Hogwarts Legacy

poruka: 418
|
čitano: 175.511
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Hogwarts Legacy
TibzzX kaže...

Zašto onda nitko ne pizdi na činjenicu da je Isus prikazan kao bijelac?

Kakvog to ima smisla?

Stalno gurate nekakve konzervativne vrijednosti a ne pitate se što je s rupama u logici daleko utjecajnijih stvari poput religija. Kao problem je što u igri postoje trans likovi ali nije problem što milijardu ljudi kleči pred likom koji je prikazan potpuno nerealno i zove ga upomoć?

Kajgod, sretno s klečanjem na trgu. Tko god je miran i siguran u svoju seksualnost, rod i spol sigurno neće biti triggeran stvarima poput trans likova u video igri. Toliko od mene.

Kad nemate više argumenata onda je najlakše oplest po crkvi.  

Jel možeš 100% tvrdit da nije bio bjelac?

Religija i vjera su dva različita pojma. Sama riječ "vjera" ti je već dovoljna da si odgovoriš na glupost koju si napisao, a vjerovanje je individualno od osobe do osobe.  O religiji neću, jer nisam religiozan čovjek iako sam vjernik 

Ja sam siguran 100% u svoju seksualnost i dalje smatram da su takve stvari nepotrebne u navedena dva slučaja (Last Of Us i Harry Potter), a ima ih još u masu.

14 godina
lobotomac90 kaže...
TibzzX kaže...

Zašto onda nitko ne pizdi na činjenicu da je Isus prikazan kao bijelac?

Kakvog to ima smisla?

Stalno gurate nekakve konzervativne vrijednosti a ne pitate se što je s rupama u logici daleko utjecajnijih stvari poput religija. Kao problem je što u igri postoje trans likovi ali nije problem što milijardu ljudi kleči pred likom koji je prikazan potpuno nerealno i zove ga upomoć?

Kajgod, sretno s klečanjem na trgu. Tko god je miran i siguran u svoju seksualnost, rod i spol sigurno neće biti triggeran stvarima poput trans likova u video igri. Toliko od mene.

Jel možeš 100% tvrdit da nije bio bjelac?

Pa ono, da.

17 godina

Pa ono, ne možeš, jer se sve i dalje svodi na vjerovanje ili nagađanja.

14 godina
lobotomac90 kaže...

Možeš s obzirom na vremenski period, migracije ljudi odnosno manjak istih u tom periodu te geografski položaj u kojem se "radnja" biblije odvija. Ali ovo DEFINITIVNO nije tema za to. Priča se o svemu osim o igrici.

11 godina
Hogwarts Legacy

Na twitchu postavila rekord gledanosti za jedan sp naslov. 1.200.000 gledatelja u jednom trenutku. Na steamu sinoc igralo 500.000 igraca a pristup igri imaju igraci samo sa deluxe verzijom. Sutra tek slijedi show na realisu kad svi dobivaju pristup igri. Ide vikend. Padat ce rekordi...

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
Lonely Boy kaže...
quickr kaže...
lobotomac90 kaže...

Možeš s obzirom na vremenski period, migracije ljudi odnosno manjak istih u tom periodu te geografski položaj u kojem se "radnja" biblije odvija. Ali ovo DEFINITIVNO nije tema za to. Priča se o svemu osim o igrici.

Čitao sam da je grafika outdated, gameplay jako repetitivan, magija premalo i ne baš prevelik izbor neprijatelja/cudovista.

Može izvor, jer velika većina reviewa je pozitivna.

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
Lonely Boy kaže...
BeLLicus kaže...

Na twitchu postavila rekord gledanosti za jedan sp naslov. 1.200.000 gledatelja u jednom trenutku. Na steamu sinoc igralo 500.000 igraca a pristup igri imaju igraci samo sa deluxe verzijom. Sutra tek slijedi show na realisu kad svi dobivaju pristup igri. Ide vikend. Padat ce rekordi...

Realno nije da sad imaš neki drugi naslov za odigrati. Niti je izašlo niti uskoro izlazi išta zanimljvoga. Stoga ovo ne čudi.

quickr kaže...
Lonely Boy kaže...
quickr kaže...
lobotomac90 kaže...

Čitao sam da je grafika outdated, gameplay jako repetitivan, magija premalo i ne baš prevelik izbor neprijatelja/cudovista.

metacritic ps5 verzija.

Bez obzira što nema se nešto za igrati. Rijetko koje sp igre dostižu ovakve brojke. Nije to razlog. Nego HP universe fanova je more. I svi su cekali ovako nešto dugo vremena.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Hogwarts Legacy

351 pozitivnih naspram 39 negativnih

86/100 critics score, 8.9 user score

"**** jk rowling **** jk rowling **** jk rowling **** jk rowling **** jk rowling" - jako kredibilan review

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
quickr kaže...
Lonely Boy kaže...
quickr kaže...
lobotomac90 kaže...

Ima 20 spellova sa 3 neoprostive kletve. Sasvim dovoljno za poštenu zabavu. Grafika je dobra pogotovo okoliš. Tipa mozes privuci neprijatelja pa ga otersti od pod. Zapaliti ga, kontrolirat um, naterat da vristi sa crucio, skameniti ga, usporiti ga ima tona kombinacija. Mapetina ogromna ukoliko se rade side questovi preko 50h traje igra. I oni su vise manje zanimljivi. Ono igra nije savrsenstvo ali daleko je od lose igre. Nekih 8 od 10... Za HP fana i vise nego dovoljno.

14 godina
BeLLicus kaže...
quickr kaže...
Lonely Boy kaže...
quickr kaže...
lobotomac90 kaže...

Ima 20 spellova sa 3 neoprostive kletve. Sasvim dovoljno za poštenu zabavu.

Ovo malo što sam gledao na youtube-u, da si ne spoilam previše, podsjeća me na magicka igru. Nije bilo puno spellova (koliko se sjećam) ali si mogao sa njima raditi svakakve combo-e pa je na kraju ispalo jako zabavno.

14 godina
Hogwarts Legacy

Na r/gamingu je zabranjena rasprava o igri. Ova tema je ogledni primjer zašto.

Bilo bi lijepo da modovi pročiste temu od političko/svjetonazorskog offtopica i/ili se tema zalocka.

Moj PC  
5 0 hvala 0
9 godina
protjeran
TibzzX kaže...
njuskac kaže...

Vidim da piše na netu oko 30 sati da zavrsis igru, da li nakon toga imas sta za radit ?dvoumim se da li da kupim al igra je preskupa za tak malo igre

Moja misao vodilja je da bih radije dobio 10 sati zabavnog gameplaya nego 100 sati repetitivne muke.

Tak da po meni tih 30 sati nije minus ak je stvarno zabavno.

tvojim pretproslim postom smo vec vidili da tvoja misao i nije bas najbolja vodilja cim izjednacujes sve ljude koji ne podrzavaju lgbtq- redikule sa klecavcima, katolibanima, opcenito religioznim ljudima i ravnozemljasima......mozes biti liberal i mislit da su oni retardi, mozes biti i ravnozemljas a mislit da su oni upravu.....no jedino sta izgleda da ne  mozes biti je woke i razuman 

14 godina
Hogwarts Legacy

pls

Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
Hogwarts Legacy

Evo imam nekih 15ak sati igranja pa da napisem koju rijec o igri, ima i spoilera pa eto.

Inače imam 100% odigrane sve open world igre do dana današnjeg, pa da znate unaprijed otprilike od kud polazim.

Delux verzija od 70€ po meni se ne isplati, evo i zasto:

Pros: combat, priča, grafika solidna

Cons: Svijet premal za moj ukus (dvorac i hogsmead dobri, ali pored toga ima mozda jos svega 10ak lokacija na mapi svijeta), nema respeca talenata, spellovi se uglavnom uče na isti          jednostavan način

Kroz igru izvan dvorca dobija se dojam da nema previše aktivnosti za raditi (dva - tri lika za ubit ovdje, pokupit biljku tamo, rjesit neku zagonetku..), svaka od tih 10ak lokacija se uglavnom rjesava na isti način. Svijet se metlom moze preletiti za 3 minute leta u stvarnom vremenu, mapa je dugačka na potezu sjever - jug, istok - zapad bas i ne. 

Iako je ovo najbolja igra o svijetu Harry Pottera do sada, po meni ne vrijedi 70€, prije nekih 40 - 50. Vrijedi 70€ jedino mozda jedino zato sto do sada nismo imali open world igru ovog tipa. 

Moj PC  
3 0 hvala 1
15 godina
Ja ne mogu vjerovati da si ti još uvijek na forumu i da nisi banan. Otišo je i ovaj forum u k*rac. Ako imaš više od 13 godina, zapitao bi se.
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
0 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
quickr kaže...

Razjasni malo, pa tad već je postojao npr. i Put svile (Silk Road) koji je protezao taman blizu Izraela i njime je putovalo tisuće i tisuće ljudi iz i u Aziju, doslovno par sto km niže se "rodio Isus" i nemoguće je da je bio bijelac?

Malo kriva logika, ta teza o krivoj boji kože datira od toga da je Biblija nastala tek kad je kralj James pokrenuo projekt, pa onda kad skupiš više antologijskih dijela u roman, dobiješ đumbus...

Ali ionak ne možeš vidjeti stare verzije jer ih čuvaju u strogoj tajnosti.

I onda dolazimo do toga da je cijela judeo-kršćanska verzija u banani, jer se ne poklapa sama sa sobom.

U islamu je INRI jedino ispravno prikazan, u izvornom imenu: Metatron, jedini jinn koji nije od vatre nego od zemlje (što znači da je biološki čovjek), i jedini koji smije sjediti na tronu do onoga kojega su ovi kasnije prozvali JHVH (i to samo s desne strane), i dijeli prisutnost kao jedno biće sa JHVH, što judeo-kršćani predstavljaju kroz reinkarnaciju Enocha (tj. njegovo uzvišenje kroz otmicu na nebo).

I tu onda dolazimo do onoga da je i islam onda u krivu, jer je Enoch bio Etiopljanin (bar je takva teorija) i onda se sve poklapa s tim da zapravo Metatron nije sjedio s desna JHVH-u, nego Beelzebub.

A to bi imalo smisla jer ga je JHVH oteo (u letjelici s disko svjetlima ), i kraljevi koji su se došli pokloniti su zapravo vladali nad narodima Afrike i došli se pokloniti svome kralju (Etiopljaninu).

Što nas dovodi do toga da je ipak bio crnac, i da je Mara varala Jožu s afrikancem a ovaj bil tolki simp i cuck da je prihvatil klinca 

umjereno intelektualno oštećen i ponosim se time
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.2.2023 14:37 (fer-de-lance).
14 godina
Orwandill kaže...

Evo imam nekih 15ak sati igranja pa da napisem koju rijec o igri, ima i spoilera pa eto.

Inače imam 100% odigrane sve open world igre do dana današnjeg, pa da znate unaprijed otprilike od kud polazim.

Cons: Svijet premal za moj ukus (dvorac i hogsmead dobri, ali pored toga ima mozda jos svega 10ak lokacija na mapi svijeta), nema respeca talenata, spellovi se uglavnom uče na isti          jednostavan način

Kroz igru izvan dvorca dobija se dojam da nema previše aktivnosti za raditi (dva - tri lika za ubit ovdje, pokupit biljku tamo, rjesit neku zagonetku..), svaka od tih 10ak lokacija se uglavnom rjesava na isti način. Svijet se metlom moze preletiti za 3 minute leta u stvarnom vremenu, mapa je dugačka na potezu sjever - jug, istok - zapad bas i ne. 

Iako je ovo najbolja igra o svijetu Harry Pottera do sada, po meni ne vrijedi 70€, prije nekih 40 - 50. Vrijedi 70€ jedino mozda jedino zato sto do sada nismo imali open world igru ovog tipa. 

Pitanje je koliku su kreativnu slobodu zbilja imali. Možda nisu smjeli ništa van Hogwartsa i uže okolice kreirati, izmišljati lokacije, širiti svijet.

Mala mapa nije nužno loša stvar ako je krcata aktivnostima i POI-ma, ali ako je osjećaj da je prazno, da se nema šta raditi, onda je to problem.

14 godina
quickr kaže...
Orwandill kaže...

Pitanje je koliku su kreativnu slobodu zbilja imali. Možda nisu smjeli ništa van Hogwartsa i uže okolice kreirati, izmišljati lokacije, širiti svijet.

Mala mapa nije nužno loša stvar ako je krcata aktivnostima i POI-ma, ali ako je osjećaj da je prazno, da se nema šta raditi, onda je to problem.

Sigurno je JKR iz srdžbe zbog ovih LGBTQ+ communitya zaključala sve opcionalne lokacije...

12 godina
Hogwarts Legacy

Znaci vise je nemoguce da mi dobijemo dovrsenu i potpuno optimiziranu PC verziju ijedne igre.....

Moj PC  
5 0 hvala 2
10 godina
MEGATAMA kaže...

Znaci vise je nemoguce da mi dobijemo dovrsenu i potpuno optimiziranu PC verziju ijedne igre.....

i opet se vraćamo na broj 1 razlog zašto ne treba platiti 1000+ eura za grafičku. Barem trenutno

6 godina
MEGATAMA kaže...

Devovi su se počeli previše oslanjat na DLSS i FSR... A i namjerno se pumpa system requirements kako bi se gameri "prisilno" bacili u šoping novih komponenta...

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.2.2023 15:15 (NoDe31).
14 godina
MEGATAMA kaže...

Ne znam računaju li se kao "potpuno" optimizirane ali portovi Uncharteda i Spidermana su po meni odlično odrađeni.

16 godina
Rhodin kaže...
forumaš kaže...
Rhodin kaže...
forumaš kaže...
lobotomac90 kaže...
forumaš kaže...

Po toj logici ni invalidi ne bi smjeli u medije jer su bolesni. Ni psihički bolesni ljudi ili valjda bilo kako bolesni. Samo su lijepi i zdravi poželjni 

Bolesni? Pa kako to možeš reći? Oni su super zdravi i normalni ljudi 

Pa nisam baš primjetio da se invalide i generalno bolesne ljude promovira kao ove i trpa doslovno svugdje pa i ako nemaju niti najmanje veze sa tematikom, baš si našao usporedbu, ali dobro trebaš si i opravdat svoje liberalne stavove.

Nisam ja rekao da su oni bolesni, kolega gore to tvrdi. Ali ako i jesu zar se moraju skrivati?

Ne moraš se skrivati, budi gey, budi trans, budi štogod želiš. Ali budi to za sebe, zašto imaš potrebu meni pred nosom mahati sa tim svaki dan, gdjegod se okrenem?

Zašto ja moram znati da si ti gey i da ti je to super? Možeš li živjeti bez toga da ti ja opravdavam tvoj izbor?

Slažem se 100%. Ali moram pitati, zašto moram znati da je netko hetero i stalno se maše takvim scenama u svim medijima i to intezivno zadnjih pedeset godina?

Ko maše da je hetero?! Hetero je normalno ponašanje... to je ko da shizofrenična osoba pita zašto se samo zdravi ljudi pojavljuju u medijima i vode vijesti, ko bi trebao, papa štrumpf animirani prenositi vijesti? Da glumimo da se množimo mitozom? Hoćemo možda Dr. Pola zabraniti jer teli krave koje je oplodio bik, možda da se snimi posebna epizoda gdje 2 bika jedan po drugome skaču?

Nitko ti ne maše pred nosom "hetero" ponašanjem, "hetero" je pojam koji je izmišljen isto kao i "cis" (educiran sam u međudremenu) da bi se opravao onaj drugi koji nije normalan ili uobičajen.

Kaj je sa neplodnima? Oni su normalni, nenormalni? Kaj sa onima koji se ne žele razmnožavati? Tebi je samo hetro normalno nekome je i homo normalno i prirodno jer se tako rodio. Ustalom nisi ni ti, a ni ja normativ ponašanja bilo kome. To što ti misliš ili kaj ja mislim je drek na šibici. 

Moja poanta, ako se prikazuje nečija seksualnst, čest nema baš nikave bveze sa radnjom niti je imalo bitna nego samo prodaje proizvod, ne vidim problem da investitor u svom proizvodu (igra, film, serija) ima LGBT likove sa prikazom ili bez prikaza seksa, poljupca, držanaj za ruke i sl. Nekad ni crnci nisu smejli na film, nego su crnački orkestar glumili bijelci obojani u crno. Vremena se mijenjaju.

15 godina
MEGATAMA kaže...

Navodno Day 1 patch izlazi sutra, kada je službeni izlaz igre. Možda će biti malo bolje, možda i gore. Vidjet ćemo sutra.

9 godina
Evo i sabor nam se posvadjao oko transrodnih i slicnih :)
Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Hogwarts Legacy

Krenuli igrati žena i ja na PS5, prošli prologue. Igra izgleda jako dobro, na balanced modu je skroz glatka, nikakvih bugova za sad. Fino su uhvatili magiju i osjećaj svijeta. Borba djeluje iznenađujuće dobro koncipirana.

Žena je ogroman fan, na rubu suza je od sreće. :)

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
forumaš kaže...
Rhodin kaže...
forumaš kaže...
Rhodin kaže...
forumaš kaže...
lobotomac90 kaže...
forumaš kaže...

Po toj logici ni invalidi ne bi smjeli u medije jer su bolesni. Ni psihički bolesni ljudi ili valjda bilo kako bolesni. Samo su lijepi i zdravi poželjni 

Bolesni? Pa kako to možeš reći? Oni su super zdravi i normalni ljudi 

Pa nisam baš primjetio da se invalide i generalno bolesne ljude promovira kao ove i trpa doslovno svugdje pa i ako nemaju niti najmanje veze sa tematikom, baš si našao usporedbu, ali dobro trebaš si i opravdat svoje liberalne stavove.

Nisam ja rekao da su oni bolesni, kolega gore to tvrdi. Ali ako i jesu zar se moraju skrivati?

Ne moraš se skrivati, budi gey, budi trans, budi štogod želiš. Ali budi to za sebe, zašto imaš potrebu meni pred nosom mahati sa tim svaki dan, gdjegod se okrenem?

Zašto ja moram znati da si ti gey i da ti je to super? Možeš li živjeti bez toga da ti ja opravdavam tvoj izbor?

Slažem se 100%. Ali moram pitati, zašto moram znati da je netko hetero i stalno se maše takvim scenama u svim medijima i to intezivno zadnjih pedeset godina?

Ko maše da je hetero?! Hetero je normalno ponašanje... to je ko da shizofrenična osoba pita zašto se samo zdravi ljudi pojavljuju u medijima i vode vijesti, ko bi trebao, papa štrumpf animirani prenositi vijesti? Da glumimo da se množimo mitozom? Hoćemo možda Dr. Pola zabraniti jer teli krave koje je oplodio bik, možda da se snimi posebna epizoda gdje 2 bika jedan po drugome skaču?

Nitko ti ne maše pred nosom "hetero" ponašanjem, "hetero" je pojam koji je izmišljen isto kao i "cis" (educiran sam u međudremenu) da bi se opravao onaj drugi koji nije normalan ili uobičajen.

Kaj je sa neplodnima? Oni su normalni, nenormalni? Kaj sa onima koji se ne žele razmnožavati? Tebi je samo hetro normalno nekome je i homo normalno i prirodno jer se tako rodio. Ustalom nisi ni ti, a ni ja normativ ponašanja bilo kome. To što ti misliš ili kaj ja mislim je drek na šibici. 

Moja poanta, ako se prikazuje nečija seksualnst, čest nema baš nikave bveze sa radnjom niti je imalo bitna nego samo prodaje proizvod, ne vidim problem da investitor u svom proizvodu (igra, film, serija) ima LGBT likove sa prikazom ili bez prikaza seksa, poljupca, držanaj za ruke i sl. Nekad ni crnci nisu smejli na film, nego su crnački orkestar glumili bijelci obojani u crno. Vremena se mijenjaju.

Daj si pročitaj definiciju riječi "normalno" .

To kaj vi mislite da ste normalni je suština problema.

Super mi je i kak vas vrijeđa ta normala koja vam je nedostižna i uporno pokušavate mijenjati definiciju.

Ako ćemo gledati prirodu i u prirodi postoji takvo ponašanje, muški muškog, pes pesa, pijetao mačku, konj magarca... čak se u slučaju konja i magarca desi neplodni potomak.

To ne znači da je to ponašanje normalno, već da se dešava 

Mi ljudi smo u zadnjih 100 godina zaključili da je to ponašanje prihvatljivo, te da ne treba baš ubijati ili kastrirati ili zatvarati takve osobe jer više manje osim eventualno sebi ne štete nikome.

Daleko od toga da ja ikome želim njegovu sreću kvariti. Dapače, svakom svoje veselje i budite sretni, sva ljudska prava ste dobili i slažem se sa time apsolutno, bez rezerve.

Al da se razumijemo, to apsolutno nije normalno.

Još nismo došli toliko daleko, a ima ljudi koji vole i konstantno opće sa životinjama, da to krenemo zakonom dozvoljavati - budimo relani njima sigurno, a nekada i živinama paše i vole svoje vlasnike koji se tako druže sa njima,  al na dobrom smo putu da za koju godinu, uz jastuke i robote, djelovi svijeta dozvole ženidbu sa živinom, pa ću uz rodove i zamjenice imat još toga za uživat na malim ekranima ili VR i komentirat sa tada odraslom djecom i vrlo neugodne razgovore voditi sa unucima.

Ko zna, možda sam u krivu, možda je to bliže nego se nadam, možda Hogwarts Legacy bude napredan pa će zaista nakon polyjuice potiona gdje se čarobnjak pretvori u pesa, neki drugi čarobnjak "voditi ljubav" sa njim... Savršeno prigodno, pomalo bizarno, granično sa dobrim ukusom, ali fora je u tome da su oboje ljudi, ako realno sagledamo situaciju, pa kao nema zoofilije ili ičega što trenutno smatramo "gnjusnim" ili nenormalnim.

Ko zna, možda me za života iznenade pa i snuf i nekrofilija postanu"  normalni"

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.2.2023 23:20 (Rhodin).
16 godina

Nitko te ne tjera da se družiš ili čak gledaš nenormalne. Promjeni kanal, otkaži pretplatu, okreni glavu i sl. i koristi i gledaj normalno. To je ono kaj ti možeš kao potršač. Ostalo je na svakom pojedincu unutar zakona da stvori djelo kakvo želi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.2.2023 23:39 (forumaš).
17 godina

Pa poanta priče i je da se pretjeruje s tom propagandom, te da se danas jako teško abolirati od iste, jedino da počnem gledat u zid umjesto male ekrane.

Nego, pišite iskustva o igri, jel čemu to? Vidim da se pisalo nešto o lošoj optimizaciji na kompu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.2.2023 8:22 (lobotomac90).
2 godine
protjeran
Hogwarts Legacy

Gledam sinoc na RTLu, ono dvoje osoba sta su promijenile spol, i meni se cine normalnije, prirodnije, humanije osobe od npr. Zeljke Markic ili Bujanca

Moj PC  
2 2 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice