Guild Wars 2

poruka: 8.346
|
čitano: 1.503.404
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Guild Wars 2

Dali se isplati poceti igrati kao f2p model? S obzirom da dolazi expanzija ? 

I dali sam ja jedini koji je imao problema " prije " mozda pola godine od prilike igranja sa 60 FPS-a padne naglo na 16... Pa bude normalno pa opet isto ... ili kad je wvw uzas.. 

Finger Up :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Guild Wars 2

Isplati se, buduci da ako kupis ekspanziju, core igru dobijes besplatno (isto ce vrijedit i ubudue, kupis zadnju ekspanziju i sve prethodne dobijes).

Sto se tice performansi, nemoj igru tjerat sve na max, iako ce ti kad si sam radit, u La, ili WvW ces imati problema, jednako kao i na world boss eventima kad ima jako puno igraca.

Ja sam sa starim kompom igrao sve na max osim u tim situacijama - prije world boss farma ili WvW bih smanjio grafiku gotovo na minimum, dok ne dobijes "krpene lutke" - naprosto svi igraci ti izgledaju identicno, osim rase, spola i oruzja koje koriste.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Re: Guild Wars 2
Rhodin kaže...

Isplati se, buduci da ako kupis ekspanziju, core igru dobijes besplatno (isto ce vrijedit i ubudue, kupis zadnju ekspanziju i sve prethodne dobijes).

Sto se tice performansi, nemoj igru tjerat sve na max, iako ce ti kad si sam radit, u La, ili WvW ces imati problema, jednako kao i na world boss eventima kad ima jako puno igraca.

Ja sam sa starim kompom igrao sve na max osim u tim situacijama - prije world boss farma ili WvW bih smanjio grafiku gotovo na minimum, dok ne dobijes "krpene lutke" - naprosto svi igraci ti izgledaju identicno, osim rase, spola i oruzja koje koriste.

Nebih vise davao novce za gw2... Kupio sam jednom igru i nije mi to bilo to ... I onda sam nakon godinu poceo ponovo igrati FPS me ubijao , tako da sam izgubio volju i opet eto od prilike par mijeseci " pola godine " bi mozda pokusao zaigrati kad je vec f2p ... Ili sacekati WildStar posto isto tako prelazi na f2p , i cini se isto dosta zanimljiva igra... A sto se tice postavki kad stavim sve na max ili sve na low to je razlika u FPSU mozda 10 tak ... Sto je premalo za LOW i MAX : / 

13 godina

Wildstar je znatno lošije optimiziran od GW2 (bio kad sam ga ja igrao).

Ako igraš sa konfom koja ti je navedena, nećeš sa naigrati niti jedne od tih igara.

PSN - DeniZg80
17 godina
Guild Wars 2

Pa tocno to, Wildstar je dosta losiji od ovoga sto se tice optimizacije. Vec sam pisao o tome, u gradu nisam mogao uopce prici banci na starom kompu jer bi mi sve stalo, isao sam u grad na sekundarnu lokaciju gdje nije bilo igraca. Da ne velim da je igra znatno losija jer dosta od najavljenog nisu isporucili, stali su releaseu, a content koji je tamo je radjen tako da se beskonacno grinda svaka glupost i da naglasavaju "HardCore", pod cime misle da 90-95% ljudi placa za igranje, a oko 5-10% ih uspije igrat endgame. Koliko god to ljudima iz neke nostalgije pasalo iz WoW-a, definitivno nismo u vremenima gdje postoji samo 1 relativno pristojan i dostupan MMO pa da si zadovoljan mrvicama samo da bi u njemu sudjelovao.

F2P im je zanji pokusaj da ozive igru, ali buduci da su imali pretplatu I ingame store, pretpostavljam da im se business model bazira na beskonacnim mikrotransakcijama uz pretplatu, pa ce i VIP (pretplata) accounti imat vjerojatno znacajnije prednosti.

GW2 bolje radi na intelu, to je istina, ali igrao sam igru sa ljudima koji su bili na svakakvim konfiguracijama, izvan navedenih evenata im je sve radilo, a tamo kad su snizili graficke postavke takodjer nisu imali problema. Nije ovo pokusaj uvjeravanja vas kojima ne radi super da vam u stvari radi odlicno, vec cisto informacija da mozda niste probali sve sto ste mogli. Meni na max (ima ovdje negdje screenshoti) radi na preko 20fpsa, mislim da sam svega nekoliko puta kratko vidio da mi je palo na tipa 19 ili 18. Cak i world eventi rade preko 20 na max, dok 99% vremena igram na 60.

Na i7 920 i gtx 470 je radilo savrseno kad sam smanjio graficke postavke.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Guild Wars 2

Ja sam na AMD-u i igram sve na max osim što sam ograničio broj vidljivih likova na medium. Kad je neki world event padne malo fps, ali iskreno ne vidim zašto bi to ikom smetalo, nije to FPS ili neka racing igra da ti djelići sekunde utječu na išta. U takvim eventovima sa masom ljudi rijetke su situacije kad si pod nekim stvarnim presingom, jedino na teqatlu, ali i da padneš zbog sporosti kompa ili lagga, imaš hrpu ljudi oko sebe koji će te dić. Gledaj si health bar i ako vidiš da pada evadeaj iako ne vidiš što te ozljeđuje (burn polja od teqatla nekad kasne sa renderiranjem) i bit ćeš ok.

Jedino drugo mjesto gdje značajnije pada fps je na prvom dijelu charr instance u fraktalima, što je isto apsolutno nebitno jer trčiš uz rub i ne agroaš neprijatelje sve dok ne dođeš do vrata, tamo pak gledaš u mali broj likova i fps ti se vraća u normalu.

Popusti i svladaj. Savini se i budi uspravan. Isprazni se i budi pun. Istroši se i budi nov. Budi cjelovit i sve će ti stvari doći.
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.9.2015 8:58 (Vash).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
DeniZg kaže...

Wildstar je znatno lošije optimiziran od GW2 (bio kad sam ga ja igrao).

Ako igraš sa konfom koja ti je navedena, nećeš sa naigrati niti jedne od tih igara.

Iskreno i jedna i druga igra su poprilicno NE optimizirane... Al meni dosta bolje radi WildStar nego Gw2 ... 

A ne znam sto se necu igrati sa mojom konfiguracijom.... Te igre su stare ajme... Zapravo bi svaka od te 2 trebale raditi na max da su  optimizirane kako spada... 

A probavao sam i razne mogucnosti sa grafikom.... Samo ne kontam na LOW i na High gotovo isti FPS ... nema bas nekoga smisla ... Kolko sam vidio na yt likovi sa 3 puta jacim PC-om imaju problema ... oko FPS-a

13 godina
razermario kaže...

A probavao sam i razne mogucnosti sa grafikom.... Samo ne kontam na LOW i na High gotovo isti FPS ... nema bas nekoga smisla ... Kolko sam vidio na yt likovi sa 3 puta jacim PC-om imaju problema ... oko FPS-a

Ima smisla. To se dešava kod većine (neoptimiziranih) MMORPG igara, jer su CPU heavy.

Nasviraš grafičke postavke, opteretiš GPU i sruši ti se FPS. Smanjiš skroz grafičke postavke, rasteretiš GPU, ali ti se time dodatno optereti CPU koji je ionako opterećen i opet ti se sruši FPS. Zvuči neobično, ali tako je.

PSN - DeniZg80
17 godina
Guild Wars 2

Ne znam, necu vise pisati o performansama jer ionako nema smisla. Igra je trenutno (core game) free 2 play, pa svatko tko zeli moze isprobat, a oni koji uspiju narihtat da im radi mogu nam se uvijek pridruzit u ekspanziji, ima je za kupit od 34€ na vise.

Proveo sam u njoj gro sati vise nego u WoW-u, ako nista onda zato kaj se mogu spojit danas, pa ne igrat 3 dana i opet se spojit... u WoW-u sam stalno kalkulirao koliko cu vremena kada imat za igru i ako sam znao da u mjesecu 10-15 dana necu moc igrat naprosto nisam uzimao pretplatu.

B2P je, uvodi se raid, ako vam sve ove stranice pisanja da je igra ok nisu dovoljne, uz cinjenicu da je (core) free 2 play i nemate sto izgubit, onda bolje ni nemojte.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.9.2015 10:02 (Rhodin).
Moj PC  
5 0 hvala 1
17 godina
Guild Wars 2

Ako kupis ekspanziju, a platio si i core game, dobijes free character slot naspram onih koji kupe samo ekspanziju, a core uzmu kao F2P. Vec smo se bunili na to pocetkom ljeta kad su najavljeni uvjeti.

Sa druge strane vi koji ste kupili ranije imali ste 3 godine igre prije izlaska F2P core djela igre.

Od sada na dalje ce sve osim zadnje ekspanzije biti F2P, dok ce se zadnja ekspanzija kupovat. Njima je to win-win, uvijek ce biti ljudi koji igraju zandju ekspanziju jer je igra dobra, a stari djelovi svijeta ce uvijek imati dosta igraca zahvaljujuci F2P modelu, sa time da ce tu nesto zaradit i na microtransakcijama.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.9.2015 8:08 (Rhodin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Guild Wars 2

Od 1-70 odnosno do max levela mi je bilo najdivnije iskustvo u bilo kojem mmo-u do dana današnjeg.

Combat sistem, grafika, loot, random misije i bosevi pa čak i story mi je bio vrh.

Nakon 70 isprobao na 2 tjedna i wvw i pvp i fraktale i dungione i naravno world booseve čisto farmanje.

Nakon ta dva tjedna nisam imao razloga zašto igrati dalje. Pvp još nekako da sam našao ozbiljne ljude iz guilda ali svi su više manje igrali pvp radi dailija ( pričam o guildu croatian maniacs). Ovo ostalo nema smisla, jer eng game ne ovisi baš o itemima, a onaj ascended gear mi je predosadno bilo farmati.

Možda glupo razmišljam, jer gw2 ima suprotan koncept od wow-a, ali volio bi vidjeti razliku, pravu razliku u itemima koje fakat moraš zaslužit u end game-u kao što je napravljeno u wow-u. Volio bi imati i mountove, pa taman da ih moram tražiti kao u wow-u što bi mi itekako dalo volje igrat dalje.

Užasno sam razočaran ekspanzijom i samom strategijom igre pošto je to sve moglo biti u jednom većem patchu.

Mada iskreno da mi i poklone ekspanziju nemam radi čega igrati zbog gore navedenih razloga. Dakle nemam razloga igrati jer ostajem isti lvl, story eventualno prođem jednom i gotovo što nema smisla ako npr nisam igrači koji voli prolazit story line, pvp i wvw praktički ostaje isti, raidovu će biti isti k ko i dungioni na kojima se treba još puno proraditi itd.

Kažem možda griješim ali meni fale te stvare pod eng game koji bi da je po mojem doslovno pregazilo sve mmo-e koje postoje (uključujući wow).

Šteta, šteta, šteta. 

P.S. : Igru sam kupio za 10 eura kada su imali akciju na više navrata i nije mi žao tih novaca, podržavam f2p model da mogu i igrači koji nemaju novaca probati igru. Mada da je riječ o pravoj ekspanziji sa velikim promjenama dao bi i 1000kn, jer nema plačanja gametime-a a gw2 ima puno elemenata koji su mnogo bolji nego u bilo kojem drugom mmo-u.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.9.2015 8:40 (amd freak).
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Guild Wars 2

zato sada dolaze raidovi i guild halovi s kojima ce taj end game malo zazivjeti. Bar se nadajmo tome

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Rhodin kaže...

Al bez da kupujes dali se isplati igratii, dali ce biti i dalje ljudi . Dali ce biti problem sa itemima , sa chatom i slicno na f2p. Ako me kuzis sta mismilim Jer bi mozda opet zaigrao

17 godina
Guild Wars 2

Ne kuzim iskreno, kakvi problemi sa chatom i itemima?

Ideja F2P i jest da igrate sa nama i da stari dijelovi igre i dalje budu puni. F2P igraci ce odrzavati igru zivom u svakom trenutku. Isplati se uvijek igrat, ako mozes sam prezivjet cinjenicu da ti je dostupno oko 80% igre - dakle novi predjely, mastery sustav itd ti nece biti dostupni (sto se tice same mape mislim da se oko 10% dodaje)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Guild Wars 2

ja još nikad nisam doživio da nema ljudi u ovoj igri, čak su i ove low level mape dobrano oživile

gdje ima jeftino kupiti ekspanzija? gledao sam kinguin/g2 i vidim da ima i za 38 eura, iako mi se najsigurnije čini kupiti sa gw2 stranice za 45?

World Of Trucks Profile: https://www.worldoftrucks.com/en/online_profile.php?id=507406
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Guild Wars 2

Ja sam uzeo sa G2PLAY za 34€ - key je dosao kroz minutu, ukucao sam ga i igrao zadnju betu sa njim. Dobio sam i character slot odmah. E, sada, ako ti se to cini riskantnim, za 0.89€ mozes uplatit svojevrsno osiguranje, u slucaju da ti key ne radi iz bilo kojeg razloga imas odmah njihov support, mogucnost zamjene kljuca, povrata novca itd. Uglavnom to ne uzimam, ali za GW2 jesam, buduci se radi sa njim o tek 10€ razlike izmedju pune cijene, nedovoljno da bih "riskirao".

Moram sam priznat da nikada nisam imao problema sa G2PLAY, a kupio sam vec puno kljuceva preko njih, sto za sebe sto za prijatelje.

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
Rhodin kaže...

