Guild Wars 2

poruka: 8.363
|
čitano: 1.285.075
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Guild Wars 2

ja još nikad nisam doživio da nema ljudi u ovoj igri, čak su i ove low level mape dobrano oživile

gdje ima jeftino kupiti ekspanzija? gledao sam kinguin/g2 i vidim da ima i za 38 eura, iako mi se najsigurnije čini kupiti sa gw2 stranice za 45?

World Of Trucks Profile: https://www.worldoftrucks.com/en/online_profile.php?id=507406
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Guild Wars 2

Ja sam uzeo sa G2PLAY za 34€ - key je dosao kroz minutu, ukucao sam ga i igrao zadnju betu sa njim. Dobio sam i character slot odmah. E, sada, ako ti se to cini riskantnim, za 0.89€ mozes uplatit svojevrsno osiguranje, u slucaju da ti key ne radi iz bilo kojeg razloga imas odmah njihov support, mogucnost zamjene kljuca, povrata novca itd. Uglavnom to ne uzimam, ali za GW2 jesam, buduci se radi sa njim o tek 10€ razlike izmedju pune cijene, nedovoljno da bih "riskirao".

Moram sam priznat da nikada nisam imao problema sa G2PLAY, a kupio sam vec puno kljuceva preko njih, sto za sebe sto za prijatelje.

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
Re: Guild Wars 2
Rhodin kaže...

Ja sam uzeo sa G2PLAY za 34€ - key je dosao kroz minutu, ukucao sam ga i igrao zadnju betu sa njim. 

I kakvi su dojmovi iz bete?

PSN - DeniZg80
16 godina
Guild Wars 2

Pa OK, onako... Nije jos do kraja polishano, bilo je nekih bugova, sound mi je puko u jednom trneu, napisao sam to u /m i odmah mi se javio admin da je pukla igra, da je u pozadini vjerojatno onaj crash report. Buduci smo bili usred wyvern eventa, tj. u njegovoj zadnjoj fazi zakljucili smo da bi bilo bolje pricekat kraj eventa i onda resetirat igru.

Ima novih rewarda koje ne zele revelat, vec dobijes upitnike u inventory i pise da ce se to vidjet u igri nakon releasea.

Igrao sam samo revnanta i moram rec da je poprilicno zabavan, ali puno je informacija bilo, nisam sve bas pretjerano detaljno gledao, no ono sto sam igrao je djelovalo poprilicno raznoliko, zabavno a i mocno, ima trikove u rukavu za svaku situaciju, a i kompletno drugaciji stil igranja sa centaur legendom.

Sto se tice onog vidjenog tamo... ispocetka mi se mapa cinila praznom, nedovrsenom i dosadnom. Onda sam nasao gdje su bili eventi i tada je postalo bolje. No, sve se svodi na otkljucavanje masterya koji mapu "otkljuca" i tad postane ludnica. Uspio sam jumping gljivu i gliding otkljucat (poprilicno sporo napreduje exp bar za masterye, ne ocekujte u jednom danu otkljucat puno) i to je vec bilo dovoljno da mi iskustvo na toj mapi poboljsa za 300%.

Sto se tice mehanika, mobova i slicno, ima novosti, i dosta je teza mapa. Nema srca, nema u biti nicega osim PoI i WayPointa od onog na sto smo navikli otprije. Ima mjesta gdje se nalaze mastery pointovi (bivsi hero challengi ili skill point challengi) i oni uglavnom zahtjevaju da se do njih penje, glida i slicno., a umjesto srca tu su mehanike slicne onima u magumi i silverwasteu - dakle glovalni event koji se builda tokom dana, nakon cega dolazi noc i okupazija Mordremotha gdje se napadaju pointovi gdje se okupljaju survivori i koje moramo stalno branit i izmedju napada trazit prezivjele, namirnice i slicno.

Zatim tu je taj istrazivacki event koji zavrsava sa wyvernima i Ok je, umres u sekundi ako ne pazis, ali u biti je jedan od laksih evenata.

Sve u svemu ja sam zadovoljan i mislim da ce barem taj dio biti spreman za release do najavljenog datuma. Na zalost to je mali dio jedne mape i ne znam koliko ce biti mapa niti koliko je ova mapa cijela velika jer bilo je PoI do kojih nisam mogao, ima stvarno strahovito visoko udrvecu stvari i dosta nisko dole na zemlji ili i ispod toga. Sve onako kako su rekli u najavama - skriveni djelovi koji su dostupni tek sa masteryjima, nekoliko visiknskih nivoa koji nisu toliko horizontalno udaljeni koliko vertikalno - sto je za pocetak konfuzno jer vidis otprilike gdje bi horizontalno trebao ici a onda trazis pogledom gore-dole gdje bi to u stvari moglo biti, a tek onda, ako i zakljucis gdje se to nalazi, dolazi problem - kako do tamo doci :D

Za mjesec-dva ce sve biti vjerojatno trivijalno, svima jasno i dosadno, ali meni je bilo totalno fora onako za prvi put za istrazivanje. Ne zelim opet previse istrazivati da mi ne bude dosadno jednom kad igra doista izadje.

Nisam isprobavao ostale specijalizacije, dobili smo 4 beta character slota za 4 lika i nekoliko kutija sa opremom, runama itd. Tako da se moze svasta istestirat, ali velim, ne zelim si bas SVE spoilat.

Moj PC  
0 0 hvala 6
15 godina
Guild Wars 2

eto uzeo sam sa gw2 sitea ekspanziju pa ćemo vidjeti jel čemu, onih 50 ili 60 dolara što sam dao kad je izašla se isplatilo višestruko

World Of Trucks Profile: https://www.worldoftrucks.com/en/online_profile.php?id=507406
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Guild Wars 2

Ljudi igrao sam onaj prvi dungeon, catacombs, tako nesto. Prvi boss je neki pauk, nije ga moguce ubiti. Sta trebam raditi u toj situaciji, ja kao melee se nisam mogao snaci.

Koje statse koristi tauren guardian ? Ja sam isao vitality + power ? Sada sam tek 35 lvl. Predpostavljam da na visem levelu trebam ici power+vitality+toughness ili nesto slicno ? U pocetku sam isao vitality + toughness, medjutim sporo sam ubijao minione tako da sam odustao od toga. Ako moze sto vise savjeta. 

Darko

1 0 hvala 0
16 godina
DarkoKwon kaže...

Ljudi igrao sam onaj prvi dungeon, catacombs, tako nesto. Prvi boss je neki pauk, nije ga moguce ubiti. Sta trebam raditi u toj situaciji, ja kao melee se nisam mogao snaci.

Koje statse koristi tauren guardian ? Ja sam isao vitality + power ? Sada sam tek 35 lvl. Predpostavljam da na visem levelu trebam ici power+vitality+toughness ili nesto slicno ? U pocetku sam isao vitality + toughness, medjutim sporo sam ubijao minione tako da sam odustao od toga. Ako moze sto vise savjeta. 

1.mislim da tauren rase nema u guild warsima :) 

zerker buildovi su jos uvijek aktualni kako mi se cini... 

navrati na :

https://www.reddit.com/r/Guildwars2 pa priupitaj :D

http://g.bf3stats.com/pc/H4pfi0Bs/Bronthophobiaa.png
17 godina
neaktivan

Do levela 80 igraj "story mode" samo da otključaš "explorable" mode dungeona. Nije baš preporučljivo explorable raditi bez traitova il kako već sada ide sustav leveliranja.

Što se guarda tiče (charr ti je to a ne tauren lol) uzmeš "reflection" i ne boj se. Oprema ti je optimalna ova sa berserker statsima, iako možeš ići i na condition statse jer je burning trenutno dosta jak.

To je to otprilike. Btw., možeš slobodno koristiti neko ranged oružje i kao guardian (scepter recimo)..

the jackie stallone melted plastic barbie face!!
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.9.2015 23:43 (Gaus).
13 godina
odjavljen
Gaus kaže...

Do levela 80 igraj "story mode" samo da otključaš "explorable" mode dungeona. Nije baš preporučljivo explorable raditi bez traitova il kako već sada ide sustav leveliranja.

Što se guarda tiče (charr ti je to a ne tauren lol) uzmeš "reflection" i ne boj se. Oprema ti je optimalna ova sa berserker statsima, iako možeš ići i na condition statse jer je burning trenutno dosta jak.

To je to otprilike. Btw., možeš slobodno koristiti neko ranged oružje i kao guardian (scepter recimo)..

Kada sam igrao prosle godine gw2, sjecam se da smo ladno cistili dungeone, ne znam zasto to sada nije moguce.

Darko
16 godina
Guild Wars 2

Cistili ste story mode na odgovarajucem lvl, te explorable na lvl 80 - sigurno niste radili explorable na lvl 35, ili ako jeste onda ne bez problema i upitno je koliko se ga doista dovrsavali.

Explorable je end game content.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Rhodin kaže...

Cistili ste story mode na odgovarajucem lvl, te explorable na lvl 80 - sigurno niste radili explorable na lvl 35, ili ako jeste onda ne bez problema i upitno je koliko se ga doista dovrsavali.

Explorable je end game content.

Kada sam ulazio u dungeon, pisalo mi je explore mode, ja sam kliknuo YES, znaci na to ne smijem ulaziti, je li ? Tada mi je dungeon bio nenormalno tezak.

Darko
16 godina
Guild Wars 2

Explorable mode je za lvl 80, dotle se igra story, u ascalonu je za lvl 30 i isplati ga se dovrsit. Pise ti sve kako dobijas levele sto ti je sada dostupno. Story je tu i objasnjava/nadopunjava neke djelove personal storya i otprilike bi trebao raditi personal story i dungeone paralelno kako levelas i kako postignes requirement za to da ti ima najvise smisla.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Guild Wars 2

Zato je najbolje dungione igrati tek nakon levela 80.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Guild Wars 2

Ne? Zakaj bi cekao lvl 80 - neki od nas su uzivali pratit pricu i kroz personal story i kroz dungeone - PS ti objasnjava situaciju u svijetu i imas osjecaj da sudjelujes u njenom rjesavanju, dungeoni te priblize Destiniy's Edgeu, u zbroju dobijes jedan pristojan smisao cijele igre... do zadnje misije barem.

Powerlevelanje, zurba itd. nemaju smisla, pogotovo u ovoj igri, i odgadanje stvari za lvl 80.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Guild Wars 2

Isplati li se igrat PvP s f2p verzijom ? Hocu li biti zakinut za neke bitne dijelove ? Prednosti nedostaci ?

0 0 hvala 0
16 godina
BorgMater kaže...

Isplati li se igrat PvP s f2p verzijom ? Hocu li biti zakinut za neke bitne dijelove ? Prednosti nedostaci ?

Svi igrači imaju na raspolaganju isti gear i lvl u PvP. Nećeš biti zakinut i možeš igrat PvP odmah od prvog lvla.

Well... if you dont know me you cant trust me, and if you cant trust me, odds are low youll leap in front of a flying arrow to save my life.
14 godina
neaktivan
Guild Wars 2

Evo skinuo sam GW2 prije par dana i dosao sam do 40-og levela i imam pitanje sto se tice koristenja TP-a..

Dali free account moze koristit TP u potpunosti? Jer trenutno kada ja odem kupovat iteme samo par njih mogu kupit i prodat ostatak mi je zakljucan, i izbacuje mi poruku da moram kupit expanziju i moram cekat 4 dana jer mi je account prenovi.. E sada jel to znaci da ja moram oboje napravit (kupit expanziju + cekat 4 dana) ili mogu jedno ili drugo i onda ce se TP nakon cetri dana otkljucat ako ne kupim expanziju prije?

0 0 hvala 0
16 godina
Guild Wars 2

Morat ces kupit expanziju.

Free2play je takav da ne mozes slati iteme/gold postom i imas ograniceno koristenje TP-a kako ne bi (pretjerano) utjecao na ekonomiju. Kupi igru, lvl 40 si, ocito ti nije losa.

Moj PC  
3 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Guild Wars 2

Ima li koga ovdje iz croatian maniacsa? Bio sam u tom guildu od izlaska igre,igrao sam godinu i pol,prestao sam,sada opet krecem,volio bih se vratiti u svoj stari guild :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
kexzoR kaže...

Ima li koga ovdje iz croatian maniacsa? Bio sam u tom guildu od izlaska igre,igrao sam godinu i pol,prestao sam,sada opet krecem,volio bih se vratiti u svoj stari guild :)

CM-ovac prisutan.

Posjeti službeni forum, otvori temu, upiši svoje Gw2 podatke i vjerujem da će te netko invajtat u guild.

Well... if you dont know me you cant trust me, and if you cant trust me, odds are low youll leap in front of a flying arrow to save my life.
15 godina
Guild Wars 2

evo i trailera za ekspanziju, kako bi se reklo lajkam 

Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
Guild Wars 2

Jao, totalno sam nabrijan na expanziju. Ovaj trailer mi samo jos dize taj hype. Sve sto je najavljeno bi trebalo biti bolesno dobro, ono sto sam vidio u beti mi samo nekako daje sigurnost da bi to doista tako i moglo biti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Guild Wars 2

Ja i dalje ne vidim ni jedan razlog zašto da kupim ekspanziju.

Tog cijelog sadržaja bi se zasitio za tjedan dana, a nema nekog razloga zašto igrat i dalje.

To je valjda jedini mmo gdje više sati igranja ne znači da si bolji od drugih.

Moj PC  
0 3 hvala 0
16 godina
Guild Wars 2

Ako pod "bolji" mislis "imas bolji gear", cak i tu se varas, ali ako si jedino siguran u sebe kad grindas 10 puta vise od protivnika i natuces gear tier ili 2 iznad njega jer je to jedini nacin da ga nabijes, a toga u GW2 nema, onda je istina, ovo nije igra za tebe. Tu svi imaju identican gear od povetka PvP-a i mozes nekog nabit samo ako ti je skill, a ne gear bolji.

A ja te izazivam da pokazes ovdje ljudima kako se to u tjedan dana natuce najbolji PvE gear. Neki koji igraju mjesecima ga nisu uspjeli dobit. Wooden potatoe, covjek koji igra igru od releasea, sa manjom pauzom, se vratio u igru krajem prosle/pocetkom ove godine (znaci u tom trenu imao je relativno pristojan gear, ono sto se smatralo BiS kad je igra tek izisla) i opisuje svoj put od toga do max stats geara, te kolicinu grinda koju to zahtjeva.

Drago mi je samo da se ekipa koja je igrala jednu open betu, eventualno prvih mjesec dana nakon releaseja javlja kak je ova igra glupa. OK, glupa je, glupo je i nas nekoliko miliona koji ju igramo, glupi su svi F2P igraci koji se prikljucuju zadnjih dana - recimo 3 moja frenda koji godinama bi-ne bi igrali, pa im skupo, pa cuju da je dobra, ali da dosadi... eto, usli ko F2P, kupuju igru odmah, ne mogu vjerovat da su 3 godine igrali raznorazna sr*nja umjesto ovoga.

Hoce li vam igra dosadit nakon sto ju probate? Sigurno hoce, negdje sa vremenom ce vam dosadit, onda uzmete pauzu, kad vam se ponovo bude igralo nastavite gdje ste stali - nema pretplata, nema skrivenih troskova, sve (osim pojedinih skinova) se moze craftat ili kupit sa ingame valutama, a te ekskluzivne skinove koji se kupuju u gem storeu (microtransaction) mozete nabavit na 2 nacina - trade post za gold, ili tradepost gold->gems i onda kupite isto ko oni koji daju prave pare->gems pa kupe.

Igra koja mi je dala tisuce sati ingame do sada, daleko najbolja €/h zabave investicija u zivotu - bogat PvE koji, iako postane repetitivan sa vremenom, i dalje ima dovoljno zabave u sebi da mu se stalno vracam, da ne spomenem da su nam dali 2 living storya sa hrpetinom novog sadrzaja, 15ak festivala koji su se pojavili jednom ili se ponavljaju godisnje, nekoliko novih mapa, konstantno mijenjaju postojece mape sa eventima koji se desavaju u svijetu, glavni grad Lion's Arch je 2 puta razrusen, ovnovljen, a sada je dozivio kompletnu transformaciju, boss fightovi koji su bili prelagani pa su ih dobrano otezali (iako se nakon godinu dana ucenja taktike neki od njih cine laganima, tripple trouble je i dalje izazov i gotovo nikada se ne rijesi osim na mapama gdje se ide organizirano rjesavat), PvP, WvW, fraktali koji su izazov za sebe i za njih se sakuplja zaseban set resistancea u ascended gearu da bi se moglo napredovat, novo dolazeci raidovi...

Sve to je nebitno jer nema level progressiona i ne dolaze novi tieri geara, kako amd freak i neki ex-wowasi kojima je i WoW dopi*dio, pa onda traze novi WoW samo to ne zele sami priznati, i zato nema gamea. to sto smo u WoW-u imali ogranicen svijet na 3-5 mapa i 2 raida jer je sve ostalo bilo toliko ispod nas levelom da nam se tamo nije isplatilo ic, a GW2 imas CIJELI SVIJET za igrat na max levelu i content NIKADA ne prestaje biti izazov, nije bitno - jer u raidu ti je iz 312. pokusaja mogo ispast item koji samo ti imas, a ovdje toga nema.

Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
Guild Wars 2

Nemoj se puno opterecivati s njim, valjda otkad je ove igre on sere protiv nje, pa ako ti se ne svida, NEMOJ IGRATI

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Guild Wars 2

@Rhodin

Da farmanje ascended geara je toliko zamorno da kada vidiš što je sve potrebno za full gear odmah izgubiš volju.

A kada imaš sve full ekspanzija za novi gear nema smisla jer novog geara nema. To je arenanet i sama izjavila.

S druge strane woodenpotatoe nakon testiranja bete napravi video zašto ne kupiti kupiti ekspanziju i
zašto je neisplativa da bi nakon nekog vremena napravio video zašto je ekspanzija mrak stvar za kupiti
gdje skače sam sebi u svoja plačena usta.

Novi living story i dalje nema smisla ako nema novih itema koji bi mogli promjeniti build ili
ti dati veći dmg za pve, a na kraju krajeva ima dosta igrača uključujući mene kojeg taj story
ionako ne zanima jer kao što kažem reward je nikakav.

Ako igram 1000+ sati ne želim pauze, želim biti poseban (ali ne samo po ascended gearu) i želim dodatnog contenta.

Prerada LA je ništa posebno, kopiraju wow i ne vidim divljenja, osim što su se ljudi bunili da je razvaljeni LA
hebeno loš.

Raidovi su ista stvar kao fraktali pa ni tu ne vidim nekog večeg pomaka.

Da imaš pravo wow ima manje contenta (moš mislit) i da naravno da je bolje da ti na 256. raidu padne
bogovski item koji te čini posebnim nego da igram 256. raid sa istim hebenim gearom. I koja je onda
poanta? Poanta je ta da će brzo dosaditi.

@JuXo: Igra mi se itekako sviđa, ali je ekspanzija presmiješna i moglo se to puno bolje. Iz neba se
vidi da su to sve na brzinu sklepali kako bi uzeli lovu ljudima. Presmiješno mi je i kako ti toliko
odjednom hvališ igru a nije da nisi probao prodati svoj acc barem jedno 5 puta.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.9.2015 10:48 (amd freak).
Moj PC  
2 3 hvala 0
16 godina
Guild Wars 2

Znaci izgubis volju farmat ascended gear, a imas volju 100 puta raditi 1 te isti raid da bi ti teoretski item dropao - koja je razlika? Ascended gear kad slozis imas osjecaj da si nesto postigao, bitno da ti je dropao kao chest neki komad ili da si ga craftao - jednako kao u WoW-u, jedina razlika je da ti moze dropat sa obicnog moba u sumi, ne nuzno kao reward na kraju raida.

U ekspanziji, kad je se vec doticemo, dolazi i legendary armor, koji ce se craftat, istina, jednako kako se craftaju legendary oruzja, a materijali za njega dropat ce u raidu, jednako kako su u originalnoj igri postojali armori koji su se slagali od ectoplazmi ili rubya i slicno, a koji su dropali sa malim postotkom u specificnim dungeonima koje je cistila veca skupina ljudi od uobicajene - iako nisu formalno zvani raid.

Taj gear ima IDENTICNE statove ascended gearu i sluzi kao prestiz, dakle isto ono zbog cega se u WoW-u farmaju itemi u raidovima i arenama, sa jednom malom razlikum, ukoliko ga nemas, nisi zakinut jer ima identicne statove kao i svaki drugi end-game komad geara i kompetitivan si sa drugima igracima. Ipak kad ga slozis SVI vide ga si ga slozio. GW2 se igra radi skina, price i zabave, a ne prisiljava te ponavljat milijardu puta 1 te isti raid i nista drugo jer sve drugo si skupio, da bi ti teoretski dropo 1 item koji ti treba.

WoW ima contenta vise, dapace, tesko da ce ga imati manje nakon 12 godina postojanja, samo mi reci kad si max level i hoces nekaj farmat, koliko tog contenta igras? Vracam se na svoju tvrdnju 3-5 mapa iskljucivo radi dailya i farmanja materijala, i 1-2 raida, sve drugo je daleko ispod tvog levela i ne treba ti nizasto, eventualno soloat neki raid 2-3 ekspanzije unazad da se osjecas ko bog, jer su brojke od tada skocile 3-4 reda velicine, lupas milione umjesto desetaka tisuca i mozes solo napravit ono sto je 10-20 ljudi radilo tada. to ne umanjuje cinjenicu da su ti korisne 3-5 mapa za farm i 1-2 raida i to smo svi igrali i jedino sto smo igrali i kad je raid bio na cooldownu, ostatak tjedna si farmao Hc dungeone i dailye i materijale za raid slijedeci tjedan. To je na sto se tvoj WoW svodi, endless grind bespotrebnih gluposti, a taman kad skupis gear dodje ekspanzija sa novi tierom i sve ti pada u vodu, grindaj ponovo.

Ovo je drugi koncept, ako ti ne odgovara nemoj ga igrat, da li se ekspanzija isplati? Ne, svi smo mi idioti koji smo ju kupili... Imas WoW temu, ako trazis WoW vanilla klon, imas i Wildstar, odi igraj te igre. GW2 ima daleko najvise ponudit u svakom trenutku svima. Sto ti znaci da dodaju jos 30 mapa ko u WoW-u, ako bi kao u WoWu zbog toga 50 trenutnih i 25/30 novih palo u zaborav nakon 2 tjedna igranja jer bi svi bili max level i zadrzavali se na jednim te istim mapama? Sto ti znaci svi itemi u igri ako postanu useless 2-3 mjeseca nakon sto ih nagrindas? Ovo nije grind based igra, ali imas sto grindat i vidi se na tebi da jesi. Jedina razlika je da te to ne cini jacim od ostalih u brojkama, vec da bi bio bolji ovdje moras imat skilla, da bi bio "bolji" u WoW-u moras imat vremena. To je jedina razlika. Svi ste se tamo kur*ili sa PvP skilom koji je 99% bio baziran na tome ko ima bolji gear. Presto sam igrat PvP zbg toga jer doslovce lik koji je imao BiS PvP gear je sjeo na pod ispod Orgrimara, a lik koji je tek krenuo igrat arenu, isti lvl, je koristio sve cooldowne ne bi li ga ubio, nije mu napravi nista, nakon toga se ovaj dize sa poda i 1-shota ga. To je skill? To je "bolji igrac"? Daj ohladi... to je ko da kazes da su englezi bolji ratnici od etiopljana jer su tenkovima i strojnicama klali ljude na devama i konjima sa sabljom u ruci.

Ako hoces biti bolji, imas ranked PVP, udji nutra i dokazi svoj skill, na zalost ljudi koji su igrali WoW i slicne igre to ne mogu i to im je nefer, jer ne mogu ulozit milion sati u igru da dobe BiS gear i da nakraju gear prevlada i zbog njega "budu bolji igraci".

E, sad, je li prica dobra? Bolja mi je od WoW-a. Ne zato kaj je doista bolja, nego zato kaj mi je od prve do zadnje sekunde jasno kaj radim i zasto. U WoW-u mi je do WotLK bilo relativno jasno jer sam puno igrao Warcraft, Warcraft 2 i Warcraft 3. Kasnije nisam citao knjige i pojma nemam kaj se dogadja i zasto. Vecina igraca koji nisu igrali "obicne" Warcrafte nemaju pojma o prici niti zakaj idu okolo i protiv koga se bore, ali bitno da lupaju i da itemi dropaju.

Sto se tice kopiranja, skaces sam sebi u usta, sve sto je najavljeno u beti da ce GW2 imat je nekako preko noci misteriozno dodavano u WoW, neke stvari uspjesno neke manje uspjesno, isti uzorak se ponavlja i danas. Imas ESO koji je gotovo besramno, doslovce kopirao koncept WvW. Mislim da GW2 i ANET najmanje kopiraju.

Sto se tice same ekspanzije i koliko ce doista biti velika, to nitko ne zna, pogotovo sto ANET dodaje content i mape i mimo ekspanzija, living story ce nas vodit prema slijedecoj ekspanziji i ponovo ce svima koji su u igri biti jasno sto se desava i zasto. Oni koji nisu bili tu kad se desavalo imaju historyane koje ne moraju trazit, vec ih igra vodi do njih, da prepricaju sto se desavalo.

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Guild Wars 2

"Da farmanje ascended geara je toliko zamorno da kada vidiš što je sve potrebno za full gear odmah izgubiš volju.
A kada imaš sve full ekspanzija za novi gear nema smisla jer novog geara nema. To je arenanet i sama izjavila."

-istina treba pun klinac svega i svacega, kao i kod dosta drugih stvari , preiskomplicirali su pravljenje , ali barem određenim stvarima cijena nije pala u bescjenje tj. neke stvari koji su prije bili nist vrijedni su postali vrijedni nakon asc geara i slicno, sto je lijepo ... iako nzm sto ste zapeli za asc gear , ja sam si napravio jedan asc gear cisto iz dosade, da isprobam, da imam ...i nevidim neku bitnu razliku izmedju exotica i ascendeda ...

"S druge strane woodenpotatoe nakon testiranja bete napravi video zašto ne kupiti kupiti ekspanziju i
zašto je neisplativa da bi nakon nekog vremena napravio video zašto je ekspanzija mrak stvar za kupiti
gdje skače sam sebi u svoja plačena usta."

-mislim da 90% gw2 comunitya niti nema pojma tko je taj wodenpotato, niti ikoga zanima sta taj govori ...

"Novi living story i dalje nema smisla ako nema novih itema koji bi mogli promjeniti build ili
ti dati veći dmg za pve, a na kraju krajeva ima dosta igrača uključujući mene kojeg taj story
ionako ne zanima jer kao što kažem reward je nikakav."

-a opet sa druge strane ima i dosta igrača kojeg taj story zanima :)

"Ako igram 1000+ sati ne želim pauze, želim biti poseban (ali ne samo po ascended gearu) i želim dodatnog contenta. Prerada LA je ništa posebno, kopiraju wow i ne vidim divljenja, osim što su se ljudi bunili da je razvaljeni LA
hebeno loš."

- mozes biti poseban , vizualno poseban , a ne kao u nekim igrama da su svi kao jaje jajetu slični... , ovo je barbie igra , igra u kojoj odijevas , sminkas , uredjujes , i sta sve već ne svojeg lika :) , opet spominjes asc gear kao da je to nesto bez cega igrač nemoze normalno igrati ... da mogu prodati svoj asc gear za stvari koje sam potrosio praveci ih , napravio bih to ...iako kad malo bolje razmislim , nzm sta bi radio sa tim itemima i goldima ,ascended gear imam cisto jer mogu imati ,a ne jer mi treba ...

-vezano za ekspanziju , priznajem malo je smjesno , smjesno sto su nabili takvu cijenu , da su stavili nekih 30€ vjerojatno bih kupio ,50€ je malo previse za takav content ... te ce se cekat discount, nigdje nece pobjeci ... postoje i druge igre...

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.9.2015 12:13 (TheVeky).

0 0 hvala 0
12 godina
Rhodin kaže...

Ovo je drugi koncept, ako ti ne odgovara nemoj ga igrat...

Ovo je poanta cijele priče koja se već godinama proteže sa Guild Warsima.

Dobar dio nas želi natrag vanilla/TBC WoW, ali nažalost toga više nema.

Treba prihvatiti tu činjenicu i ići dalje. Možda to neće biti u MMORPG vodama, nego u nekom drugom žanru igara koji će vam vratiti taj "wow" osjećaj kad zaigrate igru ili kad ju "skužite".

Meni je to nakon WoW-a bilo sa npr. Mass Effectom, Fallout-om, a pod zadnje sa Battlefield 4. Nekad treba malo izaći iz "comfort" zone i probati nešto drugačije da bi se dobilo ponovno onaj "newbie" osjećaj.

Sorry na OT.

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.9.2015 12:18 (DeniZg).
16 godina
Guild Wars 2

95% rasprave u GW2 temi "dobar je ili nevalja" vrti se oko toga da ovo nije vanilla WoW2 i to smeta one koji traze vanilla WoW 2.A da budem iskren nije da nisu neki MMO-i pokusali kopirati upravo taj osjecaj, poput ranije spomenutog Wildstara, pa nisu skroz uspjeli jer ljudi (poput mene) danas ne zele taj koncept igre - igra je propala unutar 2 mjeseca jer nije bilo dovoljno zainteresiranih da placaju mjesecnu pretplatu za heavy grind igru u kojoj 5-10% populacije dodje do zadnjeg raida. Sto niste to isli igrat i podupirat kad vas je tako puno kaj bas to zelite?

Sa druge strane ima nas koji smo mu zamjerali sto nije vise poput originalnog GW, ali nakon 3 godine ovoga iskreno ne bih puno toga mijenjao. Zao mi je sto nisu prije poceli sa ekspanzijama vec su odabrali koncept living story 1 (living story 2 je dodao nivoh stvari i mehanika koje su dobre i na kojima se bazira ekspanzija), ali sto je tu je, za prolivenim mlijekom ne treba plakati.

Ne vidim zasto bi 45€ koje traze za ekspanziju bilo puno, kupite ju jednom i igrate trajne. WoW ste placali 10-15€ mjesecno i nitko se nije bunio, da bi godinu dana cekali slijedecu ekspanziju koja se ponovo morala kupit, u zbroju mislim da je GW2 debelo isplativiji, a od necega i oni moraju zivjet.

Iskreno zadnje 3 godine gledam ko godinu dana igre i 2 godine early access open bete, puno toga je promijenjeno i doradjeno i danas je bolje nego je bilo. Ekspanzija uvodi puno toga sto je falilo, a 2016. bi trebalo biti vraceno sve ono sto nisu davali u igri radi izrade ekspanzije. Navodno se vec i sada radi na novoj ekspanziji koja bi trebala biti izdana kroz 1-2 godine nakon ove, a izmedju ce biti living story, nastavak personal storya, SAB i puno toga sto ce nam okupirati vrijeme.

Guild Wars 2 je igra gdje je bitan put, a ne cilj. Kome sje samo do shyni itema koji dropaju u raidu i kojima je drago placat 15€ mjesecno da bi mogli igrat, porucujem samo jednu stvar - WoW se jos igra aktivno, nije ugasen i ne treba traziti dalje. Cemu trazit kopiju kad imate original?

Moj PC  
4 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice