijetu programiranih igrica - random skripta.
Moje shvaćanje 3 (glavna) kraja:
Destroy - Čini mi se najispravniji, al žao mi getha baš su simpa
Control - Ovaj ne kužim, kako ću ih kontrolirati kad sam mrtav? Osim ako pod kontrolom ne smatraju "Reapers, go home" naredbu, pa se oni budu vratili nakon novih 50k godina
Sinthesis - Mene to spajanje sintetika i organika jako podsjeća na pravljenje DNA paste i novih Reapera, jer Reaperi i jesu sintetički organizmi sa kolektivnom inteligencijom svih organika koje su rastopili kako bi ih napravili.
U svakom slučaju, bez načina transportiranja između udaljenih sistema svi će se unazaditi 100tinjak godina unatrag.
Nisi mi odgovorio da li je ona scena s šatlom i djetetom prije ili poslije djeteta u ventilaciji.
Jer ako je tu već fulao ne da mi se gledati 40 minuta videa u kojem moram nagađati je li to stvarno tako bilo.
što se tiče ovih 10 razloga - 2 razlog je izlazak nekog kompanjona iz Normady - meni je izašao lik kojeg nisam vodio na Zemlju. Nekome je izašao onaj kojeg je vodio.
Što me vodi do zaprepaštujućeg zaključka da je sve to možda nešto nevjerojatno u svijetu programiranih igrica - random skripta.
Nakon ventilacije. Klinac je jedan od boljih dokaza indoktrinacije, samo ga Shepard vidi, javlja mu se u snovima i onaj AI ima njegov oblik. Preporučam da pogledaš do kraja.
Nakon ventilacije. Klinac je jedan od boljih dokaza indoktrinacije, samo ga Shepard vidi, javlja mu se u snovima i onaj AI ima njegov oblik. Preporučam da pogledaš do kraja.
Znači da mu prvi argument pada u vodu jer on jasno kaže da se klinac vidi nakon što Reaper uništi šatl.
Oprosti ali nemam vremena gledati 30 minuta videa gdje čovjek promaši prvi argument u 2 minuti.
Ja bih, vrlo jednostavno, rekao da je klinac pokušaj humanizacije Sheparda, nešto viđeno u nekolicini ratnih filmova, gdje žrtve proganjaju glavnog lika.
Znači da mu prvi argument pada u vodu jer on jasno kaže da se klinac vidi nakon što Reaper uništi šatl.
Oprosti ali nemam vremena gledati 30 minuta videa gdje čovjek promaši prvi argument u 2 minuti.
Ja bih, vrlo jednostavno, rekao da je klinac pokušaj humanizacije Sheparda, nešto viđeno u nekolicini ratnih filmova, gdje žrtve proganjaju glavnog lika.
Koliko je meni poznato nakon eksplozije klinac se jedino vidi u noćnim morama. Ja ga sigurno nisam vidio nakon eksplozije šatla, jer nakon eksplozije Normandija odlazi u svemir.
Možda je mislio na noćne more?
Pa o čemu ti pričaš argumet je na mistu, kakav promašaj? Di on kaže da se klinac vidi nakon šatla (osim u snovima), ovo kad klinac prođe kroz zaključana vrata i ovo u ventilaciji je prije šatla...ma ustalom ja sam ovo stavio čisto radi informiranja pa se radije potrudi pogledat i shvatit video u cijelosti pa tek onda možemo pričat.
prvo vidiš malca kako trči i prolazi kroz zaključana vrata, zatim reaper tamo pogađa laserom i događa se ogromna eksplozija, koju klinjo nkikak ne bi trebao preživjeti. nakom par min uđeš u tu zgradu i vidiš ga u ventilaciji. i onda kasnije kad odlaiš sa zemlje vidiš ga kako ulazi u onaj brod
Na 2:55 u videu kaže "later we see that child going trough the locked door".
EDIT: Kasnije spominje one snove i kako vidimo ista stabla i slow motion. No shit sherlock, nakon udara granate sve igre imaju slow motion, a na zemlji raste što? teletabisi?
Još kasnije pita se zašto Joker bježi od svih valova kad je samo crveni uništavajući. A Joker je bio na citadelu pa bi trebao znati što koja boja označava?
Mislim video je isti kao oni o teorijama zavjere, nakon 3 fulana argumenta ne vidim poantu daljnjeg gledanja.
Moje shvaćanje 3 (glavna) kraja:
Destroy - Čini mi se najispravniji, al žao mi getha baš su simpa
Control - Ovaj ne kužim, kako ću ih kontrolirati kad sam mrtav? Osim ako pod kontrolom ne smatraju "Reapers, go home" naredbu, pa se oni budu vratili nakon novih 50k godina
Sinthesis - Mene to spajanje sintetika i organika jako podsjeća na pravljenje DNA paste i novih Reapera, jer Reaperi i jesu sintetički organizmi sa kolektivnom inteligencijom svih organika koje su rastopili kako bi ih napravili.
U svakom slučaju, bez načina transportiranja između udaljenih sistema svi će se unazaditi 100tinjak godina unatrag.
U slučaju uništenja Reapera i Mass Relay treba biti uništen.
Njihova mreža je izgrađena od reapera i glavna namjena je putovanje reapera. Ako hoćeš istrijebiti Reapere i njihovu tehnologiju onda trebaš i uništiti relay-e.
I još jedna stvara - ako sintetici se pobune onda im je teže istrijebiti sav organski život ako nemaju način brzog putovanja.
Na 2:55 u videu kaže "later we see that child going trough the locked door".
EDIT: Kasnije spominje one snove i kako vidimo ista stabla i slow motion. No shit sherlock, nakon udara granate sve igre imaju slow motion, a na zemlji raste što? teletabisi?
Još kasnije pita se zašto Joker bježi od svih valova kad je samo crveni uništavajući. A Joker je bio na citadelu pa bi trebao znati što koja boja označava?
Mislim video je isti kao oni o teorijama zavjere, nakon 3 fulana argumenta ne vidim poantu daljnjeg gledanja.
Pa da si pogleda pažljivije vidija bi da to govori tokom scene (prolazak kroz vrata) koja se događa prije ventilacije i šatla....
EDIT: wyks reklo bi se da si promašio ceo fudbal:
1. Kolega Xplicit je gore sve lipo objasnio za klinca.
2. Eto na primjer kad već spominješ stabla onda spomeni i to da ih nigdje nema dok Shepard trči a Harbinger napada crvenom zrakom, a pojave se tek kad Harbinger ode (i Shepard je u slow motionu i na radiju se čuje da su svi pobijeni - the entire force was decimated), a kad malo bolje razmisliš zašto bi Harbiner otišao i dopustio Shepardu da ode na Citadelu i uništi Reapere.
3. Zašto imaš neograničeno municije tijekom tog slow motiona i nemoraš nikako reloadat pištolj?
4. Pitanje je na mjestu, zašto Joker bježi od valova ako je sam rekao Shepardu da ide pomoći u bitci u svemiru? I kako to da se cijela ekipa iz Londona (gdje sa njima obavljaš finalne razgovore) magično teleportira u Normandiju i završni na nekom planetu.
To su kao fulani argumenti po tebi? LOL
Jel može netko reći kako da napravim da shepard prezivi na kraju , skupio sam 6932 onih bodova i umre , jedino kaj sa dobio je onaj zeleni kraju koji je fora ( spajanje mašine i organskog)?
Jel može netko reći kako da napravim da shepard prezivi na kraju , skupio sam 6932 onih bodova i umre , jedino kaj sa dobio je onaj zeleni kraju koji je fora ( spajanje mašine i organskog)?
Igraj multiplayer i skupi 5000 efektivne vojne snage ili editiraj saveove prije Cerberus base misije, kolega Obi Wan je prije stranicu dvi dao link za save game editor.
Nisam do sada ništa komentirao, uglavnom čitao sam kaj ste napisali i znao sam što otprilike mogu očekivati na kraju, ali sam se svejedno razočarao. Stvar koja mi do sada nije jasna kakve direktne veze ima efektivna snaga sa time da li Shepard preživi ili ne? Znači ako skupim 5k vidim scenu u kojoj Shepard prodiše. Ako imam manje onda ne. Moje pitanje je, zašto Shepard preživi sa 5k a ne sa manje ili obrnuto zašto ne umire sa više od 5k. Shvatio bih da se na kraju odvija neka epska bitka i da što ti je veća flota imaš više šanse. Ali Shepard umire ili preživi u eksploziji koja apsolutno nema veze sa war assetom i za pretpostaviti da u svim krajevima jačina eksplozije ista a on se nalazi praktički u centru iste. Druga stvar vezana vezana uz krajeve jest do da čak i ako ne vidimo tu zadnju scenu sa Shepardom ne možemo sa 100% sigurnošću reći da je Shepard umro. Možemo reći da je malo vjerovatno da je preživio. Uglavnom krajevi po menu su potpuno besmisleni.
Za sada ova teorija indoktrinacije o kojoj se piše jedina uspjeva malo razbistriti situaciju i ako se sve to odvija u Shepardovoj glavi onda je tako svejedno koji smo kraj vidjeli.