Ja sam uzeo sa G2PLAY za 34€ - key je dosao kroz minutu, ukucao sam ga i igrao zadnju betu sa njim. 

I kakvi su dojmovi iz bete?

PSN - DeniZg80
17 godina
Guild Wars 2

Pa OK, onako... Nije jos do kraja polishano, bilo je nekih bugova, sound mi je puko u jednom trneu, napisao sam to u /m i odmah mi se javio admin da je pukla igra, da je u pozadini vjerojatno onaj crash report. Buduci smo bili usred wyvern eventa, tj. u njegovoj zadnjoj fazi zakljucili smo da bi bilo bolje pricekat kraj eventa i onda resetirat igru.

Ima novih rewarda koje ne zele revelat, vec dobijes upitnike u inventory i pise da ce se to vidjet u igri nakon releasea.

Igrao sam samo revnanta i moram rec da je poprilicno zabavan, ali puno je informacija bilo, nisam sve bas pretjerano detaljno gledao, no ono sto sam igrao je djelovalo poprilicno raznoliko, zabavno a i mocno, ima trikove u rukavu za svaku situaciju, a i kompletno drugaciji stil igranja sa centaur legendom.

Sto se tice onog vidjenog tamo... ispocetka mi se mapa cinila praznom, nedovrsenom i dosadnom. Onda sam nasao gdje su bili eventi i tada je postalo bolje. No, sve se svodi na otkljucavanje masterya koji mapu "otkljuca" i tad postane ludnica. Uspio sam jumping gljivu i gliding otkljucat (poprilicno sporo napreduje exp bar za masterye, ne ocekujte u jednom danu otkljucat puno) i to je vec bilo dovoljno da mi iskustvo na toj mapi poboljsa za 300%.

Sto se tice mehanika, mobova i slicno, ima novosti, i dosta je teza mapa. Nema srca, nema u biti nicega osim PoI i WayPointa od onog na sto smo navikli otprije. Ima mjesta gdje se nalaze mastery pointovi (bivsi hero challengi ili skill point challengi) i oni uglavnom zahtjevaju da se do njih penje, glida i slicno., a umjesto srca tu su mehanike slicne onima u magumi i silverwasteu - dakle glovalni event koji se builda tokom dana, nakon cega dolazi noc i okupazija Mordremotha gdje se napadaju pointovi gdje se okupljaju survivori i koje moramo stalno branit i izmedju napada trazit prezivjele, namirnice i slicno.

Zatim tu je taj istrazivacki event koji zavrsava sa wyvernima i Ok je, umres u sekundi ako ne pazis, ali u biti je jedan od laksih evenata.

Sve u svemu ja sam zadovoljan i mislim da ce barem taj dio biti spreman za release do najavljenog datuma. Na zalost to je mali dio jedne mape i ne znam koliko ce biti mapa niti koliko je ova mapa cijela velika jer bilo je PoI do kojih nisam mogao, ima stvarno strahovito visoko udrvecu stvari i dosta nisko dole na zemlji ili i ispod toga. Sve onako kako su rekli u najavama - skriveni djelovi koji su dostupni tek sa masteryjima, nekoliko visiknskih nivoa koji nisu toliko horizontalno udaljeni koliko vertikalno - sto je za pocetak konfuzno jer vidis otprilike gdje bi horizontalno trebao ici a onda trazis pogledom gore-dole gdje bi to u stvari moglo biti, a tek onda, ako i zakljucis gdje se to nalazi, dolazi problem - kako do tamo doci :D

Za mjesec-dva ce sve biti vjerojatno trivijalno, svima jasno i dosadno, ali meni je bilo totalno fora onako za prvi put za istrazivanje. Ne zelim opet previse istrazivati da mi ne bude dosadno jednom kad igra doista izadje.

Nisam isprobavao ostale specijalizacije, dobili smo 4 beta character slota za 4 lika i nekoliko kutija sa opremom, runama itd. Tako da se moze svasta istestirat, ali velim, ne zelim si bas SVE spoilat.

Moj PC  
0 0 hvala 6
16 godina
Guild Wars 2

eto uzeo sam sa gw2 sitea ekspanziju pa ćemo vidjeti jel čemu, onih 50 ili 60 dolara što sam dao kad je izašla se isplatilo višestruko

World Of Trucks Profile: https://www.worldoftrucks.com/en/online_profile.php?id=507406
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
DarkoKwon kaže...

Ljudi igrao sam onaj prvi dungeon, catacombs, tako nesto. Prvi boss je neki pauk, nije ga moguce ubiti. Sta trebam raditi u toj situaciji, ja kao melee se nisam mogao snaci.

Koje statse koristi tauren guardian ? Ja sam isao vitality + power ? Sada sam tek 35 lvl. Predpostavljam da na visem levelu trebam ici power+vitality+toughness ili nesto slicno ? U pocetku sam isao vitality + toughness, medjutim sporo sam ubijao minione tako da sam odustao od toga. Ako moze sto vise savjeta. 

1.mislim da tauren rase nema u guild warsima :) 

zerker buildovi su jos uvijek aktualni kako mi se cini... 

navrati na :

https://www.reddit.com/r/Guildwars2 pa priupitaj :D

http://g.bf3stats.com/pc/H4pfi0Bs/Bronthophobiaa.png

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Do levela 80 igraj "story mode" samo da otključaš "explorable" mode dungeona. Nije baš preporučljivo explorable raditi bez traitova il kako već sada ide sustav leveliranja.

Što se guarda tiče (charr ti je to a ne tauren lol) uzmeš "reflection" i ne boj se. Oprema ti je optimalna ova sa berserker statsima, iako možeš ići i na condition statse jer je burning trenutno dosta jak.

To je to otprilike. Btw., možeš slobodno koristiti neko ranged oružje i kao guardian (scepter recimo)..

the jackie stallone melted plastic barbie face!!
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.9.2015 23:43 (Gaus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Guild Wars 2

Cistili ste story mode na odgovarajucem lvl, te explorable na lvl 80 - sigurno niste radili explorable na lvl 35, ili ako jeste onda ne bez problema i upitno je koliko se ga doista dovrsavali.

Explorable je end game content.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Guild Wars 2

Explorable mode je za lvl 80, dotle se igra story, u ascalonu je za lvl 30 i isplati ga se dovrsit. Pise ti sve kako dobijas levele sto ti je sada dostupno. Story je tu i objasnjava/nadopunjava neke djelove personal storya i otprilike bi trebao raditi personal story i dungeone paralelno kako levelas i kako postignes requirement za to da ti ima najvise smisla.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Guild Wars 2

Zato je najbolje dungione igrati tek nakon levela 80.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Guild Wars 2

Ne? Zakaj bi cekao lvl 80 - neki od nas su uzivali pratit pricu i kroz personal story i kroz dungeone - PS ti objasnjava situaciju u svijetu i imas osjecaj da sudjelujes u njenom rjesavanju, dungeoni te priblize Destiniy's Edgeu, u zbroju dobijes jedan pristojan smisao cijele igre... do zadnje misije barem.

Powerlevelanje, zurba itd. nemaju smisla, pogotovo u ovoj igri, i odgadanje stvari za lvl 80.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Guild Wars 2

Isplati li se igrat PvP s f2p verzijom ? Hocu li biti zakinut za neke bitne dijelove ? Prednosti nedostaci ?

0 0 hvala 0
17 godina
BorgMater kaže...

Isplati li se igrat PvP s f2p verzijom ? Hocu li biti zakinut za neke bitne dijelove ? Prednosti nedostaci ?

Svi igrači imaju na raspolaganju isti gear i lvl u PvP. Nećeš biti zakinut i možeš igrat PvP odmah od prvog lvla.

Well... if you dont know me you cant trust me, and if you cant trust me, odds are low youll leap in front of a flying arrow to save my life.
15 godina
neaktivan
Guild Wars 2

Evo skinuo sam GW2 prije par dana i dosao sam do 40-og levela i imam pitanje sto se tice koristenja TP-a..

Dali free account moze koristit TP u potpunosti? Jer trenutno kada ja odem kupovat iteme samo par njih mogu kupit i prodat ostatak mi je zakljucan, i izbacuje mi poruku da moram kupit expanziju i moram cekat 4 dana jer mi je account prenovi.. E sada jel to znaci da ja moram oboje napravit (kupit expanziju + cekat 4 dana) ili mogu jedno ili drugo i onda ce se TP nakon cetri dana otkljucat ako ne kupim expanziju prije?

0 0 hvala 0
17 godina
Guild Wars 2

Morat ces kupit expanziju.

Free2play je takav da ne mozes slati iteme/gold postom i imas ograniceno koristenje TP-a kako ne bi (pretjerano) utjecao na ekonomiju. Kupi igru, lvl 40 si, ocito ti nije losa.

Moj PC  
3 0 hvala 1
14 godina
protjeran
Guild Wars 2

Ima li koga ovdje iz croatian maniacsa? Bio sam u tom guildu od izlaska igre,igrao sam godinu i pol,prestao sam,sada opet krecem,volio bih se vratiti u svoj stari guild :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice