Guild Wars 2

poruka: 8.363
|
čitano: 1.286.044
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Guild Wars 2
zv'jer2 kaže...

Pa ne možete vi na svom primjeru svojih 20 killova računat vjerojatnost. Vjerojatnost se računa od nule svakim killom baš i samo za taj drop i to je taj određeni postotak. Može se poklopit da u 100 killova bude 0 dropova i da u 1 kill bude 1 drop sa bilo kojim Magic Findom.

Uzorak vam je premalen da bi se pouzdali u njega i predviđali bilo što.

0% MF, 10 eventova, standardna ona 2 gdje ide samo masivni aoe i stojis na mjestu, 0 rare itema 4-5 zelenih

oko 110% MF, 10 eventova, ista lokacija, 6 rare itema i preko 15 zelenih

slazem se da su brojke male za ozbiljne rezultate ali su isto tako i očite.

110% MF farmanje mitrila, gotovo 100% sansa da ce pasti uz mitril i jedan od kristala, često padnu i po 2.

salvage tih 6 rare itema mi je dao 7 ecto.a!

znaci mf definitivno pomaze, pitanje je sada koliko pomaze, a nisam posebno lud da farmam 1000 mobova da bi prezicnije mogao reci koliko. ako ima dobrovoljaca :)

[url=http://bf3stats.com/stats_pc/Smiglon3][img]http://g.bf3stats.com/pc/zxIFH9im/Smiglon3.png[/img][/url]
15 godina
Guild Wars 2
Došao sam do 11 l sa human thiefom,dbl dagger i sword,pistol igram.kada bi trebao si poceti craftati svoje iteme jer ovi koje znam kupiti su lošiji od onih koje lootati.ldivinity reach je ogroman,išao sam sve otkriti lokacije i skoro prošao level sam od explorationa te lokacije.
Trebao bi naći guild?jeftinije nadjem iteme?
BF3 FlamingKing
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
smiglcro kaže...
zv'jer2 kaže...

Pa ne možete vi na svom primjeru svojih 20 killova računat vjerojatnost. Vjerojatnost se računa od nule svakim killom baš i samo za taj drop i to je taj određeni postotak. Može se poklopit da u 100 killova bude 0 dropova i da u 1 kill bude 1 drop sa bilo kojim Magic Findom.

Uzorak vam je premalen da bi se pouzdali u njega i predviđali bilo što.

0% MF, 10 eventova, standardna ona 2 gdje ide samo masivni aoe i stojis na mjestu, 0 rare itema 4-5 zelenih

oko 110% MF, 10 eventova, ista lokacija, 6 rare itema i preko 15 zelenih

slazem se da su brojke male za ozbiljne rezultate ali su isto tako i očite.

110% MF farmanje mitrila, gotovo 100% sansa da ce pasti uz mitril i jedan od kristala, često padnu i po 2.

salvage tih 6 rare itema mi je dao 7 ecto.a!

znaci mf definitivno pomaze, pitanje je sada koliko pomaze, a nisam posebno lud da farmam 1000 mobova da bi prezicnije mogao reci koliko. ako ima dobrovoljaca :)

Pa o tom i pričam, on pomaže točno koliko i kaže u statsima, znači tebi se šanse povećaju točno za taj postotak, ali to je neizmjerivo i nepredvidivo tijekom samog dropanja jer se svakim killom to u engineu računa ispočetka.

Što više pokušavaš - postotak dropa će više težiti postotku MF-a kojeg imaš. (trebao bi, opet nemoguće garantirati)

Naravno da je drop 100% ako imaš i MF 100%+.

Osnove vjerojatnosti, sve je vrlo jasno i uopće nije u pitanju koliko MF pomaže. Pitanje je samo koliko ćeš sreće imati s trenutnim MF-om kojeg imaš, ako je isti ispod 100%.

Welcome my son...
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.9.2012 12:02 (zv'jer2).
15 godina
neaktivan
Guild Wars 2

Demit CoF :)

"Added a system to limit the experience and gold that players can receive from speed-farming dungeons."

https://forum-en.guildwars2.com/forum/info/news/Update-Notes-September-17th-2012

0 0 hvala 0
15 godina
zv'jer2 kaže...

Pa o tom i pričam, on pomaže točno koliko i kaže u statsima, znači tebi se šanse povećaju točno za taj postotak, ali to je neizmjerivo i nepredvidivo tijekom samog dropanja jer se svakim killom to u engineu računa ispočetka.

Što više pokušavaš - postotak dropa će više težiti postotku MF-a kojeg imaš. (trebao bi, opet nemoguće garantirati)

Osnove vjerojatnosti, sve je vrlo jasno i uopće nije u pitanju koliko MF pomaže. Pitanje je samo koliko ćeš sreće imati s trenutnim MF-om kojeg imaš, ako je isti ispod 100%.

Hm ukoliko sam te shvatio želiš reći da je drop chance x itema varijabla? ako je tako def se ne slažem s tobom. % drop chance je konstanta po mom mišljenu.

drop nije 100% ukoliko imaš 100% MF, nego 100% veći na x% drop chance itema.

recimo da x item ima 3% drop chance na mobu, s 100%MF znači da taj isti item ima sada 6% drop chance. ali to vrijedi ukoliko su oni to postavili 1:1 što za sada mi ne mozemo znati. može 1% biti recimo 1.2 puta preračunato pa bi na 3% chance to drop sa 100%MF bio 8%. kako ne vjerujem da ce anet ikada dati te podatke ostaje ti grubo računjanje na recimo 1000 uzoraka, ukoliko si voljan ubiti 2000 mobova, 1000 sa 0MF pa 1000 sa 100%MF, onda usporedis rezultate da bi dobio priblizan realni broj. naravno sto je veci broj uzoraka da je rezultat točniji.

[url=http://bf3stats.com/stats_pc/Smiglon3][img]http://g.bf3stats.com/pc/zxIFH9im/Smiglon3.png[/img][/url]
15 godina
Arkulin kaže...

"Added a system to limit the experience and gold that players can receive from speed-farming dungeons."

https://forum-en.guildwars2.com/forum/info/news/Update-Notes-September-17th-2012

COF farm speed run netko? :) :) :) tko je jamio jamio je :)

16 godina
Guild Wars 2

Eee, ste vidili ovo. Definitivno ovo nisam očekivao od ANet-a

Svaka čast iako bi im ja i platio

4 0 hvala 3
17 godina
neaktivan
JackIsBack kaže...

Ja ne vjerujem, nisam vidio ovo nigdje sluzbeno objavljeno, da se to BOL ne zaje*bava s nama? {#}

If you ever write code that is so complex that needs a comment to explain *what* a statement is doing, you probably need to rewrite your code, not comment it.
15 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
JackIsBack kaže...

Ja ne vjerujem, nisam vidio ovo nigdje sluzbeno objavljeno, da se to BOL ne zaje*bava s nama? {#}

Postao gejm direktor na forum prije 5 dana:

"No need to buy them, Gw2 will feature consistent free content updates and in-game events going forward. Our goal is to make it so you get more from Gw2 for free than you get from a game you pay a subscription for.

On top of a large amount of free bonus content, we will be expanding on offerings in the Black Lion Trading Company going forward, as well as be doing large-scale expansion content down the road.

We’ll cover a lot of the details on the kind of support and plans we have in place over the next month or so on the Gw2 blog and with our press partners.

We do appreciate that you’d like to buy lots of new content, but we’d prefer to give a lot of it to you for free, cause that’s what we think a responsible MMO company does!"

https://forum-en.guildwars2.com/forum/game/gw2/Guild-wars-2-content-update/first#post86706

Sad koliko je to puno i da li se misli na ekspanzije... ;)

<3 anet

17 godina
neaktivan
Arkulin kaže...

"No need to buy them, Gw2 will feature consistent free content updates and in-game events going forward. Our goal is to make it so you get more from Gw2 for free than you get from a game you pay a subscription for.

On top of a large amount of free bonus content, we will be expanding on offerings in the Black Lion Trading Company going forward, as well as be doing large-scale expansion content down the road.

We’ll cover a lot of the details on the kind of support and plans we have in place over the next month or so on the Gw2 blog and with our press partners.

We do appreciate that you’d like to buy lots of new content, but we’d prefer to give a lot of it to you for free, cause that’s what we think a responsible MMO company does!"

https://forum-en.guildwars2.com/forum/game/gw2/Guild-wars-2-content-update/first#post86706

<3 anet

Da, bas sam htio to reci, da sam vidio orginal izjavu pred minutu i da je ovo u Bugu malo neprecizno prevedeno... Ali u svakom slucaju {#} za ANet.

If you ever write code that is so complex that needs a comment to explain *what* a statement is doing, you probably need to rewrite your code, not comment it.
16 godina
Arkulin kaže...
1domagoj1 kaže...
JackIsBack kaže...

<3 anet

Da, malo je ovo na BOL-u izvučeno iz konteksta. Pitanje je na što je točno mislio.

BOL-ovci su to sigurno kopirali sa nekog stranog sajta vidim i na rockpapershotgun-u slična vijest.

16 godina
neaktivan
Guild Wars 2

Pitanje za ekipu koja igra malo duže. S obzirom da su se maknuli od "svetog trojstva" kak to funkcionira u praksi u dungeonima? Jel vrijedi ćemu ili...?

0 0 hvala 0
17 godina
LOTROwannabe kaže...

Pitanje za ekipu koja igra malo duže. S obzirom da su se maknuli od "svetog trojstva" kak to funkcionira u praksi u dungeonima? Jel vrijedi ćemu ili...?

Svi su sve i gine se ka ludo {#}

17 godina
neaktivan
Virty kaže...

Istina, ali moram priznati da smo se mi kao njabine koje su prvi put isle u AC (nas tri frenda i jos neka dva pugovca koji su isto bili prvi put u AC-u) prilicno dobro drzali. Najvise su nam glavobolje ljubavnici zadali, onaj AoE je da glava boli, stalno trebas paziti gdje stojis i da se maknes na vrijeme jer samo odjednom hp pocne padati brzinom svjetlosti {#} (a tu su jos i oni addovi sugavi).

16 godina
Guild Wars 2

zna netko sto sam pitao gore,za exp kod mjesecnog achiv,na koju foru radi? sve ili samo qs,kills...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
cropunk kaže...

zna netko sto sam pitao gore,za exp kod mjesecnog achiv,na koju foru radi? sve ili samo qs,kills...

Pa valjda sve ako je exp achievement, a exp dobivas od rezzanja drugih, skupljanja, killova, craftanja...

15 godina
Guild Wars 2

http://www.gw2spidy.com/gem

Konstantna tendencija rasta. mislim da cu si uzeti vecu kolicinu gemova sada pa pratiti kako ce se cijena kretati. misljenja?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Guild Wars 2

onda ne znam kak meni nije jer presao taj limit....nis taman poginuo pa ispocetka skupljat pa vidit

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
smiglcro kaže...

Konstantna tendencija rasta. mislim da cu si uzeti vecu kolicinu gemova sada pa pratiti kako ce se cijena kretati. misljenja?

Da, to je za ingame currency, dok obrnuto pada xD. Pred dva dana si za 10 s mogao dobiti 33 gema, sad 23 -.-

Ja bih radije kupio gemove za ingame gold, imam ih samo 300 sada.

16 godina
smiglcro kaže...

Recimo da vec kasnis. Ja sam se nakupovao kad je bilo najjeftinije tj. oko 26s za 100 gemova. Trenutno je oko 35s, a bilo je 37s i zasigurno ce ici gore, po meni i drasticno gore.

15 godina
Guild Wars 2

frka je sto treba toliko para za end game gear i gluposti da gemovi jos nisu stigli na red. tak da planiram sada opasno ulagati u gemove. naravno to je dugorocno ulaganje. ali bolje od ovih gluposti na koje sam sprasio 60ak golda

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
Virty kaže...

Istina, ali moram priznati da smo se mi kao njabine koje su prvi put isle u AC (nas tri frenda i jos neka dva pugovca koji su isto bili prvi put u AC-u) prilicno dobro drzali. Najvise su nam glavobolje ljubavnici zadali, onaj AoE je da glava boli, stalno trebas paziti gdje stojis i da se maknes na vrijeme jer samo odjednom hp pocne padati brzinom svjetlosti {#} (a tu su jos i oni addovi sugavi).

Uh, probaj explore mode. Ja ne znam da li sam uletio u neku losu grupu ili sam mozda ja toliko los,ali ginulo se i ginulo. Jako tesko....

16 godina
Guild Wars 2

uspio napokon dobit taj mjesecni achiv...makar mi se cini da sam morao puno vise exp napravit nego sto tamo pise ( po mojoj racunici negdje skoro pa duplo)
dobio 20 zlatnih novcica (mystic coins) , 3450 exp i 55 coppera . aj i nije neka nagrada....osim mozda ovih novcica

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
smiglcro kaže...

frka je sto treba toliko para za end game gear i gluposti da gemovi jos nisu stigli na red. tak da planiram sada opasno ulagati u gemove. naravno to je dugorocno ulaganje. ali bolje od ovih gluposti na koje sam sprasio 60ak golda

Znam sve, ali ja sam iso drugim pristupom, vidio sam da cijena geara pada radi "pameti" craftera, a cijena gemova je jednoga dana lupila dno. i onda sam ja SVE pare ulupo u gemove, a gear sam nesto crafto sam, nesto kupio, ali definitivno nije bio prioritet. sad ga jos uvijek farmam (CoF - berserkers), magic imam kompletan, spomenuti berserker's mi nesto fali trinketa i koji komad armora.

nadam se da ce gemovi porast otprilike kako sam racuno, necu jos nista dok se ne desi, ali terbalo bi se fiiino osjetit.

17 godina
smiglcro kaže...
zv'jer2 kaže...

Hm ukoliko sam te shvatio želiš reći da je drop chance x itema varijabla? ako je tako def se ne slažem s tobom. % drop chance je konstanta po mom mišljenu.

drop nije 100% ukoliko imaš 100% MF, nego 100% veći na x% drop chance itema.

recimo da x item ima 3% drop chance na mobu, s 100%MF znači da taj isti item ima sada 6% drop chance. ali to vrijedi ukoliko su oni to postavili 1:1 što za sada mi ne mozemo znati. može 1% biti recimo 1.2 puta preračunato pa bi na 3% chance to drop sa 100%MF bio 8%. kako ne vjerujem da ce anet ikada dati te podatke ostaje ti grubo računjanje na recimo 1000 uzoraka, ukoliko si voljan ubiti 2000 mobova, 1000 sa 0MF pa 1000 sa 100%MF, onda usporedis rezultate da bi dobio priblizan realni broj. naravno sto je veci broj uzoraka da je rezultat točniji.

Ispričavam se zbog nesporazuma, mislio sam da je MF automatski drop chance, nisam testirao u igri nit čitao teoriju, samo površno pročitao vaše rasprave.

Jedina stvar koju sam svojim postovima htio istaknuti jest slijedeća:

Testiranje drop chance-a i "isplativosti" je dovoljno neprecizno da bude bezvrijedno. Ti postoci mijenjaju šanse baš za toliko koliko su deklarirani u opisu itema i kad se sve zbroji riječ je na kraju doslovno o vašoj sreći pri izračunu i randomizaciji pri baš tom trenutnom killu i dropu.

Budući da se drop računa pri killu, svaki izračun je izoliran i ne može se predvidjeti što će ispasti, a testiranje isplativosti na duge staze nije bitno jer je s već vidljivim parametrima (MF-om kojeg imaš i nekim drop chanceom koji je Anet već stavila u igru) sve jasno.

Eto, sve ostalo zanemari jer nisam dovoljno upoznat. (uskoro ću morati biti {#}, ne stignem baš igrat u zadnje vrijeme)

I naravno slažem se s tvojom zadnjom rečenicom, to sam istaknuo i prije.  {#}

Welcome my son...
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.9.2012 19:53 (zv'jer2).
16 godina
Guild Wars 2

Pa vidi, ja gavise ne moram testirat puno, sve mi je jasno. Naime isao sam testirat sa MF gearom (oko 75%) farmat powerful blood tamo gdje sam ga farmao bez ikakvog geara. Uz ostalo kaj je dropalo, bez geara u 2 sata 1 powerful i 20ak poten, sa gearom u 45 minuta oko 20 potent i 7 powerful (mozda 6) - dake OGROMAN pomak.

Sad imam preko 90 + omnom berry - dakle trebalo bi sve to jos porast. Budem i to testirao pa vam javim. Powerful blood se isplati jer jedan je oizmedju 18 i 22 silvera (kako koji dan) pogotovo sad kad je CoF nerfan (tj. svi dungeoni).

Takodjer ponekad se isplati neki transmute i/ili igra na TP, ali to je onako, na pola sigurno, kao sto je smigl vec iskusio sa svojim goldom.

BTW Smigl, 1k gemova je 5G - duplo od onoga sto sam ja platio, da idem prodat sad sam vec u pristojnom plusu. a ide STRMO gore!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
drocketman kaže...
1domagoj1 kaže...
Virty kaže...

Uh, probaj explore mode. Ja ne znam da li sam uletio u neku losu grupu ili sam mozda ja toliko los,ali ginulo se i ginulo. Jako tesko....

Probao sam explore mod, batina ka u priči! {#}

17 godina
smiglcro kaže...
Arkulin kaže...

COF farm speed run netko? :) :) :) tko je jamio jamio je :)

ja sam sigurno jamio

LOTROwannabe kaže...

radili crucible of eternity ex. glup boss (project alpha ili test subject alpha kako god). ima tako glup aoe (triba 2 dana da izades iz njega i 1 shotta te i svaku put kad ga susretnes nalazi se u duplo manjoj prostoriji nego prije) zbog kojeg se fight sastoji od: gini i trci nazad priko waypointa. strategija glupa, tj uopce je nema.

jednostavno se svodi na to da si ili glass cannon pa cipa traje manje ali ako ne znas dodgeat i ubijati priority mete gines ko budala ili se nakrcac toughnessa healing power i vitality (pvp style) i cipa traje jako dugo jer stvari ginu presporo...

da bar postoji kao u wow-u chatu kad boss, ne znam, ide bacit neki OP kamen pa ispod pise <insetr boss name> gathers his strenght to hurl bolder of instant death to bi bilo super. zasto? zato sta ja kao mele nista zivo ne vidim oko sebe od pustih particle efekata. malo pojasnjena bilo bi super

It's not who u are, it's who u know.
16 godina
Guild Wars 2

Mi nismo nikad prosli project alpha jer je jednostavno preskupo ic kroz njega. Ima drugih putova/dungeona. Vec sam piso o tome prije koju stranicu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Rhodin kaže...

Mi nismo nikad prosli project alpha jer je jednostavno preskupo ic kroz njega. Ima drugih putova/dungeona. Vec sam piso o tome prije koju stranicu.

on je u sva 3 puta... bar tako kaze ovi lik sta je krenuo farmat crucible

po njemu treci path iliti frontal assault je najbrzi i najlaksi... ne mogu sad rec je u pravu je jer nisam vidio ostala 2

It's not who u are, it's who u know.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice