Guild Wars 2

poruka: 8.363
|
čitano: 1.302.537
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Guild Wars 2!
Rhodin kaže...

@Gwamzz0r slazem se sa vecinom sto si rekao. Ipak polywock ce ciniti dio igre koji ce biti zabavan dobrom dijelu igraca i netreba ga zanemariti, ako nista, onda kao izvor profita u preprodaji (trazenih) minipetova.

Naopačke si M napisao. {#}

Rytlock mini će bit odurno skup, sigurno. Kasnije će cijena past, a zatim opet rasti kako će škvadra imati više golda. Ista stvar je bila i s mini Kuunavangom iz Factions CE. Ja sam svog odmah prodao za 100k+30e, godinu dana kasnije kupio drugog za 100k. Ovo kaj veliš za manipulacije tržištem - sumnjam da itko to može raditi samostalno bez pristupa kodu. U GW je bilo priča o pokušajima manipulacije cijenama materijala, ali uvijek sam bio vrlo skeptičan prema takvim navodima. Da jedna osoba utječe na cijene nečega što kupuju i prodaju milijuni drugih, ta osoba mora imati zaista ogromnu količinu toga nečega ili biti u stanju hakirati sam taj sustav.

Ekonomiji originala su, IMO, najviše štete nanijeli 1) glitch s Black Dye kada su koštale 1g i nikakav rollback nakon toga, 2) dupanje Armbraceova (koje je, kakti, riješeno), 3) umjetno stvaranje ectosa (devovi se malo zaigrali, ali ništa nije potvrđeno) i 4) inscribable weapons koje je donio Nightfall. Kineske farmere i RMT tradere ne računam jer smo zbog njih najviše i dobivali superkul rare dropove koje smo onda kupovali i preprodavali i obožavali pingat po team chatu dok ljudi ne izlude.

17 godina
Septah kaže...
Rhodin kaže...

Potsjecam vas, TP je ovaj put globalan, znaci svi serveri od azije do amerike trejdaju medjusobno.

Nije podjelnjen na regije? Fuuuuu azijati budu vladali trgovinom.

Jasno kao sunce! {#}

16 godina
odjavljen
Virty kaže...
Septah kaže...
Rhodin kaže...

Potsjecam vas, TP je ovaj put globalan, znaci svi serveri od azije do amerike trejdaju medjusobno.

Jasno kao sunce! {#}

To bi mogao biti problem igre. Iskreno.

17 godina
Tonči kaže...
Virty kaže...
Septah kaže...
Rhodin kaže...

Jasno kao sunce! {#}

To bi mogao biti problem igre. Iskreno.

Slažem se, ali šta je tu je.

Valja uživat u igri bez obzira na to {#}

13 godina
protjeran
Guild Wars 2!

To može jedino biti plus igre.

Na primjer, SW:TOR tržište se preporodilo otvaranjem za obje strane. U početku je Empire imao svoj GTN, Republic svoj. Onda smo morali levelati altove na drugoj strani da vidimo što se tamo prodaje i mogli smo se jedino žderat kaj nismo mogli prebacit iteme na maina. Kada je developerima konačno došlo iz guzice u glavu, napravili su da GTN bude zajednički objema stranama i došlo je do značajnih promjena. Cijene na Republic strani su pale da se korigiraju s onima na Empire strani, a također smo dobili pristup velikoj količini rare itema i upgradea koje smo prije morali ili čekati da se pojave ili se pouzdati u sreću.

Htio sam si ružičasti lightsaber crystal s +41 Endurance. Nije ih bilo. Kada bi se pojavio, pojavio bi se jedan i koštao bi 2 mil. creditsa. Spajanjem GTN-ova sam ga drugi dan kupio za 400k i mogao sam birati između četiri ponuđena.

Stvar je loša samo iz kuta kada si gramzivi điber.

0 0 hvala 0
15 godina
Guild Wars 2!

ipak se ovdje prica o potpuno razlicitim trzistima kao sto su EU SAD i Azija. Po meni ce ludi kinezi spustiti cijene toliko da ce se samo njihov 20 bot farm isplatiti. Mogli bi preplaviti ekonomiju u tolikoj mjeri da ingame valuta gold izgubi totalno na vrijednosti i jedina relevantna valuta postanu gemovi. To vjerujem da ce se dogoditi jako brzo ukoliko budu sve regije spojene zajedno.

[url=http://bf3stats.com/stats_pc/Smiglon3][img]http://g.bf3stats.com/pc/zxIFH9im/Smiglon3.png[/img][/url]
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

nadam se da ce bit po regijama ah spojene... 

It's not who u are, it's who u know.
13 godina
protjeran
Guild Wars 2!

Napišite neki server da svi napravio likove na njemu da možemo igrati skupa.

Ja sam bio na riverside koliko se siječam.

Jako dobar server, sve smo wvwvw pobjedili;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Guild Wars 2!

Ja ću vjerovatno ić na server kojeg odabere CM.

Netko radi što zna, a netko zna šta radi
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
AmonZero kaže...

Ja ću vjerovatno ić na server kojeg odabere CM.

ja također, po svemu sudeći Gandara {#}

17 godina
Guild Wars 2!

Odabir servera bitan je samo ukoliko planirate biti u istom guildu i igrat zajedno WvW. Za sve ostalo mozete se muvati po serverima kako god vam odgovara putem guest sustava. Koliko shvacam cak je to moguce i za sPvP.

Takodjer nema mogucnosti pogreske, najavljivali su da je prvih tjedan dana seljenje izmedju servera besplatno, a kasnije ce biti po principu seljenje na jako naseljeni server skupo(lje), na relativno malo naseljen jeftino(ije)

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.8.2012 20:04 (Rhodin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Guild Wars 2!
Koju će te rasu i klasu vi uzet?
Ja ću Nord..... onaj Norn Warrior

1 0 hvala 0
17 godina
Radec kaže...
Koju će te rasu i klasu vi uzet?
Ja ću Nord..... onaj Norn Warrior

Hehe, ja sam norn warrior isto. drugi lik ce mi biti sylvari elementalist

13 godina
protjeran
Guild Wars 2!

Ja ču prvo igrat sal... (wood guy) mesmera onda asura elemetalist te norn warrior ili lopov, nisam siguran još.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

BTW, ima kakvih naznaka da čemo vidjeti Canthu u GW2? Luxoni FTW!

...world is full of kings and queens who blind your eyes and steal your dreams...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

Elementalist-Norn <3

LoL-scarface797(EU-West)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Septah kaže...

pomalo, jos gw2 nije izasa...

It's not who u are, it's who u know.
17 godina
Septah kaže...

Moguce u kojem addonu, iako mene vise zanima borba protiv pawala jokoa.

BTW kurzick ftw u canthi!

14 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

Jos sam neodlucan sta se rase tice 60% da ce biti Charr , 40% da bude Human

Klasa je Warrior bez imalo dileme ;)

Zelim vidit i Canthu i Elonu,s tim da mi je Cantha barem duplo napetija,wtb Kurzick elite warrior armor u slicnoj formi kao u GW 1 {#}

A koma mi je sta je Palawa Joko cilu Elonu osvojia,a u GW1 je (bar meni) bia comical relief,tj. lokalni undead klaun -.-

Elite Kurzick Elite Kurzick
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.8.2012 9:58 (Ashelor).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Guild Wars 2!

Elite Kurzick za warriore je prekul armor, ali ja bih radije nekakav Mesmer hawtness.

{#}

Persephone 01 Persephone 01
Persephone 02 Persephone 02

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
smiglcro kaže...

ipak se ovdje prica o potpuno razlicitim trzistima kao sto su EU SAD i Azija. Po meni ce ludi kinezi spustiti cijene toliko da ce se samo njihov 20 bot farm isplatiti. Mogli bi preplaviti ekonomiju u tolikoj mjeri da ingame valuta gold izgubi totalno na vrijednosti i jedina relevantna valuta postanu gemovi. To vjerujem da ce se dogoditi jako brzo ukoliko budu sve regije spojene zajedno.

ArenaNet nije Blizzard. Ako kineskim i drugim farmerima (botovima) nije dozvoljeno da unište GW ekonomiju, nema razloga za strah oko GW2 ekonomije. Kada developer aktivno traži botove, unapređuje tehnike za njihovo lociranje, uvodi mehanike koje im otežavaju farmanje i bez imalo problema banira stotine accounta koji botaju - očigledno je da ljudi ozbiljno doživljavaju stvari tipa stabilnost ekonomije. Sam sam bio prijavio nekoliko botova na koje sam naišao. Odgovor je bio "hvala na prijavi, provjerit ćemo". Tjedan dana kasnije tih botova nije bilo i mogao sam runati Shiverpeak chestove bez polugolih monkica na izlazu iz outposta.

Čak i ako dođe do botanja u GW2, uopće ne sumnjam da će ArenaNet tome stati na kraj prilično brzo. Mišljenja sam kako paničarite paničarenja radi.

14 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

Jel itko zna kada će biti moguče registrirati "Pre-Order"? Ja bih si kupio Pre-Purchase, ali nigdje nema -.-" Ako netko ima za prodat ili zna di ima za kupit, nek javi :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Guild Wars 2!

Na GW2 stranici se sigurno moze kupiti pre-purchase sa 3 dana ranijim startom po sitnoj cijeni od 55€. Imas na G2PLAY za 398kn - to je koju kunu jeftinije od navedenih 55€, vjerujem da postoji jos koji online site koji prodaje po slicnoj ili nizoj cijeni. Algoritam navodno vise nema osim preorder, a i ostale trgovine kod nas ili nemaju ili prodaju preorder koji stize tek 28.08 (ili 27.08 , nisam siguran).

EDIT: sto se tice registracije preordera mislim da tek 28.08. (ili 27.08.) kad stigne igra, odnosno kad dobijes key.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.8.2012 12:09 (Rhodin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
gwammz0r kaže...
smiglcro kaže...

ArenaNet nije Blizzard. Ako kineskim i drugim farmerima (botovima) nije dozvoljeno da unište GW ekonomiju, nema razloga za strah oko GW2 ekonomije. Kada developer aktivno traži botove, unapređuje tehnike za njihovo lociranje, uvodi mehanike koje im otežavaju farmanje i bez imalo problema banira stotine accounta koji botaju - očigledno je da ljudi ozbiljno doživljavaju stvari tipa stabilnost ekonomije. Sam sam bio prijavio nekoliko botova na koje sam naišao. Odgovor je bio "hvala na prijavi, provjerit ćemo". Tjedan dana kasnije tih botova nije bilo i mogao sam runati Shiverpeak chestove bez polugolih monkica na izlazu iz outposta.

Čak i ako dođe do botanja u GW2, uopće ne sumnjam da će ArenaNet tome stati na kraj prilično brzo. Mišljenja sam kako paničarite paničarenja radi.

Necemo sada trolati bezveze, gw1 je prodao sveukupno 6mil kopija igre do sada, broj aktivnih igraca je ispod 300k, wow je prodao pitaj boga koliko mil kopija i trenutno imaju 10mil igraca koji placaju pretplatu pa ih se uzima kao aktivnih igraca. Usporedjivati broj kineskih farmera u wow.u i gw1 je nerealno i glupo.

Nadalje kako ce gw2 postati n1 mmo u svijetu ocekivan je veliki broj bottera zeljnih zarade, to je nesto s cime anet NECE moci izaci na kraj tako LAGANO kako ti tvrdis, jer ne vjerujem da ce vise od 10% svojih resursa raspodijeliti na hvatanje i rijesavanje botova. To je problem s kojim ni jedan masivni MMO ne izlazi na kraj tako lagano, ako uopce i budu u stanju nesto znatnije napraviti. To nije bio problem s igrom koja je imala malu bazu igraca pa samim time i bottera ali ce postati veliki problem u gw2 pogotovo ako regije budu spojene kako se prica.

Apsolutno nista nece sprijeciti farmere da navale na gw2, jer su kinezi sposobni farmati i bez botova i pretvoriti to u posao. Ako se pitas kako se to osobno tebe tice nadam se da se nece najgore ostvariti pa ces to jako dobro osjetiti na bezvrijednosti golda koje nosis u torbi.

[url=http://bf3stats.com/stats_pc/Smiglon3][img]http://g.bf3stats.com/pc/zxIFH9im/Smiglon3.png[/img][/url]
15 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

Brzinski CE unboxing od Fellatie Day ;)

2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
smiglcro kaže...

Necemo sada trolati bezveze, gw1 je prodao sveukupno 6mil kopija igre do sada, broj aktivnih igraca je ispod 300k, wow je prodao pitaj boga koliko mil kopija i trenutno imaju 10mil igraca koji placaju pretplatu pa ih se uzima kao aktivnih igraca. Usporedjivati broj kineskih farmera u wow.u i gw1 je nerealno i glupo.

Nadalje kako ce gw2 postati n1 mmo u svijetu ocekivan je veliki broj bottera zeljnih zarade, to je nesto s cime anet NECE moci izaci na kraj tako LAGANO kako ti tvrdis, jer ne vjerujem da ce vise od 10% svojih resursa raspodijeliti na hvatanje i rijesavanje botova. To je problem s kojim ni jedan masivni MMO ne izlazi na kraj tako lagano, ako uopce i budu u stanju nesto znatnije napraviti. To nije bio problem s igrom koja je imala malu bazu igraca pa samim time i bottera ali ce postati veliki problem u gw2 pogotovo ako regije budu spojene kako se prica.

Apsolutno nista nece sprijeciti farmere da navale na gw2, jer su kinezi sposobni farmati i bez botova i pretvoriti to u posao. Ako se pitas kako se to osobno tebe tice nadam se da se nece najgore ostvariti pa ces to jako dobro osjetiti na bezvrijednosti golda koje nosis u torbi.

Za početak, uopće ne trolam. Vrlo je ružno i nepristojno za vrat skočiti nekome tko se ne slaže s tobom te ga, bez "dobar dan" krenuti prikazivati kao trola. Zakaj to radiš znamo i ti ja, ali svejedno nije okej. Nadalje, Blizzard je nedavno objavio broj od 9.1 milijuna aktivnih igrača. Što je vrlo različito tvojoj konstataciji od 10 milijuna. Komentiranje tvog prvog ulomka bih završio retoričkim pitanjem: Tko je uopće uspoređivao broj kineskih farmera u igrama koje navodiš? Ja nisam. Koliko sam vidio na zadnjih par stranica, nisu ni ostali. Pripišimo ovo tvom nekulturnom načinu komunikacije bacanjem kukavičjih jaja sugovornicima i krenimo na ostatak tvog posta.

Ne, ništa neće spriječiti farmere da ne navale na GW2. Navalit će. Isto tako će i otići. Igrači će se buniti i gunđati, ArenaNet će intervenirati. U nalaženju botova su se ispraksirali. U uništavanju profitabilnosti farmanja također. Dakle, bude li se farmalo botovima, računaj da je to easy money za ArenaNet. Oni su kopije GW2 prodali tim botterima, a onda su ih banirali. Pare u džep, a serveri nisu opterećeni igračima koji te accounte koriste. Na kraju korist imamo i mi, regularni, igrači jer više novčića u džepu ArenaNeta znači lakše izdavanje dodataka i financiranje timova. Kaj se Kineza ljudi-farmera tiče, takvima se na kraj stalo loot scalingom. Možda se ne sjećaš da je ovo bilo implementirano u GW i da je farmanje prestalo biti iole profitabilno. Recimo, ja sam prije loot scalinga radio 10-12k golda po satu. Nakon toga sam radio 5 i odustao.

Sjetit ćeš se, ako si igrao Prophecies, da je vrlo profitabilan i krajnje jednostavan farm bio 55 Monk. Stvar je odlično radila na mobovima koji rade physical damage, a vrlo popularno područje je bilo farmati Griffone izvan Augury Rocka. Što je ArenaNet napravio? Pa, osim spomenuta dva mehanizma (baniranje i loot scaling), promijenili su mobove u mapi te melee Griffone zamijenili plejadom Necro i Ranger Scaraba. 55 Monk nije imao što tražiti protiv gomile hexeva, trapova, degenerationa i interrupta. Rezultat: Jedno od najprofitabilnijih (dropovi su uključivali req 8 Longsworde, Tall Shieldove i perfect melee weapon modove) područja je totalno napušteno.

Ne pitam se kako se mene osobno sve ove stvari tiču. Vrlo dobro znam kako i zašto me se tiču te na, osnovi prethodnih iskustava, imam puno povjerenje u ArenaNet i njihovu sposobnost (kao i volju i želju) da se botterima i farmerima stane na kraj. Zadnji puta kada sam u GW čuo da se kineski farmeri spominju je bilo prije nekoliko godina. Beetletun je bio pun farmera, a Undeadove se tamanilo gotovo kao nekada Griffone, Trollove i Hydre. Loot scaling im je farmanje učinio neprofitabilnim, accounti su banirani i od onda ni riječi o nekom masovnom botanju i farmanju koje ima utjecaj na ekonomiju.

Za kraj bih ti skrenuo pozornost na činjenicu da što više ljudi farma, to više cijene padaju. Najbolji primjeri tome su ti Elemental Blade i Colossal Scimitar. Regularni igrači, ne kineski farmeri, su ih isfarmali u bescijenje. Što je sasvim u redu jer ostatku ekipe omogućuje lakšu nabavku željenih skinova. Elemental Blade req 9 se, u početku, prodavao za 800-850k golda. Nepunu godinu dana kasnije, cijena je bila 50k. Ekonomija živa, škvadra sretna jer ima skin koji im je lijep, ja ludim jer svi trčkaraju uokolo mašući ružnim mačem.

Ponavljam: Paničarite paničarenja radi. ArenaNet nije Blizzard.

17 godina
Guild Wars 2!

Slazem se u potpunosti sa gwammz0rom - nije da nije bilo pokusaja botanja u GW, ali ima se uglavnom uspjesno stalo na kraj.

Kljucna stvar ovdje je da je Anet imao volju i zelju rjesavati takve - upravo zasto sto je kolega spomenuo - kupili su igru, dali Anetu pare i onda prekrsili pravila. Za razliku od WoW-a i slicnih igara koji jako vole "igrace" koji im placaju pretplatu, ovima to nije bitno.

Ne znaci da nema farmera i da se stvari ne prodaju za pravi novac. Nemojmo biti naivni. Proguglajte malo, ima tonu stranica koje nude gold, ectose, zaishen kljuceve, armbraceove itd. Ima za kupit i 30/50 HoM accounte i 50/50 HoM accounte za puno vise novaca, te svasta izmedju, ali vecinom su to igraci sa viskom vremena nego botovi.

Jednako tako predvidjam i u GW2 - bit ce masovnih farmova, cijene pojedinih predmeta ce kroz godine padati, neke do neisplativosti za farmanje, ali vjerujte da ce se botovi rjesavat, cak i ljudski kineski farmeri. To ne znaci da se nece desit da se ingame stvari prodaju za pravi novac i bude isplativije tako kupovat neko kupit gem i radit konverziju za novac, ali do toga ce trebat vremena i tkogod ce to radit na moasivnom nivou, prije ili kasnije ce naje...

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
gwammz0r kaže...

Nisam nigdje rekao da ti trolaš nego da nećemo raspravu odvesti u trolanje, što se točno i dogodilo. Uzeo sam 10mil kao prosjek za 2012 godinu, po meni je nebitno 5 7 9 ili 15mil. Bilo je bitno da ti shvatiš da je to mega MMO i da je uspoređivanje besmisleno, što nisi shvatio ofc, isto tako je bitno da shvatis da to nema veze s time jel to blizzard, arenanet, CCP games ili bilo tko u nizu.

Drugo je uništavati botove u polumrtvom mmo.u sa malim brojem igrača a potpuno druga priča u mmo.u koji ima bazu od 9 mil aktivnih igrača i gdje se vrte daleko veće pare.

Imamo jednaku želju da se booterima stane na kraj samo različito stajalište oko toga kako će kvalitetno anet to napraviti. Ja tvrdim da će biti teško i mukotrpno i upitne kvalitete na kraju a ti tvrdiš potpuno suprotno od toga. Nitko od nije u pravu jer to još ne znamo, čiste su pretpostavke. Dok ja svoju pretpostavku temeljim na drugim masovnim MMO.ima koji nisu nikada uspjeli kvalitetno stati na kraj booterima ti svoju temeljis na slabo igranom naslovu. Kako će gw2 biti MASOVAN! i očekujem 1M igrača u samo par dana po meni je logično da tvoje pretpostavke ne drže vodu jer će igra narasti na najmanje 10 puta onoga sto je gw1 bio ,u zadnjih 7 godina, odmah u samom startu. Farm scaling trenutno ne postoji i opet vjerujem da nece moci tako sto proci uz ovako veliku bazu igraca. O ekonomiji i nema smisla s tobom razgovarati jer ti inflaciju smatraš kao pozitivnu pojavu. Ova rasprava nema smisla i samo će postati trolanje. Ako se slažeš složiti ćemo se da se ne slažemo i gotova priča. Tko će biti u pravu će pokazati vrijeme a ja se iskreno nadam da ćeš to biti ti.

13 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

Na GW2 stranici se sigurno moze kupiti pre-purchase sa 3 dana ranijim startom po sitnoj cijeni od 55€. Imas na G2PLAY za 398kn - to je koju kunu jeftinije od navedenih 55€, vjerujem da postoji jos koji online site koji prodaje po slicnoj ili nizoj cijeni. Algoritam navodno vise nema osim preorder, a i ostale trgovine kod nas ili nemaju ili prodaju preorder koji stize tek 28.08 (ili 27.08 , nisam siguran).

EDIT: sto se tice registracije preordera mislim da tek 28.08. (ili 27.08.) kad stigne igra, odnosno kad dobijes key.

Ima na OffGamersu za $62 pre-purchase, trenutno su out of stock ali valjda će se i to promijeniti uskoro.

Inače je dobra stranice, dosta jeftina, a i sigurni su koliko vidim. Ja sam narucivao WoW prepaid u vise navrata i CD key od Cate i nije bilo problema, dapače, nakon prve kupnje sve ostale su dosle u roku od 2 minute.

http://www.offgamers.com/guild-wars-2/gw2-eu/guild-wars-2-eu-cd-key-c-4337-4338-4368.ogm

17 godina
Guild Wars 2!

Da, samo pazite kod GW2 koju verziju kupujete. Nesto su se prijetili da su EU verzije samo za IP adrese iz EU, isto sa USA i Azijom, tj. morate igrati od tamo gdje ste kupili igru. Nemojte da vam se desi da kupite USA verziju i onda provedete tjedan dana trazeci proxy gdje delay nece biti prestrasan (sto je gotovo nemoguce) da biste igrali USA verziju igre.

Sa vremenom su rekli da ce se moci putovati sa igrom (dakle u slucaju da odete na put na drugi kontinent da cete ju moci tamo pokrenut bez problema), ali na launchu to sigurno nece biti tako. Samo upozorenje.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.8.2012 15:28 (Rhodin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice