Guild Wars 2

poruka: 8.363
|
čitano: 1.302.466
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Guild Wars 2!
Radec kaže...
Znači da ja ovo prednaručim na GW-ovoj stranici, a?

Ako govoris o samoj igru, onda ju mozes i kupit preko njihove stranice po cijeni od oko 55€ - ovo ti daje key, a client downloadas. Dobijes 3 day head start i heroe's band - ok ring za prvih nekoliko levela (prije sam mislio za igru, ali daje +2 na sve, oko levela 10 sam imao bolje).

Bilo je i dosta jeftinijih verzija sa i bez head starta, ali trenutno ne vidim nigdje, sve rasprodano.

15 godina
Guild Wars 2!

[url=http://bf3stats.com/stats_pc/Smiglon3][img]http://g.bf3stats.com/pc/zxIFH9im/Smiglon3.png[/img][/url]
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
smiglcro kaže...

Samo 2 ure? {#}

Radje pogledam neki film {#}

17 godina
Guild Wars 2!

Ha, pogledaj film, ali lik daje dosta dobre upute kako se ponasati na trzistu u igri, odnosno kako zaraditi novac putem trade posta ili maksiizirati profit od skupljanja materijala, ili barem ne izgubiti puno novca na skupe stvari.

Traje 2 sata, ali unutar bete lik ima 261 gold - DA, dobro ste procitali, GOLD!  i oko 50 golda u guild banci.

Ja sam u vrijeme prve bete dosao do oko 1 golda.

Sad, istina, on kaze imaju veliki guild i ljudi su mu ispocetka pomagali sa donacijama da skupi potrebnu masu novaca koju je mogao okretati na trzistu - ali to su bili copperi i silveri. Ponavljam jos jednom - 261 GOLD + 51 GOLD u banci za vrijeme bete.

Ne ocekujte da cete i vi uciniti isto, i lik cini jako puno krivih pretpostavki sto se tice GW2 jer nema ni rejdanja, ni server downtowna niti "after work" vremena jer je trziste globalno za sve servere (iako to vrijedi za ostale MMO-e) , ali ostalo sto prica, koga zanima, nije lose za pogledat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Guild Wars 2!

Zaboli me koliko lik ima love i kako je do toga doša.

Pa ne tribam savjete glede toga, igra niti nije izašla još, a kad izađe, lagano ću uživat u njoj i sam otkriti čari svega, pa i zarađivanja {#}

Ima ja 200 golda za 2 dana ili 20, tako mi je svejedno, ne opterećujem se s tim.

Ka da mi se negdi žuri, polako lave! {#}

Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
Guild Wars 2!

Pa vidi, nekome se zuri, nekome ne.

Ja sam recimo u WotLK-u slusao frendove savjete (tj. koji tjedan ranije) o tome sto ce se prodavati, tjedan prije releasea oso resetirat crafting na mainu da budem miner i jewlcrafter, zmaksao ih. U WotLK sam tjedan dana farmao ko manijak i craftao gemove (koje su apsolutno svi trebali i kupovali po smijesnim cijenama). Kupovao sve materijale koje sam mogao prospectat i craftao dalje, pratio trziste itd. U tih prvih tjedan dana natukao sam preko 50k golda slusajuci te savjete, kupio sto me zanimalo i uvijek imao 15-20k golda viska - nikad vise nisam morao farmati gold (ne znaci nuzno da se u Blizzu nisu pobrinuli da bude milijarda drugih stvari za farmanje) dok nisam prestao konacno igrat WoW jednom za svagda. Samo za usporedbu, kad je dolazio Burning Crusade imao sam taktiku ko ti - nikakav minmaxing, nikakva spekulacija, farmaj sto se cini logicno, tempom koji se cini logican i proizvodi za sebe. Koga briga jel dodjem do love za flying kroz tjedan ili mjesec dana. Proveo sam dane i dane farmajuci gold za sve - bio prisiljen raditi bezbroj dailly questova na onom glupom elven otoku i glupih farm runova samo za hranu i armor repair i mountove i sto vec ne. Umjesto da sam se pripremio, odradio money farm u tjedan dana i onda ostatak gameplaya ne morao misliti o tome.

Ovo je druga igra, drugacije ce funkcionirat i trgovina i sve, ali otprilike je tajming isti sto se tice stabilizacije trzista i vremena kad se moze najvise profitirat - a to je kad ljudi tek ulaze u igru i nema nicega na trzistu.

Lik iz filma to sve diza ne jos jednu bolesniju razinu koja je "way ower my head" ali barem sam upozoren na to i mogu izbjegnut neke zamke u koje znam da sam upadao u WoW-u, barem kod craftanja.

Ne kazem tebi da moras craftati ili da ti treba lova ili bilo sto deseto, objasnjavam samo drugima koje su eventualne prednosti kod toga. Iako ste eventualno lijeni za takve stvari (ja sam definitivno bio lijen), razmislite. Da sam znao otpocetka koliko je jednostavno zaraditi ogromne kolicine novca u pocetku i kasnije nikad ne morat farmat (ili barem bitno manje) - uvijek bih to radio. Kasnije se neke stvari farmaju po 10 do 20 puta dulje i teze i nije lako zaraditi jer ce trziste biti stabilno, hrpetine ljudi ce farmat iste stvari i prodavati po otprilike istim cijenama i iskreno - nec biti toliko lako ni na trading postu a ni farmanjem zaradjivat, osim ako cete jako cesto i blisko pratiti cijene.

Koga briga sa jedne strane, ali sa druge, ja se nadam imat otkljucane bag slotove i druge stvari za koje ce mi trebat ogromna kolicina love i gemova koje je najjednostavnije nafarmat u prvih nekoliko dana/tjedana.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.8.2012 14:45 (Rhodin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Guild Wars 2!

Ionako će više-manje svi imat dovoljno love za sve šta im treba, neko prije neko poslije.

Ljubitelj sam craftanja/profesija al sad da googlam po netu da vidim kako šta brže/bolje napravit, zaraditi... ne vidim smisla.

Pa kome je priša, sve će doći na svoje mjesto, ne moram biti prvi u selu sa najdebljim takuinom, sigurno mi drugi neće zaviditi radi toga {#}

Nije ni bitno, svakom svoje, neko će lagano casual igrat, neko 12 sati ka manit {#}

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Virty kaže...

Ionako će više-manje svi imat dovoljno love za sve šta im treba, neko prije neko poslije.

Ljubitelj sam craftanja/profesija al sad da googlam po netu da vidim kako šta brže/bolje napravit, zaraditi... ne vidim smisla.

Pa kome je priša, sve će doći na svoje mjesto, ne moram biti prvi u selu sa najdebljim takuinom, sigurno mi drugi neće zaviditi radi toga {#}

Nije ni bitno, svakom svoje, neko će lagano casual igrat, neko 12 sati ka manit {#}

Hehe, istina, neki imaju godisnji, neki ne {#}

15 godina
Virty kaže...

stari bez ljutnje ali nemas pojma o cemu pricas sto se vidi iz tvojih izjava. neces nikada imati love za sve sto bi htio ukoliko, ustvari ti se savrseno uklapas u onu skupinu gamera od kojih ja i slicni meni zaradjujemo bez ijednog sata farmanja. ikada.... takvi kao ti ste obicna lose placena radna snaga koja ce umjesto uzivanja i potpunom istrazivanju i ljepotama igre ganjati tamo 43 nod.ova i ubijati 567 mobova zbog x matsa. Kako iz iskustvam znam da ste vecina takvi i da vam se pomogne postao sam vam video koji odlicno objasnjava psihologiju trejdanja i zaradjivanja koja se u vecini slucajeva moze primjeniti na svaki mmo. Tvoj izbor ako tebe to ne zanima, dapace na moju korist sto te to ne zanima. Mozes biti mutav i biti moja jeftina radna snaga farmajuci za sitne pare ono sto meni treba, tvoj izbor kako ces trositi svojih x sati dnevno a mozes i poslusati koji koristan savjet pa koristiti druge da farmaju za tebe. jer nemojte se zavaravati, farmanja ce itekako biti, pogotovo jer ce se kupovati gemovi s goldima sto itekako podize vrijednost ingame valute. Hoces neces, potpuno tvoj izbor.

[url=http://bf3stats.com/stats_pc/Smiglon3][img]http://g.bf3stats.com/pc/zxIFH9im/Smiglon3.png[/img][/url]
17 godina
smiglcro kaže...
Virty kaže...

stari bez ljutnje ali nemas pojma o cemu pricas sto se vidi iz tvojih izjava. neces nikada imati love za sve sto bi htio ukoliko, ustvari ti se savrseno uklapas u onu skupinu gamera od kojih ja i slicni meni zaradjujemo bez ijednog sata farmanja. ikada.... takvi kao ti ste obicna lose placena radna snaga koja ce umjesto uzivanja i potpunom istrazivanju i ljepotama igre ganjati tamo 43 nod.ova i ubijati 567 mobova zbog x matsa. Kako iz iskustvam znam da ste vecina takvi i da vam se pomogne postao sam vam video koji odlicno objasnjava psihologiju trejdanja i zaradjivanja koja se u vecini slucajeva moze primjeniti na svaki mmo. Tvoj izbor ako tebe to ne zanima, dapace na moju korist sto te to ne zanima. Mozes biti mutav i biti moja jeftina radna snaga farmajuci za sitne pare ono sto meni treba, tvoj izbor kako ces trositi svojih x sati dnevno a mozes i poslusati koji koristan savjet pa koristiti druge da farmaju za tebe. jer nemojte se zavaravati, farmanja ce itekako biti, pogotovo jer ce se kupovati gemovi s goldima sto itekako podize vrijednost ingame valute. Hoces neces, potpuno tvoj izbor.

Nejebica?

Kako si samo pametan kad nešta ovakvo napišeš: "takvi kao ti ste obicna lose placena radna snaga koja ce umjesto uzivanja i potpunom istrazivanju i ljepotama igre ganjati tamo 43 nod.ova i ubijati 567 mobova zbog x matsa."

Pretpostavljam da imaš magičnu kuglu ili si rođak vidovitog Milana?

Inače, u WoW sam ima oko 250k golda, istražio svaki kamen na mapi, uživa u svakoj mapi.

Namjeravam tako i u GW2, al eto, ti vrijeđaj i dalje ako ti je drago {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.8.2012 15:21 (Virty).
15 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

Sigh ja iskreno nemam pojma sta radim,do prije koji tjedan nisam nikada igrao ni jedan MMORPG mrzio sam te igre,nisam mogao trpiti ni 5 min gledati WoW gameplay i nikada nisam bas razumio kako mmorpg igre funkcioniraju.Slucajno sam nasao par clanaka o GW2 i onako pogledao i koliko sam skontao da ce biti bas big scale igra,ali ni nakon toga nije me ni sekundu vise interesirala nego prije,sve dok nije bila zadnja beta gjde su me frendovi nagovarali jedno 2 sata da probam igru,nisam je uopce htjeo probati i nisam sve popustao dok mi frend nije poslao ovo ''If you like MMOs you'll want to check out Guild Wars 2, and if you hate MMOs you'll really want to check out Guild Wars 2''. Onda sam rekao ko ga j*ebe i rekao sam im da cu probati igru ali da cu prestati nakon 10 min max jer ce mi dosaditi,i tako sam ja zavrsio cijelu noc igrajuci GW2 iako sam mislio da mi se nece svidjeti,igrao sam 99% elementalista koji mi je doslovno zakon,zabavan,tezak i u isto vrijeme kompliciran.I sada ikao nisam nikada igrao ni jednu MMORPG igru iako opet bas ne razumijem kako te igre funkcioniraju namjeravam pre-purchase.SIGH,The game rocks.I sada 2  pitanja:

1.Da li se isplati uzeti GW2 DELUXE EDITION,i da li ima neki preview kako ce izgledati Summon Mistfire Wolf Elite Skill?

2.Da li na GW2 stranici moze placati VISA PREPAID GIFT CARD(ona jedno upotrebna kartica).

LoL-scarface797(EU-West)
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.8.2012 15:50 (scarface797).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

mir djeco...

It's not who u are, it's who u know.
15 godina
Virty kaže...
smiglcro kaže...
Virty kaže...

Nejebica?

Kako si samo pametan kad nešta ovakvo napišeš: "takvi kao ti ste obicna lose placena radna snaga koja ce umjesto uzivanja i potpunom istrazivanju i ljepotama igre ganjati tamo 43 nod.ova i ubijati 567 mobova zbog x matsa."

Pretpostavljam da imaš magičnu kuglu ili si rođak vidovitog Milana?

Inače, u WoW sam ima oko 250k golda, istražio svaki kamen na mapi, uživa u svakoj mapi.

Namjeravam tako i u GW2, al eto, ti vrijeđaj i dalje ako ti je drago {#}

bezveze, rekao sam da nemam namjeru vrijedjanja nego usporedbe s realnim svijetom da bi shvatio o cemu pricam.

eto reference radi daj mi armory od lika s kojim si imao 250k, cisto me zanima... jer po onome sto ti pricas i kako si se postavio prema ekonomiji u igri samo ti mogu reci da si u najblaze recenu ruku "sumnjiv"! bez da kažem nešto ozbiljnije pa te nazove lažovom :) strah me da se opet ne uvrijedis...

i daj mi jos odgovori koji si ono lv dingao u gw2 beti? da ne kopam sada unazad po postovima.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.8.2012 15:52 (smiglcro).
17 godina
smiglcro kaže...

bezveze, rekao sam da nemam namjeru vrijedjanja nego usporedbe s realnim svijetom da bi shvatio o cemu pricam.

eto reference radi daj mi armory od lika s kojim si imao 250k, cisto me zanima... jer po onome sto ti pricas i kako si se postavio prema ekonomiji u igri samo ti mogu reci da si u najblaze recenu ruku "sumnjiv"! bez da kažem nešto ozbiljnije pa te nazove lažovom :) strah me da se opet ne uvrijedis...

i daj mi jos odgovori koji si ono lv dingao u gw2 beti? da ne kopam sada unazad po postovima.

Usporedba s relanim svijetom? Haha, dobra! {#}

Nisam ima s jendim likom 250k, već sa 2 lika, account sam na kraju proda jer sam odusta od igranja, a dio golda sam dao priki.

A kako sam se to postavio prema ekonomiji? Čitaš misli možda? Ako sam reka da neću žurit, ne znači da neću posvetit vremena i truda prema svim aspektima igre.

I kakve to ima veze sa lvl u beti GW2? Bolji i pametniji si ako si ima veći lvl u beti? Još me zoveš lažovom?

Tvoj nick i avatar mi dovoljno govori o tebi.

Kraj rasprave, uživaj {#}

17 godina
Guild Wars 2!

@Scarface po pitanju isplativosti kupnje digital deluxe verzije mogu samo reci - ne, nikako. kosta 20€ vise i daje ti 1 elite spell (dakle svaka klasa ima 3 svoja, svaka rasa ima 3 svoja, osim norna oni imaju 4 relativno slicna) - to je dakle 1 elite vise u odnosu na 40 ostala elite spella (ako nisam krivo brojao), a ni po cemu nije jaci.

Jos sto ti daje korisno je 1 minipe, to bi mogo eventualno razmislit, ne znam hoce li se moci prodavati - ako da nece nikako biti 20€, ako ne onda ce se moci samo ovako nabaviti pa razmisli vrijedi li ti taj minipet 20€

Dobijes jos 3 itema koje jednom kliknes, iskoristis i vise ih nemas. Ne kazem da nemaju svojih prednosti, ali nista sto ce ti falit.

Po meni ako imas 20€ koje zelis dati Anetu, radije kupi nesto gemova.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.8.2012 20:01 (Rhodin).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Guild Wars 2!
Ma ništa, odo sutra-prekosutra kupiti preko oficijelne strane, jebiga, isplati se, igra izgleda stvarno dobro!

1 0 hvala 0
15 godina
Guild Wars 2!

live stream: poceo je u 20:25

http://www.twitch.tv/guildwars2

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
scarface797 kaže...

1.Da li se isplati uzeti GW2 DELUXE EDITION,i da li ima neki preview kako ce izgledati Summon Mistfire Wolf Elite Skill?

2.Da li na GW2 stranici moze placati VISA PREPAID GIFT CARD(ona jedno upotrebna kartica).

BUMP

Trebam jos par miseljenja oko 1. pitanja i odgovor na 2.  Hvala

LoL-scarface797(EU-West)
17 godina
scarface797 kaže...
scarface797 kaže...

BUMP

Trebam jos par miseljenja oko 1. pitanja i odgovor na 2.  Hvala

vec sam ti odgovorio, i ne pokusavam opet, ali evo ti jos malo linkova na rasprave dok tu netko ne odgovori, mozda pomogne:

LINK

LINK2

LINK3

15 godina
Virty kaže...
smiglcro kaže...

Usporedba s relanim svijetom? Haha, dobra! {#}

Nisam ima s jendim likom 250k, već sa 2 lika, account sam na kraju proda jer sam odusta od igranja, a dio golda sam dao priki.

A kako sam se to postavio prema ekonomiji? Čitaš misli možda? Ako sam reka da neću žurit, ne znači da neću posvetit vremena i truda prema svim aspektima igre.

I kakve to ima veze sa lvl u beti GW2? Bolji i pametniji si ako si ima veći lvl u beti? Još me zoveš lažovom?

Tvoj nick i avatar mi dovoljno govori o tebi.

Kraj rasprave, uživaj {#}

drugi puta kada zelis raspravljati o necemu onda se potrudi i odgovori na pitanja koje sam ti postavio a ne postavljaj kontra pitanja i trazenje razloga u mojim pitanjima.

prodao si lika, pa? i dalje se vidi i sto si s njime radio. jer kako kazes ISTRAZIO SI SVE! ako je to istina achievements nece lagati. a lazes jer si poceo muljati da si prodao, podijelio, bla bla.

pitam te dokle si stigao u gw beti da vidim koliko si to igrao jer pricas nebuloze. drugi puta odgovori na postavljenja pitanja i nemoj odgovoriti uopce. nauci neke osnove bontona u razgovoru, i bas lijepo sto ti moj nick govori sve o meni, sada znas da sam Tolkien fan to je valjda presudilo u tome da je za tebe rasprava zavrsena.... ah djeca....

17 godina
smiglcro kaže...

drugi puta kada zelis raspravljati o necemu onda se potrudi i odgovori na pitanja koje sam ti postavio a ne postavljaj kontra pitanja i trazenje razloga u mojim pitanjima.

prodao si lika, pa? i dalje se vidi i sto si s njime radio. jer kako kazes ISTRAZIO SI SVE! ako je to istina achievements nece lagati. a lazes jer si poceo muljati da si prodao, podijelio, bla bla.

pitam te dokle si stigao u gw beti da vidim koliko si to igrao jer pricas nebuloze. drugi puta odgovori na postavljenja pitanja i nemoj odgovoriti uopce. nauci neke osnove bontona u razgovoru, i bas lijepo sto ti moj nick govori sve o meni, sada znas da sam Tolkien fan to je valjda presudilo u tome da je za tebe rasprava zavrsena.... ah djeca....

E dijete, nisi skužio glede tvog nicka i avatara, nemam ništa protiv Tolkiena, dapače, imam na polici njegove knjige.

Već me podsjećaš na samog Smigla, znaš kakav je pošto si fan Tolkiena {#}

Glede ostaloga, ne želim s tobom uopće raspravljat, niti iman razloga za laganje, pogotovo tebi, nekom "pećinaru Smiglu" {#}

A kad pišeš o bontonu, kreni od sebe, odmah si počeo sa vrijeđanjem.

Uskoro će mi djeca jesti čokolino, slobodno se pridruži i bez vrijeđanja molim {#}

pozdrav

13 godina
neaktivan
smiglcro kaže...
Virty kaže...

Nisam dugo dugo vidio iritantniji post. SmiglCro , sretan ti 13.-ti rođendan

14 godina
weco75 kaže...
smiglcro kaže...
Virty kaže...

pridruzujem se cestitkama!!

16 godina
odjavljen
Guild Wars 2!

Ako idete na neki heavy-crafting ili bude trebalo nečega, čak ni u Hrvatskoj nema smisla "raditi" za in-game valute i vrijednosti. Puno je lakše kupiti to od Kineza koji imaju radni sat daleko jeftiniji. Sat vremena vrijedi daleko više na poslu/slobodan, nego provesti to vrijeme gledajući filmiće o primitivnoj ekonomiji, a kamoli prakticirajući istu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
weco75 kaže...

Ipak je on profesionalni igrač, a svi ostali koji ne djele njegovu viziju i način igranja su mutava, jeftina, radna snaga.

Da ima imalo bontona pošto ga ja nemam po njemu, (da ne napišem grublju riječ), pročitao bi ponovo šta je napisao te možda i editirao post.

14 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Ako idete na neki heavy-crafting ili bude trebalo nečega, čak ni u Hrvatskoj nema smisla "raditi" za in-game valute i vrijednosti. Puno je lakše kupiti to od Kineza koji imaju radni sat daleko jeftiniji. Sat vremena vrijedi daleko više na poslu/slobodan, nego provesti to vrijeme gledajući filmiće o primitivnoj ekonomiji, a kamoli prakticirajući istu.

veli diablo farmer {#}

14 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

*takes out popcorn* {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Farmanje ja gledam kao aktivnost skupljanja opreme kad ti to ne predstavlja zabavu. Ako 'farmaš' samo zbog farmanja. Ja to nikad ne radim. Uvijek ću prije kupiti gold od Kineza. :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.8.2012 9:52 (Tonči).
13 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

pomalo momci!

A da nije slučajno...?
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Rhodin kaže...
Radec kaže...
Znači da ja ovo prednaručim na GW-ovoj stranici, a?

Ako govoris o samoj igru, onda ju mozes i kupit preko njihove stranice po cijeni od oko 55€ - ovo ti daje key, a client downloadas. Dobijes 3 day head start i heroe's band - ok ring za prvih nekoliko levela (prije sam mislio za igru, ali daje +2 na sve, oko levela 10 sam imao bolje).

Bilo je i dosta jeftinijih verzija sa i bez head starta, ali trenutno ne vidim nigdje, sve rasprodano.

Zar nije dobra stvar i ona putna banka? Dobiješ je za 75€.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice