bilo je pitanje na njihovom sluzbenom forumu jedan lik je htio napraviti istu shemu sa drvima i predstavnik arenanet-a mu je odgovoroio da je to exploit. sad da trazim taj post bilo bi ludo jer ih ima mali milijun sada, ali 100% sam siguran da sam to procitao.
e sad je pitanje samo u kolikoj se kolicini to provodi. u manjoj mjeri bi se to moglo ignorirati, ali kad svi to pocnu radit onda ce TP otic kvragu iz prostog razloga. svako malo kako se bude cijena spustala doci ce to toga da ce neki item koji ima puno vecu cijenu i vrijednost biti bezvrijedan.
stari moj ti si se morao nesto zabuniti. nema mi apsolutno nikakve logike u tome da to bude exploit. pa pobogu sam anet je stavio mogucnost ponude cijene za neki artikl bez obzira na trazenu cijenu. mislim ja sam davno trebao dobiti bananu pa ja sam najmanje 10 000 itema tako preprodao dok nisam skuzio efikasnije nacine zarade :)
da bi znao kako zaraditi preko transmute.a treba ti slijedece:
moras pratiti cijenu jednog tier materijala
moras znati cijenu veceg tier materijala koji zelis dobiti
moras znati sto tocno treba staviti u m forge da bi dobio slijedeci tier znaci recept za taj tier
treba ti skill bodova viska :) i to dosta :)
treba sjesti i racunati i racunati i isprobavati i opet racunati :)
problem je sto ne mozes tocno izracunati rezultat jer ce ih forge.a nekada izaci 15 vecih tier itema a nekada 45. tako da ovisi o sreci. definitivno bi preporucio mf% gear kada ovo radite, barem hranu kao najosnovnije :)
primjer za pretvaranje mitril u orichalcum, trebao bi dobiti oko 22komada (po danasnjim cijenama) da budes na nuli. ukoliko bi dobio 44 komada bio bi 1.4golda u plusu. to je veliki rizik.