I jel valja taj Guild wars 2 što? Nem nigdje nikakvih recenzija. :-)
Na kojem serveru se mogu uključit ako ga kupim?
Oba su procesora smiješna za "glazbenu produkciju i povremeno 3d modeliranje". Ako ćeš ovo dvoje, razmisli o dva Xeona recimo...
Za GW ti je dosta neki IvyBridge i5, nekih 16GB RAM-a (memorija je perverzno jeftina) i neka solidna grafička kartica srednje klase, npr. AMD 7950 ili nVidia GTX 660.
Oba su procesora smiješna za "glazbenu produkciju i povremeno 3d modeliranje". Ako ćeš ovo dvoje, razmisli o dva Xeona recimo...
Za GW ti je dosta neki IvyBridge i5, nekih 16GB RAM-a (memorija je perverzno jeftina) i neka solidna grafička kartica srednje klase, npr. AMD 7950 ili nVidia GTX 660.
ne znam da li si pogledao temu, ali razlog zašto sam ta dva procesora usporedio je pretežito cijena.
trenutno mi je grafička solidna, no vrti gw na manje fps-a manje nego njihovi "testovi", što znači il da ga seru ili mi neke od komponenti predstavljaju usko grlo..a to ne bi bilo ništa čudno s obzirom na starost (doduše i grafa bu bila promjenjena)
što se tvojih izjava sa "smješnim procesorima" tiče(ili trollaš ili lupetaš bezze)..ne bih znao kakve si ti programe koristio, ako uopće jesi. ali ja ne pričam o logicu/cubaseu i par DAW-ova spojenih rewire-om u kojem se vrte neki ultra super duper zahtjevni vst-ovi poput philharmonika i gomila efekata. pričam o jednom tuti fruti lupsu kojeg na trenutnoj konfi(c2d e8400, 4 gb rame, onboard zvuk) koristim čist solidno (uz manja štucanja kod zahtjevnijih efekata). s razlogom sam napisao "produkciju" i "povremeno". Isto tako cinema 4d radi više nego dobro sa spomenutim komponentama, ali bi dobro došao neki boost za ne prevelike pare radi rendera i fizike.
naravno da valja. što se servera tiče ne bih znao odgovoriti. ja igram na gandari, ali je navodno krcata trenutno tako da je nemoguće ući.
ne znam da li si pogledao temu, ali razlog zašto sam ta dva procesora usporedio je pretežito cijena.
trenutno mi je grafička solidna, no vrti gw na manje fps-a manje nego njihovi "testovi", što znači il da ga seru ili mi neke od komponenti predstavljaju usko grlo..a to ne bi bilo ništa čudno s obzirom na starost (doduše i grafa bu bila promjenjena)
što se tvojih izjava sa "smješnim procesorima" tiče(ili trollaš ili lupetaš bezze)..ne bih znao kakve si ti programe koristio, ako uopće jesi. ali ja ne pričam o logicu/cubaseu i par DAW-ova spojenih rewire-om u kojem se vrte neki ultra super duper zahtjevni vst-ovi poput philharmonika i gomila efekata. pričam o jednom tuti fruti lupsu kojeg na trenutnoj konfi(c2d e8400, 4 gb rame, onboard zvuk) koristim čist solidno (uz manja štucanja kod zahtjevnijih efekata). s razlogom sam napisao "produkciju" i "povremeno". Isto tako cinema 4d radi više nego dobro sa spomenutim komponentama, ali bi dobro došao neki boost za ne prevelike pare radi rendera i fizike.
I ja razmisljam o unaprijedenju kompa jer imam isti proc i mislim da mi je usko grlo cak i kad ga clockam preko 4 Ghz.
Ali za Ivy ili Sandy mora bi dobru maticnu uzet i naravno "K" verziju proca da mogu clockat, a na taj nacin tesko cu proc ispod 3000 kn -.-
Preporučeni zahtjevi su uvijek lošiji od potrebnih, to je normalno. Je li nešto usko grlo, lako testiraš: upali performance monitore za grafičku i CPU i pokreni GW2. Ako ti je CPU na 99%, tada je CPU usko grlo, ako nije na 99%, nego je grafička zakucana na vrh, tada je problem grafička. Ako je oboje, sve mijenjaj.
Što se tiče 3D renderinga i modeliranja, koristio sam samo 3DSMax i Mayu. Za oba alata je potrebno podosta procesorske snage, kao i grafičke te mnogo radne memorije i memorije na grafičkoj. Narvno, ne ovisi to o alatu, nego sadržaju. Ako ti ne treba ili ne možeš kupiti Quadro, savjetuje se barem snažna single-GPU kartica za obične namjene. Xeoni će ti zbog keša dati daleko bolje rezultate od običnih procesora, ali i obični su simpatični jer su Xeon konfiguracije skuplje.
Razmisli o Kepleru. Ray-tracing radi iznimno precizno u stvarnom vremenu. GTX 690 će ti progutati POV-Ray samo tako.
Naravno, ako o 3D modeliranju govoriš samo amaterski, onda je i svejedno, jer su video igre ionako najzahtjevniji zadatak u tom slučaju.
Sa mojom kongfiguracijom uz rezoluciju 1920x1080 ide sve dobro uz skoro sve high postavke.
Mislim da mi je shadow na medium i možda još koja opcija, ali nema pada fps-a zasad.
Preporučeni zahtjevi su uvijek lošiji od potrebnih, to je normalno. Je li nešto usko grlo, lako testiraš: upali performance monitore za grafičku i CPU i pokreni GW2. Ako ti je CPU na 99%, tada je CPU usko grlo, ako nije na 99%, nego je grafička zakucana na vrh, tada je problem grafička. Ako je oboje, sve mijenjaj.
Što se tiče 3D renderinga i modeliranja, koristio sam samo 3DSMax i Mayu. Za oba alata je potrebno podosta procesorske snage, kao i grafičke te mnogo radne memorije i memorije na grafičkoj. Narvno, ne ovisi to o alatu, nego sadržaju. Ako ti ne treba ili ne možeš kupiti Quadro, savjetuje se barem snažna single-GPU kartica za obične namjene. Xeoni će ti zbog keša dati daleko bolje rezultate od običnih procesora, ali i obični su simpatični jer su Xeon konfiguracije skuplje.
Razmisli o Kepleru. Ray-tracing radi iznimno precizno u stvarnom vremenu. GTX 690 će ti progutati POV-Ray samo tako.
Naravno, ako o 3D modeliranju govoriš samo amaterski, onda je i svejedno, jer su video igre ionako najzahtjevniji zadatak u tom slučaju.
e sad se kužimo :) to se tražilo. hvala na savjetu ;)
koristio sam i ja oba, ali nikad nisam otišao predaleko jer mi je nakon 4 godine u cinemi bilo jako teško priviknuti se na drukčije sučelje i neke funkcije.
tako da će za taj dio priče vjerojatno ići cinema4d+vray, za što mislim da će mi vjerojatno phenom II x4 (u međuvremenu je doletio jedan post na drugoj temi), 8 gb rama i geforce 450 gts za početak biti čisto dovoljni.
za grafičku ne znam što ću moći uzeti, ali vjerojatno će spadat u nekakav mid-range do 1500 keša.
i na kraju...povremeno je trebalo biti amaterski. nismo se najbolje sporazumjeli.
Ja koristim Reason 5 uz Rewire na Cubaseu 5, uz 100 efekata po stvari... i sve radi savršeno na core2duo procesoru sa 2 GB rama... Malo se digne razina procerskog zauzeća kad dignem Waves S8 Kramer tape plugin za mastering...
Drugar pak kaže da uz multicore procesore ni noviji softveri nisu nikakva težina za procesiranje... 3D modeling ne znam, a GW2 neću uzimati još neko vrijeme...
Prvo bih mora uzet novu mašinu, usput rečeno...
Nemoj. Preskoči 4xx. Uzmi 6xx ili 5xx, ali nemoj 4xx seriju. Vruće i sporo, a troši.
Ja koristim Reason 5 uz Rewire na Cubaseu 5, uz 100 efekata po stvari... i sve radi savršeno na core2duo procesoru sa 2 GB rama... Malo se digne razina procerskog zauzeća kad dignem Waves S8 Kramer tape plugin za mastering...
Drugar pak kaže da uz multicore procesore ni noviji softveri nisu nikakva težina za procesiranje... 3D modeling ne znam, a GW2 neću uzimati još neko vrijeme...
Prvo bih mora uzet novu mašinu, usput rečeno...
eh kolko offtopica, nastradat ćemo još.
ma na fl studiu sve to se klima, vjerojatno zbog lošeg koda il štajaznamčega. usporedbe radi na macosu (isti komp) je logic radio perfektno s čim god ga pogodio.
ontopic
za gw bi trebao biti u stanju dobit negdje između 30-50 fpsa, ovisno i o grafičkoj. doduše ako imaš neki low lvl procesor, sumnjam da će doći i do tolko, ali bit će donekle igrivo (ako nisi jedan od onih koji "primjećuju" razlike između 60 i 100 fpsa na 60-herznom monitoru :D). jasno, za očekivati je pad performansi u gušće naseljenim područjima i u wvw.
Nemoj. Preskoči 4xx. Uzmi 6xx ili 5xx, ali nemoj 4xx seriju. Vruće i sporo, a troši.
to je bila nepromišljena odluka kad sam digao prvu plaću. trebalo mi je bilo što jače, pa sam uzeo radeonku 6750, no nije bila kompatibilna u to vrijeme sa macos-om, pa sam zamjenio.
neće se ponoviti
Sama nVidia nije loša odluka, dapače, ali problematična je 4xx serija. Uvijek pričekaš review Guru3D-a i Anandtecha :)
Sama nVidia nije loša odluka, dapače, ali problematična je 4xx serija. Uvijek pričekaš review Guru3D-a i Anandtecha :)
ma bio sam korisnik atija dugo vrijeme, ali kad sam počeo aktivnije švrljat po linuxu i macu skužio sam zašto ljudi ne vole njihovu podršku.
tako da sam se prešaltao na nvidiu i nikad više problema s time. ova 450 zna biti poprilično glasna i grije se, što na kraju po ljeti, sa otvorenim kućištem i bez ekstra ventilatora diže temperaturu cijele sobe.
Mislim si naručiti Guild Wars 2 ovih dana pa sam malo gledao gdje ima za kupiti i našao u Sophoslabu. Sad me jedino muči to što im na stranici piše da je to pre-purchase edition, pa nisam siguran da li taj pre-purchase vrijedi i dalje ili ne.
Izbubati shatterera i otjerat ga u igri? Neprocjenjivo.
ej zzz ljudi zanima me koju vi profesiju igrate mislim koji vam je main charr i imal dosta rangera u igri i btw po vasoj procjeni kakvi su
Pa kaj je ovo, izbacivalo me oko 12 3-4 puta dok sam kreirao lik i sad je javilo prije 15 min u igri da ce se igra restartati i sad kad se probam ulogirati - kifla
vec neko vrijeme piše "transaction in progres " i kao pričekati koju minutu ??
kaj su se preopteretili,, nisu se baš pripremili unatoč silnim beta testiranjima :(
a igra mi je totalna konfuzija ali dobro snalazim se polako, makar onako na prvu nije mi to to :( nema taktiziranja, nema pažljivo biranja skilova, nema neke napetosti, kao da skyrim igram
dali je itko kupio od ovog lika ?
Za mene je to scam ! Iskustvo ;))
pffff Gandra full.. nemre se transferat ? ima neki nacin da se plati ili ?
btw. ja sam na Gunnar's hold...ako jos netko igra tamo nek se javi :)
EDIT: uspi sam :) cim server dode na High, moguce se prebacit..samo treba malo "kempat" :)
AAAA kickalo meeeeeee QQ
GW2 off
da li netko moze uci ili je samo meni off server?
Pa kaj je ovo, izbacivalo me oko 12 3-4 puta dok sam kreirao lik i sad je javilo prije 15 min u igri da ce se igra restartati i sad kad se probam ulogirati - kifla
vec neko vrijeme piše "transaction in progres " i kao pričekati koju minutu ??
kaj su se preopteretili,, nisu se baš pripremili unatoč silnim beta testiranjima :(
a igra mi je totalna konfuzija ali dobro snalazim se polako, makar onako na prvu nije mi to to :( nema taktiziranja, nema pažljivo biranja skilova, nema neke napetosti, kao da skyrim igram
Nisi ti nista jos vidio ali moze jedna stvar - ne sudi knjigu po koricama - znas na sto mislim OK
Nemogu ni ja,ali nije off ,hrpa ljudi je navalila sad na log in button,još k tome danas je i svježe meso ušlo u igru,a sad kad se sjeim,rollo sam novog lika,pa bit će gužvetina u starter areu...
a da danas je 28.08. ali zasto mi se pojavljuje ekran da je server off to me buni znam da su imali nekoliko restarta tokom dana
Evo piše ovo na GW2 Twitteru :
We are aware of some conectivity issues within the EU region. Please bear with us while our team looks into the problem. ^AT
Ma ne sudim po koricama naravno, samo kaj mi nije legla na prvu - ali naravno ima puo vremena da dokaže da sam u krivu !!
samo još kad bi se mogao uLog-irat i kad bi radila, to bi bio baš divno s obzirom da imam vremena samo do sutra popodne jer idem na more :(
a i koje su im to fore, njima ne radi i onda mi kao poruku stavlja da mi najvjerojatnija greška dignut firewall i ostala sranja, i isključim kompletno Kaspersky i opet ista poruka ??? Pa nek onda napišu imamo problema i rješavamo ih !?!??!
Dok čekamo kojem redu ćete se priključiti..
Vigil mi se svidio beskomprimisnim stavom, ali to može biti i problem.
Whispers bi mi odgovaralo po liku, ali nisam siguran.
Priory mi nekako nisu legli, ali ako će se tražiti artefakti, to bi me zanimalo.
Pretpostavljam da se priča sada grana, tj. da će se raditi drukčiji questovi s obzirom koji red odaberemo..
dali je itko kupio od ovog lika ?
redovito uzimao wow game card od njih....nikad nista lose samo pohvale....bas neki dan zeni uzeo rjesili u 10 min sve...tako bar za tu stvar mogu rec da su odlicni....btw cak i organiziraju neki skup za wow (tako da su valjda ozbiljni oko toga svega)